Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

benim de amliyat olali dort hfta oldu.bilhassa narkozdan cekinen arkadaslar icin sureci ozetlemeye calısayim.
gittigim ilk plastik cerraha-sadece bekleme salonunda 2 hastasini gordum biri bandajlıydı hatta-yaptigi ameliyatlarin fotografini gormeden ameliyat olmaya karar verdim-8 yıldir erteliyordum:)
korkmamak ve ailemide korkutmamak icin ameliyati biran once oldum.sansim da yaver gitti.dayim anestezist, ve o kadar rahatti ki hic korkmak aklima gelmedi belki sadece sonuca odaklandigim icin olabilir.
doktor kan tam kansayimi istedi-gerci bunu hastaneye yattiginda yapıyorlar ama ben daha once problem yasadigim icin ameliyattan once tekrar yaptirdim.2 degerim sinirda cıktı ve doktorum hic onemli olmadigini soyledi.gece 12den sonra hic birsey yemeden hastaneye gittim.9.30 gibi ameliyata aldilar.fakat asansorde cesaret ignesi diye bildigimiz uyusturma işlemi ile ameliyathaneye girişimi bile hatirlamiyorum.bence bunu muhakkak isteyin.ameliyathaneyi hatirlamak isteyeceginizi pek sanmıyorum.operasyon 2,5 saat kadar surdu.odaya geldigimde kendime geldim mide bulantisi ile birlikte.kan yuttugumdan cicin normal oldugunu soylediler.gozlerime surekli buz koyduk.belki de bu sebeple morarma ve yuzumde sislik cok azdi.odem sanirim dogru burnuma yoneldi:)cunku kaklık ve eski burnumdan daha buyuk bir burnum avrdi.gerci hic umrunda degildi o an.cok kısa bir sure sonra iyice kendime geldim. bir gece yattiktan sonra hastanede, sabah eve dondum.fakat burda bir hata yaptim ve eskisi gibi yemeye devam ettim.bu da tahriş olan bogazimi iyice kotu etti.bogazimin iyileşme suresini geciktirdi.corbaya c vitamini alim diye limonu doldurmak, findik fistik gibi sert yiyeceklerden 2-3 gun uzak kalmak gerekiyor.
tamponlarim 6.gun cıkarildi. acisi cok kısa suruyor, asıl aci alciyi ciaktiktan sonraki masajda.gozumden yas geldi -aci esigim biraz dusukte olabilir.curnumun cok sis oldugunu soyledi doktorum ben de bakmadim.tekrar alci yapti.
10.gun sehir dısına ciktim,12 gun alcim sanirim asiri sıcakalrdan dustu.bir de darbe aldim-bebek kafasi carpti.burnum epey sisti.gercekten urkutucuydu ama burdan okuduklarimdan ve bir arkadisim anlatmasindan bu sonucu bekliyordum.sanirim her gecen gun iniyor sisilik
ben hala akıllanmadim bebek severken 2-3 kez darbe aldim.umarim herhangi bir sorun olmaz
nefes almada hala sorun yasasamda burnumun icindeki sertlik ve sisler inince daha iyi olacagimı umuyorum
moralinizi yuksek tutun.doktorunuza guvenin.hersey olacagina varir.umarim herkes icin en guzeli en hayirlisi olur...burnunuz hosunuza gitmeye basaldimi tum sıkıntılari unutuyorsunuz..

bu arada Aspartam masallah burnun cok guzel olmus :)

burun için dr hasan poyrazı öneririm arkadaşımınkini çok doğal ve yaptı üstelik birçok örnek görme imkanın var lokal yapıyor rinomed istanbulda

arkadaşlar mrb.izmirde ufuk bilkaya burun ameliyatı olan var mı?acayip korkuyorum en çok da 1 ayda bile inmeyen şişliklerden

slm ben de methini duydum ne yaptın ameliyat oldun mu nasıl biri ben cilt gerdirme düşünüyorum gittiysen önerebilirmisin resim gönderiyor mu ? sana istanbul da dr hasan poyrazı öneririm birsürü resim var burunda uzman yığınla albüm ayrıca uyutmuyor istersen telf verebilirim birde "rinomed" diye de araştırabilirsin canım kolay gelsin..

