- 23 Temmuz 2009
- 1.657
- 107
- 688
- 35
- Konu Sahibi dagcicegi33
-
burnum alçıda çok kalkık geliyor iner mi sizce??7. gün daha herkes domuz diyor
burnum alçıda çok kalkık geliyor iner mi sizce??7. gün daha herkes domuz diyor
Evet o açı düşüyor zamanla.Merak etme.Bu çevrenin tepkileri de beni çok rahatsız ediyor.Halbuki böyle dönemlerde insanların şahsi fikirleri ne olursa olsun bu şekilde söylememeliler.Kusura bakma ama bunlar kendini dobra sanan patavatsızlar.Üzme kendini o kalkıklık normale dönecek.
cok dogru soyluyorsun dün daha 6. gün bandajlar bile açılmamış oturuyorum tv izliyorum annem geldi odaya uzulme kıkırdak ekleyip burun indiriyorlarmış dedi.Birden sinirim bozuldu ne diyorsun sen çözüm için daha bandajı açılmamış insana ikinci ameliyatta düzelir mi denir dedim kavga ettik.
Çok teşekkür ederim kızlar bir de tampon çıktığı gün güzel güzel nefes alıyordum ertesi gün ve özellikle bugün burnum acaip tıkandı ill**din sprey i verdi doktor âma açıkcası çok ise yaramıyor içerdeki etler şişmiş gibi düşünüyorum daha çok ?bir de bir teki açılıyor sonra teki aynı anda açılsa bile burnumdan alıp ağzımdan veriyorum burnumdan nefes verdigimde tuhaf oluyor tam veremiyorum nefessiz kalıyorum.Bu durum ne kadar sürüyor genelde?sonuçta burun icinin tamamen iyileşmeni lazım sanırım geçmesi için :/
Deniz spreyini ihmal etme.. 10-15 gün sonra rahat rahat nefes almaya baslıyacaksın ama arada yine tıkanacak sonra kendine geleceksin çok normal şeyler bunlar.. bende senin gibiydim :) kac gun oldu senin bilmiyorum tabi..gecmiş olsun..
Gecen Perşembe oldum iste ya bana deniz spreyi vermedi doktor
Merhaba arkadaşlar ameliyat öncesinde ve sonrasında bu siteden çok faydalandım, yorumlarınıza çok çok teşekkür ederim. Bugün 11. günüm, gayet iyiyim. yüzümde ve göz altlarımda hiç denecek kadar az şişlik oldu onlar da 3.günden itibaren kayboldu. Şu an sadece burun içi şişlik var. Ameliyatımdan doktorumdan çok çok memnunum. bu sabah bantlar kendiliğinden çıktı, biraz yağlı bi cildim var da. Doktoruma sordum sorun olmaz dedi, zaten 3-4 gündür bantlıydı. Şeklinden de memnunum şu an, burun şişliğinin geçmesini bekliyorum. Kayseri'de olanlara doktorumu şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca ameliyatın olduğu gün gece uyuyana kadar saatte bir 15 dakika buz tedavisi şişlik ve morluk oluşmamasında çok önemli.
Şu an tek sıkıntım duş almaktan korkmak. Bugün su değdirmeden duş aldım, doktorum yavaş yavaş değdirebilirsin bir şey olmaz ne de olsa alçı ya da sargı yok dedi ama ben korkuyorum.
Bir de burun içindeki kurumuş pıhtılar bazen tıkanıklık yapıyor. Bepanthen kullanıyorum.
her şey iyi gidiyor genel olarak. Ameliyat olmaktan korkanlar hiç çekinmesinler.
Yarın İstanbul'a döneceğim umarım yolda ekstra bi şişlik oluşmaz.
