Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

daha önce ameliyat yaptıran arkadaşlar size genel olarak bişi sormak istiyorum burnunuzdaki şişler tam olarak ne zaman indi vede şişlik indikçe daha güzel görünüyor dimi? yani benim bugün tam 1 ay oldu baya alıştım şekline güzel geliyor artık gözüme burnum ama daha sonradan şekillendikçe bozulurmu diye korkuyorum bide burnumun tam ucu hafif yamuk gibi duruyor o moralimi bozuyor biraz ama o galiba şişlikten kaynaklanıyor yani bi tarafı öbür tarafına göre daha fazla şişmiş ondandır inş. :)

selam ahsenyaren, Allah"ın izniyle ameliyatım çok başarılı geçti. çok şükür doğru yer ve doğru doktoru buldum.Ameliyattan uyanır uyanmaz öncekindende iyi nefes aldım. kendimi çok iyi hissediyorum.Nazar"ında söylediği gibi sadece 2 gün biraz zor ama ağrı kesicilerle geçiyo.
Sağlıcakla ve sevgiyle kal.

selam kızlar teşekkür ederim dilekleriniz için, resim için henüz erken, ancak pansuman değiştiğinde gördüm az genel bi şişlik dışında gerçekten planlananın aynısı olmuş, okadar şişlikde olucak.ancak hiç morluk kalmadı yüzümde zaten sadece göz kapağımda mürdüm rengi far sürmüş gibi bi morluk vardıa.s. doktor arayanlara şiddetle tavsiye ediyorum, mükemmel bi doktor aynı zamanda mükemmek bi insan. herşeyden önemlisi işinde çok titiz. resim işini halledince yazarım msn adreslerinizi verirseniz ekleyip ordan gönderirim.kendinize çok iyi bakın...

sekiz günde görüntünün bu kadar iyi olması süper birşey. ameliyat için ne kadar ödemiştin sen yazdın mı. ben mi kaçırdım acaba
bir gece hastanede kalma ücreti de dahil mi verdiğin paraya

ahsenyaren; hastane ücreti ameliyat doktor herşey dahil 4.000 lira vardim.
benim çevremdede ameliyat olanlar vardı önceden daha düşük fiyatlara ancak biçoğu sorun yaşadı sonra revizyon ameliyatı olanlar oldu, bende o yüzden çok temkinli davrandım, inan değil 4.000, 6.000 bile olsa elimde olsa verirdim çok çok memnunum bu arada sakın ola muayenehanelerde ameliyat olmaya falan kalkmayın, tam teşekküllü bi hastane seçin derim.

burnundan memnun olmana cok sevindim.
sen nerede ve hangi doktora yaptirmistin? ucreet olarak ne kadar odemistin?
biraz anlatir misin? hatta resim ekleyebilirsen....yerimseniben

Merhaba,
Bende Hacettepe Hastanesinde ameliyat olmak istiyorum.
Mümkünse doktorunuzun adını verebilir misiniz?
Bana Emin Maviliyi önerdiler ama yinede ben arastırmak istiyorum.
Tesekkurler.

ben ameliyat olalı tam 2 ay oldu ve burnum hala baya şiş özellikle de ucu ve hiç bişi farketmemiş diyenler oluyor moralimi bozuyolar masaj yapıyorum ama bu masaj burnun üst taraflarına yapılıyor burnun ucunun işinin daha çabuk inmesi için yapabileceğim bişi varmı kızlar??

Canimcim Ayni Sorunlari Bende Yaşamiştim Gerçi Tedavi Kişiye özeldir Lakin Bir Süre Sikintilari Sürüyor Zamnla Düzeliyor Kendine Dikkat Et

burnunu güle güle kullan canım bende ameliyat olacağım yalnız sormak istediğim bi kaç sey var ilk tamponlar çıktığında burnun büyükmüydü yoksa yeni halinde küçükmüydü cevaplarsan sevinirim

benim yakın bir arkadaşım burun amelyatı oldu..tabi ameliyat sonrası şişlikler ve yemek yeme zorluğu sonucu yaklaşık 10 günde 54 kilodan 42 kiloya düştü..
ben de şahidim..çok hızlı bir kilo verme oldu.ondan sonra mecburen tüm gardolabını değiştirdi.
merak ediyorum.başka burun ameliyatı olanlar da kilo verdiler mi ki?

