Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

ya ben doktoruma karar veremıyorum hasan fındıkla gorusuyorum yarın da fatıh beyle gorusucem ama karar vermek cok zor,yardımcı olabılecek varsa cok sevınırım bayanlar burun ameliyatı için

ya arkadaşlar bişey söyliyecem bir kaç ameliyat birden yaptıran arkadaşlara şaşırdım valla.bu gerçekten cesaret isteyen bi işmiş.( hepinizi taktir ediyorum ya):teytey:
belki benim ameliyat sonrası süreç baya sıkıntılı geçtiğindendir.
estetik olmayı istiyodum,sonra araştırma yaptım,burdaki sayfaları okudum,herkes çok kolay olduğundan bahsediyodu. bende cesaretimi topladım ve oldum.inanın daha uyandığım ilk andan itibaren pişman olduğumu hissettim.burnumun nasıl olduğu aklıma bile gelmedi.ama inşallah sonuç iyi olurda şu çektiğim acılara değer:1shok: dediğim gibi en çok korktuğumda nefes alan bi burnu, nefes alamaz hale getirmek ve zorunlu bi 2. operasyon geçirmek. belki bu endişem için erkendir..kaydirigubbakcemile3

Arkadaşlar merhaba,

Burnumda nefes alma problemim var (septum deviasyonu) ve dolayısıyla ağzım açık uyuduğum için 3-4 ayda bir ağır üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyorum ve antibiyotik almadan yataktan çıkamıyorum. Son enfeksiyonu çok ağır geçirince artık dedim ameliyat olmak farz oldu. Burnum kemerli olduğu için de kendi kendime dedim ki septum deviasyonu için masaya yatmışken aradan rhinoplasty de çıksın! Nitekim Prof. Dr. Ege Özgentaş ile görüştüm ve bir hafta sonra ameliyat olacağım. Endişelerim yok değil tabi ki:

1) Ya yeni burnum eski burnumu aratırsa?
2) Ya nefes alma problemim hallolmazsa ya da daha kötüye giderse?

Umarım bu iki endişemin yanıtının da "hayır" olduğunu size mutlulukla haber verebilirim. Tanrım ameliyattan korkan bir hemşire oldum ne ironik değil mi :) İşin her ayrıntısını bilince daha mı kötü oluyor ne?

Burnumun şimdiki halini de ekliyorum. Yenisini ben de merakla bekliyorum :)

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar..Görüştüğüm kbb doktorlar estetik yaptırıp kemikle oynatma zamanla çöker tekrar ameliyat olmak zorunda kalırsın dediler..Endişem arttı.Bi arkadaşım kemiğe işlem yaptırmadan sadece kıkırdağı kaldırıp düzeltirerek ameliyat oldu gayet başarılı görülüyordu.Bu operasyonla ilgili bilginiz varmı?yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar "kemiği kaldırtma", "kıkırdağı oynatma" gibi lafları dinlerse eğer doktorunuz o zaman ne yapacaklar ameliyatta? Girdiğiniz burunla çıkarsınız. Bu işi biraz doktorun insiyatifine bırakmak gerek bence.

Eminim hekim hastasını gördüğü zaman o burundan (elindeki mermerden diyelim) nasıl bir burun yapacağını (mermeri nasıl estetik bir hale getireceği yani) daha o anda belirliyordur bence kafasında... O konuda insanın endişelerinin olması doğal elbette, sonuçta yüzün tam ortasındaki bir yapıdan bahsediyoruz, gizlenemez, saklanamaz, kamufule edilemez bir şey bu, hata affetmez...

Ama bence işi cerraha bırakmalısınız. Unutmayın ki her insanın burun anatomisi çok çok farklıdır (kemiği de kıkırdağı da). Birisinde kıkırdaklarla mucize yaratılırken birisinde sadece kemiklerle şekil verilebilir. Bir başkasında her iki dokuya da müdahale etmek gerekebilir.

Şunu unutmayın lütfen. Her kişinin burun anatomisi farklıdır, dolayısıyla her kişinin ideal burunu için yapılacak işlemler farklıdır.

Bir de şöyle bir farktör var ki, hem bir hemşire olarak hem de bir hasta olarak gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki KBB'ciler ve Plastik Cerrahlar burun ameliyatları konusunda düşman iki cephe gibiler. Plastik Cerrahlar rinoplasti yaptıkları esnada burunun içinde nefes almayı engelleyecek bozuklukları da düzeltebiliyolar (septum deviasyonu gibi) ama KBB'ciler de Septum Deviasyonu bizim işimizdir, hasta isterse biz estetiği de yaparız diyorlar... Ameliyat için doktor arayışlarımı yaparken Dr. Naci Çelik şöyle yazmıştı bir e-mailinde: "Ben ameliyatlara KBB'ci ile girmiyorum, benim yaptığım ameliyatı bozuyorlar. Eğer ameliyatınızı KBB uzmanına yaptıracaksanız ameliyatınıza bir plastik cerrahın da girmesini sağlayın"

