Bütün erkekler 'aynı' mı?

Bütün kış bir çocuğa bakmak için 4 kişinin evinizde kalacak olması seni çok yorar, ilişkinizi zedeler eşin bunu nasıl düşünemiyor? Aklıma şöyle bir fikir geldi mümkünse annen veya kızkardeşin varsa lşe ilk başladığın dönemde onları çağırsan bir süreliğine olmaz mı? Ya da dönüşümlü baksalar sende rahat etmiş olurdun eşinde kendini senin yerine koyabilirdi. Allah yardımcın olsun canım.

Ayrintili yazmak istiyorum ama cepten yaziyorum mumkun degil
daha sonra ayrintili yazarim

her seyi gectim de 10 dk mesafede kisi sizde gecirecek olmalari garip

anlamiyorum anlayamiyorum
esiniz sizn bir aile oldugunuzun farkinda degil
ailesi de oylee

benim de kizim 1,5 yasinda
7. aydan bu yana kayinvalidem bakiyor evlerimiz cok yakin olmamasina karsin
her sabah kayinpederimle gelirler biz gelince giderler

olmasi gerekeni yaparlar

bu anlamda ne yap et asla kabul etme kisa cok var deme eylulde okullar acilacak zaman su gibi

simdiden hallet hatta esin ve ailesi kabul etmezse bakici tutacagini soyle

ins esin ikna olur yoksa zorlu bir surec seni bekliyor
hadi annesi babasi neyse de bir de bekar erkek kardes var :((

lutfen esra buna izin verme du an cocuktan dolayi ilk 2 yil bir surec. alisma sureci

benim bir de 6 yasinda oglum var bu sureci biz cok baska yasadik uykusuzluk hastalik ameliystlar vs siz de o da yok

kiziniz biraz daha buyuyunce cok farkli olacak ama su surecte bunu kabul edersen ya da ettirirsen olay isin icinden cikilmaz olacak esinle iyice kopacaksiniz

asla izin verme

çok sağol cevabın için.içimden geçenleri o kadar güzel görüyorsun ki.bu bahsettiğim durumu yaşayıp boşanmanın kıyısından dönmüş,antidepresanlarla duran kaç kişi tanıdım.başıma gelecekleri çok ama çok iyi biliyorum,daha önce de dediğim gibi kendimi tanıyorum.yapamam.melek gibi olsalar,elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmasalar da yapamam.ve eşimin ailesinin karşısında bni bu kadar yalnızbırakmsı bana neler düşündürüyor bilemezsin.eşime teklif etsem ömrünün sonuna kadar evleri birleştirebilir ve bundan zerre rahatsız olmaz.ben bu sınavı vermey mecbur kalırsam,altından kalkamam çok iyi biliyorum .eğer mecbur kalırsam gece yarısı sütyen külot kayınpederimin karşısına geçip onları evden gitmeye mecbur bırakabilirim blki:))yine de gelmeyin diyemem.eşim bu olaya bu kadar sevinmişken,ben istemedim diye bana bu kadar kızmışken ben onlara gelmeyin diyemem:43:

Bütün kış bir çocuğa bakmak için 4 kişinin evinizde kalacak olması seni çok yorar, ilişkinizi zedeler eşin bunu nasıl düşünemiyor? Aklıma şöyle bir fikir geldi mümkünse annen veya kızkardeşin varsa lşe ilk başladığın dönemde onları çağırsan bir süreliğine olmaz mı? Ya da dönüşümlü baksalar sende rahat etmiş olurdun eşinde kendini senin yerine koyabilirdi. Allah yardımcın olsun canım.
eşime kalırsa kendini benim yerime koyunca ,olaylar harika görünüyrmuş.kızım sabah soğukta yataktan çıkmak zorunda klmyackmış,bakımı güzelce yapılacakmış,işten gelince yemğim hazır olacakmış vs...ama ya ben??benim iç dünyam.malesef onları göremeyecek kdar kör olmuş artık.
belli ki ilişkimi de umrunda değil.ona 'en basiti,cinsel hayatımız tamamen biter' dediğimde bana' haftasonları giderler' dedi.sonra 'bir hafta anneme gideriz,bir hafta da regl olurum,sene de ayda1 göremezsin karını2 dediğim de 'sanki şimdi çok mu iyi durum ' dedi...bu kadar özelimi anlattığım için özür dilerim ama eşim için hiçbir açıdan sorun yok yani,bunu daha iyi açıklamak için yazıyorum.bir de benim annemin gelmesi pek mümkün değil.yani yılda birkaö hafta belki:14:

.

