Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Arkadaşlar, sizde morluklarınızın olduğu dönemde insanlardan kaçma, eve gelmek isteyenleri kabul etmeme gibi bi dönem oldu mu?

sanirim senden bir gun once ameliyat oldum.bugun cıkaacak insallah alcı.artık kasıntıdan epey bunaldim ama inan sunu soyliyebilirim, arkadaslarimin,eve gelen gidenlerin bu sıkıntılı donemi atlatmamda cok faydası oldu.

tabi bi de basta babbam2 olmak uzere tecrubelirini samimiyetle paylasan arkadaslarada cok tesekkur ederim....a.s.

geçmiş olsun. siz kime ameliyat olmuştunuz acaba?

Arkadaşlar, sizde morluklarınızın olduğu dönemde insanlardan kaçma, eve gelmek isteyenleri kabul etmeme gibi bi dönem oldu mu?

:1hug:: alçının cıkıyor olmasına cok sevindim :teytey: şimdi bantlar olacak burnunda bir kaç gün ondan sonra da yavaş yavaş şişler inmeye ve ucunun açısı yerleşmeye başlıcak. alçı çıktığında burnuna bakınca sakın endişelenme burnun tuhaf ve büyük gelebilir. ucu çok kalkık olabilir. benim öyleydi ama inan şuanda o halinden hem daha güzel ucu da normal kalkıklıkta. zor günleri atlatıyorsun artık iileşme süreci başlıcak ayrıca yardımcı olabilmeme gerçekten cok sevindim. ben de zorluk çektim o yuzden hep burda insanların tecrübelerini okudum bana da yardımcı olmuştu sağolsunlar. :)

herneyse, cnm benm de öyle bir dönem oldu ilk 2-3 hafta özellikle. çok yakınlarım dışında insanları görmek istemiordum. gelelim mi diyen arklarıma yok yok sakın böyle görmeyin beni diordum. burnum normalleşmeye güzelleşmeye başlayınca da tam tersi bu sefer eskisine göre daha güvenli hissettim :) sen de bu süreci atlatınca böyle olacak eminim az kaldı sabret geçiyor bile :)) :1hug:

Öğretmenim, alçın çıkınca bize yazabilirsen yaz.
Biz de bir ihtimal kayınvalidelerin yanına gidicez ama ben istemiyorum. Dün hatta açık açık söyledim telefonda, beni böyle görmenizi istemiyorum henüz dedim. O da 'aman sanki eski halini bilmiyoruz' dedi! Doğru söze ne denir!
Çok haklısın, ameliyat sonraki süreç beklediğimden de fazla özen istiyormuş. Ama sonuç iyi olunca herşeye değecek.

merhaba geçmiş olsun herkese şimdi sizi okuyunca benimde aklıma 1.5 sene önceki halim geldi. bende çok endişelenmiştim ama herşey yolunda gitti şimdi burmun tam olarak oturdu çok memnunum. ama ilk zamanlar doktorumun dediklerini tam olarak yaptım bu iş biraz sabır işi yani zaman geçtikçe tam şeklini buluyor buz koymak morluk ve şişlikler için ilk gece önemli daha sonrasında devam etmenize gerek yok.birde masajlar var tabi onlarıda söylenildiği gibi yapmak lazım. şimdi her kontrole gittiğimde doktoruma teşekkür ediyorum.

merhaba şila hoşgeldin,
masaj konusunda ben merak ediyorum masaj yap yanlara doğru demişti doktorum ama nezamana kadar yapılacak ve günde nekadar ben pek dikkat etmedim bu masaj işine aksatıyorum 38.günümdeyim devam etsemmi masaja birde 2-3 dakka yapınca garip oluyor burnum ağırlık geliyor üstüne neyapmıştın sen hatırlayabilirmisin
teşekkülr:1hug:er

buyuk bir merakla alci ve tamponlari cikarttirmak icin doktora gittim bugun yani 6.gunumde
ama doktorum tekrar alci yapti:S pazartesiye kadar boyle.daha cok sismesini onlmek icinmis sanirim.moralim bozuldu tabi gerci iyi olacaksa sorun degil ama ...suan cok buyuk ve sismis.Kapalı teknikle ameliyat olmusum ve masaj yapmamalıymısım.

tek guzel tarafi tamponlarim yok artık

Ah ben de cok üzgünüm bugün çünkü randevu almak için aradım fakat alçının Salı çıkarılacağını öğrendim..
Salıya kadar nasıl dayanacağım ben? Cuma'yı zor edecektim.
Aslında merak olmasa...Alçının altında burnumun iyi olduğunu bilsem...2 hafta da beklerim.

Peki Öğretmenim, yine aynı şekilde alçı mı koydular yoksa daha bant tarzı bişey miydi? Ve bu şişliği kontrol altına almak için miymiş? O arada burnunu görebildin mi, nasıldı??

Ama tamponların çıkarılması harika bir his di mi??
İnşallah senin için de kolay geçer şu bikaç gün.
Pazartesi yazarsın. Ben de Salı tabi..