Bana diyosan tampon çıkınca ilk zamanlar eski burnum kadar iriydi. Artık küçüldü. Ama ucu sanırım hala biraz şiş. Burun kökümden ucuna doğru ise s şeklinde yanlık var. Tabii çok abartılı değil ama rahatsız ediyo.

Herkese Selamlar

Tüm forumu okudum ablamın birebir yaşadığı ameliyat öncesi ve sonrası tecrübelerini hepinize faydalı olacağını, fikir vereceğini düşünerek yazmaya karar verdim. Biraz uzun yazmam gerekecek ama ameliyat olacaklar için iyi olacağını düşünüyorum. çünkü detaylı bir biçimde sorulan tüm sorulara da cevap bulabilecekler. Neyse buyrun okuyun...

Bu yıl Temmuz ayında, benim de ablamın çok ünlü bir hastanede çok ünlü bir plastik cerrah tarafından bir septo-rinoplasri ameliyatı gerçekleşti. Bilmeyenler için açıklayıcı olması bakımından septo-rinoplasti; estetik görünüşe yapılan müdahalenin yanısıra, nefes alamama problemlerinin de beraberce giderildiği ameliyata tıp dilinde verilen isim. (burun eti büyümesi (ki ona da konka deniyor) ve deviasyon (yani burun sırtını oluşturan orta kemiğin dışardan veya içerden eğriliği gibi) Ablamın da gerçekten uzun yıllardır hep ertelediği düzgün nefes alamamak gibi bir sağlık sorunu vardı. (her iki burun deliği de, %75 ve % 95 oranında kapalı olduğu için ağızdan nefes alıyor ve bu nedenle de sık sık, anjin oluyordu.) Dışardan estetik ameliyat olmayı gerektirecek hiçbir neden olmamasına rağmen deviasyondan dolayı oluşan profilden bakıldığında belli belirsiz hafif bir kemeri vardı. ama o da dediğim gibi göze batacak bir tümsek şeklinde asla değildi. Ama muayene eden doktorların tümü deviasyonun düzelebilmesi için ona da müdahale edilmesi gerektiğini söyledikleri için son karar olarak her iki ameliyatı da beraberce olmayı kabul etti.

Kendisi ile beraber çok uzun bir araştırmada bulunduk. Çok araştırınca bir o kadar da seçici olmaya başlıyorsunuz doğal olarak. Burada da okuduğumdan anlaşıldığı üzere, akıllara takılan soru öncelikle, ameliyatı bir plastik cerrahın mı, yoksa bir KBB uzmanının mı yapmasının sonucu olumlu yönde etkileyeceği sorusudur. Ablamın bir arkadaşı yıllar evvel KBB uzmanına rinoplasti ameliyatı olmuş ve de gayet doğal görünen bir burna sahip olmuştu. Hatta ablam da aynı kişiye ameliyat olmaya karar vermişti. Gerçi o arkadaşın ameliyat nedeni sadece estetik kaygı ile gerçekleşmişti çünkü gayet büyük ve de kemerli bir burnu vardı. Neyse ablam farklı nedenlerle ameliyat olmayı erteledi ve daha evvel sözü geçen arkadaşı ile 3 yıl sonra buluştuğunda arkadaşı bize burun sırtında çökme meydana geldiğini ve çok pişman olduğunu söylemişti. Ameliyattan hemen sonra evlenip, yurtdışında yaşamaya başladığı için de Türkiye'ye gelip revizyon (yeniden düzeltme) ameliyatı olamadığı için çok sıkıntı çektiğini söylemişti. Dolayısı ile kimseyi töhmet altında bırakmak istemem ama ister istemez bu durum bizde KBB uzmanları bu tip ameliyatları yapamıyor düşüncesini geliştirdi.

Ablam burada birçok estetik cerraha ve ameliyat olanlarla konuştuktan sonra birinde yani çok çok ünlü TV'deki 10 çok ünlü kişiden 8'ini ameliyat etmiş ünü yurt sınırlarını aşmış bir plastik cerrahta ünlü olduğu için değil ama ona çok güvendiği için karar kıldı. klinik yerine kendi isteği ile yine çok ünlü ve özel bir hastanede ameliyatı gerçekleşti.

