darısı hepimizin başına benim okulumda ekimde açılacak ben eylül gibi amleiyat olmak istıorm sizce okula gidebilecek kıvama gelir miyim çok morluklarım en azından geçer mi acaba yoksa ağustosun ortasından fln mı olsam bi de gözümün alışmamasından mutsuz olmaktan korkuorm hoş bu halinden kötü olcanı sanmıorm ama:1rolleyes: sizler yeni burnunuzu ilk gördüğünüzde neler hissettiniz bu arada hala doktor araştırmasındayım sanırım gazi hastanesinde olacak ama
iyi olmana ve burnunun istedigin gibi olmasina cok sevindim ecemasli
Ben de napim cok gerginim. ya 2-3haftaya kadar lokal ameliyat olacagim ya da hic olmayacagim.
sagolsun naci bey ile maillesiyoruz cok ilgili kafama takilan herseyi cevapliyor.
Ben de eskisehirde oturuyorum ve eskisehirliyim. acaba sakincasi yoksa seninle tanisabilir miyiz?
Ameliyat olan arkadaşlar beni bilgilendirir misiniz en kisa zamanda çok korkuyorummm....
iyi olmana ve burnunun istedigin gibi olmasina cok sevindim ecemasli
Ben de napim cok gerginim. ya 2-3haftaya kadar lokal ameliyat olacagim ya da hic olmayacagim.
sagolsun naci bey ile maillesiyoruz cok ilgili kafama takilan herseyi cevapliyor.
Ben de eskisehirde oturuyorum ve eskisehirliyim. acaba sakincasi yoksa seninle tanisabilir miyiz?
Aspartam geçmiş olsun, burnun çok güzel gözüküyor, bence tam olmuş yani.
Saol canım,teşekkür ederim.Darısı başına...
merhaba kekik81,
cevabin icin cok tesekkur ederim.
Ben de daha once 4 kere genel anestezi ile ameliyat oldum. bu yuzden cok korkuyorum.
Ama lokal anesteziyi de webden arastirdim. onun da ölüm, felc vb.. yan etkilerinin oldugunu ogrendim. lokalden de cok korkuyorum bu yuzden.
Sana lokal ameliyatta makineler baglanmismiydi ve de ameliyatta baska bolumlerin uzmanlari da varmiydi ameliyatta? doktorun lokalin riskleri hakkinda seni bilgilendirmismiydi? acikçasi bana drlar kötü birşey olmayacagına dair garanti vermiyor. ihtimal düşük ama 0 degil sonucta cerrahi işlem diyorlar.
Bir de sen lokale girerken herseyi kabul ediyorum tarzinda bir kagit imzalamişmiydin?
şimdiden çok teşekkürler kekik.
merhaba ecemasli,
eskisehirde olmamana uzuldum. tanisip yuzyuze konusmayi cok isterdim.
lokal olmak istiyorum çünkü daha önce 4 kere genel anestezi ile ameliyat oldum. o korkuyu ve risklerini çok iyi biliyorum. Şimdiye kadar şansli olmam şansli olacagim anlamina gelmiyormuş malesef.
Bir de benim troid rahatsizligim var. metabolizmayi etkiliyor. belki drlarim lokale de izin vermeyecek ama burnumun duzelmesini cok istiyorum.
İstanbula kac kere gelmem gerekecek? Tanidigim var ama o da ogretmen ve su an eskisehirde tatilde. yani bana yardimci olamayacak. Bu konuyu hiç düşünmemiştim. kaç kere gelmem gerekecek umarim kalmam gerekmez.
görüşmek üzere.
a.smerhaba kızlar bende 6sene once burun estetıgı oldum hemde 2 kere yanı bu konuda epey deneyımlıyım aklınıza takılan bısey varsa severek cevaplarım coksekeriremsu
Özel Kombinasyon Anestezileri
1) Dengeli anestezi: Azot protoksid + tiopental sodyum veya narkotik analjezik
2) Nörolept anestezi: Azot protoksid + narkotik analjezik + droperidol (nöroleptik)
Nörolept analjezi oksijen-azot protoksit eklenmesiyle bilinç kaybı da oluşturulursa nörolept anestezi adını alır.
Nöroleptik komponent olarak genellikle motor aktivitede ve anksiyetede azalma, çevreye karşı ilgisizlik ve sakin bir durum yani uyku olmadan hastaların emirlere uydukları nörolepsis hali oluşturan butirofenon türevi droperidol kullanılır.. Droperidol ve opioid tek tek kullanıldıkları gibi karışım halinde de kullanılabilir. Örneğin; Innovar (0.05mg fentanil sitrat ve 2.5 mg droperidol).
Droperidolün a-adrenerjik blok etkisi orta derecede hipotansiyon gözlenirken, serebral kan akımı ve metabolizma ise etkilenmez.
Droperidolün etki süresi uzun (3-6 saat), fentanilin analjezik etkisi ise sadece 30 dk. Nörolept anestezi indüksiyonundan sonra fentanil 1 mg kg-1 gibi ek dozlar 20 dk aralıklarla verilir (kalp hızı ve kan basıncının artması, terleme ve ekstremitelerde hareket). Bilinç azot protoksiti kestikten sonra hızla geri döner. Hastalar ağrısızdır, uyandırılabilirler. %5-10 bulantı kusma olabilir. Konfüzyon ve mental depresyon belirgindir. Solunum depresyonu postoperatif döneme dek devam edebilir (3-4 saat). Opioid antagonisti naloksanla bu etki geri çevrilebilir. Droperidolün bağlı ektrapiramidal kas hareketleri (%1), anestezi bittikten 12 saat sonraya dek devam edebilir. Bu hareketler atropin ya da benztropinle kontrol edilebilir. Parkinsonda nörolept analjezi kullanılmamalıdır.
Nörolept analjezi ve anestezi güvenli ve basit uygulamalardır ancak indüksiyonları yavaştır. Hipovolemi yoksa ve postür değişikliği yapılmayacaksa dolaşım üzerine etkileri minimaldir. Öngörülen bir solunum depresyonu vardır. Yaşlılarda, düşkün ve debil hastalarda tercih edilir.
merhaba kekik81,
cevabin icin cok tesekkur ederim.
Ben de daha once 4 kere genel anestezi ile ameliyat oldum. bu yuzden cok korkuyorum.
Ama lokal anesteziyi de webden arastirdim. onun da ölüm, felc vb.. yan etkilerinin oldugunu ogrendim. lokalden de cok korkuyorum bu yuzden.
Sana lokal ameliyatta makineler baglanmismiydi ve de ameliyatta baska bolumlerin uzmanlari da varmiydi ameliyatta? doktorun lokalin riskleri hakkinda seni bilgilendirmismiydi? acikçasi bana drlar kötü birşey olmayacagına dair garanti vermiyor. ihtimal düşük ama 0 degil sonucta cerrahi işlem diyorlar.
Bir de sen lokale girerken herseyi kabul ediyorum tarzinda bir kagit imzalamişmiydin?
şimdiden çok teşekkürler kekik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?