Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Eşim burun ameliyatı oldu.Çocukken ve delikanlılıkta iki kez kırılmış burnu ve yanlış kaynamış.Aşağısı da yukarısı da aynı kalınlıktaydı ve yana doğru eğriydi.Bir de babadan gelme kemer vardı. Gözlüğü yara yapıyordu.Soluk alamıyordu ve gece çok horluyordu.Ameliyat sonrası, aynı gecenin ilerleyen saatlerinde oprasyon sırasında yuttuğu bütün kanı (dışarıya alınamadığından mideye gidiyor) kustu. Hem de ne kusma, koyun boğazlanmış gibi. Burunda alçı 1 hafta kalıyor.Sonra bandajla dolaşıyorsunuz. Mikrobik bir duruma önlem olarak antibiyotik kullanıyorsunuz. Genzinizin içindeki kurumuş kan pıhtılarının temizlenmesi için, reçeteyle verilmeyen bir deniz suyu serumu kullanıyorsunuz. Geniz açıyor.
6 ay burun tam yerine oturmadı. Kaşların arasından itibaren kırılıp yeniden şekillendirildiği için, komple bir burun kaynaması olması gerekiyordu. Bu durumda seyreden için korkunç olan bir işlem yapıyorsunuz: sabah uyandığınızda yattığınız yöne doğru düşen burnunuzu-yerinden ayrılmıyor,sadece yana yatıyor belirgin olarak- iki elinizin arasına sıkıştırarak yerine yerleştiriyorsunuz.Acısız bir durum ama dehşet görüntü. 1 yıl baş ağrısı çekti. Bu kaçınılmazmış.
Ancak tüm bunlara rağmen şu anda tamamen düzeltirmiş bir görüntüye sahip.Gözleri de lazerle çizdirdik, imaj hepten değişti. Kimse tanımıyor artık. Çektiği acıya değdi. Kemerini bile düzelttirdik hazır ameliyata girmişken.Yalnız bu tür operasyonlarda %40 oranında ilk ameliyatın ywetersizliği durumu ortaya çıkıyor ve2. hatta 3. işlemlere gerek duyuluyormuş. Biz Allah'tan böyle bir şey yaşamadık ama risk yüksek. Bilginize.

Arkadaşlar artık tıp çok ilerledi. Yeni tekniklerle artık iyileşme süreci ve başarı çok yüksek oranlarda. Dikkat etmek gereken ise gidilen dr faktörü. Yani doktorun tecrübesi ve el işçiliği. Bazı kişiler sadece estetik cerrahları tarafından ameliyat edilirken bazıları ise iki uzman tarafından ameliyat edilmekte ,KBB (Kulak-burun-boğaz) ve estetik uzmanı. Ameliyetta iki çeşide ayrılmakta narkozlu ve lokal anestesi olarak. Lokal anestezi de hernekadar acı sözkonusu olmasa da yapılan her işlemi uyanık olduğunuz için farkedeceksiniz. Kesme ,kırma gibi işlemler sırasında aletlerin sesini duymaya dayanmak psikolojinizin durumuyla doğru orantılı. Bu oldukça zor. Bir kısım doktorlar narkoz kullanmayı tercih etmediğinden (hem mali ,hemde ameliyat sonrası için ) bu yöntemi kullanırken ,çoğunluk anestezi kullanımını uygun görmekte.

Ben de uzun zamandır rinoplasty operasyonu olmayı istiyor ama hem cesaret edemiyor hem de güvenebileceğim cerrahı nasıl bulacağımı bilmiyordum. Çünkü gün aşırı TV de boy gösteren sosyete estetikçilerinden canı yanan, telafisi imkansız zararlar gören insanları gördükçe insan daha da kötü olmaktan korkup haline şükrediyor:)

Uzunca bir süredir takip ettiğim bu sitenin iki üyesi "deniz0207" ve "jeanne dark" sayesinde (elbette ayrıca araştırmayı ihmal etmedim) Dr. Barış Çakır'ın işinin ehli çok iyi bir estetik cerrah olduğuna karar verdim. Yaptığım araştırmalarda beni en çok etkileyen şey, Barış Bey'in heykel sanatı alanında eğitim almış bir estetik cerrah olarak hastalarının burunlarını şekillendirirken bilgisayar programlarıyla yetinmeyip yüzünüzün heykelini yapması ve ameliyatını buna göre planlaması.

