burun ameliyatından sonra yapmamız gereken uygulamalar.

Bende görebilirmiyim...arkadaşlık teklifi gönderiyorum kabul edersen sevinirim...Bu arada acaba dr.un kim?memnun kaldın mı?

kabul ettım catlover,doktorum bursada murat tezcan çok çok memnunum tam istediğim gibi bi burnum var alçı çıktığında gördüm hiç yadırgamadım şu an bantlarım var ama herkes bayıldı ucuna falan.ayrıca doktorumun eli de çok hafif sanırım, hiç ağrı sızı şişlik morarıklık da olmadı tamponlarımı hissetmedim çıkarırken.eğer bursadaysan kesinlikle tavsiye ediyorum ;]

meraba bende sizin gibi aynısını oldum 2 hafta önce. Dün bantlarımı çıkardı doktor ve burnumun ucu hafif şiş gibi duruyor yandan bakınca tam düz görünmüyo bu yüzdende. Bunu doktora soramadım çok meşgul kendisi. En son bana masaj verdi ve gönderdi. Hep böle kalıcak diye korkuyorum. Merak ettiğim konu sizde böle bi duruma düştünüz mü ?

O şişlikler benim bildiğim kadarıyla gayet normal durumlar.Benim bugün 12.günüm.Alçım ve tamponlarım hafta başında çıkartılmıştı.Şuan bandajlarım var burnumun üzerinde.Burnumun sol tarafında uç kısmında bir şişlik var mesela.Genel olarak bakıldığında simetriyi bozan cinsten.Ama geçici olduğunu biliyorum.Bandajlarım salı günü çıkartılacak ve ardından masaj verilecek.Size de verilen masajı doğru bir biçimde uyguladığınız ve darbe almadığınız takdirde şuan sizi rahatsız eden tüm şişlikler zamanla yok olacaktır.Tıbben bu ameliyatın sonrasını izah eden sitelerde bile burun şeklinin nerdeyse 1yıl içersinde oturduğu yazılıyor.

Son düzenleme:
bantlar varken yandan tam düz görünüyodu bantlar çıkınca gördüm bunu. Pazartesi günü gidip doktora sormayı düşünüyorum. Bantlar burun ucuna etki etmiyor sanıyorum ki bu yüzden bi uyumsuzluk oldu. İnşallah zamanla düzelir. Sizden isteğim özel mesaj atabiliyosanız bantlar çıktıktan sonra verilen masajı nasıl uygulayacağınızı bana yazın lütfen :)

100 mesaj sonrasında özel mesaj hakkı elde edebiliyorum.O yüzden bandajlar sonrası masajı da buraya yazarım ben.Ama siz de mutlaka doktorunuza sorun.Şişliğin olduğu yerdeki ödemleri dağıtmak adına da farklı masajlar uygulamanızı isteyebilir.Ama hiç sıkmayın canınızı,zamanla istediğiniz bir görünümü kazanacaktır yeni burnunuz ^_^ Ben paylaşımları bu başlık altında yapmaya devam edeceğim.

ameliyatını kime olmuştun?

merhaba kızlar, benim ameliyatımın 14. günü bugün. doktor ilk 3 hafta çok önemli dedi ve ben de elimden geldiğince çok dikkat ediyorum tabi. ama sakındığın göze çöp batarmış derler ya benimki de o hesap oldu sanırım bugün banyoda ayağım kaydı ve çok kötü düştüm burnumu korudum bir şey olmadı şükür ama kaburgam kötü ezildi yarına kesin morarır. önemli değil morarması da acaba diyorum düşmenin etkisiyle burnum zarar görmüş müdür(

Öncelikle çok geçmiş olsun,bence ucuz atlatmışsın.Benim de en büyük korkularımdan biri bu:ameliyat sonrası süreçte burnuma darbe alacak olmam.Başlarda hapşırmaktan bile ödüm kopuyordu uykularım kaçıyodu,neyse ki biraz aşama kaydettim:) Tabi ki de sakınılan göze çöp battı geçen.Kendi elimle burnuma çok sert biçimde vurdum.Ağrı,sızı,korku derken kontrol ettim bandajın üzerinden şimdilik bir şey yok gibi.Sende de sorun olacağını sanmıyorum.Belki sarsılmanın etkisiyle yüzündeki kemiklerde ağrılar olabilir.Ama telaşlanıyorsan bir doktoruna görünmende fayda var.Evden çıkacak durumda değilsen en azından telefonla irtibata geçersin.O gerekli görürse muayeneye gidersin.Tekrardan geçmiş olsun.

