Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

ameliyat sonrası ertesi gün iyiydim.. yani ööle yatak döşek yatmalık bi durum yok zaten. barış bey eve uurlarken özellikle tembih edioo kendinize hasta gözüyle bakmayın, normal yaşantınıza devam edin , mümkün olduğu kadar ayakta geçirin die..:)yurtdışından geleceğini söölemişsin 10 gün ideal . kontroller için ne yapılıoo bilmioorum ama dilersen barış bey e mail at kafandaki sorulara dair seni aydınlatııcaktır.. yerimseniben

süprizzzzz
canımcım tamponum çıktığında hiç kanamam olmadı.. senin kanamanda dikişinle alakalı olabilir tatlım.. bundan bahsetmeyi unutmuşun bana bakklava:

valla tamponu çıkan herkeste ufak kanama oluo:uhm:ben öyle biliorm?
yani ben normali o diye düşündüm..
çünkü biriken ,tampon varken cıkamayan bütün sıvı birden akıo ve bitio..
bende o kanamadn sora acaip bi rahatlama oldu:1rolleyes:

tamponsuz ameliyat ilk defa duydum canım...:1shok:
bir problem yaşamadın değil mi?
sevgilerra.s.

tampon gözünüzü korkutmasın çok yürekten söylüyorum bunu...

yok bitanem sadece tamponla birlikte sıvımsı bi şi o da sprey sıkıoos ya burna o geldi benden .. arkadaşlarımda da hiç kanama olmamış .. kanama normalde o eski tamponlarda oluoomuş çünkü ne kadar da sprey sıksan o tıkadıkları bezler ete yapışıoo ister istemez ondan kanama oluoomuş ama bu silikonlar o yönden çok rahat .. ama dediğin de dooru belki senin burnundan tam akmamıştır önce biriken tamponla birlikte gelmiştir.. canımcım neyse sonuçta tampon çıkartılması sıkıntılı işlem diilmiş bunu burdan bi kere daha paylaşmakta fayda var.. öpüoom seni çok bızdıkım...:1hug:

burnumdaki kanamaya hemen açıklık getiriormşakkıdı
bende burun kanatları daraltıldığı ve hepinizden farklı bi operasyon geçirdiim için kanama olmş o an:asigim:

merhaba arkadaşlar benimde burnumdan ameliyat olmam gerkiyo (kemik varmış kırılması gerekiyormuş ve burnum eğri) ben şuan yüz tedavisi oluyorum roaccutane diye hap kullanıyorum sizce tedavim ameliyat olmama engel olurmu ilacı kesmem mi gerekli narkoz verilebilinirmi a.s.

onu doktorlar blir cnm....anestezist ameliyat lmadan önce soruo ztn ,süreklı kullandığınz bi ilaç war mı die..
doktorda soruoo

canım nie panik yapıosun..
sana dikiş atsa görürdün zaten..
demek kapalı ameliyat oldun..
benim burun kanatlarım daraltıldı laelaelaelaelae
zaten dikiş alınırken hç bişi duymuosun olsa bile kokrulcak bişi yok:1rolleyes:

Arkadaşlar daha önce de yazdığım gibi 1.ameliyatımı 6 ay önce oldum ve istediğim gibi olmadı hiçbir şey.Burun ucumdaki şişlik de bir türlü normale dönmedi , herhalde bu bazılarında olduğu gibi 1 yılı bulacak.2. ameliyat için günlerin geçmesini beklerken bazen olma fikrinden vazgeciyor ve müthiş gelgitler yaşıyorum.En son dün gece feci bir rüya gördüm ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.Bu arada 1.ameliyatımı olduktan sonra burnumda alçı vardı daha açılmamıştı sürekli burunla ilgili rüyalar görüyordum ki , rüyalarıma güvenirim, bu rüyalarımda sonucun istediğim gibi olmadığını görüyordumve üzülüyordum.Dün geceki rüyam da şöyle:İlk ameliyatımı yapan doktora gidiyorum yine ve burnumun istediğim gibi olmadığını bir kez daha söylüyorum ve o bakıp daha ne olacak ki gayet iyi diyor sonra da evet biraz sorun var gibi diyor.Burun ucum hala şiş diyorum bakıyor ve senin burnundaki tamponları almamışız diyor.Ve birini alıyor yalnız bu tamponlar da ameliyatta kullanılantamponlar değil hani şu eskiden kullanılan tamponlar, adam çekiyor çekiyor tampon bitene kadar epey bir süre geciyor.Sonra bunun işi çıkıyor ve diğer taraftaki tamponu ben çıkarmak zorunda kaliyorum.Bir bakıyorum şişlik inmiş ama burnum yine bir tuhaf halde.Offfffff arkadaşlar kafayı yiyeceğim ya.Acaba 2.ameliyatı olmaktan vaz mı geçmeliyim sonuç yine mi olumsuz olacak düşüncelerine kapıldım.Ne yapacağımı bilmiyorum...kafamçokkarıştı

mor kedicim neler yazmışsın öyle..? tampon alınırken bayılman çok korkuttu beni yaa... :1no2:

ya neden korkuttu seni anlamadım cnm.. kaç sene evevl olduu ameliyattan bahsedioo.. 3 yıl geçmişl üstünden .. Tıp her geçengün o kadar ilerlioor ki.. bende bu söylentilerden dolayı tamponlarım alınana kadar kabus yaşadım ama tamponu aldığını bile farketmedim doktorumun düşün burnumun içine bakıoo zannettim. o yüzden herkesin yaşadığını mutlaka bizde yaşiicaz die düşünmemek en doğrusu.. ayrıca herkesin ağrı duyarlılığı da farklı sonuçta .. ama bunu burdan bi kere daha bağırarak söölemek istioorum.. Si-li-kon tam-pon-lar a-lı-nır-ken ke-sin-lik-le en u-fak bir sı-zı da-hi ol-mu-yor.....

