Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Yok canım kullanmıyorum.İlk 3 gün kullandım sonra kestim zaten ağrın olursa al dediler.Dikişlerim acıyor gerçekten elimi hafif ucuna vurunca.Bilmiyorum ki acaba kulak pamuğuyla temizlerken mi yanlış bişey yaptım ya da çok mu oynattım.Çok zor bir dönem keşke bir an önce benim de 1. ayım olsa şişler inse kurtulsam.Allah bu süreci yaşayan herkese yardım etsin

Arkadaşlar daha önce de sordum ama kimse cevap vermedi ilk günlerde burnundan hiç memnun olmayıp sonradan değiştiğini düşünen var mı? Özellikle de ucundaki kalkıklık büyük ölçüde iniyo mu? Benim sorunum ucunun kaklık olması.

evet arkdşm iniyo merak etme, hatta bi süre sonra acaba biraz daha kalkıkmı olsaydı diyosun :) İlk başta çok kalkıklığından yakınırkene:)

gecmis olsun ahsenyaren,bende baris beye kasim ayinda amaliyat olucam,umarim livali ve sen resim koyarsiniz buraya,cok gecmis olsun tekrar,gorusuruz....

Alçım çıktıktan sonra ertesi sabah uyandığımda gözlerimin altının tombiş tombiş şişmiş olduğunu görmüştüm. Sanırım alçının tuttuğu ödem gözlerimin altına akmıştı gece boyunca. Ama gün içerisinde masajla birlikte akşama doğru o göz altı şişliklerim azalmıştı, olursa endişelenme yani...

Benim de burnumun ucu hassas baya, hem de taş gibi senin de dediğin gibi. Ama benim bunumun ucuna kıkırdak eklendiğini biliyorum. Doktorum burun sırtından aldığı kıkırdağı ekleyeceğini söylemişti. Ben sertliği ona bağlıyorum... Belki senin de burnunun ucuna kıkırdak konmuştur.

burun alçılı oldugu donem zor cıkınca ayrı bır zor donem beklıyor bızı,hepımızınkı guzel olur inşallah diyorum artık benım 5.gunum cıkdım bugun dısardaydım ınsanlar bakıyo ama napıyım valla:)burnu temızlemek zor oluyo okyanus suyunu burnuma sıkmakda ılk gunler cok zordu gercekden sımdı alısdım gıbı burun ucu kalkık duruyo ınıcekdır tabı ,ahsenyaren neyapdın nasılsın merak edıyorum buarada canım?alcı cıkdıkdan sonra agrı oluyomu arkadaslar bide sormak ıstedım

Aydınlattığın için teşekkür ederim canım.Yok bana kıkırdak eklenmedi ama yinede çok sert burun ucum.Sızlamalarda geçti çok şükür.10. günüm bitti.Yarın alçı çıkıyor umarım güzel olmuştur çok korkuyorum.Bende Livali gibi çıkıp dolaşıyorum.Evde çok bunaldım.Herkes soruyor estetik desen bir dert demesen bir dert.Kaçamak cevap veriyorum.Yarından sonra kurtuluyorum.Umarım herkesin istediği gibi olur..

Alçı çıktıktan sonra ağrı olmuyor... Ama işin şöyle bir boyutu var. Alçıdan sonra en önemli görevimiz masaj yapmak oluyor ve ilk masajı doktorumuz yapıyor. Kendi elleriyle şekil verdiği eserine hamur yoğurur gibi masaj yapmaya başlıyor. Şıkır mıkır sesler geliyor burnunuzdan (benim burnumdan gelmişti, ödemin ayak sesleri onlar hehe)... Onun acısı pek de hoş bir acı değil yalan söylemeyeceğim. Ama bir-iki gün düzenli masaj yaptığınızda alışıyorsunuz. Hem burnunuz masaja alışıyor hem de siz o hafifleyen acıya alışıyorsunuz. Masajdan sonra bir nöbet de ağrı oluyor basınç yaptığınız için ama bunlar ameliyatın cilveleri arkadaşlar gözünüzü korkutmasın...

