Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Arkadaşlar benim burun mesajlar arasında karambole gitti galiba, diğer arkadaşların yorumlarını da bekliyorummmm...

COK harika duruyo valla cok beyendim isallah bole olur bizlerinkide kalkik gibide gelmedi bana cok hos duruyo inan, Ben bole seviyorum biraz kalkik gibi yakup avsarin tasarimindada biraz kalkik yapmis resmi cok hosuma gitmisti isallah istedigimiz buruna hepimiz ulasiriz:)

selam kızlar
ben geldim hihoyyyt kaydirigubbakcemile3
bu sabah çıktım hastaneden. herşey çook güzel geçti. o kadar iyi hissediyorum ki kendimi anlatamam. hiç bir sorun yaşamadım.
şu anda kocaman ve kalkık bir burnum var kafamçokkarıştı
7 gün sonra alçım çıkacakmış. sadece göz pınarlarımda morluk da değil de bordro gibi bir renk var. yavaş yavaş yüzüm şişmeye başlıyor. istediğim gibi yiyip içiyorum.
son saniyeye kadar hiç korkmadım heyecanlanmadım. hiç korkulacak bir şey de yokmuş zaten.
inşallah burnum açılınca çoooooooooook güzel olur.

çok çook geçmiş olsun.a.s. sen de atlattın sonunda.hiç sorun yaşamaman sevindirici.istediğini yiyebilmende.benim 3,4 gün boğazım felaket acıyodu ve yutkunamıyodum.hiçbişey yiyemediğim gibi su içmek bile acı veriyodu. çok şanslısın yani.umarım böyle devam eder.

Geçmişler olsun! Hadi sen de atlattın, darısı diğerlerinin başına... Rahat geçirmene sevindim. Şişliklerin de en kısa zamanda iner inşallah, fıstık gibi bir burna sahip olursun... Allah sabır versin, bundan sonrası biraz sabır işi...

ağrında olmamış ne güzel çok geçmiş olsun

hosgeldın canımmmmmmhadı gecdı artık ıkıncı gun bıraz sısıyo ınsan 3 gun yanaklarına ıncek sıslık haberın olsunkonusurz ne olsa msn .de opuyorum guzel burnunun alcısından

hosgeldın canımmmmmmhadı gecdı artık ıkıncı gun bıraz sısıyo ınsan 3 gun yanaklarına ıncek sıslık haberın olsunkonusurz ne olsa msn .de opuyorum guzel burnunun alcısından

Oncelikle gecmis olsun livali,umarim hersey yolundadir?bende 13 kasimda dr.baris cakir burun ve gogus estetigi olucagim,bana biraz yardimci olmani istiyorum,ozellikle burunla ilgili sormak istedigim seyler var,msn vermek istiyorum ama nasil bilmiyorum,mesela amaliyattan sonra 3 gun dayanamiycak kadar cok agrin oldumu?buz uygulamasini yaparken yanaginami ,gozlerinin uzerinemi koyuyorsun?YEMEK YEMEN COKM U ZOR OLUYOR GERCEKTEN,BURNUNDAN NEFES ALABILIYORMUSUN?O KADAR KORKUYORUMKI,HEYECANLIYIMKI ANLATAMA,UMARIM SENI BIKTIRMAM SORULARIMLA,TEKRAR GORUSMEK UZERE,TEKRAR GECMIS OLSUN,GORUSURUZ..:1hug:

canım sorund egıl cevaplarım hepsını o psıkolojının zorlugunu ben cok ıyı bıliyorum korkak bırı olarak dayanılmıcak bır agrı kesınlıkle olmuyo olsa ınanın soylerım,agrım olmadıkı sadece sıslıgım var halada var tabı,yemek yemem 2. gun sıslık dolayısıyla zordu sıvı seyle ryedım sımdı herseyı yıyorum ama,buzu alnıma gozlerıme cok koydum ben ısede cok yaradıgına ınanıyorum ılk 2 gun cok sureklı buz yapdım,burnumdan suan cok fazla nefes alamıyorum zaten soylemısdı barıs bey grıplı gıbı olcaksın dıye aynen oyleyım suan,ınsallah sonuda guzel olur bugun dısarı cıkdım yurudumbıraz hatta agrın olmıcakdır korkma ama ılk ıkı gun sıslıkler bıraz zorlar ve psıkolojık olarakda ınsanı bıraz uzuyo canım

hepinize çok teşekkür ederim kızlar.
bana burnumu temizlemek için öneriniz var mı
okyanus suyu sıkıp hafifçe temizliyorum ama tam temizlenmiyor. ağzımdan nefes alıyorum. sizde de öyle mi

canım ben burnumdan alabılıyorum nefes ama tamponlar var oyuzden cok da ıyı degıl bıde pecetenın ucuyla bıraz temızlıyorum okyanus suyuyla baska yolu varmı bılmıyorumkı canım sıslıklerın ne durumda

hepinize çok teşekkür ederim kızlar.
bana burnumu temizlemek için öneriniz var mı
okyanus suyu sıkıp hafifçe temizliyorum ama tam temizlenmiyor. ağzımdan nefes alıyorum. sizde de öyle mi

