- Konu Sahibi dagcicegi33
-
geçmiş olsun canım...doktorun çıkan kıkırdakları yanlara destek yapmış galiba..muhtemelen o tarafta bir zayıflık vardı..güçlendirmek istedi.benim de oldu öyle bir şlem.onlar zamanla kaynıyormuş zaten..çıkıntı kemer vs. problemi yaşayanlara denk geldim forumda..zamanla düzeldiğinde bahsedilmiş genelde.
geçmiş olsun canım...doktorun çıkan kıkırdakları yanlara destek yapmış galiba..muhtemelen o tarafta bir zayıflık vardı..güçlendirmek istedi.benim de oldu öyle bir şlem.onlar zamanla kaynıyormuş zaten..çıkıntı kemer vs. problemi yaşayanlara denk geldim forumda..zamanla düzeldiğinde bahsedilmiş genelde.
kanamaların olması ilk 3-4 ay içinde gayet normal. ben de sürekli hapşuruyordum. hatta doktora çok hapşuruyorum burnum düşecek diye korkuyorum dedim :) ama onun burna zararı olmaz demişti. tamponlarım çıkarken de zerre kadar ağrı olmadı. bana da böyle söylüyorlardı inanmamıştım ama doğru gerçekten.
kızlar meraba ben de pzt oldum hem burun hem çene ameliyatı, tamponları mutlaka doktorun alması mı gerekiyor?
kızlarr yazılanları okudum bayağı faydalı olmuşsunuz hepinize teşekkürler bende ocak 28de ameliyat oldum bugün 4.günüm ve birazdan dikişlerimi almaya gideceğiz.benim doktorum tamponsuz ameliyat yaptı.çok korkuyodum tampondan ve inanın ameliyattan çıkıp kendime geldikten sonra nefes alabildiğimi hissettim.ben rinoplasti ameliyatı oldum bebekken düşmeden kaynaklı kırık,yamukluk,ne ararsan vardı.doktor ameliyatım 2 saat sürer demişti ama 4 yeden kırık varmış bayağı uzun sürdü 3 saati buldu.zaten annemin dediğine göre doktor ameliyattan çıktığına savaştan çıkmış gibi yorulmuş.çok zorlu bi ameliyatmış ama ben çıktıktan snra ne şişlik ne morartı ne de ağrı hissettim.sıvı gıdalar tükettim zaten ilk gün hastanede yattım.buz uygulaması çok önemli.ertesi sabah doktorum geldi.içinde pıhtılaşan kanları temizlemek için odasına götürdü hortum gibi bişeyle çekti temizledi.ve eve çıktım o günde gayet iyiydim ilk 2 günüm en rahat günlerimde doktor antibotik fısfıs ve ağrı kesici verdi ama ağrı kesiciyi kullanmadm bile.krem veseymiş keşke dedim.içi tıkanıyo sonraki günlerde zorlanmaya başladım ama birazdan gidip dikişlerim alınınca temizler yine.ben sadece su kadarını söyleyebilirim ameliyata girdiğimde tir tir titriyodum çok korktum anestezi olayıda beni korkutuyodu.hemen bayıltmışlar ve ameliyttan snra 1 saat içinde uyandım.meğer herşey ameliyata girene kadarmış.şimdi diyorum ki niye daha önce olmamışım.keşke olsaydım bunca yıl çektim o tıkanıklığı ve şeklinin vermiş olduğu mahçubiyeti.şekil konusundada doktorum doğallıktan yana oldğunu dudak burun açımın güzel olduğunu ve kaldırmayacağını söyledi açıkcası çok kurcuklamadım.simdi plastik alçı war ondan bile belli oluyo kavis vermiş ucu bile kalkmış sanki tek korkum delikleri biraz bütk duruyo ucuda şiş umarım onlarda iner herşey istediğim gibi olur.dua edin kızlar inşallah hi.bi sorun çıkmadan atlatırım en kısa zamanda.bu arada suan hiç morluğum yok ama gözlerim gözaltlarım şiş durumda..ödem atmak için annem deamlı maydonoz suyu ve brokoli suyu içiriyo bide bişey sorcam sizdede tat alamama ve koku alamama gibi bi durum oldu mu?bn suan çok tat alamıyorum.normal mi bu?gerçi birazdan sorarım doktoruma..neyse msjlarınızı bekliyorum..hoşçakalınn
26 Ocak Perşembe günü ameliyat oldum 4. gün tamponlarım alındı doktorum 2 hafta sonra alacağım alçıyı dedi, şimdi bakıyorum kimsenin bu kadar uzun zaman kalmamış bende mi sorun var tedirgin oldum
ben uzun süre koku alamazsam bittim ki ne bittim, mesleğim bu benim( ayy allah korusun düşünmek bile istemiyorum.
Öncelikle geçmiş olsun^_^ Tat ve koku konusuna gelince.Bünyeye göre farklılık gösteriyor olabilir.Koku alma konusunda ben de çok hassas değilim.Gerçi bunun sebebi benim nefes alamama durumundan dolayı uzunca bir süre kullandığım kortizonlu burun açıcı spreyler olabilir.Bunlar hassasiyeti yok eden türden bileşenler.Tad alma durumunda ise ameliyat öncesi kadar keskin olmasa da tad alabiliyorum.Hiç canını sıkma ne olursa olsun operasyonun üzerinden daha çok az zaman geçmiş.Bu iki sorunun da düzene girer diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?