burun ameliyatından sonra yapmamız gereken uygulamalar.

tamponlar çıktıktan sora burnun içine bişi sürmüyomuyuz kızlar alçı çıktıktan soramı sürülüyo tamponlarım çıkalı 2 gün oldu burnumun içi kapukk bağladıı kurumuş içi napcamm :S burun deliklerim kapanırmı ???

okyanus suyunu düzenli olarak günde en az 3 kere sıkmanda fayda var.. hem rahatlatıyo.. hem pıhtılar yumuşuyo canım.. bepanthene alıp sürebilirsin oda yumuşatıyo.. ama alçı alınana nakadr fazla uğraşma burnunla.. kendi haline bırak.. burun deliklerinin giriş ksıımlarını temizlmen yeterli..

tabı herkes kendı doktorunun sozunu dınlemelı bu durumda =) bende ogrettıgı gıbı masajları yapıyorum sadece cok vakıt ayıramadıgım ıcın tedırgınım

kesinlikle doktor ne diyorsa o yapılmalı bazı doktorlar masaj önermiyor sanırm operasyondan operasyona farklılı gösteriyor. benim doktorum hiç bir şekilde 6 ay burnuma dokunmamı söylemişti masaj fln kesinlikle yapma dmeişti. kendiliğinden indi benim burnum bir sıkıntım yok şuan albümümdende görebilirsiniz

Slm kizlar bende 16sinda burun ameliyati oldum. Normalde en ufak darbede moraran bi yapim olmasina ragmen neredeyse yok denecek kadar az morlukla atlattim suan belli belirsiz sararmis morluklar kaldi gozaltlarimda. Ikinci gun sistim biraz oda gecti simdi. En buyuk sikintim burnumun asiri tikanmasi nasi temizlenicek bilmiyorum burun deliklerim nerdeyse tamamen tikanmis durumda. Yarin kontrole gidicem tamponlarimin cikacagini zannediodum ama cikmayacakmis bi hafta kalacak sanirim. Cok korkuyorum burnumun temizlenmesinden ve tamponlarin cikarilmasindan birde burnum cok kasinio bazen.. Agizdan nefes almak cok zor su alcim alinsa bi burun deliklerim acilsa okadar cok rahatlicamki acaba tamponlarla birliktemi alinacak alcim?

Geçmiş olsun, tamponlar çıktıktan sonra bir süre çokk güzel nefes alıyorsun ama yine tıkanıyor hemen çünkü burnunun içide şiş oluyor, ben 2. hafta tek tarafımdan nefes alabildim 3. hafta diğer tarafta açıldı tabi buda değişebilir kişiden kişiye,temizlik konusuna gelince de tamponlar çıktıktan sonra sabahları uyandığımda burnum kabuk bağlıyordu (gece kan sızıntısı falanda oluyordu) badem yağı aldım yumuşaması için kulak çöpüyle temizledim, ilk zamanlar çok hassas oluyor ama zamanla alışıyorsun,son olarak alçının alınma zamanıda doktora göre değişiyor(ya da geçirdiğin ameliyata) benim tamponlar çıktıktan 2 hafta sonra alındı.

alçı tampondan geç alınır genelde benim 10. gün alındı sanırım bir de zaten burun inmeye başlayınca alçı bana agırlık yapmıştı plastik alçı olmasına ragmen ama sıkıntı olmuyor rahatsız ediyor sadece ama hepsi geçiçi 2 haftaya bir şey kalmıyor:)

O kadar çok uykum var ki tamponlar yüzünden uyuyamıyorum ama :/

bugun 19. gün sanırım dün gece uyumadan önce burnumu temizliyordum birden kanamaya başladı doktor burnuma su çekip sümkürmemi söylemişti daha sümkürmeden suyu çektiğimde kanadı acaba sizce bir sorun var mıdır yoksa normal mı?

bugün ameliyatımın 28. günü, deviasyon sorunu ve burnumda kırık vardı. kemiğin olduğu taraf düzeldi ve çok rahat nefes alıyorum ama diğer taraf tıkalı durumda, açılmadı bugün kontrole gittim, doktora nefes alamadığımı söyledim. tekrar ufak bir operasyon yapılabilirmiş. lokal anestezi ile 10 dk sürer dedi. ama çok korkuyorum ben. ilk ameliyatımda baygındım, hiçbir şey hissetmedim ama bunda ayık olacağım, ne yapacağım bilmiyorum. aynı durumu yaşayan arkadaşlar var mı?

bnmde alçılarm çarşmba alınıcak topponlarım çıktı 2 gün süper nefes aldım sora yavaş yavaş tıkanma oluyo bn tıkanmasın die sürekli burnumdan nefes almaya çalışıyorum ve arada içine kulak çubuğu ile bepanten sürüyorum yabuklar yumuşuyo çıkıyo şuan açık burnum bi problem yok

cok gecmıs olsun yasadıgın olabılecek olumsuzluklardan bırı sanırım . bence cok ufak bısey yapıcak operasyon bıle sayılmayan bısey hıc takma

kızlar hepinize gemiş olsun önceikle benim yakın arkadaşım dün old ameliyat 4 saat sürdü dudaklarla biroldu şimdide yanındayım burnu kanıyo bizde evam olduk bide tutturdu pizza yicem diye morluğu hiç yok ama yüzü şiş tabi daha 24 saat bile olmadı ameliyattan çıkalı pizza yemesinde bi sorun varmı peki?

Doktorunu arasın canım katı yiyeceklerden uzak dursun ilk 3 gün bence :) geçmiş olsun buarada

Bugun alçım alındı burnum biraz şiş üsste hafif bi çıkıntı var ama şişliktenmi bilemiyorum minik kemer gbi bişey dr. oraya ve burnumun dier yerlerine masaj yapmamı söyledi acaba geçermi o tümsek . revizyon ameliyatlaarının böyle durumlarda yapıldığını duymuştum bi fikri olan varmı ?

yesin yesin bişim olmaz bn ameliyattan çıktıktan 4-5 saat sora pizza yedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…