Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Bambam hergün yeni sorularım oluyor!
Benim ilk 4 gün gayet iyi geçti ama bugün alçının baskısını daha bir yoğun hissediyorum. Bu sende de olmuş muydu? Sanki alçı sıkıyormuş gibi. Neden acaba? Sonuçta ilk günlerde olması daha mantıklı olmaz mıydı?
Bir de sen yan yatar mıydın? Yan yatarken korkar mıydın, acaba burnumun şekli kayar mı falan diye?
Artık sorularım saçma boyutlara ulaştı kusura bakma. Alçıdan sıkıldım artık.
Ama dün sayende duş yaptım hiç korkmadan!

eheheeh olsun cnm sor herseyi merak etme aynı sorular hepimizin aklına geliyordu :):1hug:
benm de alçıyı ağır ve sıkı hissettiğim oldu ki ilk 1-2 gün bende de ağrı olmadı sonradan oldu. çıkmasına yakın cok sıkılmıştım bende ama cıkınca boşlukta hissetmiştim burnumu allahtan 3 gün fln bantlı kalıyor daha güvendeymişim geliyordu. sanırım narkozun etkisi ile alakalı olabilir ağrı hissin. etkisi iyice geçtiğinden şimdi daha çok hissetmeye başlamış olabilirsin. ağrıkesici bu açıdan iyi oluyor. bu hissi azaltıyordu. gece yatmadan 1 saat önce fln alıyordum ben ki rahat uyuyim zonklama olursa fln die. ama doktoruna sormadan kullanma sen gene de. ben kendi tecrübelerimi yazıyorum. herkesin ki farklıdır.
yan yatma konusunda da aynı seyleri ben de düşündüm. zaten yan yatınca ağrı hissediyordum. o yüzden dik ve sırt üstü yattım. nasıl yattıysam zaten öyle de kalkarım. o açıdan sorun olmadı. hala daha bu şekilde yatıorm. yan yatmak burun seklini etkiler mi açıkcası kesin olarak bilmiyorum ama henüz tamamen kaynamadığını düşünürsek dikkat etmende fayda var. yan yatınca ödem yattığın yönde oluşabilir. ödem açısından da dik yatmanı tavsiye ederim. zaten doktorlarda dik yatın diyor.
duş yapıp rahatlamışındır sevindim merak etme günden güne hersey daha ii olacak. ağrılar ve şişlikler normal hepsi azalarak geçicek. :1hug:a.s.

MERHABA BAMBAM,
bende 35 gün önce oldum burun ameliyatımı,aynı sorun bende de var cildim kuruydu ve burun çevrem şimdi bol yağlı ve parlak görünüyor şu anda.ilk haftalarda cildim bozuldu küçük küçük sivilceler fısırtılar çıktı.ben güzel bir temizleme yaptım (hergün yıkama kremlerimi ve toniğimle sildim) şimdi düzeldi ama burnumda hafif fısırtılar duruyor.
hatta burnumun üzerinde siyah noktalar vardı onlar yüzeye çıkmış pamukla silerken hepsi gitti tonik kullanıncada gözenekler kapandı çok ilginç siyah noktalardan da kurtuldum sen de oldu mu bu:teytey:?

benm cildim zaten cildim yağlıdır. benm de siyah noktalarım yüzeye çıkmışlar ben de cok düzenli temizlerim cildimi, azaldılar eskisine göre ahahahah :) :icecream:
ama hala daha sık yağlanıor. umarım derisi tamamen düzelince eski siyah noktalar geri gelmez
bu arada sana da cok geçmiş olsunnn :) :1hug:

tekrar merhaba ,
burnumun uçu hala sert ve kısmi sol taraf hissis ağzımı aşağı doğru gerdiğimde üstünde (sırtında) gerginlik oluyor bizda hafifbir ağrı sende de oluyormu?
güneşle aran nasıl nasıl koruyorsun burnunu gözlük takamamak çok zor özellikle araba kullanırken.hep yanımda şapka var ama saçımın şekline göre şapka takmak zor oluyor değil mi?yerimseniben

