Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Valla canım dediğim gibi benim hiç morluğum olmadı dolayısıyla morlukların yeşile sarıya dönme dönemlerini falan yaşamadım ben.Ama herkeste böyle olmuyor işte,benim suratımın şişlikleri dediğim gibi bir hafta taş çatlasın 10 gün sonra kayboldu.
Yani üzgünüm ama ilk başta dünyanın en güzel burnu olsa dahi şiş oluyor ve gözün alışamıyor.Gün geçtikçe daha çok benimsiyorsun.Bu işin sırrı güvenebileceğin bir doktor bence.Çünkü onun yaptığı şekli şişlikler geçince görebiliyorsun.Ben ilk gördüğümde şoka girmiştim ama öyle kalmıyor işte,iniyor ve güzelleşiyor.Ama bana da daha önce olan tecrübeliler 6 ay geçmesini bekle çok fark ediyor diyorlar.Sen doktorunu iyi seç yeter.Bir de morluk olursa güneşe çok çıkma.tamam mı şeker?

Meraba daisy,seninle tanışmak güzel olurdu.ama şuan eskişehirde yaşamıyorum.5 ay öncesine kadar orda çalışıyodum,öğretmenim.Evlendim ve tayinim çıktı.Neden lokal olucaksınki?Genel anesteziden korkma bence.Gerçi girmeden bi korku oluyo doğal ama ameliyat bu işin en kolay kısmı bence.Bide devamlı İst.gidip geliceksin ameliyattan sonra.Umarım bi yakının vardır orda.

Ameliyat olan arkadaşlar beni bilgilendirir misiniz en kisa zamanda çok korkuyorummm....

canım korkmana gerek ameliyatta biraz sıkıntı çeksen de sonradan yepyeni ve mutlu bir insan oluyorsun ve "değmiş" diyorsun.
ben de mersin de ameliyat oldum. buraya yazdıklarımı okuyabilirsin ameliyatımı detaylı anlatmaya çalıştım (159. sayfada)

ben de lokal anesteziyle ameliyat oldum. hiç acı duymuyorsun. sadece uyuşturucu iğneler yapılırken biraz acıyabilir. gazetelerde burun ameliyatı diye girip anesteziden hayatını kaybedenleri gördükçe ben de genel anesteziden vazgeçtim. bir de anestezi teknisyeni arkadaşımdan narkozun etkilerinin daha geç geçtiğini ve 1 senede vücuttan uzaklaştırılabildiğini öğrendim. bu da kararımda etkili oldu. bu uyuşturucular bir tür zehir aslında. eskiden atalarımız okun ucuna bu tür zehir sürerek adam öldürülermiş, gün geliyor sağlıkta kullanılıyor ne ilginç değil mi :)

a.smerhaba kızlar bende 6sene once burun estetıgı oldum hemde 2 kere yanı bu konuda epey deneyımlıyım aklınıza takılan bısey varsa severek cevaplarım coksekeriremsu

merhaba kekik81,
cevabin icin cok tesekkur ederim.
Ben de daha once 4 kere genel anestezi ile ameliyat oldum. bu yuzden cok korkuyorum.
Ama lokal anesteziyi de webden arastirdim. onun da ölüm, felc vb.. yan etkilerinin oldugunu ogrendim. lokalden de cok korkuyorum bu yuzden.
Sana lokal ameliyatta makineler baglanmismiydi ve de ameliyatta baska bolumlerin uzmanlari da varmiydi ameliyatta? doktorun lokalin riskleri hakkinda seni bilgilendirmismiydi? acikçasi bana drlar kötü birşey olmayacagına dair garanti vermiyor. ihtimal düşük ama 0 degil sonucta cerrahi işlem diyorlar.
Bir de sen lokale girerken herseyi kabul ediyorum tarzinda bir kagit imzalamişmiydin?
şimdiden çok teşekkürler kekik.

merhaba ecemasli,
eskisehirde olmamana uzuldum. tanisip yuzyuze konusmayi cok isterdim.
lokal olmak istiyorum çünkü daha önce 4 kere genel anestezi ile ameliyat oldum. o korkuyu ve risklerini çok iyi biliyorum. Şimdiye kadar şansli olmam şansli olacagim anlamina gelmiyormuş malesef.
Bir de benim troid rahatsizligim var. metabolizmayi etkiliyor. belki drlarim lokale de izin vermeyecek ama burnumun duzelmesini cok istiyorum.
İstanbula kac kere gelmem gerekecek? Tanidigim var ama o da ogretmen ve su an eskisehirde tatilde. yani bana yardimci olamayacak. Bu konuyu hiç düşünmemiştim. kaç kere gelmem gerekecek umarim kalmam gerekmez.
görüşmek üzere.

