Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhaba,
Benimde nefes alma sorunum vardı.Küçükken bir kaza sonucu burnum kırılmıştı.
Sol tarafı kemik, sağ tarafıda et büyük oranda kapatmıştı ayrıca estetik olarakta burnumda bulunan kemeri beğenmiyordum.20 gün önce septoplasti operasyonu geçirdim.Yani hem burun deviasyonu ameliyatı hemde estetik ameliyat oldum.Şuanda inanılmaz mutluyum.Hem rahat nefes alıyorum hem de mükemmel doğal görünen bi burnum oldu.

arkadaslar yazilarinizi uzun zamandir takip ediyorum,ben de deviasyon ve estetik yaptirmayi dusunuyorum birkac ay icinde,ancak anlasilan cogumuz doktorundan cok memnun bu cok guzel bisey ama boyle olunca da bizim icin karar vermek hergun guclesiyor,kafam allak bullak oldu,yurt disinda oldugum icin de doktorlarla gorusmeye gidemiyorum,emre bey benim listeme adini ekledigim ilk doktordu, ancak burada pek deginilmemisti,yakin zamanda ona ameliyat olacak arkadaslar gordum,gelismeleri aktarirsaniz sevinirim arkadaslar,simdiden gecmis olsun...

KBB doktorları plastik cerrahi işine karısınca sonuç kötü olabiliyor.Çevremde kbb doktoruna ameliyat olan çok kişi var.
Bende ki sorunda gerçekten çok büyüktü nefes alamıyodum normal bir şekilde.
Sinüzit vardı aynı zamanda ve estetikte olmak istiyordum.
Ben önce 2 tane kbb doktoruna gittim.İkiside endoskopik muayene yaptı ve ameliyat olmanız şart dediler.Ama ben kbb doktoruna ameliyat olmak istemedim çünkü sonuç dediğim gibi kötü olabiliyor her zaman olmasada.Bende sizin gibi ne yapabilirim diye çok düşündüm ve doktor bir arkadaşıma danıştım.Oda bana hacettepede bir plastik cerrah adı verdi ve bende hemen kendisiyle görüşmeye gittiğim gün ameliyat olmaya karar verdim.Plastik cerrahi biliyorsunuz deviasyon sorununuda zaten çözüyor.

3 hafta önce ameliyat oldum ve şimdi çok mutluyum.
Sevgiler

aman sevgili arkadaşlar...emelin söylediği kesinlikle doğru.kbbcilere burun ameliyatı olanların çoğunluğu düzelttirmek için plastik cerraha gidiyor sonra.tabii sekonder burun operasyonları daha zor oluyor. o yüzden siz plastik cerraha gidin.zaten plastik cerrahlar operasyon sırasında eğer nefes almada, yada burun içinde bir sorun varsa hallediyor.benim vardı hem et vardı içeride hem de nefes almada ciddi sorunlarım vardı.sağolsun doktorum DR.NACİ ÇELİK tüm sorunlarımı tek ameliyatta halletti.

Ben ameliyat öncesi ve sonrasında moral yüklüydüm.Ameliyat öncesinsinde ameliyat gününü iple çektim çünkü kesin kararlıydım, doktoruma güvenim sonsuzdu ve gözümde ameliyatı hiç büyütmedim.ameliyat günü geldiğinde çok mutlu bir şekilde ameliyata girdim ve çok mutlu bir şekilde uyandım.Doktorumun anestezi ekibide mükemmeldi.(Ben genel anestezi ile uyutuldum ve çok rahat oldu.)İnsanın doktoruna duyduğu güven bu noktada çok önemli.
Tabiki ameliyat sonrası bazı sıkıntılar yasanıyor ama bu büyük ağrılar çekiyorsunuz anlamına gelmiyor hatta burunla ilgili pek bi ağrınız olmuyor açıkçası.Sadece rahat hareket edemiyorsunuz yani mesela ağzınızdan nefes almak zorunda olmak(gerçi ben ağzımdan nefes almaya alışıktım eskiden),belli bir pozisyonda yatmak zorunda olmak, istenilen şeyleri yiyememek gibi..Bunlarda katlanılması hiçte zor şeyler diil.10. günden sonra zaten alçı alınıyor ve askı yapıyorsunuz burnunuza bantla 1 hafta sonra rahatlıyorsunuz.