Daha net fikir sahibi olmak adına da kendisine dün mail atarak, hastalarının öncesi-sonrası resimlerini göndermesini ve fiyat hakkında bilgi vermesini rica ettim. Aynı akşam çok nazik bir maille cevap verip kendisine yüzümün önden ve yandan çekilmiş fotoğraflarımı göndermemi istedi. Ayrıca Memorial hastanesinde 1 gece yatış ve tüm kontroller dahil 4.000-YTL gibi kanımca makul bir fiyat verdi.

Şimdi resimlerimi gönderdim ve kendisinden gelecek cevabı sabırsızlıkla bekliyorum. Barış Bey'den gelecek cevaba göre ameliyat olmaya kesin karar verdiğim andan itibaren gelişmeleri sizlerle de paylaşağım. Deniz0207 ye ve jeanne dark'a teşekkürler..

Selam avikap;
Yaşadığım olumlu tecrübeyi sanada aktarabilmiş olmak çok güzel, umarım herşey istediğin gibi olur, doktor seçiminde çok doğru yerdesin en ufak tereddütün olmasın bence, inan 2,5 ay oldu en küçük problem yaşamadım
ve benden sonra kuzenimde Barış beye ameliyat oldu oda çok memnun.
Barış beyin yaşı genç olduğu için tereddüt edenler var, asla katılmıyorum onlara
önemli olan el becerisi ve gösterilen özendir.Başarısız ameliyatların hepsi genç hekimler tarafından yapılmıyor neticede.
Herşey umarın istediğin gibi gelişir, gelişmeleride paylaşırsan seviniriz.
Sevgiyle ve sağlıcakla kal..

selam arkadaslar
Baris Beye ameliyat olan arkadaslara bir sorum olacakti:
Baris Bey size heykel calismasini yaptiysa heykeliniz ile ameliyat sonucu arasindaki benzerlik hakkinda ne dusunuyorsunuz?gecmis olsun..

selam arkadaslar
Baris Beye ameliyat olan arkadaslara bir sorum olacakti:
Baris Bey size heykel calismasini yaptiysa heykeliniz ile ameliyat sonucu arasindaki benzerlik hakkinda ne dusunuyorsunuz?gecmis olsun..

selamm ege2001;

Benim ameliyatımı Barış bey yaptı ve operasyon öncesi planlanan ne ise o oldu.
Şu anda 2,5 ay oldu, 1. ayındaki haline nazaran şu anda önceden planlananla daha benzer bi halde.Zaten araştırmışsındır muhakkak bilirsin yavaş yavaş oturuyo şekli.Her geçengün dahada düzeliyor.Zaten biraz gerçekçi ve sabırlı olmak lazım.Öyle hemen pansuman açılır açılmaz yada 3-4 haftada aynısı olması beklenmez.Burnumun uç kısmındaki hafif şişlik dışında ki sadece ben farkediyorum eşim bile anlamıyor, herşey planlananın aynısı.
Barış bey alanında çok iyi ve çok titiz bi hekim.

önümüzdeki çarşamba ameliyat olcam..
ama çok korkuyorum ameliyat sonrası için..tamponlar çıkarken çok acıyomu bilen arkadaşlar yazsın lütfen

asinem ben aslında sinizüt için gitmiştim ameliyat aklımda yoktu açıkçası..
çekilen tomografide sinüzit olmadığıı ortaya çıktı meğerse burundaki eğrilik sebep oluyomuş iç kısmındaki eğrilik için ameliyat olcaktım dış görünümündede eğrilik varde..küçük yaşta gözlük kullandığım için olmuş onuda düzeltebiliriz dedi.bende tamam o zaman dedim..bağkurlu olduğum için toplam fiyatı 1200 ytl tuttu..