Ameliyatı 4 saat kadar sürdü damar yolu ile aneztezi yapıldı ve ameliyat sonrası hiçbir ağrısı sızısı olmadı. Ama özellikle göz çevresinde olmak üzere, ağız ve dudak çevresinde de fazlasıyla morarma oldu. Ama Allah var bu kadar morarmasının nedeni kesinlikle ablamın cilt yapısı ile alakalı bir durum.

Bu arada ameliyatın yaz mevsiminde yapılmasının tıbbi açıdan herhangi bir sakıncası yoktur. Yazın yapılan burun ameliyatlarının tavsiye edilmemesinin tek nedeni şudur; şayet moraran yerler güneş görüp bronzlaşırsa, sonrasında oluşan koyu kahverengi lekeleri ömür boyu yüzünüzde taşıyacağınızı da peşin peşin kabul etmişsiniz demektir. Diğer bir sıkıntısı da eğer sizin de hassas bir cilt yapınız varsa sürekli evde kalmak ya da büyük şapkalarla gezmek de sorun olabilir.

Ameliyattan sonra sızıntı şeklinde burnunda kanama meydana geldi ve bu böyle 5 gün kadar azalarak devam etti. Burun üzerinde alçıdan bir atel yerleştirilmişti ve bu atelin 2 hafta sonra alınacağı yerine alçısız olarak mukavvadan yapılmış başka bir atel konuldu. (tabii bu kez alçısız olarak) Burun içine öyle eskiden olduğu gibi metrelerce sargı bezi konularak tampon oluşturulmadığı için ablam bu konu da da rahattı. Zaten onun yerine şimdilerde kullanılan ve 3 hafta sonra açıldığında kelebek gibi şekli olan, ince plastik bir tabaka gibi duran tamponları da sorunsuzca çıkarıldı. ve hergün masaj yapması önerildi. İyileştirmeyi hızlandıracak tüm yapılması gerekeneri yaptığından (3 ay sırt üstü baş yukarda yatmak, başı öne eğmemek, baş önde olacak şekilde herhangi bir iş yapmamak, spor yapmamak vs gibi), tüm ilaçlarını düzenli bir şekilde kullanmak gibi, masaj gibi her şeyi yaptığına ben şahidim.

Ama bunca özene, yani en iyisi olduğu bilindiği tonlarca para dökmeye bile itiraz etmeden bir plastik cerrah seçerek, yapılması gereken her şeyi yapmasına rağmen sonuç beklediğimiz ya da sadece olması gerektiği gibi mi oldu derseniz maalesef hayır demek zorundayım. Aslında daha alçı alınmadan burun deliklerinden birinin diğerine göre daha büyük ve yukarda durduğunu farketmişti ablam.ama her kontrol muayenesi sonrasında kendisine bunun geçeceğini ameliyatı kapalı yapıldığı için bu tip ameliyatlarda daha çok tek bir burun deliğinden çalışıldığı için esneme olacağını ama bunun geçici bir durum olduğunu söyleyip durdular. Ama 5. ayın içersinde olduğu halde artık şişlikleri de çoktan indiği halde burun deliğinin biri hâlâ diğerinden daha yukarda ve büyük. Üstelik de asıl ameliyat olma nedeni olan nefes alamama sorunu deviasyon düzeltilmediği için tıpkı eskiden yani ameliyat olmadan önceki hali gibi nefes alamıyor. Ayrıca burnun alt kısmı yine deviasyon nedeniyle yana doğru eğri durması da cabası. Ameliyattan bir ay sonra anjin olduğu için gittiği çok büyük ve ünlü hastanenin KBB uzmanı ablama deviasyon ameliyatı olması gerektiğini söyleyince doğal olarak ablam da bir şok geçirdi çünkü zaten bir ay evvel bu sorununu çözmek üzere ameliyat olmuştu ve KBB uzmanına göre deviasyona hiç müdahale edilmemişti. Ablam kontrol randevusuna gittiğinde nefes alamadığını ve burun deliklerinin eşit olmadığına dair olan şikâyetlerini dile getirdiğinde, bu ünlü cerrah önce inkâr etti ardından da ablamın ısrarı üzerine kabul etti iki burun deliği arasındaki farkı ve de deviasyon nedeniyle nefes alamadığını ama mazaret olarak burnun yeniden deviasyon oluşturduğunu söyledi. Bu komik hem de çok komik bir bahane idi çünkü dünya üzerinde hiçbir cerrah ya da KBB uzmanı böyle bir yalan söylemeye cesaret edemezdi. Düzeltilen deviasyonun tekrar oluşması gibi bir şey de tıp literatüründe görülmüş şey değildi. Ah unutmadan hani deviasyon nedeni ile ameliyat öncesinde var olan hafif kemer vardı ya o da olduğu gibi duruyor.