Sizin de bazen sevilmediğinizi hissettiğiniz zamanlar oluyor mu?Beklentilerinizle yaşadıklarınız birbirine uymadığında değiştirmeye mi çalışıyorsunuz yoksa değiştiremeyeceğinizi düşünüp bu şekilde kabullenmeye mi çalışıyorsunuz?( hayati konularda değil elbet)
Kendimden örnek vererek açıklayım...3 yıllık evliyim,öncesinde de 2 yıl flört+nişanlılık dönemi yaşadım.evlilik öncesi dönemde çok az sorun yaşamışımdır.beklediğimden ve istediğimden çok daha fazlasıyla karşılaştım hep.evlendikten sonra da her şey iyi sayılırdı yalnız bebeğim doğduktan sonra ya beklentilerimiz değişti ya biz değiştik,ama eksisi gibi değil işte.tabi bu şeyler bazıları için lüks sayılabilecek şeyler belki.
Eşim çoğu zaman anlayışlıdır,ev işlerinde yardımcıdır,çocuğumuzla her konuda ilgilidir.gece gündüz her türlü bakımına yardım eder.2-3 saat uykuyla işe gitmişliği çoktur.sesini çok nadir yükseltir,borca batmadıysak alışverişime müdahale etmez vs...
Aklıma takılan şeylere gelince, dışarı çıkmayı,alışverişe gitmeyi hep ben teklif ederim,hiç onun aklına gelmez.hafta sonu da şunu yapalım gibi bir planı asla olmaz.onun için evde oturup tv izlemek yeterlidir.ya da anne-babasıyla ilgili plan yapar en fazla.ben plan yaparsam hayır demez ama,ben de gurur yaparım bazen,her hafta sonunu 'ailenle' geçirsen biz aklına gelmeyiz,üçümüzü bir aile olarak görmeni istiyorum dediğim zaman hep abarttığımı düşünür.'daha ne yapayım ?' der.çoğu zaman bütün bir akşamı o elinde kumandayla,ben bilgisayar başında geçiririz.sohbetlerimiz çok kısa sürer oldu,bazen havadan sudan konular haricinde hiç konuşmadığımızı fark ediyorum,bu da canımı sıkıyor.işle ilgili pek çok sıkıntısını arkadaşlarıyla telefon görüşmelerinden duyarım mesela.Bir de ailesiyle ilgili bir problemimiz olursa hep onların yanındadır (ailesiyle tartışmışlığım belki 1-2 kezdir sadece,evde kendi aramızdaki konuşmalardan bahsediyorum)her şeyi yanlış anlayan benimdir vs...mesela en son kayınvalidemlerin kışı bizde geçirmeleriyle ilgili tartışamızda (evlerimizin arası 10 dk,kızımın bakımı için 4 kişi kış boyu bizde kalmayı düşünüyor) ben bunun zorunlu bir durum olmadığını,bu kadar kısa mesafede buna ne gerek olduğunu,bütün özel hayatımızın biteceğini söylerken,eşim daha ne istiyorsun bundan güzel ne olabilir ki tarzında bir yorum yaptı.
Bazen görüyorum ki hayata bakışlarımız,hayattan beklentilerimiz çok farklı.konuşsak da eşim değişmiyor.senin için onca şey yapıyrum onları niye görmüyorsun diyor.ben de artk değiştiremeyeceğimi düşünüp böyle mi kabul etmeliyim?erkekler gerçekten kadınlar kadar ince düşünemiyor mu?yani onlar için fiziksel ihtiyaçların giderilmesi yeterli mi?bütün erkekler böyle midir?ben mi haksızlık ediyorum?

bu kadar olmaz ya. yazdıklarında kendimi gördüm. şu anda emin oldum ki hepsi aynı bu erkeklerin ve açıkçası içim rahatladı. en azından sadece benimki böyle değilmiş diyorum. bak canım eşin kaç yaşında bilmiyorum ama bi istatistiğe göre erkeklerin aklı başına 40 yaşında geliyormuş. bu durumda benim daha 10 yılım var yukarda yazdıklarının aynısı da benim başımda olduğuna göre. allah bize sabır versin. seni sevmediğini düşünme sakın. erkekler fazla ilgi göstermekten ve görmekten hoşlanmıorlar. tabi hepsi aynı değil ama maalesef çoğu böyle ve sen ve ben çok olan taraftan birer adam bulmuşuz kendimize. aramızdaki tek fark benim henüz çocuğumun olmaması. sabır canım.