önümüzdeki çarşamba ameliyat olcam..
ama çok korkuyorum ameliyat sonrası için..tamponlar çıkarken çok acıyomu bilen arkadaşlar yazsın lütfen

selam Lavinnia,,,

öncelikle senin adına sevindim karar vermişsin.. korkulacak hiç bi şii yok sadece tatlı bi heyecan olmalı:)bende çok yakın bi zamanda oldum ..10 gün önce..ameliyat sonrası için hele hiç korkulacak bi şi yok.. canın kesinlikle yanmicakk.. hiç bi şekilde acı duymuoosun enteresan ama ööle.. tamponlar konusuna gelince artık silikon tamponlar kullanıoolar eskisi gibi diil ve geçenlerde tamponlarım alınmadan bi gün önce acaip telaşlı ve korku içindeydim.. doktorum sakın büyük bi acı yaşicam die planlayıp gelmeyin yanılırsınız demişti ama ben içime söz geçiremioodum ..çok korkuoodum .. ama tamponlarım alıdığında gözlerimi sımsıkı kapayıp kendimi kasmıştım ki eşim bu kadarr dedi.. sonra ikinci burun deliğime geldi sıra eşim biitti dedi .. şok oldum.. o yüzden bunu size bütün samimiyetimle söölüoorum ki kaşınızın bi telini çektiğinizde daha fazla acı duyuyosunuzdur eminim.. yani sıfır acı .. ok..?:içelim:

Ay ne biliim ben de istiyorum ama çok da korkuyorum. Ağrıdan filan deil de ya pişman olursam diye... Ablam olmuştu 2 sene önce. Onun da ağrısı pek olmadı ama mosmor gezdi resmen 2 hafta...şimdi ablamın resmine bakınca ama azmettim yakında parayı toparlayıp şu burnu törpületelim...

demothy..:)
nerelerdesin cnm.?? hadi artık merakta bırakma yaw bizi.. Eminim ameliyatın ii geçmiştir.şimdi evde naz yapıoosundur sizinkilere:) Ama özledik hadi çabuk gel:)

geldim kızlar..nihayet ameliyat gerçekleştii....
şuan çok komik bi haldeym tatlicadiarzuameliyatın 2.günü max şişlik olucak demişti doktorum..gerçektende öle oldu..bugün 2.günüydü ve gözlerm tamemn kapalıydı..yawaş ywaş açılıo:1ninca:
burnum kalkık biraz ve şiş şuan hç bişi belli değill...bu arada ön tarafta dikişler var..sürekli serum enjekte ediorz burnuma pıhtılaşma olmasın ,tampon kolay cıksın diye..gelişmeleri yazarım..
canım doktoruma sevgiler burdan:asigim:a.s.

Arkadaşlar 2 ocakta ameliyat oldum.zor günleri atlattım fakat tek korkum dikişlerim alınırken canım yanar mı düşündükçe kasılıyorum.fikri olan ??

çok geçmiş olsunn..darısı benim başımaa.çarşamba günüde ben olucamm..
ameliyattan sonra hastanede yattınmı...fazla ağrın oldumuuu..çarşambaya kadar cvp yaz lütfennn a.s.

geçmiş olsun cnm..
ameliyata sbh 11 gibi girdim..ve o gün hastanede yattım..
ağrım olmadı,ama burunda alçı fln oldugu bi ağırlık hssedıosun..
bende hç morarma olmadı ama buz koymamıza ramen epey şişlik oldu..
bugun yavaş yavaş inmeye başlıo şişliklerm..
Allah yardımcın olsun ..
senin doktorun kmdi?

demothycim tekrar gecmiş olsun
memnun musun ameliyattan tampon çikarma işlemi nasil ve morluklar vede şişmeler ne durumda?