Kısacası durduk yere ağrı olmuyor alçı çıktıktan sonra ama masaj yapması biraz ağrılı ama bir o kadar da gerekli ve önemli bir uygulama... Sakın ağrıyor diye masaj yapmayı ihmal etmeyin!

İnsanlar işin estetik boyutuna garip bakıyor evet ya, ben de "Estetik de yaptırdım ama aslında septum deviasyonum vardı KBB'ciye ameliyat olacağıma Plastik Cerrah'a ameliyat olurum aradan estetik boyutu da çıkmış olur diye düşündüm" diyorum. Ama toplum estetiği ön planda görmeyi yeğliyor nedense...

Düşünüyorum şimdi ben de mi öyle düşünüyordum acaba estetik yaptıranlar hakkında diye ama ben de yaptırmayı istediğim için daha insaflı davranıyordum sanırım daha empatik bakıyordum olaya... Hele bir de "Ay ne gerek vardıııı" diyenler yok mu :) Deli oluyorum...

Aynen ya hele benim ki fıkra gibi.Ameliyata girmeden iğne yapıyorlar ya cesaret iğnesi denilen iğne onu yapan hemşire bile 'ay ne gerek var burnunda birşey yok ' dedi.Düşünün o anda denilecek şey mi giymişim ameliyat elbisesini gidiyorum yani.Çok kişiden duydum gerek yok lafını ama dinlemedim insan bir kere takdımı kafaya hiç bir şey engel olmuyor...
Umarım aQuatha seninki gibi doğal olurda kimse anlamaz estetik olduğunu...

Ehehe bak sen benim meslektaşıma, ameliyata gidecek hastaya hiç öyle şey denir mi canım! Belli ki kendisi de istiyor da cesaret edemiyor, kendine saplasaymış o iğneyi... Kızdım bak meslektaş olarak... Ay canım benim burnum doğal mı olmuş, klavyenden bal damlıyor valla... Birkaç takıntım var yeni burnumla ilgili aslında ama şimdi geç oldu yarın yeni bir profil fotoğrafıyla birlikte sizin fikirlerinizi alıcam. Bir asimetri durumu ortaya çıkıyor sanki ödem azaldıkça, ya da ben kuruntu yapıyorum bilmiyorum.

Meslektaşın demek ondan anladın tebrik ederim çünkü bir şey yok burnunda dedikten sonra benim burnumda kemerli ama yaptırmıyorum ne gerek var dedi:)Ee her meslekten çıkabiliyor değişik türler..
Bence çok doğal görünüyor şişlikte yok denecek kadar az görünüyor.Yarın koyarsın bakarız ama bence kuruntu yapma geçecektir hep öyle diyorlar..

Kizlar size bir sey sormak istiyorum aslinda baris cakir a amaliyta olanlar ben bugun baris cakirdan tasarimimi aldim ama hem cenemle oynamis yumurta gibi olmus hemde ceneye gore sivri bir burun yapmis hic hosuma gitmedi sizede bolemi yapti tasarimi yani? genelde sivrimi oluyo tasarimlari bilmek istiyorum yada tasarimi okadar basarili deilde elimi yetenekli kafama acayip karisti ya cok guveniyordum sanki bakinca cenedeki degisiklik ve burunun sivriligi belli oluyo dolasiyla tasarim insani etkiliyo acaba ben ne kadar kendi dusuncelerimi solersem soliyim kendi bildiginemi giderki diye tabi sorumus yorumlarinizi bekliyorum diye ama genede insanin icine kurt dusunuyo plss cvplainizi bekliyorum...