bu kadar olmaz ya. yazdıklarında kendimi gördüm. şu anda emin oldum ki hepsi aynı bu erkeklerin ve açıkçası içim rahatladı. en azından sadece benimki böyle değilmiş diyorum. bak canım eşin kaç yaşında bilmiyorum ama bi istatistiğe göre erkeklerin aklı başına 40 yaşında geliyormuş. bu durumda benim daha 10 yılım var yukarda yazdıklarının aynısı da benim başımda olduğuna göre. allah bize sabır versin. seni sevmediğini düşünme sakın. erkekler fazla ilgi göstermekten ve görmekten hoşlanmıorlar. tabi hepsi aynı değil ama maalesef çoğu böyle ve sen ve ben çok olan taraftan birer adam bulmuşuz kendimize. aramızdaki tek fark benim henüz çocuğumun olmaması. sabır canım.

40 yaş mı:43::43:o kadar çok yolumuz var ki,beklemekten o arada ben 80 yaşıma falan gelirim,iş işten geçmiş olur:50:

eşime kalırsa kendini benim yerime koyunca ,olaylar harika görünüyrmuş.kızım sabah soğukta yataktan çıkmak zorunda klmyackmış,bakımı güzelce yapılacakmış,işten gelince yemğim hazır olacakmış vs...ama ya ben??benim iç dünyam.malesef onları göremeyecek kdar kör olmuş artık.
belli ki ilişkimi de umrunda değil.ona 'en basiti,cinsel hayatımız tamamen biter' dediğimde bana' haftasonları giderler' dedi.sonra 'bir hafta anneme gideriz,bir hafta da regl olurum,sene de ayda1 göremezsin karını2 dediğim de 'sanki şimdi çok mu iyi durum ' dedi...bu kadar özelimi anlattığım için özür dilerim ama eşim için hiçbir açıdan sorun yok yani,bunu daha iyi açıklamak için yazıyorum.bir de benim annemin gelmesi pek mümkün değil.yani yılda birkaö hafta belki:14:

.

Canım sıkma kendini şimdiden dur bakalım daha kışa çok var şimdiden dert etme kendine. Eşin çok düşüncesizce davranıyor Allah yardımcın olsun.Daha çok zaman var eşinle bunun münakaşasını yapmamaya çalış canım bakalım gelebilecekler mi? Diyelim kışın kesin gelecekler o zaman tatlı sert bir konuşma yaparsın eşinin bu durumu inada bindirmesine müsaade etme.Gelirlerse de mesafeli ol, bakarsın eşin kendi de sıkılır aynı evde 7kişi kalmak kolay mı? hem o kardeşleri nasıl rahat edecek ne kadar saçma bir fikir. İçini ferah tut, inşallah herşey yoluna girer canım.

