Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

bende ameliyat oldum 21 martta burnumun ucu halal şiş ama olsun hoşuma gidiyo herneyse
ameliyattan korktuğunuza değmez asıl işi siz yapmıyosunuz cünkü canınızı sıkıcak seyler tabiki var en başta ameliyattan sonra 2 saat enteresan geciyo boğazınız acıyoo üşüyosunuz narkozdan bide gözlerinizin üzerinde buz var o kadar üşürken pek hosunuza gidicek bişey değil bide su yasak boğaz acıyoo ve feci kurumuş yiyicek içiçek de yasak 2 saat sürüyo 2 saat ama size 2 dakka kadar gelicek nasıl gectiğini anlamıyıcaksınız ve son olarakk ta burunda tamponlar daha sonraa yürümeniz lazım narkoz feci gaz yaparmış o bende olmadı catlatırmış insanıı bol su ve yürümekle narkozun etkisinii azaltıcaksınız kii o sizi zorlamasın ben cok yürüdüm ameliyattan sonra bide durmadan tuvalete kalktım narkoz yüzünden galiba birde rengim cok değişmişti hosuma da gitmişti ama oda narkozdan galiba solaryuma girmiş gibiydim bronz hafifi sarıya kacıyoo cok hoşuam gitmişti ama yüzüm hariç bütün vücudumda en cok zorlayan tampon oluyoo ve en fazla acıyı tamponlar cıkarılırken hissediyosunuz zorluklar bunlar ha birde dikiş aldırmak var acık olursanız benimki acık tı biraz ürktüm ama oda büyütülcek bişey değil zorluklar bu kadar ama değer okadar fazla bile değil ben burnumu beğenmeyip ağlayıp okadar kendimii üzerken bundan cok fazla yıpratıyodum zaten cok kısa vadede sonuc ne peki gözler mosmor ama mor değildii böyle göz pınarımın üst ve altıı siyahtıı ama gözler şişmiş ameliyattan hemen sonraa bütün yüzüm şişmiş annem hasta olmuş o dercee kötüymüşüm yanii ilk sözüm keşke olmayasaydım olmuş hatta oldu hatırlıyorum ameliyattan cıktığımda kendimi berabt hissediyorum ama kabus görmek gibiyanii gece kabus görünce biraz huzursuzlasırız yaa o kabusu yaşamaktan daha cok canımızı sıkar öyle acı hissetmekten değil yanii cok aşırı yorgunluk gibi böyle gözlerim cok hoşuma gitmiştii gözlerim zxaten büyük şişinceee böyle göz pınarına gittikce sivrileşiyoo herneysee görümce şok yaşadım şiştii gözlerim simsiyahtı burnumun altına konulan 2, tampon kandan dolmuştuu ağzıma bile gelmiş kan yara yapmıştıı dudağımıı sildim temizledim sonra alttaki tamponuu yanii havalı tampondan sızan kanlar için olan tamponu sıksık değiştiriyolardıı değiştirdiler daha sonra sızıntı durunca cıkardılar burnumun ucunuu gördüm kalkık mavi misine benzeri bir iple dikik ama o seklini ilk annem gördüü cığlık attı cok super olmuş diye aynaya baktım harbiden ucu mukemmeldi daha sonraa tamponu aldılar sonra dikişii tam olarak hatırlamıyorumm narkozdan dolayıı bir kaç ayy unutkandım ve yorgundurm simdi xzamanlarını tam olarak hatırlayamıyıcam en son daa alcıyıı sanırım dikişi aldıktan 1 haftaa sonraa aldı alcıyıı alcıyı cıkınca acı hiseettim ama öyle değil hosuma giden bi acıydııı ya belli oluyoduu dokunduğumdaa falann sanki kendi burnumaa dokunmuyodum yanii tuaf bi duyguu o acıyı cok hafif acıyı hisedince mutlu oldum sonra dokjtor aynaya bakmamı söyledii şok yaşıyıcağımı biliyodum kendimi hazırladım ama o şok bam başka burnumun üzerinde kücük bi burun daha var gibi a anlatamam şişmiş ama ne biçim üzüldüm ama neysekii doktor bant yapıştırdıı o bantıı yapıştırıncaa biraz sekil aldı gibi oldu kavis belli oldu neyse cok uzattım galibaa suan bu ayın 21 de 4. ayım olcak ve ucuna kadar kavislii cok doğal diyolar bir kişide değişmemişsin demedi suan için tek problem sadece ucundaa hafifi şişlik var doktor bol bol denize havuza gir ödemi azaltır dedi yani cok memnunum ve düşünüyorum hayalim için cok az bedel ödedim gibi geliyo yani ameliyat okadar yormadı beni o kadar cok takmadım canım yanıcak falan filan diye o yüzden belkide sorun yaşamadım ama büyütülcek bişey de değilmiş ameliyatt gerci bu benim dördüncü ameliyatım

Bahar çok güzel anlatmışsın teşekkürler..
Sen nerde olmuştun ameliyatını? Tanıdık bi doktora mı, üniversitedemi??
Ne kadar sürede iyileştin peki??