Gazlı bezden yapılan tamponlarım çıktığında (bende silikon tamponlar 14 gün durdu) kulak pamuğunu okyanus suyuyla ıslatıp çok yavaş ve nazik hareketlerle burnumun içini temizliyordum. Hala da temizliğimi aynı şekilde yapıyorum (silikon tamponlarım da 2 gün önce çıktı). İlk birkaç girişimi okyanus suyuyla pamuğu ıslatıp yapıyorum sonrasını kulak pamuğunu ıslatmadan yapıyorum ki burun içindeki sekresyonlar kuru pamuğa daha çabuk yapıştığından daha kolay temizleniyor. Pamuk temiz gelene kadar, veya ben rahatladığımı hissedene kadar bu işlemi tekrarlıyorum.

Kulak pamuğunu nereye kadar ilerlettiğimi soracak olursanız, doktorumun burnumu temizlediği zaman ilerlediği kadar ilerliyorum diyebilirim (Hemşire olmanın da verdiği anatomi cesareti var sanırım biraz da). Ama o temizlik beni 3-4 saat idare ediyor epey de rahatlatıyor, her iki tarafımdan da nefes alabiliyorum o zaman...

kaydirigubbakcemile5 Canım çokkk geçmiş olsun. Hadi şimdi sıra bende. korkmuyorum hiç hehehehe kaydirigubbakcemile

Selam arkadaşlar bir soru sordum ama ciddiye alan olmadı.
9.günüm ve burnumda sızlama var pazartesi alçım çıkacak.
Çok bunaldım artık çıksın istiyorum.
Bugun çok güldüm ve konuştum acaba ondan mı burnum sızlıyor.?
Burnumun içi dikişlerin acıdığını hissediyorum hafif dokununca bile sizce normal mi?

Isallah cokkkk guzel olur resimlerini gormeyi cok istiyorum livalininde tabiki hadi gecmis olsun canim darisi basima :) kalkik olmasini bende istiyorum biraz bakaalim seinki nasil olmus. Amaliyatin en kotu yani neresi haa bir sey sorcem sacma gelebilirde popodan igne falan yapilmiyor demi ??? Aacayip korkuyorum ordan ben kolumdan vursalar bir sey demem de kucukken popodan igneyi yiyince uzerine oturamamistim mosmor olmustuda mirmirmirmir

Canım şöyle söyleyeyim, benim de alçım varken esnediğimde, bir şey çiğnediğimde, mimik yapmamı gerektirecek bir yüz ifadem olduğunda sanki burnum şişiyormuş da alçıya sığmıyormış gibi bir gerginlik hissi yaşardım. Bu vakite tamponların kalmamıştır herhalde, içerideki sızlama da yüz hareketlerinle alakalı olabilir diye düşünüyorum. Burun tahmin edildiğinden daha hassas bir organmış onu öğrendim ben ameliyatımla birlikte, özellikle iç mukozası gerçekten çok hassas. Sendeki bu hassasiyeti çok endişelenecek bir şey gibi görmüyorum ben. Sık dişini biraz daha az kalmış...

Saol cevabın için canım.Tamponum yok ama dediğin gibi yüz hareketlerimden olmuştur heralde bugün çok konuştum artık susucam:)
Evet gerçekten çok hassas ucu taş gibi zaten umarım şişi çabuk iner.Bir şey daha soracağım alçı çıktıktan sonra şişlik artıyor mu burunda artıyorsa nezaman düzeliyor.?

benim alçım 7 gün kaldı ve alçılyken aQuatha nın söylediğinin dışında sızlama şikayetim olmadı. zaten o dönemde doktorun verdiği antibiyotik ve ağrı kesici oluyo. ama benim alçım ve daha sonra da bandajım çıktıktan sonraki dönemde,şu anda da(1 ay oldu) sızlamalarım oluyo.normalmi ben de bilmiyorum, ama ben çok hapşırıyorum,çok esniyorum ve bağıra bağıra ağladım.:çok üzgünüm:sanırım mimiklerimi çok zorladım.bununla alkalıdır heralde. dokunduğumda çok fazla acımıyodu ama
sen ağrı kesci kullanmıyormusun?

mrb arkadaşlar
benim burnumun ucundaki şişler beni endişelendirmeye başladı sağ tarafım daha şiş ve burun ucu o tarafa doğru yan görünüyo. Bugün doktorumla görüştüm ödemler nedeniyle öyle görünüyo dedi ama malum kendisi yaptı yan olsada yan demez. 25 gün oldu ameliyatı olalı şişlik ödemmidir aynaya baktıkça moralim bozuluyo beni aydınlatırsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…