sizin de bazen sevilmediğinizi hissettiğiniz zamanlar oluyor mu?beklentilerinizle yaşadıklarınız birbirine uymadığında değiştirmeye mi çalışıyorsunuz yoksa değiştiremeyeceğinizi düşünüp bu şekilde kabullenmeye mi çalışıyorsunuz?( hayati konularda değil elbet)
kendimden örnek vererek açıklayım...3 yıllık evliyim,öncesinde de 2 yıl flört+nişanlılık dönemi yaşadım.evlilik öncesi dönemde çok az sorun yaşamışımdır.beklediğimden ve istediğimden çok daha fazlasıyla karşılaştım hep.evlendikten sonra da her şey iyi sayılırdı yalnız bebeğim doğduktan sonra ya beklentilerimiz değişti ya biz değiştik,ama eksisi gibi değil işte.tabi bu şeyler bazıları için lüks sayılabilecek şeyler belki.
Eşim çoğu zaman anlayışlıdır,ev işlerinde yardımcıdır,çocuğumuzla her konuda ilgilidir.gece gündüz her türlü bakımına yardım eder.2-3 saat uykuyla işe gitmişliği çoktur.sesini çok nadir yükseltir,borca batmadıysak alışverişime müdahale etmez vs...
Aklıma takılan şeylere gelince, dışarı çıkmayı,alışverişe gitmeyi hep ben teklif ederim,hiç onun aklına gelmez.hafta sonu da şunu yapalım gibi bir planı asla olmaz.onun için evde oturup tv izlemek yeterlidir.ya da anne-babasıyla ilgili plan yapar en fazla.ben plan yaparsam hayır demez ama,ben de gurur yaparım bazen,her hafta sonunu 'ailenle' geçirsen biz aklına gelmeyiz,üçümüzü bir aile olarak görmeni istiyorum dediğim zaman hep abarttığımı düşünür.'daha ne yapayım ?' der.çoğu zaman bütün bir akşamı o elinde kumandayla,ben bilgisayar başında geçiririz.sohbetlerimiz çok kısa sürer oldu,bazen havadan sudan konular haricinde hiç konuşmadığımızı fark ediyorum,bu da canımı sıkıyor.işle ilgili pek çok sıkıntısını arkadaşlarıyla telefon görüşmelerinden duyarım mesela.bir de ailesiyle ilgili bir problemimiz olursa hep onların yanındadır (ailesiyle tartışmışlığım belki 1-2 kezdir sadece,evde kendi aramızdaki konuşmalardan bahsediyorum)her şeyi yanlış anlayan benimdir vs...mesela en son kayınvalidemlerin kışı bizde geçirmeleriyle ilgili tartışamızda (evlerimizin arası 10 dk,kızımın bakımı için 4 kişi kış boyu bizde kalmayı düşünüyor) ben bunun zorunlu bir durum olmadığını,bu kadar kısa mesafede buna ne gerek olduğunu,bütün özel hayatımızın biteceğini söylerken,eşim daha ne istiyorsun bundan güzel ne olabilir ki tarzında bir yorum yaptı.
Bazen görüyorum ki hayata bakışlarımız,hayattan beklentilerimiz çok farklı.konuşsak da eşim değişmiyor.senin için onca şey yapıyrum onları niye görmüyorsun diyor.ben de artk değiştiremeyeceğimi düşünüp böyle mi kabul etmeliyim?erkekler gerçekten kadınlar kadar ince düşünemiyor mu?yani onlar için fiziksel ihtiyaçların giderilmesi yeterli mi?bütün erkekler böyle midir?ben mi haksızlık ediyorum?
aynen bende katılıyprum kelin ilacı olsa kendi basına sürer diyerekden konuya dalış gerçekleştiriyorum , cok haklısın benım eşimde aynen böyle ben plan yaparsam tamam der yapmazsamda evde otururuz yada kayınvalıdemlere geçeriz yada annemlere ama ben annemlere dahi gitmek ıstemıyorum calısıyoruz ki bir pazarımız var ne yapacagımı şaşırmış durumdayım dinleneyimmi evde temizlik mi yapayım millete gitmiyoruz diye gönül mü alayım yoksa kocamla birlikte birşeyler mı yapalım 3senedir birlikteyiz 1senelik evliyz hep adalar gitmek ıstemısımdır tamam arkadasımla gıttım ama kocamlada gıtmek ıstıyorum kendisi bana sabahın köründe kalkmamız gerekıyor demezmi yahu o zaman sen bir fikir sunda onu yapalım birlikte vakit geçirmek adına yalan mı ? Kayınvalıdemlere gıderız beni bırakır evde kendısı arkadaslarının yanına yada kaynımın bakkalına gider ne anladım ben o işten ? :47: Benimde yazın kayınvalıdemle eltimin bana gelip kalması allah aşkına ikimizde saat 8.30 da evde oluyorz siz bize gelip kalıp ne yapacaksınız evde ?? Hadi geldiniz diyelim biz yokuz ne anlamı var bir tek pazarımız var ayagımı uzatıp yorgunlugumu atamıcam hadı onu gectım işlerimi yarın yaparım diye erteleyemicem onuda geçtim maddi acıdan bana çok yük oluyor iki kat alışveriş yapıyorum malesef 5 aylık evliyken eltim geldi 3cocuguyla o zaman calısmıyordum cıldırmak üzereydimmmmm offf derdim basımdan aşkın kelin ilacı olsa kendi başına sürer yani anlıcagın :s bu arada bende aynı şehirdeyim hepsiyle kalmayı sevıyorlar hafta sonuda degıl bir hafta 15 günde olabılır

sanırım bir de senin takıldığın nokta eşinin seni anlamaması,zor durumda kalacagını anlamaması.işte orda tüm kapılar kapanıyor.Sen kıyameti koparsan eşini ikna etsen gelmeseler kıymeti kalmıcakk zaten..eşinin kendiliğinden seni düşünerek durumu ayarlaması lazım...karsısında duvara anlatuyormus gbi oluyor insan derdini böyle durumlarda.

