burun ameliyatından sonra yapmamız gereken uygulamalar.

dagcıcegı senın burnun nasıl oldu canım?

Aynen canim, sanirim oyle. :) sen naptin peki? gecti mi, ya da operasyon nasil oluyor?umarim gerek kalmaz. :)

Kizlar lutfen emeliyat oldgunuz yeri ve doktoru soyleyin bizede yardiminiz dokunsun oyle emeliyat oldum diye hava atmayin :)))) fiyatlarida ala bilirmiyiz acaba:)

Tamponlar alınırken cidden ağrı olmadı, sürekli korkuyla geçecek sanıırım önümüzdeki günler dikişler korkutuyor şimdide:) birde elimde olmadan espritüel ailem sayesinde çok gülüyorum gülmemek için kendimi ttutuyorum çoğu zaman şimdi iki deliğin ortası dikişlerin olduğu yer yanıyor ve sızlıyor gülmektendir değil mi?

sanırım çok gülmekten burnum sızlıyor sıkıldım beklemekten sürekli yeni yeni sorunlar üretiyorum kendime aman ameliyat nasıl olacak, hadi oldu bitti tampon nasıl çıkacak, hadi çıktı dikiş, dikişte alındı atelde bu defa sürekli şişme sorunu aman güzel oldu mu bacaklarım ağrıdı evde yatmaktan zaten birde bunlar iyice sinirlerimi bozmaya başladı sanırım ufff bu arada yeni ameliyat olacaklar bana bakmayın ve korkmayın sakın, çok gülmenin verdiği acının stresi sanırım bunları yazdıran, hepimiz için çok güzel olsun herşey lütfen yaa

Merhaba, ben de 3. günümdeyim. Gözlerimin altı ve üstü şişti, morardı. Umarım hemen geçerler. Tampon koymadı, plastik alçı gibi bir şey var. 8. günde alacak. Umarım kötü bir sonuç ortaya çıkmaz.

kızlarr yazılanları okudum bayağı faydalı olmuşsunuz hepinize teşekkürler bende ocak 28de ameliyat oldum bugün 4.günüm ve birazdan dikişlerimi almaya gideceğiz.benim doktorum tamponsuz ameliyat yaptı.çok korkuyodum tampondan ve inanın ameliyattan çıkıp kendime geldikten sonra nefes alabildiğimi hissettim.ben rinoplasti ameliyatı oldum bebekken düşmeden kaynaklı kırık,yamukluk,ne ararsan vardı.doktor ameliyatım 2 saat sürer demişti ama 4 yeden kırık varmış bayağı uzun sürdü 3 saati buldu.zaten annemin dediğine göre doktor ameliyattan çıktığına savaştan çıkmış gibi yorulmuş.çok zorlu bi ameliyatmış ama ben çıktıktan snra ne şişlik ne morartı ne de ağrı hissettim.sıvı gıdalar tükettim zaten ilk gün hastanede yattım.buz uygulaması çok önemli.ertesi sabah doktorum geldi.içinde pıhtılaşan kanları temizlemek için odasına götürdü hortum gibi bişeyle çekti temizledi.ve eve çıktım o günde gayet iyiydim ilk 2 günüm en rahat günlerimde doktor antibotik fısfıs ve ağrı kesici verdi ama ağrı kesiciyi kullanmadm bile.krem veseymiş keşke dedim.içi tıkanıyo sonraki günlerde zorlanmaya başladım ama birazdan gidip dikişlerim alınınca temizler yine.ben sadece su kadarını söyleyebilirim ameliyata girdiğimde tir tir titriyodum çok korktum anestezi olayıda beni korkutuyodu.hemen bayıltmışlar ve ameliyttan snra 1 saat içinde uyandım.meğer herşey ameliyata girene kadarmış.şimdi diyorum ki niye daha önce olmamışım.keşke olsaydım bunca yıl çektim o tıkanıklığı ve şeklinin vermiş olduğu mahçubiyeti.şekil konusundada doktorum doğallıktan yana oldğunu dudak burun açımın güzel olduğunu ve kaldırmayacağını söyledi açıkcası çok kurcuklamadım.simdi plastik alçı war ondan bile belli oluyo kavis vermiş ucu bile kalkmış sanki tek korkum delikleri biraz bütk duruyo ucuda şiş umarım onlarda iner herşey istediğim gibi olur.dua edin kızlar inşallah hi.bi sorun çıkmadan atlatırım en kısa zamanda.bu arada suan hiç morluğum yok ama gözlerim gözaltlarım şiş durumda..ödem atmak için annem deamlı maydonoz suyu ve brokoli suyu içiriyo bide bişey sorcam sizdede tat alamama ve koku alamama gibi bi durum oldu mu?bn suan çok tat alamıyorum.normal mi bu?gerçi birazdan sorarım doktoruma..neyse msjlarınızı bekliyorum..hoşçakalınn