mrb cnm :) :1hug: benm de 43 gün oldu . hala ucunda sertlik ve hafif şişlik var. hissizlik bende de var .hafif hafif basladım ucunda bazı yerlerde hissetmeye önceden dokununca dokunduğumu bile hissetmiyordum şimdi dokunduğumu rahatca anlıorm
valla ben ağzımı aşağı dooru cok oynatmamaya çalışıyorum :)) dikiş yerinde ve ortadaki kemikte gerginlik hissediyorum öyle yapınca. hatta pipet bile kullanmadım bayaca. şimdi kullabiliorm mesela. 1 hafta öncesine göre ağzımın hareketleri daha rahatladı.
güneşte kalmıorm dikkat ediorm. koruyucu faktorlu nemlendirici ya da fondoten kullanıorm cıkarsam. ilk günlerde ben de şapka kullandım. malesef insanın saçını bozuyorr gözlük takamamak kotu dediin gibi arabada. bikaç kere denedim ama korktum kemiğin sekline bişe olur die aslında doktorum artık kemiğin kaynadığını seklinn deişmiyeceğini sadece ucundaki sertlik ve şişliğin ineceğini söyledi. gözlükle ilgili bişe sormayı unutmustum arayıp sorcam genede takabilirmiyim die. ama takınca gözlüğün ağırlağı rahatsız ediyor. sanırım bu yaz takamıcam rahat bir de doktor artık güneşe cıkabileceğimi de söylemişti tabi koruyucu bişeler sürerek. hatta denize girebilir miyim diye sormuştum. gayet de iyi gelir demişti. temmuz da giricem iisalla senin doktorun denizle ilgili bişe dedi mi sana?

evet 1 aydan sonra deniz ve havuza girebilirsin ama güneşte kalmamaya gayret et şapka ve kremini mutlaka sür dedi bizde(eşimle veoğlumla) temmuzun 2.haftası akdenize gideceğiz.deniz nefes almanı dahada rahatlatacak dedi doktorum bakalım.uyanınca yüzüm biraz fazla şişiyor sonra iniyor dudak üstündede ş,işilik mevcut ama geçecek zamna herşeyin ilaçı derler ya 3 ay beklemek lazım ama sabretmekte çok zor bişileri hemn olsun istiyor insan birde ara ara hapşırıyorum neden bilmem sormadım da?

buraya da yazmak istedım arkadaslar ...nazım cerkes acıkca söylemek istiyorum arkdaslar bilginiz olması acısından kendini beğenmiş , bu alem benden sorulur , ne işin var buraya geldin ki tavırları takınan bir kişilik ... inanılmaz sinir olduk annemle ... bilgisayarda tasarladıgı burunda bişeye benzemedi ... benim hitap kesimim bildiğiniz gibi die başladı .... kimse artık hitap ettiği kesim bilmiyorumda sonucta onlarda insan bizde insanız ... neyse hemen cıktık annnemle ordan naci çelik in yanına gittik beni rahatlattı ... içimi ferahlattı allah razı oolsun ondan ...benim su ana kadar gittiğim doktorlardan en içteni naci celik arkadaslar ... yaptıgı burunlarda gayet basarılıydı diğer doktorlar gibi ama hastaya yaklasım cok onemlı ... inş haftaya sorunsuz iyi bir amelıyatla hersey yoluna gırecek... hepinize onu tavsiye etmek bence bi hayır işi :) tabi bu iş birazda şans işi ...

bana da deniz için aynı seyi söyledi daha da açılırmış denize girdikten sonra. zaten suan da sorunum yok :) uyanınca benm de şiş oluyor yüzüm biraz zmn geçince iniyor. hala dudağımın üstümde hafif şişlik var. kesinlikle zaman ve sabır gerekiyor. daha da güzel olcak hepiniz için iisalla :dance: :smiley-cool:

Bambam peki alçı varken ve ilk günler gözlerine buz koyarken buzun ağırlığının alçıya baskı yapıp seni telaşlandırdığı oldu mu? Hani acaba alttan burnumun şeklini etkiliyo mudur diye? Çünkü mesela hastanede hemşireler falan pek takmıyo görünüyodu buna. Ya da ben baygın yattığım için buzu nasıl yerleştirdiklerini farketmedim.

