benim alçım 7 gün kaldı ve alçılyken aQuatha nın söylediğinin dışında sızlama şikayetim olmadı. zaten o dönemde doktorun verdiği antibiyotik ve ağrı kesici oluyo. ama benim alçım ve daha sonra da bandajım çıktıktan sonraki dönemde,şu anda da(1 ay oldu) sızlamalarım oluyo.normalmi ben de bilmiyorum, ama ben çok hapşırıyorum,çok esniyorum ve bağıra bağıra ağladım.:çok üzgünüm:sanırım mimiklerimi çok zorladım.bununla alkalıdır heralde. dokunduğumda çok fazla acımıyodu ama
sen ağrı kesci kullanmıyormusun?
Arkadaşlar daha önce de sordum ama kimse cevap vermedi ilk günlerde burnundan hiç memnun olmayıp sonradan değiştiğini düşünen var mı? Özellikle de ucundaki kalkıklık büyük ölçüde iniyo mu? Benim sorunum ucunun kaklık olması.
Saol cevabın için canım.Tamponum yok ama dediğin gibi yüz hareketlerimden olmuştur heralde bugün çok konuştum artık susucam:)
Evet gerçekten çok hassas ucu taş gibi zaten umarım şişi çabuk iner.Bir şey daha soracağım alçı çıktıktan sonra şişlik artıyor mu burunda artıyorsa nezaman düzeliyor.?
Alçım çıktıktan sonra ertesi sabah uyandığımda gözlerimin altının tombiş tombiş şişmiş olduğunu görmüştüm. Sanırım alçının tuttuğu ödem gözlerimin altına akmıştı gece boyunca. Ama gün içerisinde masajla birlikte akşama doğru o göz altı şişliklerim azalmıştı, olursa endişelenme yani...
Benim de burnumun ucu hassas baya, hem de taş gibi senin de dediğin gibi. Ama benim bunumun ucuna kıkırdak eklendiğini biliyorum. Doktorum burun sırtından aldığı kıkırdağı ekleyeceğini söylemişti. Ben sertliği ona bağlıyorum... Belki senin de burnunun ucuna kıkırdak konmuştur.
burun alçılı oldugu donem zor cıkınca ayrı bır zor donem beklıyor bızı,hepımızınkı guzel olur inşallah diyorum artık benım 5.gunum cıkdım bugun dısardaydım ınsanlar bakıyo ama napıyım valla:)burnu temızlemek zor oluyo okyanus suyunu burnuma sıkmakda ılk gunler cok zordu gercekden sımdı alısdım gıbı burun ucu kalkık duruyo ınıcekdır tabı ,ahsenyaren neyapdın nasılsın merak edıyorum buarada canım?alcı cıkdıkdan sonra agrı oluyomu arkadaslar bide sormak ıstedım
Aydınlattığın için teşekkür ederim canım.Yok bana kıkırdak eklenmedi ama yinede çok sert burun ucum.Sızlamalarda geçti çok şükür.10. günüm bitti.Yarın alçı çıkıyor umarım güzel olmuştur çok korkuyorum.Bende Livali gibi çıkıp dolaşıyorum.Evde çok bunaldım.Herkes soruyor estetik desen bir dert demesen bir dert.Kaçamak cevap veriyorum.Yarından sonra kurtuluyorum.Umarım herkesin istediği gibi olur..
İnsanlar işin estetik boyutuna garip bakıyor evet ya, ben de "Estetik de yaptırdım ama aslında septum deviasyonum vardı KBB'ciye ameliyat olacağıma Plastik Cerrah'a ameliyat olurum aradan estetik boyutu da çıkmış olur diye düşündüm" diyorum. Ama toplum estetiği ön planda görmeyi yeğliyor nedense...
Düşünüyorum şimdi ben de mi öyle düşünüyordum acaba estetik yaptıranlar hakkında diye ama ben de yaptırmayı istediğim için daha insaflı davranıyordum sanırım daha empatik bakıyordum olaya... Hele bir de "Ay ne gerek vardıııı" diyenler yok mu :) Deli oluyorum...
merhabalar
dr un kim bilgi verir misin?
Aynen ya hele benim ki fıkra gibi.Ameliyata girmeden iğne yapıyorlar ya cesaret iğnesi denilen iğne onu yapan hemşire bile 'ay ne gerek var burnunda birşey yok ' dedi.Düşünün o anda denilecek şey mi giymişim ameliyat elbisesini gidiyorum yani.Çok kişiden duydum gerek yok lafını ama dinlemedim insan bir kere takdımı kafaya hiç bir şey engel olmuyor...
Umarım aQuatha seninki gibi doğal olurda kimse anlamaz estetik olduğunu...
Ehehe bak sen benim meslektaşıma, ameliyata gidecek hastaya hiç öyle şey denir mi canım! Belli ki kendisi de istiyor da cesaret edemiyor, kendine saplasaymış o iğneyi... Kızdım bak meslektaş olarak... Ay canım benim burnum doğal mı olmuş, klavyenden bal damlıyor valla... Birkaç takıntım var yeni burnumla ilgili aslında ama şimdi geç oldu yarın yeni bir profil fotoğrafıyla birlikte sizin fikirlerinizi alıcam. Bir asimetri durumu ortaya çıkıyor sanki ödem azaldıkça, ya da ben kuruntu yapıyorum bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?