Hepinize mutlu sağlıklı günler diliyorum :)
Çok teşekkür ederim kızlar bir de tampon çıktığı gün güzel güzel nefes alıyordum ertesi gün ve özellikle bugün burnum acaip tıkandı ill**din sprey i verdi doktor âma açıkcası çok ise yaramıyor içerdeki etler şişmiş gibi düşünüyorum daha çok ?bir de bir teki açılıyor sonra teki aynı anda açılsa bile burnumdan alıp ağzımdan veriyorum burnumdan nefes verdigimde tuhaf oluyor tam veremiyorum nefessiz kalıyorum.Bu durum ne kadar sürüyor genelde?sonuçta burun icinin tamamen iyileşmeni lazım sanırım geçmesi için :/
Merhaba arkadaşlar ameliyat öncesinde ve sonrasında bu siteden çok faydalandım, yorumlarınıza çok çok teşekkür ederim. Bugün 11. günüm, gayet iyiyim. yüzümde ve göz altlarımda hiç denecek kadar az şişlik oldu onlar da 3.günden itibaren kayboldu. Şu an sadece burun içi şişlik var. Ameliyatımdan doktorumdan çok çok memnunum. bu sabah bantlar kendiliğinden çıktı, biraz yağlı bi cildim var da. Doktoruma sordum sorun olmaz dedi, zaten 3-4 gündür bantlıydı. Şeklinden de memnunum şu an, burun şişliğinin geçmesini bekliyorum. Kayseri'de olanlara doktorumu şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca ameliyatın olduğu gün gece uyuyana kadar saatte bir 15 dakika buz tedavisi şişlik ve morluk oluşmamasında çok önemli.
Şu an tek sıkıntım duş almaktan korkmak. Bugün su değdirmeden duş aldım, doktorum yavaş yavaş değdirebilirsin bir şey olmaz ne de olsa alçı ya da sargı yok dedi ama ben korkuyorum.
Bir de burun içindeki kurumuş pıhtılar bazen tıkanıklık yapıyor. Bepanthen kullanıyorum.
her şey iyi gidiyor genel olarak. Ameliyat olmaktan korkanlar hiç çekinmesinler.
Yarın İstanbul'a döneceğim umarım yolda ekstra bi şişlik oluşmaz.
Hepinize mutlu sağlıklı günler diliyorum :)
Öncelikle geçmiş olsun.Banyo senin için herhangi bir problem teşkil etmemeli artık.Rahat rahat yıkanabilirsin.Tabi çok sıcak su banyo süresince ya da sonrasında burnunda hafif bir şişlik yapabilir.O yüzden çok ürpertmeyecek derecede ılık bir suyla yıkanırsan daha rahat edebilirsin.Kulak pamuğuyla hafif hafif burun içini suyla nemlendirip,temizlersin.Sonra da nemlendirmek ve burun içini iyileştirmek amacıyla sana verilen pomad ya da merhemleri kullanabilirsin.Okyanus suyu da rahat nefes almanı sağlayabilir.Yol boyunca tıkanıklık olursa şayet bu okyanus sularının çantada taşınabilen ufak boyları işini görecektir.İyi yolculuklar dilerim.
Öncelikle geçmiş olsun.Banyo senin için herhangi bir problem teşkil etmemeli artık.Rahat rahat yıkanabilirsin.Tabi çok sıcak su banyo süresince ya da sonrasında burnunda hafif bir şişlik yapabilir.O yüzden çok ürpertmeyecek derecede ılık bir suyla yıkanırsan daha rahat edebilirsin.Kulak pamuğuyla hafif hafif burun içini suyla nemlendirip,temizlersin.Sonra da nemlendirmek ve burun içini iyileştirmek amacıyla sana verilen pomad ya da merhemleri kullanabilirsin.Okyanus suyu da rahat nefes almanı sağlayabilir.Yol boyunca tıkanıklık olursa şayet bu okyanus sularının çantada taşınabilen ufak boyları işini görecektir.İyi yolculuklar dilerim.
Doktorum benden alçımı alacağı gün yüzümün ve alçımın da ıslanacağı şekilde banyo yapmamı istemişti.Ama onun öncesinde başını geriye atıp alçıyı ıslatmadan yıkayabilirsin demişti.Bu en rahat kuaförlerde yaptırılır zaten,evde uğraşması zor.Sonrasındaki bandaj evresinde dikkat etmeden yıkanmıştım ama.Her seferinde bandaj ıslanıyordu.Sonra burnumun üzerindeki yeri hiç değişmeden kendi kendine kuruyordu.Bir tek alçı döneminde çok hassas davrandım ben o kadar.Nefes alamama durumu da çok normal,hem burun içinde hem de dışında ödemler var şuan.Zamanla geçiyor tüm bu şikayetler.Okyanus suyunu günde 8-9 kere kullanıyordum ben.Bu beni rahatlatıyordu.
Çok çok teşekkürler, her şey için.
bugün benimde alcım cıktı yehhuuuuuBugün alçım çıktı alçı alerji yapmış kaşıntıdan duramıyorum bir merhem ismi verdi doktor ama hemen kesmiyor sanırımbi önerisi olan var mı?
Ayrıca burun deliklerim eşit değil, panik yapmıyorum :) bekliyorum sabrediyorum (değil mi?)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?