Sonuç yazın revizyon ameliyatı yapılacak, sonuç ne olacak orası meçhul...Tecrübesine ve de vitrinine (mecazi anlamda ameliyat ettiğini bildiğimiz ünlülere inanıp) güvendiğimiz cerraha yeniden para ödemek zorunda kalacağız. Üstelik de daha önce ödediği onca parayla en az 4-5 kişinin ameliyat olabileceğini burada öğrendikten sonra daha çok bize koyarak.

Özetle cerrahın ünlü oluşu ya da çok pahalıya en iyi hastanelerde ameliyat yapıyor oluşu sizi yanıltmasın. Bu tip durumlarda ünlü değilseniz ancak ilk muayene sırasında yüzünüze bakılıyor. Ameliyat olduktan sonra yüzünüze bakan derdiniz nedir diye ilgilenen hiç olmuyor hepsi etiket.

Sağlıklı günler dilerim.

NOT: DenizO2007 sana nasıl ulaşabilirim ablamın revizyon ameliyatı için sana sormak istediklerim var, bu nedenle yani

Yeniden Merhabalar

Cerrahın kim olduğunu yazmamamın en önemli nedeni etik açıdan uygun bulmadığım içindir. Kaldı ki; ablam da kendisine yaptıracağı revizyon ameliyatı nedeniyle sorun yaşamak istemediği için adının burada geçmesine karşı.

Dikkat ederseniz bu yazıdaki paylaşımın amacı ameliyat öncesi ve sonrası yaşanılanlar kadar, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda da yeterince fikir veriyor. O mu, bu mu diye sormanın da gereği yok çünkü bulmaca olsun diye özellikle yazmamazlık etmedim. Ama Arif olan zaten anlar. Ben yine KK içinde ablamın cerrahının adının geçtiği (üstelik de şikayet anlamında) gördüm açık açık yazmışlardı. Ama bu insanın başına büyük büyük belalar açacak bir şeydir o yazan kişinin sanıyorum bundan haberi yok! Öncelikle siteye avukatlar aracılığı ile yazıyı yazanın kim olduğu yönünde bir soru gelir sonrasında da o kişi başını mahkemelerden alamaz! Azıcık hukuki bilgisi olan da bunu bilir.

Özetle yazının amacına dönecek olursak evet sağlık söz konusu olduğunda o şu kadara ameliyat ediyor, diğeri bu kadara o halde biz ucuz olana ya da ikisinin ortası olan fiyatta ameliyat edene ameliyat olalım diye düşünerek yani parayı ön planda tutarak ameliyat olmak da bir çözüm değildir. Bu en ünlüsü, en çok parayı da bu talep ediyor, o halde bu kusursuz bir iş çıkarır diye düşünmek de doğru değildir elbette!

Burada demek istenilen ne uygun fiyatta ameliyat ettiği için ne de etiketi iyi olduğu için gözünüzün boyanmamasıdır. Evet ameliyat öncesi bilgisayarda şekillendirilen fotoğraflar aklınızı başınızdan alabilir ama o fotoğraflardaki burunun aynının size de yapılabileceğini hiçbir cerrah garanti etmez. Onlar sadece fikir vermek içindir.