Yarın zaten kontrole gidecektim normalde, fotoğraf çekecekti. kontrol eder, umarım sorun yoktur

Tekrar merhaba, aslında yazılanların çoğunu okudum ama sürekli birşeyler okumaktan kafam karıştı, ameliyat olalı 11 gün oldu şu haliyle de alıştım ben burnuma, alçı perşembe günü çıkacak 1. sorum; şu an gördüğümden çoook farklı bir şeyle mi karşılaşacağım,2.si ise alçı alındıktan sonra daha da mı şişecek burnum, korkmaya başladım

Merhaba arkadaşlar,
bende 17 şubatta ameliyat olacağım.Bugün cildiyeye gittim.Roaccutane vericekti ama ben ameliyatım olduğunu söyleyince ameliyattan 1 ay sonra gel dedi.İlacı bilen varsa ağır bir ilaç ama etkili benim aklıma takılan estetikten sonra bu ilacı kullanmak iyileşme sürecimi etkiler mi?

çok ağır bir ilaç olduğunu duydum... bu ilaçç deriyi çokkk kurutuyomuşş.. kesinlikle yağlı gazlı yiyecekeler içecekler içmemen gerekiyomuş..deri pul pul dökülüyouş... benceee iyileşme sürecni kesinlikle etkiler bu ilaççç.. bıırak bir ayıı en az 6 ay ameliyattan sonra beşlaman gerek.. kesinlikle hemen başlama.. depresyon gibi bir yan etkiside varmış bu ilacın.. zaten yeni bir burna alışmaya çalışırken bide bu ilacın bu etkileriyle savaşmak zorunda kalmaman en iyisi... geçmiş olsun

Bundan 4 yıl kadar önce 6 ay bu ilacı kullandım.Evet cildi fazlasıyla kurutan bir ilaç.Külfetleri de var doğrudur.Ama keşke çok daha önce kullansaydım bu ilacı diyorum.Saçma sapan bir sürü yere,bir sürü ürüne akne için para döktüm zerre faydasını görmedim.Ta ki bu ilacı kullanana kadar...Karaciğer açısından biraz tehlikelidir.Onun haricinde ben üniversite sınavına hazırlanırken kullanmama rağmen ruhsal açıdan herhangi bir sıkıntı yaşamadım.Kurulukla da iyi kötü başedilebilir.Dudak için güçlü nemlendiriciler,saç için özel kepek şampuanları yeterli olabilir.İyileşme sürecine tam olarak etkisi nedir bilemiyorum tabi ama doktorun 1 ay sonra başlatmayı uygun görüyorsa vardır bu konuda bir bildiği.Ameliyat sonrası düşün bunları,şimdi takılma bunlara.Sana naçizane bir tavsiyem daha var.Bu ilaçlar her bünyede farklı etkiler yaratabilir.Yani internetten çok da fazla araştırma bu ilacı.Her bünyeye göre alınan sonuç farklı olacaktır neticede.Ben kullandım,hiç de okuduğum gibi ciddi sorunlarla karşılaşmadım(karaciğerim hassas olmasına rağmen).Aknelerimi de tamamen geçirdi.Tabi ilaç öncesi yüzümdeki aknelerle çok uğraştığım için bir tek çukurlukları kaldı.İltihaplı kısımdan tamamen kurtuldum.

Benim burnum alçıdan çıkartıldığında şiş duruyordu.Açısı da çok doğal durmuyordu,fazla dikti.Fakat şuan bandajlıyım.Şişliklerim azaldı,ucunun açısı daha doğal artık,şekli yavaş yavaş kendini bulmaya başladı galiba.Bandajlar gittikten sonra bir müddet daha ufak şişlikler olması gayet normal.Hemen hemen herkeste görülen bir durum.Endişelenmeyin.

bence kullanma cunku bu ılac asırı kuruluk yapıyo ben de kullandım burnumun ıcı yara olmustu ellerımın ustu soyuldu dudaklarım catladı ve ayrıca psikolojık olarak da çökertıyo depresif hallere sokuyo.bence burnun ıyıce duzelmeden ıcındekı yaralar ıyıleşmeden kullanma herkesın bunyesı bır degıldır ama bu ılacların yan etkısı cok,bana 5 ayrı recete ımzalattırp kullandırdı doktorum o zamanlar devlet de karsılamıyodu özelden almıstım smdı hastanede önune gelene verıyolar ama pek de onaylanıcak bı durum degıl,bence sen estetısyenınle bı görus bu konuyu o daha aydınlatıcı bılgı verır sana

canım nasıl oldun? şişliğin hafifledimi lilyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…