canım sen nıye ona sormadın bunları,tam tersıne sıvrı burun sevmıyo barıs bey fazlada yapmıyo bıldıgım kadarıyla kendısıyle gorus bence herseyı sor ,emın ol en net cevabı o verır tasarımıda begenmedıysen ustunde beraber oynayabılırsınız

selam kızlar
merak edenler için bende ameliyat sürecinde yaşadıklarımı anlatayım.
bir kere en baştan söylemem lazım. ben 3 eylülde barış çakırla görüştüm. 12 eylül için ameliyat günü aldım. o güne kadar inanılmaz stresli ve heyecanlıydım. ameliyat günü belli olduktan sonra bende ne heyecan kaldı ne korku. ameliyat günü kalktım. çantamı hazırladım. üzerimi giyindim. saçım fönlü üzerimde elbise ayağımda topuklu ayakkabılar falan yani düşünün.sırnaşık şey yine hiç heyecan yok tabi. saat 13:00da ameliyatım vardı. saat 10:00 da evden çıktık. hastaneye gittim. hasta kabul servisinde ödemeyi yapıp işlemlerimi tamamladım. oda numaramı verdiler. odama çıktım. yerleştim. anestezi doktor geldi. barış bey gibi genç ve yakışıklı bir doktorgamyoncuiremsu sorular sordu. gitti. barış bey geldi. beni ayağa kaldırıp yüzümü çizmeye başladı. alnımı çenemi burnumu kırmızı kalemle çizdi hep. inanın ben bir hafta izin yapsam işe dönerken heyecandan karnım ağrır. o gün hiç ama hiç heyecanlanmadım. sonra hemşire ameliyat önlüğünü getirdi. onu giydim. banyoda içimdekileri tamamen çıkarıp önlüğümü giydim. önlük yandan cırt cırtlı uzun bir önlük. hiçbir yeriniz görünmüyor zaten. sonra benden damar yolu açtılar. korktuğum tek şey buydu açıkçası. ama hiç acımadı.kan aldılar tahliller için. sonra ameliyat saatine kadar oturdum televizyon seyrettim. hemşire gelip sorular sordu. boyunuz kilonuz alerjiniz var mı hastalığınız var mı falan diye. saat 13:15 de görevli sedyeyi getirdi. o sedyeye yattım. başıma da bone taktım. sonra hemşire bana cesaret için portakallı şurup gibi bir şey verdi. (aslında içmesem bile olurduhihoyyyt) iki hemşire ve ameliyat görevlisiyle birlikte ameliyathaneye indik. orada sizi ameliyat hemşiresi teslim alıyor. aşağı indiğim sedyeden ameliyathanenin sedyesine geçtim ve ameliyathaneye girdikkk.
ameliyathane hiç korkunç bir yer değil. üzeri yeşil örtülü bir masaya geçtim. yattım. sol koluma tansiyon aletini taktılar. o alet ara ara hep tansiyonu ölçüyor anladığım kadarıyla. önlüün yakasını açıp göğüs kısmına bant takıp kabloları taktılar. barış bey geldi. çizimlerin üzerinden geçti. o sırada anestezi doktoru geldi. ben barış beye ben uyumadan sakın başlamayın barış bey dedim:roflol: ama hala korku falan yok bende tabi. anestezi doktoruna başlayabilirsin dedi barış bey. bir iki saniye sonra beynimde bir uyuşma oldu sanki. bir uyuşukluk hali başladı ve sonrasını hatırlamıyorum tabi ki. ameliyatım çok uzun sürmüş. saat 18:15 de çıktım. odama geldiğimde yatağıma kendi yatmışım ama onu hatırlayamıyorum. barış bey geldi. ameliyat bitti dedi. sonra zaten narkozun etkisinden uyudum uyandım. buz tedavisine başlandı. bana bakan hemşire mükemmel biriydi. o kadar iyi baktı ki bana. bebek gibi ilgilendi. akşam saat onda yemek yedim. televizyonda yaprak dökümünün tekrarını izledim. doktorları izledim falan. hiç ağrım sızım yoktu. gayet rahat yemek yedim. su içtim. üzerimi değiştirdim. seda hemşirenin yardımıyla.
sonra sabaha kadar mışıl mışıl uyudum. ama gece en az beş altı kez seda hemşire beni kontrole geldi. çok ilgili ve çok iyi biri. inşallah siz ameliyat olduğunuzda da o bakar size. gece tek başıma kalkıp tuvalete gittim. çok rahattım yani.
ben sabahları erken kalkmaya alışkın olduğum için yine erkenden uyandım. kahvaltım geldi. yedim. sonra barış bey geldi. ameliyatta yaptıklarını anlattı. burnumda ilerde sinüzit problemine neden olabilecek sorunlar varmış. o yüzden onları da hallettiği için uzun sürmüş. sonra taburcu işlemlerim başlatıldı. hemşireler gelip işlemlerin tamamlandığını çıkabileceğimi söylediler. ve çıktım eve geldim.
gündüz hiç yatmıyorum. evde dolaşıyorum oturuyorum. günlerim böyle geçiyor. hiç ağrım sızım olmadı normal yemek yedim. hatta bugün dişlerimi bile fırçaladım. dudaklarım şiş şu an. biraz zor oldu ama fırçaladım. hiç hasta gibi değilim. dün ev süpürdüm. yatağımı kendim topluyorum. bilgisayara çok girmiyorum. çünkü genelde dolaşmak istiyorum evde bile olsa. barış bey tavsiye etti. yatma dedi. yanaklarımdaki şişlikler bugün iyice aşağı indi. sarkık yanaklı bir kız oldum. tombiş tombişlülülülülülü
bana hastanede 2 şişe serum verdiler. ondan mı bilmiyorum ama iştahım açıldı. hiç yemek yemezdim. şimdi sürekli birşeyler yiyorum evde.
ağrı kesici, antibiyotik ve sprey verdi. hepsini kullanıyorum. gerçi bir dk bile ağrım olmadı ama ben yine de içiyorum.
sormak istediğiniz birşey olursa yazın bana kızlar. ben aklıma geldiğince anlatmaya çalıştım. umarım ameliyat olmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olur.
benden tavsiye hiç korkmayın ve heyecanlanmayın boşuna. çünkü buna değer hiç birşey yaşanmıyor. ben iyi olacağından emin birşekilde girdim ve çıktım hiççççç sorun yaşamadım. maşallaahhh. alçıyla durmak da hiç zor değil. eve geldiğim ilk gün sık sık burnum tıkandı ama spreyle açıyorsunuz zaten. artık o tıkanıklık da yok. spreyi sadece kullan dediği için kullanıyorum:dance:
inşallah alçı ve bandaj çıkınca sonuçta güzel olur. Allahtan tek dileğim bu.