Özel Kombinasyon Anestezileri
1) Dengeli anestezi: Azot protoksid + tiopental sodyum veya narkotik analjezik
2) Nörolept anestezi: Azot protoksid + narkotik analjezik + droperidol (nöroleptik)

Nörolept analjezi oksijen-azot protoksit eklenmesiyle bilinç kaybı da oluşturulursa nörolept anestezi adını alır.

Nöroleptik komponent olarak genellikle motor aktivitede ve anksiyetede azalma, çevreye karşı ilgisizlik ve sakin bir durum yani uyku olmadan hastaların emirlere uydukları nörolepsis hali oluşturan butirofenon türevi droperidol kullanılır.. Droperidol ve opioid tek tek kullanıldıkları gibi karışım halinde de kullanılabilir. Örneğin; Innovar (0.05mg fentanil sitrat ve 2.5 mg droperidol).

Droperidolün a-adrenerjik blok etkisi orta derecede hipotansiyon gözlenirken, serebral kan akımı ve metabolizma ise etkilenmez.

Droperidolün etki süresi uzun (3-6 saat), fentanilin analjezik etkisi ise sadece 30 dk. Nörolept anestezi indüksiyonundan sonra fentanil 1 mg kg-1 gibi ek dozlar 20 dk aralıklarla verilir (kalp hızı ve kan basıncının artması, terleme ve ekstremitelerde hareket). Bilinç azot protoksiti kestikten sonra hızla geri döner. Hastalar ağrısızdır, uyandırılabilirler. %5-10 bulantı kusma olabilir. Konfüzyon ve mental depresyon belirgindir. Solunum depresyonu postoperatif döneme dek devam edebilir (3-4 saat). Opioid antagonisti naloksanla bu etki geri çevrilebilir. Droperidolün bağlı ektrapiramidal kas hareketleri (%1), anestezi bittikten 12 saat sonraya dek devam edebilir. Bu hareketler atropin ya da benztropinle kontrol edilebilir. Parkinsonda nörolept analjezi kullanılmamalıdır.

Nörolept analjezi ve anestezi güvenli ve basit uygulamalardır ancak indüksiyonları yavaştır. Hipovolemi yoksa ve postür değişikliği yapılmayacaksa dolaşım üzerine etkileri minimaldir. Öngörülen bir solunum depresyonu vardır. Yaşlılarda, düşkün ve debil hastalarda tercih edilir.

Meraba daisy,ben ameliyattan 5 gün sonra gittim alçım çıkarıldı.alçı alındıktan 3 gün sonra yine gittim,bandaj ve dikişler alındı.bundan 1 hafta sonra yani yarın yine gidicem durumuna bakıcak.tekrar çağırırmı bilmiyorum.bende ist.dışındayım sakaryada yaşıyorum ama yakın olduğu için problem olmadı.dr la görüş istersen

merhaba
anestezi hakkında bilgilisiniz sanırım
ben de yaklaşık 20 gün önce burun ucuna lokal anesteziyle 10 dklık bir işlem yaptırdım. burun ucuna içten yapılan enjeksiyonlarla acı sıfıra yakın derecedeydi. ancak o işlemden sonra ilk günlerde halsizlik vardı gerçi kullandığım antibiotikte halsizlik yapıyordu. şimdi ise sabahları uyanamama sorunu yaşıyorum, sanırım lokal anesteziyle ilgili. 2 yıl önceki burun ameliyatım sonrasında da bir süre böyleydim. sabahları uyanmak çok zor, hep uykum var!!!! :)