slm...

demotynin tamponları yarın alınacak..:) o yüzden ben cevap veriim dedim.. eğer silikon tamponsa ki artık bunu kullanıoolar kesinlikle nasıl burnunuzdan çıktığını hissetmioosunuz bile.. abartısız söölüoorum kesinlikle acı yok .. nasıl olsun ki çıkartılırken dahi hissetmioorsunuz..ok?yerimseniben

Lavinnia nerelerdesin canım ya...İnsan bi uğrar buraya durumunu bildirir..merak edioruz fıstık
umarım çok çok iyisindirŞeniz

selam millet ben geldim.. :)
çarşamba günü oldum ameliyatımı ve aynı akşamı ewe geldim..hiç korktuğum gibi olmadı çok korkuyodumm.hiç ağrı falanda olmadı..yüzümde hafif şişlikler ve morluklar var..bu gün tomponlarda çıktı..tamponlar çıkarken acırmı die çok korkuodum ama hiç acımadıı...alçım halen duruyoo önümüzdeki çarşamba günü oda çıkıcak bakalım..
ameliyat olmak isteyen arkadaşlar varsa eğer hiç korkmasın tecrübelerime dayanarak konuşuyorum..

demothy çok geçmiş olsun... tampon tecrübeni anlatabilir misin..? ben de düşünüyorum ama tampon hakkında duyduklarımdan da çok korkuyorum... bir de istenirse tampon kullanılmayabilir diye birşey okudum bi yerde; bu ne kadar mümkün..? bu konudaki bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim...

cnm tampon insanlarn anlattıkları gibi çok can yakan bişiy değil emin ola.s
eskidenmiş tampon hikayeleri..
kolum kdr bezleri buruna tıkıyorlarmış..
şmdi silikon tamponlar var,hem rahat nefes alıosun hemde esnek,çıkarken can yakmıo..
benim dün tamponum alındı hiç acı hissetmedim:1no2:
tampon cıkınca hafif kanama oluyo burunda en fazla 1 dk,sora duruo ve rahat bir nefes içine çekiosun:1rolleyes:

çarşamba günü oldum canım cuma günü aldılar tamponu..tomponlar çıkınca daha rahat oldum..bide alçı çıksa daha rahat olcamdaa

benim tampon alçı dkiş ws..hepsi dün alındı:1rolleyes:
üstüne sprey sıkıldı ve bantlandı...

bnm doktorum hiç bi kısıtlamaya gtmedi..
mesela bazı arkadaşlarda şişme olmamışş,
bende hayli oldu ama önemli olan morarma olmamsıydı ve Allaha şükür hç morarmadım..şişlikler 3 gün sürdü ve maksimumdu..
bide benm burun kanatlarım daraltıldı, oralarda dkişler vardı,yüzümde şiş,ee dolayısıyla ağzımı tam açamıodum..
sadece suyu pipetle içtim o da 1 gün..a.s
şöle diim ,hasta psikolojisi vardır,anneler hemen çorba püre muhabbetine girerler:roflol:
2 gün öle ezerek beslendim gıdaları,
3.gün istediğimi yemeğe başladım:asigim:
duşa gelince tatlım..
geçen hafta bugun ameliyat oldum,ve ben sadece burun amlyatı olmadm
hem burun hemde kepçe kulak bir arada oldum..
kulaklarımda dikişler oldugu için pek yıkanmak istemedm açıkcası..
ama doktorum yıkablirsin demişti ..
dün dkişler alındı,tampon cıktı,alçı cıktı..
bant var burnumda ,we ben az önce banyodan cıktım..
çok rahat duş aldım,tabi öle yüzüme su tutmadım bide suyu çok tazikli açmadım...ne de olsa kollamak lazımyerimseniben

kusura bakma cnm çok yazmışm mektup gibi..
ama inanın sizlere yardımcı olmak istiorm..
herşeyi oldugu gibi anlatmak istiorm..
geçmiş olsun:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…