Ben bu başlığın açıldığı tarihte yani 24 Ocakta oldum ameliyatımı.Alçım ve silikon tamponlarım pazartesi günü çıktı.Haftaya salı da burnumun üzerindeki bandajlarım çıkartılacak ve zannedersem ondan sonra masajlara geçebileceğim.Ben çok memnundum doktorumdan ve ekibinden.İğneler,enjeksiyonlar korkulu rüyam olmasına rağmen ameliyat öncesi ve sonrası tek yerden açılan damar yoluyla her şey öyle kolay halloldu ki.Gerçi en çok tedirgin olduğum şey başıma geldi.Kapıdan erkek bir hemşire geldi ya da hemşir ya da sağlık görevlisi yani bilemiyorum onlara nasıl hitap edildiğini açıkcası:) Yıllar öncesinde de böyle erkek bir sağlık görevlisi alamamıştı kanımı uzunca bir müddet.O yüzden hemşirelerden çok onlardan korkardım.Ama korktuğum gibi olmadı bebekmişim gibi hassas davrandılar bana.Ameliyatım çok güzel geçti,huzurlu bir ortamdı açıkcası,Ankara'da şahane bir kar vardı,onu izledim,tv izledik annemle,hiçbir şeyden geri kalmadım.Ertesi gün eve çıktım.Kulak pamuğunu ıslatıp burnumu temizliyorum çok yavaş yavaş,ardından okyanus suyumu sıkıyorum(günde yaklaşık 7-8 kere),sonrasında da yine kulak pamuğuyla pomadımı sürüyorum.Bir de arkadaşlar biliyorsunuz kışın evlerimizde,odalarımızda kullandığımız her türlü ısıtıcı odanın nemini düşürüyor.Burnun içindeki nemi korumak adına varsa hava nemlendiricinizi yoksa da sıcak sularla doldurduğunuz birkaç kabı ısı kaynağı yakınlarına koyarsanız,kaldığınız oda nemlenir.Kaliteli bir uyku için güzel bir adım olabilir.Son olarak şunu farkediyorum ki burun şeklim çok kötü değildi ama kusursuz da değildi.Fakat ne olursa olsun gerçekten insanın yaşantısını olumlu yönde etkiliyor.Burun ameliyatı öncesi ve sonrası olmak üzere :) Umarım herkes ben kadar yeni,fındık burnundan ve doktorundan memnun kalır.

Öncelikle geçmiş olsun^_^ Tat ve koku konusuna gelince.Bünyeye göre farklılık gösteriyor olabilir.Koku alma konusunda ben de çok hassas değilim.Gerçi bunun sebebi benim nefes alamama durumundan dolayı uzunca bir süre kullandığım kortizonlu burun açıcı spreyler olabilir.Bunlar hassasiyeti yok eden türden bileşenler.Tad alma durumunda ise ameliyat öncesi kadar keskin olmasa da tad alabiliyorum.Hiç canını sıkma ne olursa olsun operasyonun üzerinden daha çok az zaman geçmiş.Bu iki sorunun da düzene girer diye düşünüyorum.

26 Ocak Perşembe günü ameliyat oldum 4. gün tamponlarım alındı doktorum 2 hafta sonra alacağım alçıyı dedi, şimdi bakıyorum kimsenin bu kadar uzun zaman kalmamış bende mi sorun var tedirgin oldum

26 Ocak Perşembe günü ameliyat oldum 4. gün tamponlarım alındı doktorum 2 hafta sonra alacağım alçıyı dedi, şimdi bakıyorum kimsenin bu kadar uzun zaman kalmamış bende mi sorun var tedirgin oldum

Burundaki sorunun,kemik ve kıkırdak tipin bu süreyi değiştiriyo olabilir.Geçmişten gelen ve yanlış kaynayan kırıklar,güçsüz kemik doku,kıkırdağın burnun yeni şekline adapte olabilmesi,yaş gibi kişisel faktörler var.Bunlar senin alçının süreni etkilemiş olabilir.Hiç sıkıntı yapma kendine.Çıktıktan sonra çok memnun kalacağın bir burnun olucak.Üzülme hiç.

ben uzun süre koku alamazsam bittim ki ne bittim, mesleğim bu benim ( ayy allah korusun düşünmek bile istemiyorum.

arkadaşlar, benim bugün ameliyatımın 10. günü, alçım dün alındı. burnun üstünde ölü deri var, nasıl yok edebiliriz onu acaba. ben bazen banyoda lifle yapardım yüzümü, siyah noktaları falan yok ederdi, cildimi ışıl ışıl parlatırdı ama şimdi korkuyorum burnuma zarar vermekten. evde peeling yapyım dedim. en azından doğal olur. sizce erken mi?

ben uzun süre koku alamazsam bittim ki ne bittim, mesleğim bu benim ( ayy allah korusun düşünmek bile istemiyorum.

Her bünye çok farklı tepkiler gösteriyor.O yüzden yazılanları okuyun ama kesin olarak bunlara şartlanmayın.Benim uzun süre hatalı davranışlarım oldu.Ameliyat öncesi çok fazla burun açıcı sprey kullandım,benim bu duyumu köreltti bunlar.Ameliyat olumsuz etki yarattı mı,beni geriye götürdü mü anlayamıyorum o yüzden bu konuda.

umarım girer canım :) dikişlerim de alındı bugün doktorum herşeyin normal olduğunu söyledi.salı günüde bandajım çıkıcak heyecanla bekliyorum

bu arada banyoyu ne zmn yapabileceğiz tam olarak benim ameliyattan sonraki 4.günüm daha fazla dayanamıcam saçımı ayrı vucudumu ayrı yıkattırcam bugün.sorun olmaz umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…