Yazmadan yapamadım..:)..BEnce bu konuyu çok genelliyorsunuz...Benim kuzenimin başına bu anlattıklarınızın tam tersi geldi..3 yıl önce ünlü bir plastik cerraha ameliyat oldu...önceleri burnu güzeldi ancak yaklaşık 1 yıl içinde burn sırtı indikçe indi ve sadece kalkık bir burun ucu kaldı :1shokayrıca burunda eğrilik oldu)...ayrıca burun içindeki kıkırdaklardan çok alınmış hiç nefes alamıyordu,geceleri uyuyamıyordu...6 ay önce burada da adı geçen bir kulak burun boğaz uzmanına gitii , tam 2 saatlik görüşme muayene vs...sonrası aşırı kıkırdak alındığı ve orta burun kıkırdağındaki eğriliğin durduğunu öğrendik..iki kulak kıkırdağından kıkırdak alındı...ve burnu tekrar yapıldı...burun sırtı tekrar dolduruldu...ve çöküklükler de düzeltildi...şu an hem iyi nefes alıyor hem de artık yüzüne yakışan ve çok hoş bir burnu var :sm_cool:..ilk seferde kapalı ameliyat olmuştu ikincisi ise açık oldu...yazmadan edemedim...yani kulak burun boğaz veya plastikçi de olsa bence bu iş hem bilgi hemde el becerisi işi...ikinci ameliyatı Dr.Emre İlhan yaptı...kendisi kulak burun boğaz uzmanı...

slm okyanus_incisi...:)

aynı dilekler benden size:) benim doktorum Barış Çakır bey .. kendisine güvenim sonsuz çünkü başından beri bana ne söylediyse söylediği doğrultuda yaşandı gelişmeler.. ne morluk ne bişii.. canım hiç yanmadı ne ameliyat sonrası ne de kontrollerde..burdan herkese şiddetle tavsiye edebilirim..:) şimdi alçıdan dolayı burnum nasıl tatlı tatlı kaşınıoo anlatamam .. eminim sizde aynısını yaşıoosunuzdur:) size de çok geçmiş olsun..a.s.

Teşekkürler çok heycanlıyım bende..Henüz 5. günümdeyim alçının altından kanatlara dokunduğumda ödemli..Tatlı kaşıntılar yok henüz..Doktorum Fatih Dağdelen.Tamponlarım çıktı Cuma günü hızlı bi şekilde biraz acıyla ve gözlerimdeki morluk koyu makyaj yapmışım edasında Günden güne soluyorlar, bariz şişliklerim 3. günden sonra kayboldu zaten..

Size micro rhinoplasty mi uygulandı yada nasıl ödemsiz morarma bişi olmadan böyle bir sonuç oluşuyor..? Az darbe az reaksiyon olsada açık teknikle hiçlik imkansız sanırım..

ilk önce geçmiş olsun zor diyorsunuz ameliyattan sonra nasıl zorluklarla karşılaştınız biraz bilgilendirirmisiniz benim kemik sorunum var kırılması gerekiyomuş zor ameliyatmı sizce senağlama

matar slm..