Ameliyat olan kişilerle mutlaka görüşün ve onların referansları ile karar verin. Bu karar vermek için yapılması gereken en akıllıca iştir. Ha bir de yeni ameliyat olmuş ve sonuçtan memnun olan birinin de referansını çok kaale almayın çünkü 1-2 yıl sonrasında iyi oturmamış burunlar sorun çıkarmaya başlıyor. Yazıda ablamın arkadaşından bahsetmiştim. Tıpkı onun başına gelenler gibi.

Mesela o TV'de gördüğümüz şöhretlerin gösterdiği büyük değişimin sadece bir kez burun ameliyatı geçirdikten sonra bugünkü hallerine geldiklerini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. en az üç kez burun ameliyatı geçirdiklerini biliyoruz ve fotoğraflarla da bu sav destekleniyor zaten. Ayrıca bir yüzde gelişen olumlu değişiklikler sadece bir ya da birden fazla geçirilen burun ameliyatından oluşmamaktadır. Çene ve elmacık kemiğine enjekte edilen vücut yağı ile bugünkü görünümlerini elde ettiklerini yaptıranlar iyi bilir. Yoksa her geçen gün daha güzel ve dinç görünümlü gözükmelerinin nedeni başka hiçbir şey değil. Ne Deniz Akkaya, ne, Ebru Şallı ne de Petek Dinçöz'ün burun ameliyatları bir kezle sınırlı olmadığı fotoğraflarından da gayet bellidir. Hele ki; yağ enjeksiyonunun yapıldığını anlamak için bir çift iyi gözlem yapabilen göze bile ihtiyaç yoktur.

Diyeceklerim bunlardan ibarettir. Her türlü cerrahi girişim önemlidir ama özellikle burun ameliyatı için daha iyi araştırma, soruşturma gerekir çünkü yüzün tam ortasında duran bir uzvu ameliyat sonrasında, öncesinden daha kötü olur ise hatta revizyon ile bile düzelmez ise ömür boyu taşıyacağınız muhakkaktır. Eğer "Afganistan'a yerleşip burka ile dolaşırım ben de" diye bir düşünceniz yoksa....:teselli:

Sağlıklı günler dilerim her birinize...

Canela

Kızlar peki bir sorum olacak. Tam burun ameliyatı değil de, sadece burun ucunun düzeltilmesi ne kadar tutuyor aşağı yukarı? Bu ameliyatı olan varsa, şişlikler ne zaman iniyor, burun ne zaman tam şeklini alıyor bilgilendirirse çok sevinirim

kızlarrr ben geldım. amelıyat olalı bugun 5. gun.amelıyat oldugum gunu saymıyorum cunku amelıyattan aksam uzerı cıktım. neyse suan morluklarım ve sıslerım bayagı gectı. yaratık gıbı bırsey olmustum. yavas yavas duzelıyorum. bu aksam 6 da fatıh bey tamponlarımı alacak. aslında 3. gun tamponlar alınıyor fakat, dun 8 tane amelıyata gırecegı ıcın bana , gelme cok beklersın ,salı gunu gel dedı. bu yuzden benım tamponlarım 3. gun degıl, 5. gun cıkıyor. :)
henuz burnumun nasıl olduguna daır hıcbır fıkrım yok. sadece burnum degıl, sag kasımın uzerınde sureklı buyuyen bır ben'im alındı, agız kenarlarımdakı mımık cızgılerım gobegımden alınan yag ıle dolduruldu. sanırım yuzum bu ıslemlerden dolayı daha da sıstı.
neyse sımdılık sıze yazacaklarım bunlar. kendıme geleyım, tamamen ıyıleseyım, ıstersenız maıl adreslerınıze de resımlerımı yollarım.
guzel dıleklerınız ıcın hepınıze cok tesekkur edıyorum.
kendınıze cok ıyı bakın, hersey gonlumuzce olsun.
sormak ıstedıklerınızı sorun. en kısa zamanda yanıtlarım.
optum hepınızı cok.
sevgıler,
ebru gunay

