Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Kızlar çok teşekkür ederim iyi dileklerinize. Daha önce yazamadım lens takamadım cumadan beri. Ameliyatım çok güzel geçti. Revizyon olmasına rağmen hiç şişmedim morarmadım. Ağrı kesici iğne yaptılar orda kaldığım gece. Burnumun acısını şimdi farkediyorum, Burnumdan açık pembe renkli bir akıntı geliyor. Doktor tamponlarımı çıkarmadı çünkü nefes alamadığım tarafla bayağı bir uğraşmış. Tamponlar yarın alınacak. Tamponlar açılınca burnunuzdan nefes alabildiniz mi? Öf zor bir süreç olduğunu unutmuşum. Ben yine dinleneyim kızlar.Öptüm sizi Livali, Ahsenyarenkaydirigubbakcemile5

geçmiş olsun canım. iyi olduğuna sevindim. tamponlar varkende nefes alabiliyordum ben aslında. sadece ara sıra (çok konuşunca) sağ tarafım tıkanıyordu. spreyle açıyordum.
herşey yolunda gider umarım

arkadaslar ben ameliyat olali 3 ay olcauk ama hala burnum sis...bunasil bisey anlamiyorum,yani birtarafimda sislik var,öbüründe yok,ve masaj yaparken acayip farkediliyor,nasil gecicek bu bilmiyorum,2 ay daha bekliycem yoksa bi doktora göstericem,burnum yagli belki ondandir sisliklerin gec inmesi ama buda biraz tuhaf yani,zaten ameliyattan sonrada orda sizi vardi,icteki yarasida tam gecmedi,sabret sabrette nereye kadar,hic agrim olmadi ama psikollojim yerle bir......kendimi astimsırnaşık şeysabir tasi oldum...
ya bide masaj yaparken hartik biraz bastirrarak yapiyorum ins zarar vermem,ama napim artik insin bu sislik....

geçmiş olsun canım. iyi olduğuna sevindim. tamponlar varkende nefes alabiliyordum ben aslında. sadece ara sıra (çok konuşunca) sağ tarafım tıkanıyordu. spreyle açıyordum.
herşey yolunda gider umarım

Ahsenyaren tamponlarım açıldı sonunda rahat nefes aldım Bir şey sorucam burun spreyini sıkarken burnumuzu rahatça içimize çekebilir miyiz? Korkuyorum da zarar vermekten

Canım çoook geçmiş olsun. Tamponların silikondansa burun tıkanıklığına göre zaman zaman nefes alabiliyorsun ama gazlı bezden olan tamponlarda malumunuz pek de mümkün olmuyor... Tekrar geçmiş olsun, güzel haberlerini bekliyoruz ilerleyen haftalarda... Bir de bir şeyi merak ettim yazdın da ben kaçırdım herhalde neden revizyon ameliyatı yaptırdın? Şeklini mi beğenmemiştin?

tavuskusu hosgeldın tekrar gecmıs olsun canım yokdum evde 2 gundur yazamadım sana,okyanus suyunu rahatlıkla cekebılırsın once cekıp sonra dısarı ıtıceksın nefesınle burnundan bısey olmaz yanı korkma ,ben tamponlarla da nefes alıyordum acıkcası ,ahsenyaren masaj yap ma dedı sordum bende yapmıyorum oyuzden canım hala baya şişim ben bide

Çok saol aQuatha'cım
Burnum doğal gözüküyordu aslında ama ucu inikti,burun deliklerimde simetri yoktu ve sol taraftan nefes alamıyordum. Fotoğraflarımı sizinle paylaşacağım ama USB'im yok işe başlayınca gönderirim artık. Bugün tamponlarımdan kurtuldum ve iki taraftan da nefes alabiliyorum farkı hemen hissettim. Yüzüm hiç şişmedi, morarmadı. Bandajlardan görebildiğim kadarıyla burun deliklerimde simetri var yalnız şiş gibi düzgün ama patates gibi gözüküyor toparlaması iin zaman gerek sanırıma.s.