Senin narkoz tecrüben farklı olmuş Bahar,

Ben mesela üşüme falan hatırlamıyorum. Ama ameliyathanede donmuştum onu hatırlıyorum. Orası tabi soğuk oluyor. Üzerime battaniye örtmüşlerdi. Odama çıkınca da narkozun etkisiyle çok uyudum ve iyi ki de uyumuşum çünkü tampon varken ilk gece zor geçiyor zaten. Benim burun altındaki bantım hiç değişmedi çünkü hiç kanama olmadı. Boğazım da hiç acımadı. Tampon çıkarılırken de acı duymadım zaten birdenbire oldu ve bir baktım olmuş bitmiş. Ama morarma şişme oldu bende.
Aslında düşünüyorum da ameliyat süreci Allaha şükür çok kolay geçti benim, tek zorlanmayı alçı açılınca masaj sırasında yaşadım. Doktor gayet bastıra bastıra masaj yapıyor. İlk ağrımı o zaman hissettim ve o zamandan beri her gün hissediyorum çünkü hergün masaj yapıyorum. Ama neyse ki hafif bir ağrı.
Benim de 4 hafta doldu.

Bahar çok güzel anlatmışsın teşekkürler..
Sen nerde olmuştun ameliyatını? Tanıdık bi doktora mı, üniversitedemi??
Ne kadar sürede iyileştin peki??

ben teşekkür ederim ameliyatımı kastamonuda özel hastanede oldum doktorum tanınmış değil iyileşmemem 1 haftadan fazla sürdü ama narkoz biraz sersemleştiriyor onun gecmesi aylar aldı anormal unutkanlık falan yaptı
ama girdiğim hastanedee butun sektereter ve hemsirelerin burnu estetikti büyük ihtimalle benim doktorum yapmış olabilir 2000 ytl tuttu

narkoz bildiğim kadarıyla kanı donduruyor cok fazla üşüdüğümüü hatırlıyorum titiriyomuşum evet bende uyumaya calışmıştım ama telefonlar susmadı rahat vermedilerr boğazın acıması lazım cünkü nefes icin boru sarkıtmışlar boğazımdan orası kurumuş biraz acı ondandı galibaaburnumun üstünde o ağrıyı hissetmek hoşuma gidiyo

ben birde ameliyat gününü anlatıyım gercekten hiç korkucak bişey yok sabah hastaneye gittik bana su yemek yasak ilkten geldiler kan aldılar serum iğnesi taktılar sonraa film cektiler ciğerlerin mi kalbinmi bilmiyorum sonra beklemeye başladım 12 gibi hasta bakıcılar geldi hemşiree hızla serumu taktı okadar acelecii yapıyolarkii panik oldum beni sedyeye yatırdılar ameliyathaneye götürdüler başıma bişey gecirdiler sedyeden ameliyat masasına gectim bana giydirdikler amelyat kıyafetini kollarımdan cıkardılar sol kolumuu yanda bir yer var oraya koydular orda serum yukarda asılıydı falann kolumdaki iğnenin bir girişi daha varmış 3 tane iğne yaptı duymadım bir tanesi cok hafif yaktı ama cok hafif bacalarımıı falan bantladılar hareket etmiyim diye o yukarıda bahsettiğim iğneler anında uyuttu beni okadar sonra yarı uyanık sekilde odama götürdüler bu kadar cidden fazla zorluk yok amaa iyi doktor secmeli ve ona güvenmelisiniz

valla bilemem ama benim doktor 3, ayın sonunda eskiden napıyosan gene onu yap dedi korkulcak bişey yok ki burun biraz şişken hele ilk zamanlarda ilk ayda darbe etkileri yüzünden yada elle sildiğin zaman hafif eğrilebilir bana doktorum öyle demişti bana yasaktı ilk ay masaj falan elimi kaydırıım da eğrilir diye ama yani ilk aylarda dikkat edersiniz ama cidden ben ameliyat oldum burnumun fonksiyonları azalmadı coğaldı bunun için kbb ciye de olabilirsiniz

ameliyat öncesi ve sonrası tecrübelerinizi bu kadar ayrıntılı anlattınız için çok teşekkür ederim sanırım biz ameliyat olacakların en çok buna ihtiyacı var neler yaşıcamızı aşağı yukarı bilirsek işiğmiz daha kolay olacaktır diye düşünüorm ayrıca söz veriorm ben de ameliyattan sora her şeyi ayrıntısıyla yazıcam ve bol bol da fotoğraf koyucam benden sora ameliyat olacaklar için:dance:

Aynen arkadaşım bu sitenin çok faydasını gördüm bende..Resim koyan yardımcı olan arkadaşlar çook saolsunlar..Bende ameliyattan sonra elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam...