selam arkadaslar bende yenı üyeyım 4 ay önce estetık amelıayat oldum hıc agrım olmadı doktorumda olmayacagını söylemıstı zaten sadece morluklarım ve şişlıklerım oldu buz kompleksı ıle 48 saaten sonra hızla şilıkler ınıyor fakat 48 saate kadar max ulasıyor morluklarım ıse 13, gün tammen kaybolmustu tek zorluk ilk 4 gün benım tamponlarım 4 gun durdu acık amelıayat teknıgı ıle yapıldı suan 4 ay doldu ama hala ödemler hafıfı duruyor göz cukurunda fılan ve burun yanlarında sonuctan memnunmuyum dıye sorarsanız aşırı doğal bır burun oldu acıkcası ben bıraz daha kalkık bıraz daha gösterıslı bısey ıstemıstım belkı 1 yıl dolunca bır operasyon daha gecırebılırım eger yaptırmayı düşünuyorsunuz agrı kısmı fılan hıc sorun degıl ama mumkunse dr amelıayttan önce kendı burun fotonuz üstünde çalısın ve isteklerınızın ne oldugunu cok acıckca anlatın ben bu kısmı es gecmıstım cunku

bende böyle bir ameliyati düsünüyorum.. fakat yurtdisinda kalmam sorun.. ameliyat öncesi ve sonrasi kontroller ne kadar zaman aliyor ? bir hafta 10 gün gibi bi süre yeterli mi acaba ? sorularimi yanitlarsaniz sevinirim :)

geçmis olsun.. ve hayirli olsunn yeni burnunuz

ameliyat olali , bugun tan 8, gun. morluklar ve sislikler bayagi bir gecti. fakat hala yuzumde mor olmasa da, sarartilar var. sislerim de her gecen gun azaliyor.
bugun alci cikiyor.
acikcasi ben burnumun seklini cok fazla merak etmiyorum cunku, sekil uzerinde fazla bir calisma yapmadik cunku benim istegim burnumun seklinin cok fazla degismesi degildi.
zaten burnumda da cok fazla bir sorun yoktu. ama ben begenmiyordum.
ben sadece fatih beye, nefes almak istedigimi, ve burnumdaki kemerden kurtulmak istedigimi, gerisine karismadigimi soyledim.
resim uzerinde 2 dk bir calismayla sadece kemerin alınmis ve burun ucunun biraz kucultulmus halini gosterdi o kadar. baska bir sey konusmadik ve tartısmadık. herseyi ona biraktim yani.
burun kemerim alindi fakat, oyle kavisli bir burun kemeri yapilmadi. cok merak etmiyorum nedense :)
kızlar buraya nasil resim ekliyorum bilmiyorum. bana tarif edin de resim ekleyeyim ilerleyen gunlerde.
en azindan önceki halini yollayayim, yeni halini de bir ara alcim cikinca yollarım.
opuyorum hepinizi.
sevgileer

Nazar cım çook geçmiş olsun.Ben aranıza yeni katıldım ve sana bir kaç sorum var.Yanıtlarsan çok sevinirim.3 hafta önce burun ameliyatı oldum.Burnumda et kemik problemi de vardı.Yani hem devüasyon hem estetik birarada oldu.Merak ettiğim tamponların çıkar çıkmaz iyi bir şekilde nefes akmaya başladın mı yoksa bir müddet bekledinmi?

Benim tamponlarım daha geçen hafta alındı ve şu an 3.haftada olmama rağmen iyi nefes alamıyorum.Doktorum bu durumun normal olduğunu zaman içinde düzeleceğini söyledi.Sadece 1 gece çok harika nefes aldım.Bu durumu da o gün banyo olmama bağlıyorum.BU durum beni çok endişelendiriyor.Sizce normal mi?

merhaba iseka; öncelikle geçmiş olsun, nazara sormuşsun ama bende 40 gün önce ameliyat olmuş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirimki çok normal yaşadığın nefes problemi.Benim 40 gün oldu ve yeni yeni düzeliyor.Ama burun içini yıkamak için denizsuyu spreyi vermişti doktorum onu kullanmayınca nefes alırken zorlanıyorum.Onun haricinde herşey normale dönüyo , bence sen içini ferah tut ama 1. ayındaki kontrolünde bunu doktorunla paylaş.
Umarım çok yakın bir zamanda şöyle deriiiin nefesler alıp bi ooh dersin a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…