Ama tamponların çıkarılması harika bir his di mi??
İnşallah senin için de kolay geçer şu bikaç gün.
Pazartesi yazarsın. Ben de Salı tabi..

saolasin insallah kolay gecer hepimiz icin

simdi tamponlarin cıkmasi guzel ama yine burnum tıkandi nefers alamiyorum ve sisiyorda sanirim icerden doktorun oyle birsey olacagini soyledi.

bana yine alci yapıldi oyle kucuk bisey degil ne yazık ki tum burnumu kapladi.digeri ile gladyatore benziyordum:)

ben bugun alcim cikacak diye gittigim icin fotograf makinası falan almadim ayna da yoktu hemen alcı yaptı bu arada hamur gibi burnuma sanki sekil verdi-aci verici bir olay
benim ameliyatim kapalıydı oyuzden sizin boyle olmayabilir.
alciyi ben kendim cıkartmak durumunda kalıyorum pazartesi.artık internete girebilme sansım olursa mutlaka yazicam.

tekrar çok geçmiş olsun inşallah herşey gönlümüzce olur...Ben de Allah'ın izniyle cuma gunu ameliyat olacagım ben seyi merak ettim kapalı teknikle ne alakası var boyle bir durumun?benim bildiğim kadarıyla kapalı teknikte şişlikler,ödemler daha az oluyor...açık teknik kapalı teknik olayı hala benim kafamı karıştırıyor..Benim sol kemiğim saga dogru egri,sol kemik baya yayılmış boyut olarak goz hizasına geliyor nerdeyse...Kapalı teknikle halledilir değil mi off

cok tesekkur ederim oncelikle

valla kapalı teknikle daha az morarma oldugu kesin.cok hafif ve kısa surede gecen morluk oldu suan hic bir morluk yok mesela.ama sis....benim burnum biraz problemliydi sanirim neden kapalı ile yapti doktorum bilemiyorum.
su bir gercek ki herkesin yapısı farklı belki de ondan benim burnum boyle sis
bence sen cok kafani yorma.doktorun mutlaka biliyordur ne yapacagını.kime ameliyat olacaksin sahi??

Evet, benim de kapalı teknikle oldu. Gerçekten de kapalı teknikte şiş ve ağrının daha az olması lazım. Bi de sanırım antibiyotiğe ya da ğrı kesiciye pek gerek olmuyor. Sen aldın mı bilmiyorum ama ben hastane gecesi dışında ağrı kesici bile kullanmadım. Doktor belki başın ağrırsa asprin içermeyen bişey alırsın dedi. Ama benim başım da ağrımadı. Arada çok hafif sızı oluyor, ya da alçıdan dolayı basınç, ama ağrı kesici almamı gerektiricek kadar olmadı henüz.

Peki alçıyı doktorsuz çıkarmak kolay bişey miymiş?
Bi de alçıdan sonraki masaj can yakıyormuş diye duymuştum, demek doğruymuş. Zaten ben üstten veya yandan burnuma hafif dokunuyorum ve farkediyorum ki öyle bastırınca ağrıyor.

ben hala antibiyotik alıyorum ama agri kesici hemen hemen almadim gibi bisey.cok sukur agrim olmadi sadece anesteziden bogazim tahris oldu.
her goren sasiriyordu nasıl burun ameliyati hic morarmadin sismedin diye bunun sebebi kapalı olmam sanirim.ama alci cıktıgında doktorumun soyledigi burnumun sis ve buyuk ollduguydu.boyle kalmaz umarim....
suyun altinda alcinin parçalanacağını dusunuyorum zor olmaz kanımca.ama ilk masajin canimi yaktigi kesin ama korkma cok uzun surmuyor

Yok yok kalmaz merak etme. Kimsenin kalmıyor. Dün bir arkadaşimla konuştum, onun da 1 seneden fazla oldu. Dedi ki, "alçı çıkınca da çok heyecanlanma çünkü burnun birşeye benzemeyecek. Hemen şişecek. Benim bazı şişlikler 6 ayda indi, hatta bir yerde bir kabarıklık vardı, çok korktuk doktor orayı yapamadı, kemik o heralde diye, ama o bile indi" dedi.

Forumda okuyorum da herkes tampon alınmasından korkuyor oysa ki tamponlar alınırken hiç acı duymuyorsun.

Sanırım ilk acı masaj sırasında yaşanacak. E o kadar da olsun di mi?

Ben de morarma da şişme de oldu kapalı olmasına rağmen. Okuduklarımdan çıkardığım sonuç; kişiden kişiye çok değişiyor.

canim biliyorsun benimde biliyorsun 11 gun kalacak.bozma moralini sıkıntını inan cok iyi anlıyorum-yasiyorum suan ben de.hatta bana alcidan sonra masaj yapacak doktor yok :S
senin doktorun cok iyi guven ona...

Çok sağol beni çok rahatlattın.
Evet aslında doktoruma hep güvendim ama şimdi alçının altından ne çıkıcak bilmiyorum ya...

Sen benim doktoru nerden duymuştun? Çünkü pek duyulan bi doktor değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…