hayır imzaladığımı hatırlamıyorum. öncesinde kan testleri yaptırmıştım normaldi, ayrıca doktoruma da güveniyordum.
ben de kan görünce bayılıyordum. önce bi psikiyatriste gidip bir süre tedavi gördüm ve bu durum ortadan kalkınca da gidip burun ameliyatımı oldum. ben de her aynaya baktığımda hafif yandan durup burun ucumu kaldırırdım:)
bence ailenin de desteğini alman en azından ameliyata daha güvenli girebilmeni sağlar. daha önce burun ameliyatı olmuş bir tanıdığın varsa aileni onlarla konuşturabilirsin. aslında benim ailem de sırf estetik kaygılardan yüzüme bıçak değdirmemi istemiyordu ama nefes problemim olduğu için birşey demediler.
önce bir süre psikolojik yardım al, gerisi çorap söküğü gibi gelir. hem bu arada burun ameliyatını ne kadar istediğini ve daha mutlu olacağını ailene anlatarak ikna da edebilirsin.

geçmiş olsun bu tamponu siz mi temin ettiniz yoksa hastane de var mıydı maliyetınden haberınız var mı acaba bir de bi maske varmış onun sayesinde morluk şişlik olmuomuş bi haberde görmüştüm galiba beyaz bir şey onu deneyen ya da maliyetınden haberi olan var mı acaba ayrıca ameliyattan sonra soğuk havalarda burnumuzu nasıl silicez özellikle insan içinde benım burnumçok akar napıcam acababenneyaptımki

slm herkese sonunda amelıyta ıcın gun aldım bu persembe amelıyt oluorum...ama cok korkuorum narkozdan olen ınsanlar varmıss,narkoza alerjısı olan ınsanlar..amelıyat olan arkadaslar narkoza karsı alerjınızın olup olmadıgına amelıyattan once baktılar mı?bılgı verırsenız sevınırım:)

haklisin kekik ailemin destegini almadan içim rahat etmeyecek. İşin kötüsü ben 1 kere de burun ameliyatı olmuşum çok kötü oldu. Buna ek olarak bir de ciddi bir rahatsızlık. Ailem sen hakkını kaybettin diyor.
Kekik bir de lokal anesteziyi sana estetik cerrahin mi uygulamıştı yoksa anestezist mi? Yani sana igneleri kim yapmıştı? Ameliyatta anestezist de ya da başka bir uzman da var mıydı?
Sana doktorun lokalin de risklerinden bahsetmiş miydi?
Cok sagol şimdiden.

Bende haftaya olucam çarşamba :uhm:
Sanırım o kan testlerini falan alerjin var mı yokmu onu anlamak için yapıyorlar. Bence doktorlarımıza güvenmeliyiz, merak etme canım ya olmaz öle şeyler..
Hadi kolay gelsin:) Umarım iyi geçer ameliyatın..

meraba öz_gül.inşallah burdan güzel haberlerini duyarız.nerde ameliyat olucaksın?15 gün önce ameliyat oldum ben.narkoz öncesi kan-idrar tahlili,ekg,akciğer filmi vs. istediler.evet insan ameliyat öncesi biraz endişeleniyo ama çok abartma bence.sonuçta uzman insanlar bunu yapıyo.ameliyattan sonra çok rahatlıycaksın eminim.kendine ii bak

meraba founda,karar vermişsin kime ameliyat olucaksın?şimdiden çok geçmiş olsun.ayrıca çok metanetlisin bu çok güzel.

ben zaten kbb doktoruna ameliyat oldum o uyguladı iğneleri. başka bir anestezi uzmanı yoktu. yani açıkçası bu konuları pek de dert etmemiştim ben. tek derdim burnumun alacağı yeni şekildi:) sadece burun ve çevresini uyuşturan düşük doz anestezi bu. zaten lokal olmasını ben de istiyordum.
sana özel mesaj da yolladım. görüşmek üzere...

meraba founda,karar vermişsin kime ameliyat olucaksın?şimdiden çok geçmiş olsun.ayrıca çok metanetlisin bu çok güzel.