bu arada mor kedi yaşadığın şanssızlıklara çok üzüldüm umarım bu operasyondan umduğundan daha da iyi sonuçlar alırsın cnm.. pretyiklim sende içini rahat tut canım herşey olacağına varıyor zaten.. iyi düşün olumlu düşün ki olumlu olsun:teselli:

arkadaşlar tüm samimiyetimle söylüyorum tampondan korkmayın 6 gün önce ameliyat oldum iki gün sonra tamponlarım alındı..bende çok korkuyodum ama hiç korktuğum gibi olmadı

bende hem burun hem kulak oldum...
kulağın şişlikleri ne kdr sürede geçti canım...
benim kulak ağrım olmadı ilk 2 gün sızladı biraz..
ama şişler :çok üzgünüm:

plakton arkadaşım tiliyle görüşüyorum o da karar veremedi ama bende çok araştırdım en sonunda ferruh beye karar verdim iykide ona olmuşum çünkü gerçekten çok ilgili ve yoğun zaten yoğun olması herkesin onu tercih etmesidir ferruh beye bu arada dudakda oldum ve göğüs ameliyatı olan arkadaşlarda var burada.netde ferruh beyle iligili şeyleri oku.ve asyada onu yaptırmış ve memnundu yani tabki kendin bilirsin reha ve nebi beyle görüştüm tatmin olmadım onlardan valla uzun yazdım ama biligilen die yinede sormak istediğin bişi varsa sor sölerim byyyy:)sağolasın

pazartesi günü Reha Yavuzer'e ameliyat oldum.. ameliyat yaklasık 1 saat sürdü.. sonrasında en ufak bız sızı,acı hiçbirşey hissetmedim.. dişime dolgu yaptırsam daha çok canım yanardı eminim! hastanedeki ilgi,hemşireler,asıstanlar,en önemlisi de Reha Bey çok ilgiliydi herşeyden çok memnun kaldım.gazi hastanesinde oldum ameliyatı.aklıma gelenler bunlar.su an yüzüm baya şiş özellikle de gözlerimin altı.haftaya çarşamba alçı çıkıcak(alçı değil aslında sert bi plastik ten renginde gayet estetik bişey) dediğim gibi çok memnun kaldım,mutluyum korkulacak hiçbirşey yokmuş.. Reha Yavuzer i düşünen arkadaslar varsa gönül rahatlığıyla olsunlar ameliyatlarını.. mükemmel bi insan.. bu arada hastanede tesadüfen kadınlar kulübünden bı bayanla tanıştım onun ameliyatı dündü.. ona da çok geçmiş olsun :)

epruh,geçmiş olsun arkadaşım.Bende ciddi ciddi reha beyi düşünüyorum ameliyat için artık.Sormak istediğim reha bey de bilgisayarda burun tasarımı yapıyor mu? Birde ameliyat ne kadara mal oldu? Sosyal güvencenin herhangi bir katkısı oluyor mu?

merhaba arkadaşlar ben ameliyat olalı 6 gün oldu ameliyatta hiç birşey hissetmiyorsum amaaaaaaaaaaa sonrası kişiye göre değişiyormuş bundan eminim çünkü benden sonra aynı doktor tarafından 3 hasta daha ameliyat oldu benim şişliklerim ve morarmalarım çoook ama çook kötü oldu 2 gün gözlerimi açamadım allahtan ağrım olmadı amam gözleri açamamak ve nefes alamamak çok kötüydü. hala şillik ve morarmar var biraz burun şeklime gelinle inanki hiiiç bir fikrim yok çünkü alçıdan sonra görücem anyayı konyayayı

cnm bende ameliyat olduktan sonraki 2 gün,aşırı şiştim..gözlerim kapandı,göz altlarım pembe pmbe oldu,ve baloncuk gibiydi..
ama morarma hç olmadı..4 gün uyandığımda sadece yanakklarımda şişlikler kalmıştı hafif..5.gün tampon alçım çıktı..
6.gün kendimi sokağa attım

Canım burnunda nefes alman çok normal..tampon ve alçın duruyor sanırm..
durmuyosa da , benim tampon çıktıktan sonra , burun içindeki kan pıntıları ve diğer kurumuş maddeler(anladın sen onu :1rolleyes: )nedeniyle bende ağzımdan nefes almıştım..hatta dudaklarımn derisi elime gelıodu kuruluktan..
ama doktor düzenli olarak , bi alet var adını unuttum burnu temizlio elektrik süpürgesi gibi :roflol: onla temizliodu ve spreyliodu..burun içimm yumuşadı..yerimseniben .. sende endişelenme , daha çok yeni 6 gün :1shok: morluklarda hızla iyileşir güven bana yerimseniben ..sen sadece sabırla bekle , kavuşucağın yeni burnunu düşün :asigim: :sm_cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…