Saol Livalicim. Doktorun yanında sorman gerekn sorular biranda kafamdan gidiyor. Masaj olayını söylemedi doktor bana belki alçı açıldıktan sonra söyler. Neyse ameliyatı atlattım ya gerisi hallolur. Narkozdan insan çok komik uyanıyor. Ben evdeyim sandım kendimi uyanırken sonra şok oldum kaydirigubbakcemile2

Ahsenyaren tamponlarım açıldı sonunda rahat nefes aldım Bir şey sorucam burun spreyini sıkarken burnumuzu rahatça içimize çekebilir miyiz? Korkuyorum da zarar vermekten

hiç korkmadan çek canım. birşey olmaz... olsa bana olurdu. ben o kadar kuvvetli çekip sümkürüyordum ki inanamazsın. nerdeyse tampon burnumdan fırlayacaktıhihoyyyt
hiç de bir şey olmadı. rahatça çek bırak sende

Saol canım. Memnun kaldım bile üstelik şiş henüz. Burun deliklerimde simetri sağlanmış, nefes alabiliyorum. Ama gönül isterdi ki ikinciye gerek kalmasın a.s..

canım memnun olmama çok sevindim. tabi ki ikinciye gerek kalmasaydı keşke ama sen artık geçmişi boşver ve güzeller güzeli burnunla geleceğe bak bence.kaydirigubbakcemile5

Bende cuma günü ameliyatımı oldum. şu anda burnumda silikon tamponlar ve alçı var. Silikon tampon olmasına rağmen burnumdan nesef alamıyorum. Bugün doktoruma kontrole gittim burnuma sprey sıktı biraz açıldı gibi oldu ama hala kapalı. Doktorum Çarşamba günü tekrar çağırdı tamponlarımı alacakmış. Alçıyı ne zaman alacaksınız diye sordum ''onuda çarşamba hallederiz'' dedi.
Burundan nefes alamamak çok kötü birşeymiş

Canım ben silikon tamponlarla 14 gün geçirmiş biri olarak seninle çok iyi empati yapabiliyorum :) Tecrübemi paylaşmak gerekirse hem silikon tamponun burnun gerisinde oluşturduğu darlık ve hem de burunun geçirdiği ameliyat dolayısıyla oluşturduğu ödem sebebiyle tıkanıklık olması gayet doğal.

Bunun yanı sıra bende silikon tamponlar varken zaman zaman burun deliklerimden biri açılıyordu. Özellikle ayakta dolaştığımda veya masa başında otururken açılıyordu, yattığımda ise mutlaka ikisi de tıkalı oluyordu.

Şimdi (bugün tam 1 ay oldu) çok şükür ikisi de açık, eskiden tek far çalışıyordu şimdi kaporta da düzeldi iki far da açık :) Ne biçim benzetme yaptım yahu, ama hoş oldu sanki hehe :)

aquatha süper olmuş hem de hehe:) herhalde şöyle bir şey hiçkimseye olmamıştır, silikon tamponlar varken ikisinden de nefes alabiliyordum, tamponlar çıkarken çok canım yandı, ve çıkarılır çıkarılmaz nefes alamamaya başladım, bu böyle yaklaşık 3 gün sürdü, daha bugün burnum açıldı:) ikisinden de nefes alabiliyorum artık:)

Şöyle bir tahmin yürüteyim. Burun içi mukozası hassas ya, tamponlar çıkarken da acıdığına göre büyük ihtimalle tamponlar oradayken kuruluk, salgıda kuruma, sertleşme falan oldu ki çıkarken o kadar acıdı (benim 3. günde çıkan gazlı bez tamponum kuruduğu için çıkarken acımıştı çünkü)... Tampon dokudan uzaklaşınca da doku kendi çevresinde ödem geliştirdiği için nefes almanı engellemiştir diye düşündüm...

Neyse farlar şimdi açıksa sorun yok demektir, yolun da açık olsun farın da hehe :)

Son düzenleyen: Moderatör:

sanırım öyle oldu ama dediğin gibi şimdi sorun yok:) hepimizin farları açık olsun inşallah:)

silikon tamponlar alınırken acı olmuyor diye biliyordum. inşşallh bende acı olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…