Evet takinti yaptim farkindayim. Ama sok icerisindeyim cunku istemedigim ne varsa yapilmis. Dogal olacakti, kavis kalkiklik kisalik... yani takinti yapmayacak gibi degil. Bari fazla oymasaydi. Hani ben o kadar sey soyledim hicbiri kaale alinmamis.Ben sizin burnunuzu gördüm, özelden de yazmıştım biraz kalkık olması dışında güzel bir burun bence. Kalkık oluşu da zamanla düzelecektir bir miktar, daha 3-4 ay olmuş ameliyat olalı. Önceki burnunuz uzun olduğu için yabancılıyorsunuz muhtemelen. Ama sizin attığınız her mesaj burunla alakalı, aşırı takıyorsunuz kafanıza ve hiç sağlıklı değil bu durum. Tüm hayatınız burnunuz olmuş durumda. Bunun artık takıntı gibi bir psikolojik durum olabileceğini düşündünüz mü?
Ben sunu dusunuyorum bu konuda. Annem evet toksik iliski icinde kaldi ama sonuc olarak ben de o evdeydim... dusundugumde aslinda annemin iyi bir ailesi vardi. Guzel yetisti sevgi dolu, ilgili bir annesi vardi. 25 yasina kadar kisiligin coktan oturmus olur, onun kendi ailesiyle bizim durumumuzu kiyaslayip kendisi daha saglikli olmasi gerekirdi ama ben daha saglikli oldum, normal aile ne demek bilmeden... bir yerlerde tuhaflik var.
+1+1
Narsist babadan kurtulup, şahane işe girip, kendi hayatını kurmuşsun kafan zehir gibi belli ki ama getir'den sipariş verir gibi doktor seçiyorsun. Yeri geliyor kaşımızı bile emanet etmiyoruz ifademiz değişmesin diye bu nedir yani? Anneniz belli ki kendine hayrı olmayan, kimin gemisine binerse onun düdüğünü çalan etkisiz bir kadın tutup da niye estetik mevzusunda bu denli destek beklediniz ki bu kadından. Ayrıca revizyon da yaptırabilirsiniz dünyanın sonu değil, insanlar ne hastalıklarla mücadele ediyor. Atlatırsınız yeter ki kendinizi salmayın.
Fotoğraf göndermediğin sürece abarttığınızı Düşüneceğim iyi günlerBurnum felaket derecede kucultulmus bir burun oyle soyleyim
O donem cok hizli kararlar aldim. Is degistirdim. Ev aldim. Estetik oldum. Bunlarin hepsini 3 haftada yaptim ha bir de ev tasidim. Basima bir sey gelecegi belliydi, ani kararlar aliyordum. Destek gerekiyormus. Biraz algilarim acilsaydi, daha sakin karar verirdim.+1
Bu kadar hayatını kendi idame ettirebilen güçlü bir kadın olarak bu doktor seçimini rastgele yapmanız bana sanki olabilecekleri öngördüğünüz ama kendinizi ve annenizi cezalandırmak için bu operasyonu güvenmediğiniz doktora yaptırdığınız hissini oluşturdu. Psikolojik destek ve revizyon için araştırma yapmalısınız.
Bir de bunlara ragmen ne istedigimi biliyordum. Dogal sekli degismeyecek kalkik olmayacak kanatlara dokunulmayacak dedim. Doktor hatasi da var elbet, istedigin gibi olacak dedi. Kotu insanlari tanima senesi gibi bir sey oldu :)+1
Bu kadar hayatını kendi idame ettirebilen güçlü bir kadın olarak bu doktor seçimini rastgele yapmanız bana sanki olabilecekleri öngördüğünüz ama kendinizi ve annenizi cezalandırmak için bu operasyonu güvenmediğiniz doktora yaptırdığınız hissini oluşturdu. Psikolojik destek ve revizyon için araştırma yapmalısınız.