senin yaşadığın korkuları hepimiz birebir yaşamışızdır bu operasyonu geçirmeden önce.. benim bu konuda yorum yapmam erken mi bilmioorum ama ameliyat olalı bi hafta oldu ve ağrı sızı konusunda en ufak bi sıkıntı yaşamadım çok kolay geçti asla sıkıntılı diil bunu bilmeni isterim.. kimsenin seni endişelendirmesine izin vermeden bence direk ameliyatı olmayı düşündüğün doktorunla paylaş endişelerini bence.. bende kemik eğriliği vardı nefes alamıoodum ve estetik açıdanda gereksinim duydum .dediğim gibi endişelenmekte haklısın ama bence yapacağın tek doğru şey endişelerinden kurtulmaya bakmaka.s.

ben dediğim gibi yarın tam bi haftamı doldurucam ..tamponlarım cuma günü çıkarıldı .. Açık konuşmak gerekirse doktorum ne kadar gereksiz kuruntu yaptığımı söylesede sabaha kadar kafamda ne kadar acı çekeceğimin korkusundan yatamadım diebilirim ama yazık etmişim.. çünkü tampon silikon tampon olduğu için inan nasıl çıkarrıldığını bile farketmedim ve bunu hala anlamış diilim..senin tamponlarında silikon diil miydi?eğer silikonsa doktorumun elleri sihirli die düşünmeye başliicam:)morluklara gelince doktorum bunu bana başta sööledi morluğun olmicak dedi ve olmadı gerçekten de.. doktorumun önerilerini birebir uyguladım 2 saat aralıklarla buz koydum gözlerime..şu anda kendimde gördüğüm tek morluk elimin üstünde serum verildiği için:)bunun dışında ben şunu da belirtmek isterim ameliyatım 5 saat sürdü bu da doktorumun titizliğinden kaynaklanıoo..bu kadar çok titizlendiğinden bu sonucu almış olabiliriz die düşünüoorum.. alçı çıkınca tabiiki burnumda ödemler olacaktır bu konuda şimdiden bişi sööleyemem ama şu ana kadar hiçbi sıkıntı yaşamadım diebilirim bunu da doktoruma borçluyum kesinlikle..a.s.

sevgiler

Arkadaşlar korkulacak birşey yok..İlk 4-5 saat narkozun etkisi , baş dönmesi ve mideye kan akımı biraz zor geçiyor ama ne ağrı ne sızı hiçbirşey yok.Yemek vakti gelince zaten toparlıyorsunuz kendinizi, dinçleşiyorsunuz, can boğazdan geliyor..Ondan sonra 2-3 gün morarmalar kendini belli ediyor ve sonrasında herşey iyileşme dönemine geçiyor..Ne ağrı ne sızı..Ağrı kesiciler size hiçbirşey hissettirmiyor..

Yalnız refakatçinizin uyurken horlamayan biri olmasını tavsiye ederim :teytey: Onlarda yoruluyor sizi beklerken, ilgilenirken..Uyuyamayıp, uyandırmayada kıyamadığım bir gece geçirdim..

canım sen estetikmi oldun yoksa zorunlumu ameliyat oldun?
benimde olmam gerekiyor ama çok korkuyorum...bilgilendirirsen sevinirim..geçmiş olsun...

bunu bana mı sordun bilmioorum ama üstüme alındım:) zorunlu oldum nefes alamıoodum rahat ama estetikte oldum ..korkulacak hiçbişii yok.. ben günlerce burda ne kadar yorum varsa okudum ve doktorumuda bu formlar sayesinde buldum..iyi ki de bulmuşum..

Canım adına çok sevindimm..
Micro rhinoplasty mi uygulandı sana? Yani kapalı ameliyat..

Fatih bey çok sıcakkanlı ve hastasının fikirlerini, düşüncelerini önemseyip en uygun ve doğal sonucu ortaya çıkaran birisi.Ameliyata girmeden tekrar resim üzerindeki uygulamayı görmek istedim ve öyle doğaldıki henüz bilmiyorum o resimdeki gibimi nasılllllım??..Çok heycanlıyım..Girmeden beni rahatlattı, heycanlanma korkma, herşey iyi geçicek dedi ve 2 saatlik bi ameliyat sonucunda ameliyatımın çok başarılı geçtiğini söylediler..Bakalım hafta ortası inşaAllah alınıcak alçım..Sanırım 24ünde ameliyat oldun..