Alla alla röntgen filmini niye çektikler ki?? İllaki çekilmesimi gerekiyomuş?? Şaşırdım ilk defa duydum..

Merabalar reha yavuzer e ameliyat olan var mı? Perşembe günü kendisiyle görüştüm biraz kafam karıştı reha hocaya ameliyat olanlar memnun musunuz ayrıca resimlerinizi koyar mısınız ? şimdiden teşekkürler..

kızlar merhaba bende salı günü amelyat oldum dün tamponlarım alındı Allaha şükür gene çok fazla şişliğim ve morluğum yok ama zaman zaman artıp azalıyorlar özellikle şuan yanaklarım çok tuhaf görünüyor:çok üzgünüm: tamponlarım alınmış olduğundan önceki günlere nazaran çokk daha rahatım. kızlar bilginiz varmı bu şişliklerimin daha fazla artmaması için bana önereceğiniz bişiyler varmı?

benım sormak ıstedıgım bırsey var ya bu tamponlar burunda kac gun kalıyor?bu tamponlar burundan nefes almayı engellıyor mu?yanı sadece agızdan mı nefes alıyoruz?

Selam arkadaslar ben de 2,5 sene önce oldum burun ameliyatimi. Tamponlar bende 3 kaldi..Hic agrim olmadi ama tamponlarin 3 gün kalmasi sadece agizdan nefes almak zorladi. Ama korkulacak birsey yok .Iyiki olmusum ameliyati. Sevgiler...

ama bildiğim kadarıyla burnunda et alınmamışsaa ve kanama riski yoksa tampona gerek duymuyolar galiba benim tamponumu 2 gün sonra cıkardı galiba evet cuma günü ameliyat oldum pazar tamponu cıkardı

ama suna dikkat etseniz memnun kalırsınız ameliyat gününde yakınlarınızaa sizi zırt pırt aramamalarını söyleyebilirsiniz ben sinir oldum tam uyuyorum telefon calıyo annem telefona bakıyo bağıra cağıraa konusuyo heycandan sonra tekrar sonra tekrar sonra tekrar uykumda var dinlenmek istiyorum bir türlü fırsat vermediler ama gercekten o gün pek aranmak istiyiceğinizi zannetmiyorum böyle olucağını bilseydimm anneme derdim kimseye haber vermee yada aramasınlarr diye 20 kere eş dost ve en cok akrabadan telefon geldi hemde ameliyattan sonra 2 saat te susmadılar gercekten o an cok rahatsız vericiydi cunku üzerinize feci bir yogunluk ta cöküyo uyumaktan başka hiç bişey düşünemiyosunuz birde ben yorganıı yüzümün üzerine cekerim burnumda tampon varya annem boğulurum diye gecee bol bol uyandırdıı

Son düzenleme:

Çok haklısın Bahar, bunu yazdığın iyi oldu. İlk gün ve gece sürekli uyumak istiyorsunuz. Ben mesela kimseye soylemeden ameliyat oldum, sadece birkaç çok yakınım biliyordu. Cep telefonumu da eşime verdim o konuştu insanlarla. Ziyaretime de bir tek babam ve abimler geldi ama narkozun etkisiyle ayık kalmak sohpet etmek o kadar zor ki. Sonra eşim arayanlara boşuna gelmeyin sürekli uyuyor demiş. iyi ki de demiş çünkü insanlar gelince de kabalık olmasın diye insan konuşmaya çalışıyor oysa ki o gün tek yapmanız gereken dinlenmek olmalı.Bence de herkese söylememek iyi bir fikir olabilir.

Tampon belki de kanamaya göre koyuluyordur. Benim 1 gece kaldı mesela.

merhaba nur_tfk geçmiş olsun.benimde 15 gün oldu ameliyat olalı.şişlikler için devamlı buz koy bence.ben öyle yaptım.zaten her geçen gün şişliklerin biraz daha indiğini sende fark ediyosun.bide sabah uyandığında biraz daha şiş oluyo ama sonra geçiyo

nazar benede 3 ay önce oldum şimdi iyiki olmuşum diyorum bende nefes alamıyordum horluyordum benim yaşım bide 40 genede kolay oldu neden durdum bu zamana kadar diye kendime kızıyorum bana özel tanpon kondu ameliyattan sonra tanponların ortasında hortumları vardı buda benim nefes almamı kolaylaştırdı arkadaşlar olması gereken arkadaşlarım olsun korkulduğu kadar zor değil herkese geçmiş olsuna.s.

arkadaslar umarım kolaydır bende yarın doktora gıdıp gun alacagım umarım sorun cıkmazzzz kan degerlerım yukseldıyse 1o gun sonra olurum...ınss...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…