Soylediklerinizde cok haklisiniz. Belki de o doktoru kendim cektim. Normalde boyle bir hata yapip kanmam. Cevremde zaten anlattigim gibi bunlarinda farkindayim. Kader mi yoksa dedikleriniz mi bilmiyorum. Ama cok agir bir bunalimdayim.ben sizin bu estetik konusuna neden bu kadar takıldığınızı tam olarak kafamda oturtamamıştım (tabi önemli ve psikolojiyi etkileyecek bir şey ancak çok ileri düzeyde sıkıntı yaşıyorsunuz ya onu kastediyorum) şimdi daha netleşti bazı şeyler. Estetik dışında da genel olarak psikolojik sorunlarınız/zorluklarınız var gibi duruyor. Bunu bu şekilde söylemek biraz sert/kaba gelebilir şimdiden kusura bakmayın ancak buradan bakınca kurban psikolojisine girmişsiniz/bu personayı benimsemişsiniz gibi görünüyor. Anlattığınıza göre hep mağdursunuz hep size haksızlıklar yapılmış hep dışlanmışsınız hep itilip kakılmışsınız hiç gözetilmemişsiniz vs. Böyle düşünmemin bir sebebi de şu, kendinizi çok güzel ve akıcı ifade ediyorsunuz ancak verilen cevapların size geçtiğini hiç sanmıyorum sanki gelip yazıp/ağlayıp gidiyorsunuz, okusanız dahi sirayet etmiyor size tavsiyeler. İçgörünüz düşük görünüyor yani burdan bakınca, zekanız kendinizi ifade etme beceriniz ve kariyeriniz vs yüksek olsa dahi. İnsanların başına tabi hayatta pek çok haksızlık veya kötülük gelebilir ancak herkesten mi? hep mi? Bu biraz sizin "şemanız" gibi geliyor bu yüzden. Bazı insanlar hayatta hep kurban ve mağdur olarak yer alır, öyle görünür olmayı öğrenmiştir çünkü. Burdaki handikap şu ki kurbanlar/mağdurlar zorbaları çeker/tetikler. Başlarına gelen onların suçudur veya kendileri sebep oluyorlar anlamında demiyorum tabiki. Biraz daha "kendini gerçekleştiren kehanet" gibi bir şey. Örneğin öğrenci olduğumuzu düşünelim, bir derste iyi olmadığımızı düşünüyorsak farkında olmadan dersi çok dikkatli dinlemez, belki ödevlerini yarım yamalak yapar, sınavına tam kapasite çalışmayız ve gerçekten dersten başarısız oluruz. Kendini gerçekleştiren kehanet biraz böyle bir şey ve sizin kehanetiniz de sanki mağdur olmak, ezilmek, gözetilmemek, adaletsizliğe ve kötülüğe maruz kalmak. mağdurum, kurbanım, bana kötülük ediliyor/edilecek, haksızlığa uğradım şöyle dediler böyle yaptılar diye gezerseniz farkında olmadan hayatta hep bunları görür, başka türlü şeyleri fark edemezsiniz, bir de üstüne o insanlara çekilir ve size zorba davranmalarına/haksızlık yapmalarına zemin hazırlayacak şekilde davranırsınız. örneğin doktoru falan hiç araştırmadan kafasına esip gidip estetik olup sonra hem doktorun yaptığı burundan hem annesinin kendisine destek olmamasından yakınmak ve mağdur olmak?? Kim ilk gördüğü doktora gidip estetik oluyor allah aşkına, manava bile bildiğimize gidiyoruz.
Terapi alın bence, çıkın bu algıdan artık, o kadar kendi ayakları üzerinde durabilen birisiniz dışarıdan bakınca. ama kendinizi nasıl gördüğünüz her şeyi etkiliyor. Zaten yoğun depresif şikayetler de iletmişsiniz. burnunuzla ilgili de beden dismorfisi yaşadığınızı düşünüyorum, istediğiniz gibi olmamış tamam ama konularınızdaki diğer herkesin dediği gibi anlattığınız kadar da kötü değil muhtemelen.
Maalesef dediğim gibi keşke sorsa imiş bazı şeyleri sana ama olmamış.Haklisin belki. Ama zor bir donemdeydim gercekten annem bunu biliyordu. Burnumda bir sey de yoktu ustelik. Kendimi iyi hissettirebilirdi ve olmayabilirdim. Biz kucuklukten beri iki kisilik bir hayat kuracagiz dedik hep... ameliyat ya sonucta bu, ben beklerdim bir seyler soylemesini. Ameliyatimin 3.gunu de beni karda kista misafirlige goturdu o zamanlar iyi olmadigim icin enfeksiyon riskini bile dusunmedim hic... dusununce gercekten ilgisiz, ben ders aldim sadece biliyordum ama umut beslemisim icimde hep. O da bitmis oldu.
Revizyondan da cok korkuyorum artik. Burnum kucultuldu benim. Siz kime oldunuz? Ozelden yazar misiniz? Tesekkur ederim bu arada
Bir de iyi bir yerde muhendisim, illegal degil. Yurtdisi baglantili oldugu icin cok kazaniyorum.
Ben de sizi tebrik etmek isterim, cok zor bir surec ve siz atlatmissiniz... gercekten yasayanlar bilir.