Yani öle olmak lazım, yoksa arada bi heycanlandığım oluyo benimde ama korkum burnumun alacağı şekil nası olacak yönünde..Sanırım doktorlada bunu görüştüğümde rahatlarım.
Zonguldakta benim doktorum.
Ya bu ekg'le akciğer filmi ne oluyoki?? Bunları ilk sizden duyuyorum...
Bu egk kabin içine girilen şeymi yaa nası çekiolar kii bunları :S

Herkese Merhaba ,
Adım Öznur Aydoğdu .Yaklaşık on beş gün önce bende burun ameliyatı oldum . Dr Emre İlhan gerçekten profesyonel bir şekilde ameliyatımı gerçekleştirdi, ameliyattan sonra hiç problem yaşamadım , şiş ve morluklarım dört beş gün içerisinde iyileşti, alçım beşinci günde çıkartıldı ve yerine ödemi önleyecek bandajlar takıldı ,o da on -on beş günde çıkartılıyor .tampomlarım yumuşak silikondan olduğu için çıkartılırken acı çekmedim .Ameliyat öncesinde en dört beş kez görüşme yaptık. Endoskopik muayenem titizlikle yapıldı. Benimki gerçekten zor bir burundu, burun kanalı çok dar, burun ucu küçük ve kemerli bir burun ayrıca konka bülloza ( burun etinin şişmesi ve nefes almaya engel olması) gibi kronik problemim vardı ve sinüzitimin başlıca sebebiydi., Beş sene önce Trabzon ssk hastanesinde bu sebepten ameliyat olmuştum fakat çok başarısızdı , ameliyat sonrası da feci acılar çekmiştim . Hem sağlık hem de estetik açısından İkinci ameliyatımdan çok memnun kaldım , on beşinde günde olmama rağmen yüzümde hiç bir iz yok. sadece burnumda bandajlarım var, o da yakında çıkartılacak, yeni burun şekilmde yüzüme çok doğal duruyor, herşeyden çok menunum ,yaptırmayı düşünen arkadaşlara Dr Emre İlhan'ı tavsiye ediyorum , her bakımdan dört dörtlük ,ameliyatıma dair sorularınız olursa cevaplayabilirim

tesekkur ederım cnm umarım bı problem olmazz cok korkuyorum umarım senın amelıyatta guzel gecerrrr:)

mrb cnm been adanada galleria kbb hastanesınde bır prf. ve kbb uzmanına olacagım.. benım amelıyat persembe 1de ama doktor 11 de gel bı kac seye bakcaz dedı bıde arkadaslar doktor benım fotografımı cekıp burunumun nasıl olacagını gostermedı sordum ama amelıyat gunu dedı..yanı fotografları cekmesı gerekıoyr dımı? umarım ıyı gecer amelıyattan sonra rahat bı nefes alırım tsk ederım arkadaslar.ii gunler:)

benim dr um ilk muayenede fotoğraf çekmişti,ama tüm dr ların sistemi farklı.güzel düşün güzel olsun.

Meraba lotusnino;testleri ayrı bi hastaneden aldım.ameliyattan bi kaç gün önce dr maille yolladım.ist.dışındaysan şunu belirtiyim,ameliyattan sonra en az bi hafta ist kalman gerekir.çünkü alçı,tampon çıkarılıcak,dikişler alınıcak....aklında bulunsun.çokk başarılı bi ameliyat geçirmen dileğiyle......

Arkadaşlar bu ekg nedir? herkesten isterlermiki??
Ya bunları nasıl çekiyolar, tüp gibi bi alet var onun içine girerek mi????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…