Uuf hayırlısı :)

çok tşkler..

evet 24.de oldum.benim ameliyatım açık oldu burnumun içi problemliydi..
bende doktoruma nasıl oldu dediğimde bana nasıl tasarladıysak ööle oldu dedi gülümseyerek ve inan şüphe duymuyorum nedense.. müthiş bi rahatlık var ..oysa ki ameliyata girmeden önce heyecandan ölücem zannedioodum hastaneye gidene kadar.. hastanede çok önemli.dilerim herşey gönlümüze göre olur dediğin gibi..

Merhabalar,

Alçım alındığında annem yanımdaydı ve ilk doktorumla ikisi gördü.İkiside çok güzel olmuş dediler ve doktorum hemen aynaya bakmamı söyledi.Aynaya ilk baktığım an kendimi çok mutlu hissettim.Çok beğendim burnumu.Sanki yeniden doğmuş gibi hissediyor insan kendisini.Eve döndüğümde hemen kendime çeki düzen verip, makyaj yapıp fotoğraflarımı çekmiştim:)
Yarın umarım sizde aynı güzel duyguları hissedersiniz.

canım ben ameliyat olmadan 1 ay önce bıraktım sigarayı...çünkü bunun hangi açılardan önemli olduunu bilioosundur.arada hiç içmedim tamamen bıraktım..cumartesi ameliyat olacağını söölüoosun bence içme kesinlikle kardır içmemen..bu ameliyat benim gerçekten istediğim bişiiidi ve bööle bi fırsat elime geçmişken kıytırık bi sigara yüzünden olumsuz sonuç almak istemezdim di mi:)hatta insan o kadar iyi hissediooki başlamiicam da bundan sonra demek ki bırakabilioomuşum..bence nolur sende içme anestezi açısından da ne kadar önemli bilioosundur yaraların iileşmesi açısından da .. tedavi süresini uzatmak ve tedavinde aksilikler olmasını istemezsin heralde

10. gunden sora mi aliniyor alci ? yoksa bu herkes icin degisik mi ?

ben avrupada kaliyorum . yakinda estetik olmak istiyorum su kararsizligimi bi atlatabilsem . fakat bi haftalik bi sure icin tr de bulunabilirim ancak . 1 hafta ameliyat ve sonrasi icin yeterli degil mi ?

arkadaşlar 2003 temmuzda burun ameliyatı oldum.3 saat sürdü genel anestezi ile uyutuldum.ameliyattan sonra ağrınız olmuyor.bir iki gün tamponlu olduğu için burnunuzu nefes alırken kullanmıyorsunuz.şişlik olmadı bende.şimdi düşünüyorumda iyiki olmuşum.hiç korkmaya çekinmeye gerek yok

Kızlar merhaba,
Ben internette brun ucu için botoks yapılması ile ilgili bir şey duymuştum. Sadece çok küçük bir operasyon gerektirien bir durumda burun ucunu 1-2 milim yükseltmek için botoks ya da onun gibi bir şry uygulanıyormuş. Kalıcılığı 5 yıl kadarmış. Yani burun kemiği çok eğimli olmayanlara çok minik bir bir operasyonmuş. Bu konuyu duyan, bilen deneyen varsa buradan bizimle paylaşsın lütfen... Bu vesile ile herkese mutlu sağlıklı huzurlu bir yıl dilerim...
Sevgiler

ben bunu ilk defa sizden duyuyoorum .. 5 yıl kalıcı nasıl oluyo? benim bildiğim kadarıyla (tabi yanlış bilmioosam eğer)botox un 8 ay sonra yenilenmesi gerekioo .. dediğim gibi emin olmamakla beraber bööle okudum ve duydum..

sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…