Kusura bakma ama esin cok sinir bozucu..Evin huzuru bozulacaksa kadının yada erkegin ailesi farketmez gelmemeleri gerekiyorsa gelmeyecekler herkes yerini bilecek..Uzakta olsalar belki idare edilirde senin durum saka gibi..

Son düzenleme:
sanırım bir de senin takıldığın nokta eşinin seni anlamaması,zor durumda kalacagını anlamaması.işte orda tüm kapılar kapanıyor.Sen kıyameti koparsan eşini ikna etsen gelmeseler kıymeti kalmıcakk zaten..eşinin kendiliğinden seni düşünerek durumu ayarlaması lazım...karsısında duvara anlatuyormus gbi oluyor insan derdini böyle durumlarda.

nokta:))
evet tam olarak böyle malesef.bana dese ki' hayatım evet zor bir durum,bir şekilde idare ederiz,sıkıntı olursa şöyle yaparız vs..' buna bile razıyım.ama bana söyledği 'istiyorlarsa gelecekler,sen ne dersen de'.
şöyle bir düşünüyorum,bana bu derece anlayışsız davranırsa,hiç ama hiç istemediğim bir durum,ailesiyle asla karşı karşıya gelmek istemiyoum ama,gelip 1-2 hafta kalırlar(bu süre bile benim için kabus) sonrasında ane ya da babasına açık açık rahat edemediğimi,eşimle aramın bozulduğunu söylerim gbi gelior.Allah bu durumu yaşatmasın tabi.sonrasında muhtemelen kıyamet kopar ama napıyım,bir tek ben yanacağıma hep birlikte yanalım:47:

Passion,
evet malesef eşim sinir bozucu.ben de bunu söylemek istiyorum,bir taraf mutsuzsa diğerinin mutlu olmasının bir önemi yok.bu konunun tadımızı fazlasıyla kaçırcağını düşünemediği yetmezmiş gibi,sanki gurbette,yaban elde yşıyor da ailesini hiç görmüyormuş gibi,olaya deli gibi sevinmesi.ben ne kadar çırpıırsam çırpınayım bu durumda...

mlkfth,
senin durumunda zormuş.aynı şehirde yatılı kalma mantığını hiç almıyor aklım ama başımıza geleceği varmış.biz bebekten önce bu derece değildik.kızımdan sonra herkes hepten şaşırdı ki hep bundan korkuyordum.inşallah senin durumun benimkine benzemez.

Son düzenleme:
eşinizle olaylar netleşmeden bir daha ayrıntılı konuşmalısınız

çünkü bi kere kabul edildi mi geri dönüşü olmaz

eşiniz çok kötü birisi değil anlattığınız kadarıyla en önemli sorun şu an için yatılı gelmeleri

bütün duygularınız en açık şekilde kavga etmeden anlatın

ailesini kötüler şekilde değil de

aynı evde o kadar kişi rahat edemeyeceğini mutlaka sorunlar çıkacağını söyle

bir de eğer istersen şey diyebilirsin

zaten çalıştığım için çocuğumuzla vakit geçiremeyeceğim

ben herşeyimi ona göre planlamak isterim ama annenler varken bu mümkün olmaz

inşallah çözersin zor bi durum çünkü

Evliliklerde bir süre sonra ister istemez monotonlaşmanın başladığı doğrudur.
Genelde bu böyle oluyor sanırım.
Ama erkekler bazen gerçekten ne dersen de anlamıyorlar.