ameliyat öncesi yapılan tetkikler anestezi için güven verebilir. ama hiç bir zaman hiç bir ameliyat için %100 güvenli denilemez. çünkü insan faktörü var işin içinde. ameliyatlarda anesteziye bağlı olmayan sorunlar hatta ölümler de gerçekleşebilir.
ameliyattan bir hafta öncesinde ilaç kullanımını keserek, düzenli beslenerek, moralini yüksek tutarak ve de kan tetkikleriyle başarılı bir ameliyat geçirmen yüksek bir olasılıktır.
bu noktada bence kendine bazı sorular sormalısın. mesela gerçekten burun ameliyatı olmak istiyor musun, bu ameliyat küçük de olsa bazı riskleri almaya değer mi vb.
bir de drlardan önce bence bir anestezi uzmanı ile görüşmen senin için daha doğru olur. hem uzmanından cevaplar alırsın. bir de bana sanki ölüm korkusunu normalin üstünde yaşıyormuşsun gibi geldi. bu konuda da belki bir uzmandan yardım alabilirsin. çünkü genelde burun ameliyatı olacak kişiler yüzlerindeki değişimle, burunlarının alacağı biçimle daha çok ilgilenirler. umarım herşey senin için daha güzel olur.

Arkadaşlar bu genel anesteziyi herkes oluyo, belki günde binlerce insan bu ülkede. Anestezi uzmanı yanında , iyi bir plastih cerrahında gözetiminde yada üniversite hastaneleri gibi yerlerde yapıldığında ben bi sorunla karşılaşılacağını zannetmiyorum. Yani boşuna boşuna böle korkutmayalım insanları. Burda ne desek boş, doktorlar biliyor en iyisini..Ayrıca hayatta her şeyde risk var, yolda yürürken bile ölebilir insan, böle düşünüpte sıkmayın bence kendinizi..Allah korusun kimsenin başına gelmesin tabi böle olumsuz şeyler.

hangi anestezi uzmanina basvurabilirim?
burnumun duzelmesini cok istiyorum. ama cok da korkuyorum. burnum dışında güzel bir yüzüm var. burnum ifademi değiştiriyor. elim sürekli burnumun ucunda.
evet haklisin aşırı derecede ölüm korkusu yaşıyorum. çünkü ciddi bir rahatsizlik geçirdim. ve de ailem burun ameliyatina kesinlikle karşı. onların hakli çıkmasından çok korkuyorum. kafam çok karışık. belki de en iyisi psikolojik yardım almak.
sen lokal anestezide bir kağıt imzalamışmıydın kekik?

bende cok korkuyorum amelıyattan ve benı vazgecırmek ıcın sureklı kotu olacagını amelıyat olduktan sonra burnumum fonksıyonlarının azalacagı ve yıllarca burnuma cok dıkkat etmem gerektıgı soylenıorrr.offfffff kafam cok karısık amelıyat olan arkadaslar gercekten amelıyattan sonrakı yıllar burnuma cok mu dıkkat etmem gerek yanı sılerken bıle cok nazık olacakmısım yavas yavas vss...lutfen benı bılgılendırın kafam cok karısık

Merhaba Daisy,

Ben de senin yazdıklarını okuyunca herşeyden çok ölüme odaklandığını, yani en kötü ihtimale odaklandığını düşünmüştüm. Ve bu tür şeyler düşününce insan hiçbirşey yapamaz hale de gelebilir. Çünkü sonuçta herşeyde risk var. Ve bir hastanede etrafında doktorlar varken üstelik de böyle küçük bir ameliyatta ölme riskin bence trafikte bir kazada ölme riskinden az olabilir bile. Buna odaklanıp hep bununla ilgili araştırma yaparsan da bence korkunu daha da çok beslemiş olursun.
Yine benim fikrim bu ama bence gerçekten hazır ve rahat olana kadar beklemen belki daha doğru olur. Bu tür endişelerle ameliyata girmen pek iyi olmayabilir. Çünkü bu süreçte psikolojin sağlam olmalı.
Doktoruna ve hastaneye de güvenmen gerek bunlar da önemli unsurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…