:) a.s. cnm benmde burnum komple soyulmuştunormal yani hrkeste oluyor. ben de su ve de tonikle sildim hep hafifce. ucuna daha dikkat ederek. cok zorlamıordum .kendi haline bırakmakta fayda var bir süre. olduğu kadar yani zaten cok deyince acıordur hala.
bir de alçıdan sonra da aşırı yağlanma ve minik sivilceler oluştu ben de. doktorum hepsinin normal olduğu söyledi. nedeninin ise ameliyat sırasında burnu açtıkları için üstteki deride dolaşım bozukluğu oluşmasıymış kılcal damarlarda fln. şimdi sivilceler geçti ama hala normalden daha yağlı zamanla daha ii oluyor. :smiley-cool:
Bambam hergün yeni sorularım oluyor!
Benim ilk 4 gün gayet iyi geçti ama bugün alçının baskısını daha bir yoğun hissediyorum. Bu sende de olmuş muydu? Sanki alçı sıkıyormuş gibi. Neden acaba? Sonuçta ilk günlerde olması daha mantıklı olmaz mıydı?
Bir de sen yan yatar mıydın? Yan yatarken korkar mıydın, acaba burnumun şekli kayar mı falan diye?
Artık sorularım saçma boyutlara ulaştı kusura bakma. Alçıdan sıkıldım artık.
Ama dün sayende duş yaptım hiç korkmadan!
:) a.s. cnm benmde burnum komple soyulmuştunormal yani hrkeste oluyor. ben de su ve de tonikle sildim hep hafifce. ucuna daha dikkat ederek. cok zorlamıordum .kendi haline bırakmakta fayda var bir süre. olduğu kadar yani zaten cok deyince acıordur hala.
bir de alçıdan sonra da aşırı yağlanma ve minik sivilceler oluştu ben de. doktorum hepsinin normal olduğu söyledi. nedeninin ise ameliyat sırasında burnu açtıkları için üstteki deride dolaşım bozukluğu oluşmasıymış kılcal damarlarda fln. şimdi sivilceler geçti ama hala normalden daha yağlı zamanla daha ii oluyor. :smiley-cool:
MERHABA BAMBAM,
bende 35 gün önce oldum burun ameliyatımı,aynı sorun bende de var cildim kuruydu ve burun çevrem şimdi bol yağlı ve parlak görünüyor şu anda.ilk haftalarda cildim bozuldu küçük küçük sivilceler fısırtılar çıktı.ben güzel bir temizleme yaptım (hergün yıkama kremlerimi ve toniğimle sildim) şimdi düzeldi ama burnumda hafif fısırtılar duruyor.
hatta burnumun üzerinde siyah noktalar vardı onlar yüzeye çıkmış pamukla silerken hepsi gitti tonik kullanıncada gözenekler kapandı çok ilginç siyah noktalardan da kurtuldum sen de oldu mu bu:teytey:?
benm cildim zaten cildim yağlıdır. benm de siyah noktalarım yüzeye çıkmışlar ben de cok düzenli temizlerim cildimi, azaldılar eskisine göre ahahahah :) :icecream:
ama hala daha sık yağlanıor. umarım derisi tamamen düzelince eski siyah noktalar geri gelmez
bu arada sana da cok geçmiş olsunnn :) :1hug:
tekrar merhaba ,
burnumun uçu hala sert ve kısmi sol taraf hissis ağzımı aşağı doğru gerdiğimde üstünde (sırtında) gerginlik oluyor bizda hafifbir ağrı sende de oluyormu?
güneşle aran nasıl nasıl koruyorsun burnunu gözlük takamamak çok zor özellikle araba kullanırken.hep yanımda şapka var ama saçımın şekline göre şapka takmak zor oluyor değil mi?yerimseniben
evet 1 aydan sonra deniz ve havuza girebilirsin ama güneşte kalmamaya gayret et şapka ve kremini mutlaka sür dedi bizde(eşimle veoğlumla) temmuzun 2.haftası akdenize gideceğiz.deniz nefes almanı dahada rahatlatacak dedi doktorum bakalım.uyanınca yüzüm biraz fazla şişiyor sonra iniyor dudak üstündede ş,işilik mevcut ama geçecek zamna herşeyin ilaçı derler ya 3 ay beklemek lazım ama sabretmekte çok zor bişileri hemn olsun istiyor insan birde ara ara hapşırıyorum neden bilmem sormadım da?
bana da deniz için aynı seyi söyledi daha da açılırmış denize girdikten sonra. zaten suan da sorunum yok :) uyanınca benm de şiş oluyor yüzüm biraz zmn geçince iniyor. hala dudağımın üstümde hafif şişlik var. kesinlikle zaman ve sabır gerekiyor. daha da güzel olcak hepiniz için iisalla:dance: :smiley-cool:
Bambam peki alçı varken ve ilk günler gözlerine buz koyarken buzun ağırlığının alçıya baskı yapıp seni telaşlandırdığı oldu mu? Hani acaba alttan burnumun şeklini etkiliyo mudur diye? Çünkü mesela hastanede hemşireler falan pek takmıyo görünüyodu buna. Ya da ben baygın yattığım için buzu nasıl yerleştirdiklerini farketmedim.
Yoksa ben artık iyice kaygı yumağı mı oldum?? :)
İyi ki varsın Bambam:)
Çok teşekkürler axl,
benim alçımın baş kısmı baya yukarda kalıyo sanırım, alnıma doğru, o yüzden de buz eninde sonunda alçının üstüne geliyo. şimdi korktum biraz. bundan sonra daha dikkat ederim ama zaten 5. günüm, buz devri bitti aslında da ben yine de koyuyorum rahatlatıyo diye.
neyi bağlamışlardı ben hiç anlayamadım.
:teytey:bambam bişey daha soracam sana cnm masaja gidiyormusun doktora merak ettim benim doktorum 3 hafta sonra kontrole gel dedi bu arada sende evde kremle hafif hafif masaj yap dedi ama ben dokunmaya bile korkuyorum burnuma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?