yorumların çoğunu okumadım ama yazınızı okuyunca aklıma neler geldiğini söyleyeyim; ilk olarak çok kısa bi mesafede yatılı olarak bütün kış sizde kalacak olmaları çok saçma, yani diğer arkadaşlarında bir kaçında aynı dert varmış ve benim aklıma ilk gelen kayınvalidenizin evi sobalı veya kaloriferliyse bu yüzden evde yakıt harcanmasın yada evde yemek pişmezse masrafda olmaz diyerek sizde kalacaklarmış gibime geldi, söyledikleri yok çocuk bakma vs bahane gibi geldi bana açıkca söylemek gerekirse evde para harcamaktan kaçıyolar sanki...
yani bu durumda şöyle oluyor ki; siz eve 3-4 kat fazla para harcayacaksınız mutfak masrafı falan derken masraflarınız çoğalacak....
aksi taktirde, evde doğru düzgün oturamayacaksınız, doğru düzgün yemek yiyemeyeksiniz,istediğiniz gibi rahat hareket edemeyeceksiniz,konfordan eseriniz kalmayacak,hatta wc ye bile giderken rahatsız olacaksınız.... ve anladığım kadarıyla bekar falanda var gelecek yatılı misafirler arasında bunun adı düşüncesizlik bence ya çok saçma ne işi var bekarın yatılı olarak yengesinin evinde.....
ha şunuda söylemeden edemeyeceğim cinsel hayatınız sıfırlanacak, hafta sonları giderler demiş ya, ya hafta sonu regl olursanız, yada regl de sancınız falan olursa ne olacak gidip ayak uzatıp sancınızı az da olsa dindiremeyeceksiniz heleki kayınbaba,kayınlarının yanında, eşin için sorun yok o onun ailesi rahat eder istediğini yapar ama siz el kızısınız....
işten yorgun argın geleceksiniz bide milleti memnun edeceksiniz böle saçma şey ilk olarak duyuyorum....
bide şu var siz sabah bırakın akşam işten gelirken çocuğu alıp gelin niye illa sizin evde kalsınlar.....

Son düzenleme:
kayınvalidenlerin kışı sizde geçirmek istemesi hem de 10 dklık mesafede otururken çok saçma bunu kesinlikle kabul etmeyin..onun dışında sizin eşiniz bi çok eşe göre süper baksana ev işinde bile yardım ediyormuş yani bütün erkekler aynı değil:40:

her erkeğin öküzlüğü farklıdır ama hepsinin vardır ,bununla yaşamayı öğrenmek gerek, bunca duyduklarımdan ve kendi yaşamımda edindiğim tecrübelerden yola çıkarsak mükemmel erkek yoktur ,

bencede yok. onları değiştiremiyceğimize göre bakış açımızı değiştirmeyi öğrenmeliyiz sanırım ama ben daha öğrenemedim.

yorumların çoğunu okumadım ama yazınızı okuyunca aklıma neler geldiğini söyleyeyim; ilk olarak çok kısa bi mesafede yatılı olarak bütün kış sizde kalacak olmaları çok saçma, yani diğer arkadaşlarında bir kaçında aynı dert varmış ve benim aklıma ilk gelen kayınvalidenizin evi sobalı veya kaloriferliyse bu yüzden evde yakıt harcanmasın yada evde yemek pişmezse masrafda olmaz diyerek sizde kalacaklarmış gibime geldi, söyledikleri yok çocuk bakma vs bahane gibi geldi bana açıkca söylemek gerekirse evde para harcamaktan kaçıyolar sanki...
yani bu durumda şöyle oluyor ki; siz eve 3-4 kat fazla para harcayacaksınız mutfak masrafı falan derken masraflarınız çoğalacak....
aksi taktirde, evde doğru düzgün oturamayacaksınız, doğru düzgün yemek yiyemeyeksiniz,istediğiniz gibi rahat hareket edemeyeceksiniz,konfordan eseriniz kalmayacak,hatta wc ye bile giderken rahatsız olacaksınız.... ve anladığım kadarıyla bekar falanda var gelecek yatılı misafirler arasında bunun adı düşüncesizlik bence ya çok saçma ne işi var bekarın yatılı olarak yengesinin evinde.....
ha şunuda söylemeden edemeyeceğim cinsel hayatınız sıfırlanacak, hafta sonları giderler demiş ya, ya hafta sonu regl olursanız, yada regl de sancınız falan olursa ne olacak gidip ayak uzatıp sancınızı az da olsa dindiremeyeceksiniz heleki kayınbaba,kayınlarının yanında, eşin için sorun yok o onun ailesi rahat eder istediğini yapar ama siz el kızısınız....
işten yorgun argın geleceksiniz bide milleti memnun edeceksiniz böle saçma şey ilk olarak duyuyorum....
bide şu var siz sabah bırakın akşam işten gelirken çocuğu alıp gelin niye illa sizin evde kalsınlar.....