Slm Arkadaslar,
yaklasık 8-9 aydır bu sitede sizlere ameliyat olacağımı yazıyorum ve harıl harıl doktor arastırması yapıyordum İzmir ,istanbul derken ameliyatımı kendi şehrimde yanı Ankarada olmaya karar verdim...bi ton doktor arastırdım eminim hepsibirbirinden iyilerdir amaben tercihimi Ankara Onep ten yana kullandım Bu Cumartesi günü 20 eylül de Ünal Şahine Ameliyat oluyorum...
Doktorumla 2 gün önce görüstüm baya beni sakinlestirdi...Cumatesi eminim elinden geleni yapacak ve umarım güzelbir burnum olur.....
Hala inanamıyorum aylardır arastırmalarımdan sonra ciddi ciddi gidip ameliyatımı oluyorum:)))
Bana sans dilerseniz sevinirim:))
Umarım ameliyat güzel geçer ve bu site aracılığıyla gelecek aylarda sizlere olumlu tecrübelerimi anlatırım.....
Doktorumbazı tahliller verdi onları yaptıracgım yarın....
Herkese bolsans....

merhaba hanılar ..hepinize geçmiş olsun..benim burnumda deviasyon var ve bu cmt si ameliyat olacağım..sanırım birde burun ucu estetiği olacak..(kemiğe dokunmadan)aranızda bu tarz operasyon olan arkadaşlar var mı ?iyileşme süresini merak ediyorum..bayrama yetişir mi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…