Son düzenleme:
founda çok teşekkür ederim cvpların için.
Hastaneye kan aldırmaya filan gittiğimde hemen aklıma ameliyat geliyor ve o an vazgeçiyorum iş olma boyutuna geldiğinde ne yapıcağımı bilmiyorum vazgeçerim filan diye korkuyorum ama burda yazılanları okuyunca olanların cesaretinden cesaret alıyor sanki insan:)

ya ben doktoruma karar veremıyorum hasan fındıkla gorusuyorum yarın da fatıh beyle gorusucem ama karar vermek cok zor,yardımcı olabılecek varsa cok sevınırım bayanlar burun ameliyatı için

livali kelin ilacı olsa başına sürer derler ya benimki tam öyle.
bende hala doktora karar veremiyorum. ameliyat iin belirlediğim tarihe 3 hafta kaldı. ben hala kararsızım

simge

hayır canım yakup bey bı amelıyatla hepsını duzeltı onu anlatmaya calıstım bana bu teshısı koyan ümraniye d.hast. kbb doktoruydu

:)ahsenyaren dogru soyluyosun cok zor bı secim doktor secmek,şansımı deniyim demişdim yinede.Her doktorun iyi ve kötü eleştirileri var ama hasan fındıgı bı arasdırın arkadaslar tavsıyem yapdıgı ameliyatları gordum ve cok begendım ayrıca bı arkadasım ve kardesı ona burun ameliyatı olcak bakalım sanırımbende ona olucam,bana ıstedıgın kadar doktorla gorus bı buzdolabı alırken bıle bır suru markaya bakıyosun tüm doktorlarla yüzyüze görüş gidip dedi kendisi bende dinliyorum dediklerini,doktor doktor geziyorum

Merhaba kızlar, bende yakın tarihde ameliyat olmayı olmayı planlıyorum.Sinüzitimde olduğundan dolayı Doktor olarak tercihimi Emre İlhandan yana yapmıştım. Ama Yakup Avşarla ilgili olumlu mesajları okuyunca kararsız kaldım. Acaba Yakup beyin ameliyatları kaç lira civarında.
Ayrıca Aranızda Emre ilhana ameliyat olanlarda yorumlarını yazarsa sevinirim.

kızlar ısrarla onerıyorum yakup avsar dan baskası yalan... kaygılarınızı anlıyorum ama bende cok baktım ardım ama bu ısın ehlı o . agrı sancı vs. olmuyo hayat devam edıyorsunuz, siddetle tavsıye edıyorum kac aydır yazıyorum bu toopiğe resımlerımde koydum bılıyorsunuz fazal bakınmayın kafanız cokkkkkk karsıyo tecrube konusuyo burda :)))))))))

Merhaba BLUES , bence hem sinüzit hem de estetik olmak istiyorsan Emre İlhan ı öneririm, kuzenimi ameliyat etti , kendisi de doktordur..ve 2. estetiği ve sinüzit ameliyatını birlikte oldu şimdi hem burun şeklinden hem de sağlık açısından çok memnun, ben tüm süreçte yanındaydım .Emre bey hastaları ile de çok ilgili tüm bilmen gerekenleri ve yaşayacaklarını sana anlatıyor..ve ameliyat sonrasında çok ilgili...Emre beyin doktorlar öneriler bölümünde linki var..oradan bilgi alabilirisn..
Bende para biriktiriyorum ve ekim gibi emre beye ameliyat olucaam...inşallah..
Plastik cerrahlar sinüs cerrahisi yapmıyorlar diye biliyorum...onu da bir sormak lazım..

link...:http://www.kadinlarkulubu.com/op-dr-a-emre-ilhan-t180198/index.html

simge

hayır canım yakup bey bı amelıyatla hepsını duzeltı onu anlatmaya calıstım bana bu teshısı koyan ümraniye d.hast. kbb doktoruydu

sevgili crayzz11
benim kuzenim de doktor ve endonskopik sinüs ameliyatını yani sinüzit ameliyatını Plastik Cerrahlar hiç yapmıyorlarmışş..onun söylediği onun için merak ettim...teşekkürler

arkadaşlar alçım çıktı ve mutsuzum.senağlama tekrar tekrar aynaya bakıp alışmaya çalışıyorum.herkes burnunun ucunun top gibi yuvarlak olmasından şikayet eder,bense tam aksine öyle istiyodum.acaba yuvarlaklaşır mı?uff ya.
bide şu yüzünüzdeki yapışkan artıklardan nasıl kurtuldunuz.yıkıyorum, çıkmıyor.yapış yapış.:çok üzgünüm:

Şurada ameliyatıma 4 gün kaldı ve böyle yazıları okudukça korkuyorum arkadaşlar

meraba bisküvi alçım çıktığında bende seninkine benzer duygular yaşadım ama inan öyle kalmıyo.Evet haklısın bandajdan kaynaklanan yapışkanlık oluyo çektikçede sünüyo:)şuan dokunursan acır ama bi süre sora temizleyince geçer zaten.

canım kimseyi korkutmak istemem, sonuçta bende burda yazanlardan cesaret alıp yaptım bu işi.ama beklentinle sonuç birbirini tutmayabiliyor bendeki gibi.sonuçta buda bir risk.
bence tüm beklentini açıkça ifade etmelisin.sanırım ben bunu yapamamışım. benimki çok yapmacık duruyo.ucu sivri .hande yener gibi. ama inşallah biraz daha aşağıya iner ve yuvarlaklaşır.
Seninde inşallah başarılı geçer ve beklentini karşılar

sağol ecemaslı. şu an buhranlı bi dönem geçiriyorum ve benim gibi memnuniyetsiz birinin böyle bi sonucu sindirmesi zaman alıcak. ama deneyimlerinizden yararlanmak güzel a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…