arkadaşım,yazdıklaırnda sonuna kadar haklısın.doğalgaz parasından dolayı böyle bir girişimde bulunmaya çalıştıklarını düşüüyorum ben de,hatta yazdım da..
aynı koşullarda belki başkaları rahat eder ama ben edemem.ben kendi babamın evinde bile tuvalete giderkn sıkılırım.eşime her zaman söylerim bunu,mesele senin ailen değil,bbam da olsa aynı şartlar geçerli derim,anlamaz.mümkün değil anlamaz.çok uğraştım daha önce de benzer konular olduğunda.ben babamın yanında ayaklarını uzatıp oturan bir insan değilim kikaytınpederimin yanında rahat edeym.bekar erkek 1 değil 2 tane üstelik.21-22 yaşlarında.bu kadar mı düşüncesiz olunur bilmiyorum ki.ben 27 yaşındayım.bu yaşta iki erkeğin yanında nasıl rahat edeyim.
ben hamile kalmadan dahi kayınvalidem hep çocuk olsun ben bakacağım dedi,ben bir gün olsun ondan böyle bir talepte bulunmadım.bu zamana kdar da defalarca konusu açıldı,hep dedim,anne bakmak zorunda değilsin,ben sen istiyorsun diye tamam diyorum yoksa kolay iş değil,söyle hemen bakıcı bulurum dedikçe olmaz ben bakacağım dedi.bu zamana kadar hep biz sabah götürüp akşam alacaktık .(ki ben 3 te evde oluyorum)nerden çıktıysa iki gün önce bana kışa size geleceğiz hazır olun dediçböyle bir şey münasip olsa dahi bizim teklif etmemiz gerekmez mi,kendi planını yapmış.
bu konu tekrar açılana kadar fikir bildirmeyeceğim,çünkü belli ki eşimle çok kötü tartışacağız.yalnız ne zaman açılırsa o zaman tavrım yine aynı olacak.istemiyorum.bu kadar net.ama bunu kayınvalideme söyleyemem.en kötü ihtimal gelip 1-2 hafta kalırlarsa rahat edemediğimi açık açık söylerim diyedüşünüyorum.yalnız böyle bir konuşma aramızdaki pek çok şeyi bitirir onu da biliyorm.

kayınvalidenlerin kışı sizde geçirmek istemesi hem de 10 dklık mesafede otururken çok saçma bunu kesinlikle kabul etmeyin..onun dışında sizin eşiniz bi çok eşe göre süper baksana ev işinde bile yardım ediyormuş yani bütün erkekler aynı değil:40:

eşim gerçekten pek çok erkeğe göre mükemmel bir insan.bana nerdeyse hiçbir konuda hayır demez,gerçekten iyi bir insandır herkese karşı,al dediğimi alır,götür dediğim yere götürür.aileme ,akrabalarıma saygılıdır.ben istemedikçe konuyu açtığımda yazdığım şeyleri akıl etmez,o ayrı.
yalnız ailesi ile ilgili bir konu söz konusu olduğunda işler değişiyor.ben de uyumlu bir insanımdır,ailesiyle çok çok az karşı karşıya geldim bugüne kadar,onu da hiç dile getirmedim hep eşimle konuştum.yalnız beni belki bir kez haklı bulmadı bugüne kadar.kesinlikle haklı olduğumu bildiğim zamanlarda bile destek göremediğim oldu.kızımız doğduktan sonra iyice çığrından çıktı işler.gördüğünüz gibi birkaç ayı birlikte yaşamaya kadar getirdiler işi.
umudum kayınpederimde,nedense onun bu durumu istemediğine emin gibiyim.o böyle bir inan değil.kayınvalidem kendi kendine kurmuş,sonra da benim ağzımı aramaya çalışıyor gibiydi daha çok.'kışa sizdeyiz' derken bir an olsun gözünü ayırmadı üzerimden