Disaridan guzel gorunse bile ,Yeni bir yüze, yeni bir buruna alışmak bazi insanlarda travmatik etkiler yapabiliyormus.Burnum felaket derecede kucultulmus bir burun oyle soyleyim
Aynı durumdayım.kurban psikolojisinden cıkardım kendimi bi dönem.çevreniz zorbalik enerjisindeyse siz enerjinizi degistirseniz de degismiyor.cevreden cikmali.ben sizin bu estetik konusuna neden bu kadar takıldığınızı tam olarak kafamda oturtamamıştım (tabi önemli ve psikolojiyi etkileyecek bir şey ancak çok ileri düzeyde sıkıntı yaşıyorsunuz ya onu kastediyorum) şimdi daha netleşti bazı şeyler. Estetik dışında da genel olarak psikolojik sorunlarınız/zorluklarınız var gibi duruyor. Bunu bu şekilde söylemek biraz sert/kaba gelebilir şimdiden kusura bakmayın ancak buradan bakınca kurban psikolojisine girmişsiniz/bu personayı benimsemişsiniz gibi görünüyor. Anlattığınıza göre hep mağdursunuz hep size haksızlıklar yapılmış hep dışlanmışsınız hep itilip kakılmışsınız hiç gözetilmemişsiniz vs. Böyle düşünmemin bir sebebi de şu, kendinizi çok güzel ve akıcı ifade ediyorsunuz ancak verilen cevapların size geçtiğini hiç sanmıyorum sanki gelip yazıp/ağlayıp gidiyorsunuz, okusanız dahi sirayet etmiyor size tavsiyeler. İçgörünüz düşük görünüyor yani burdan bakınca, zekanız kendinizi ifade etme beceriniz ve kariyeriniz vs yüksek olsa dahi. İnsanların başına tabi hayatta pek çok haksızlık veya kötülük gelebilir ancak herkesten mi? hep mi? Bu biraz sizin "şemanız" gibi geliyor bu yüzden. Bazı insanlar hayatta hep kurban ve mağdur olarak yer alır, öyle görünür olmayı öğrenmiştir çünkü. Burdaki handikap şu ki kurbanlar/mağdurlar zorbaları çeker/tetikler. Başlarına gelen onların suçudur veya kendileri sebep oluyorlar anlamında demiyorum tabiki. Biraz daha "kendini gerçekleştiren kehanet" gibi bir şey. Örneğin öğrenci olduğumuzu düşünelim, bir derste iyi olmadığımızı düşünüyorsak farkında olmadan dersi çok dikkatli dinlemez, belki ödevlerini yarım yamalak yapar, sınavına tam kapasite çalışmayız ve gerçekten dersten başarısız oluruz. Kendini gerçekleştiren kehanet biraz böyle bir şey ve sizin kehanetiniz de sanki mağdur olmak, ezilmek, gözetilmemek, adaletsizliğe ve kötülüğe maruz kalmak. mağdurum, kurbanım, bana kötülük ediliyor/edilecek, haksızlığa uğradım şöyle dediler böyle yaptılar diye gezerseniz farkında olmadan hayatta hep bunları görür, başka türlü şeyleri fark edemezsiniz, bir de üstüne o insanlara çekilir ve size zorba davranmalarına/haksızlık yapmalarına zemin hazırlayacak şekilde davranırsınız. örneğin doktoru falan hiç araştırmadan kafasına esip gidip estetik olup sonra hem doktorun yaptığı burundan hem annesinin kendisine destek olmamasından yakınmak ve mağdur olmak?? Kim ilk gördüğü doktora gidip estetik oluyor allah aşkına, manava bile bildiğimize gidiyoruz.
Terapi alın bence, çıkın bu algıdan artık, o kadar kendi ayakları üzerinde durabilen birisiniz dışarıdan bakınca. ama kendinizi nasıl gördüğünüz her şeyi etkiliyor. Zaten yoğun depresif şikayetler de iletmişsiniz. burnunuzla ilgili de beden dismorfisi yaşadığınızı düşünüyorum, istediğiniz gibi olmamış tamam ama konularınızdaki diğer herkesin dediği gibi anlattığınız kadar da kötü değil muhtemelen.
Aslinda en buyuk hata onda... istegimi karsilamayacaksa yapamam demesi gerekirdi. O da ayri rezalet birisi. Hani hasta yapay degil dogal istiyorsa ben dogal yapmiyorum de. Tamam diyip neden kafana gore burun yapiyorsundoktorunuzun sizi engellemesini çok saçma buldum. dava bile açabilirsiniz. haksız taraf oysa buna mahkeme karar verir. hakkınızı arayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?