Yoksa ben artık iyice kaygı yumağı mı oldum?? :)

İyi ki varsın Bambam:)

merhaba herneyse,
alçının üzerine getirmemeye gayret et bence soğukta sızletıyordu burnumu benim sana tavsiyem naylon eldivenlerin içine kırık buzları koy ve ortadan bağla altınada ince bir bez koyki cildini yakmasın.birde ben buzluktan çıkmış taze bezelye denedim göz ve yanaklarına tam oturuyor bu da süper geliyor sakın buzlarını aksatma çoook önemli morluklar için

Çok teşekkürler axl,

benim alçımın baş kısmı baya yukarda kalıyo sanırım, alnıma doğru, o yüzden de buz eninde sonunda alçının üstüne geliyo. şimdi korktum biraz. bundan sonra daha dikkat ederim ama zaten 5. günüm, buz devri bitti aslında da ben yine de koyuyorum rahatlatıyo diye.

cnm benm hastanede buz koyarken gözüme yatağın bir yerine bağlamışlardı burnuma ve alçıya gelip baskı yapmasın die o yuzden tam gözlerimin üstünde duruolardı. naylon eldivenlere buzları koymuşlardı 2 tane onları da birbirlerine bağlamışlardı. axl in dediği gibi yani. altına da sargıbezi koydular cildimi yakmasın die. burnuma gelmiyordu. eve geldikten 1 gün sonrada gözlerim şişliği düzeldi. morlukta pek olmadı. çok hafif sarılık oldu bir gözümün altında. o yuzden evde cok uzun süre buz koymadım ben. yanaklarımda ödem oldu biraz o da 1 hafta sonra inmişti. evde buz bir iki kere fln uyguladım ki doktor bana koy fln dememişti ben rahatlamak için koymustum. serin serin
sen de buz koyarken gene de alçıya baskı yapmamasına dikkat et yani şeklini etkiler mi bilemiorm ama en azından kendi huzurun için. yani alçıyla ve burnunla çok oynamamanda fayda var yeniyken. ama hafif baskı veya el hareketinden de hemen sekli değişmez o kdr herhalde sonuçta alçı sert bişe seklini koruodur burnunun. endişelenme bence ama hep diorum ya doktorunu arayıp sor istersen gene de için rahatlar hem de yanlış bilgi edinmemiş olursun.
kaygılı olman normal cnm ya ben de öyleydim zaman geçtikçe burnunu daha ii hissedince kaygıların azalacak :1hug:

Son düzenleme:

gözlerine ayrı ayrı koy istersen öyle bir dene deymesin alçına canın yanmasın:1hug:

:teytey:bambam bişey daha soracam sana cnm masaja gidiyormusun doktora merak ettim benim doktorum 3 hafta sonra kontrole gel dedi bu arada sende evde kremle hafif hafif masaj yap dedi ama ben dokunmaya bile korkuyorum burnuma

:teytey:bambam bişey daha soracam sana cnm masaja gidiyormusun doktora merak ettim benim doktorum 3 hafta sonra kontrole gel dedi bu arada sende evde kremle hafif hafif masaj yap dedi ama ben dokunmaya bile korkuyorum burnuma

cnm masaj için doktora gitmedim ben. bana masajı bantlar cıktıktan sonra kontrole gittiğimde verdi. nasıl yapıcağımı gösterdi. ucuna el deyme demişti.
sonraki 1.ay kontrolumde şişler azalmıştı baya o yuzden artık masaj yapmana bile gerek yok aslında dedi. benm iyileşme sürecim baya iyi geçti :)) toparladı ii görünüor dedi doktor. ( bi ucu incek daha işte )ben genede dediiin gibi kremle ya da kremsiz yapıorm aklıma geldikçe burnumun sırt kısmına hafifçe. başlarda ben de dokunurken korkuordum burun cok hassas oluor. ama suan ööle deil. 1.5 ay oldu. daha rahat dokunabiliorm. sırt kısmında hele hiç sorun olmuor. sen de masajını ihmal etme gerginlik hissi verse de doktorunun dedii gibi yap ödemlerin dağılmasına şişlerin geçmesine ve seklinin oturmasına yardımcı oluyor çünkü önemli o yüzden. a.s

evet malesef gelipte görsünler istemezdim yani güzel bir burun ve yüzle karşılarına çıkayım daha iyi düye düşündüm.birde bence kimseyle öpüşme bu dönem nemelazım belki grip veya nezle olan olur aralarında sana aktarmasınlar mikrobu.bu önemli hastalanmamak yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…