çok sağol cevabın için.içimden geçenleri o kadar güzel görüyorsun ki.bu bahsettiğim durumu yaşayıp boşanmanın kıyısından dönmüş,antidepresanlarla duran kaç kişi tanıdım.başıma gelecekleri çok ama çok iyi biliyorum,daha önce de dediğim gibi kendimi tanıyorum.yapamam.melek gibi olsalar,elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmasalar da yapamam.ve eşimin ailesinin karşısında bni bu kadar yalnızbırakmsı bana neler düşündürüyor bilemezsin.eşime teklif etsem ömrünün sonuna kadar evleri birleştirebilir ve bundan zerre rahatsız olmaz.ben bu sınavı vermey mecbur kalırsam,altından kalkamam çok iyi biliyorum .eğer mecbur kalırsam gece yarısı sütyen külot kayınpederimin karşısına geçip onları evden gitmeye mecbur bırakabilirim blki:))yine de gelmeyin diyemem.eşim bu olaya bu kadar sevinmişken,ben istemedim diye bana bu kadar kızmışken ben onlara gelmeyin diyemem:43:

Demelisin, hem kendin, hem çocugun hem de eşinle olan ilişkinin daha kötüye gitmemesi için demelisin.

O çocuk sadece eşinin degil ve onun üzerinde sen de söz hakkına sahipsin hatta daha fazla.

Madem mesafe 10. dk her gün kendileri gelip gitsinler.
Torununu seven zaten kışın sogugunda getirin demez, ben gelirim der.

Bu noktada iş eşine düşüyor, görünen o ki kararı kesin, hiç de rahatsız degil,
o zaman rahatsız olacak bir şeyler yapmak gerek.

Bak bir arkadaşımın başına geldi bu. Sırf dogalgaz faturası, ayrı yemek pişmesin hesabına kış boyu gelip kaldılar aynı şehirde olmalarına ragmen.

o zaman onun kızı da 1,5 yaşındaydı. Gerçi evleri uzaktı arabaları yoktu vs bir anlamda mecbur kaldılar.

Gel-zaman git zaman sorunlar baş göstermeye başladı. 2. kış gelmediler.
Kadın, yemek yapıp getiren kadınken, evde kaldıkları süre içerisinde yemek yapmayı bırak elini hiç bir şeye sürmemeye başladı.
Kızcagız okuldan çıkar eve gelir ortada yemek yok, hemen mutfaga, arkasından çayları, meyveleri vs.

Velhasıl o kış çok ama çok yoruldu hiç kızıyla da ilgilenemedi.
Çocuk aşırı agresif, tam 2 yaş sendromunun oldugu dönemde babaanne-dede etkeni tam bir kaos oluşturdu.
Genelde tartışmalar da çocuk yüzünden çıkıyordu vs.

Şimdi bunları niye anlattım?
Eşine kızımız için bu gibi durumlar oluşacak, hem anneni, babanı geçtim 2 tanede kardeş var her kafadan bir ses çıkacak, davranışları çok olumsuz etkilenecek vs gibi şeyler söylemelisin.

Kaldı ki eger gelip kalırlarsa bu durum kaçınılmaz olacak.

Erkekler konusunda ise evet mükemmel erkek yoktur ama mükemmel kadın da yoktur.
Öyle olsaydı birimizin diğerinden ne farkı kalırdı?

Aile meselesinde ise erkekler evet çogunlugu kendi ailesi haksız da olsa haklı demez.
Benim eşim de buna dahil.
Hiç bir bahane bulmazsa cahiller, anlayışlı davran der.
Fakat beni ezmelerine izin vermez
Hiç bir işime, çocukların eğitimine falan karıştırmaz.
İşte bu ayrım önemli.

Bana öyle davransa da, onlar bir şey diyecek olsa benden önce cevabını yapıştırır.
8 yıllık evliyiz. 1-2 defa oldu böyle bir durum o da yeni evlendiğimiz zamanlardı, eşimin tepkisini görünce tamamen geri çektiler kendilerini.

Neyse şimdi olaya gelelim.
Dediğim gibi eşin yemegin hazır olacak vs diyor ama olmayacak Esra, her şey senden beklenecek.
Eşinin yapısı da anladıgım kadarıyla buna gelin degil misin yapacaksın tavrında olacak :(

Ne yap et kesinlikle bu duruma engel ol.Eşinle ister tartış, ister kötü ol, ama kızının ve senin psikolojin için kesin tavrını koy.
Eşin anlamayacak belki ama.....

İnşallah başarabilirsin....

Son düzenleme:
Back
X