Bütün erkekler 'aynı' mı?

Dün gece eşimle uzun uzun konuştuk,ona bütün sıkıntımı anlattım.neyse ki yaklaşımı önceki gibi sert değildi,istediğim üslupla karşılık buldum.derdimi anladığını ve hak verdiğini söyledi.ama ailesi böyle düşünürse gelme diyemeyeceğini,geldeler bile 2-3 gnden fazla kalamayacaklaırnı,babası ve kardeşlerinin rahat edemeyeceğini söyledi.onlar gelmeden neler yaşanır bilemeyiz,gelsinler kısa bir süre sonra rahat edemediğimizi anneme söylerim(buna gerek bile kalmayacağını düşünüyor) hem onlar kırılmaz,hem biz rahatlarız dedi.ben de konu tekrar açılırsa böyle can atar gibi bir tavır takınma lütfen dedim.dört gözle bekliyormuşuz gibi bir imaj vermeyelim,rahatsız olacağımızı ifade etmeye çalışalım dedim.
biraz rahatladım,en azından hır gür çıkmadan konuşabldik,eşimin beni anlayabileceğini hissettim.şimdilik durum böyle.

kayınvalide adayım evlenince asla rahatsız etmem siz mutlu olun birlikte olun ben uzak olayım yeter diyormuş erkek arkadaşıma. sizce bu söylediği ilerde değişr mi kızlar. oğluna çok düşkün çünkü:(

evlenmeden birlikte oturmak istemediğini kesin bir dille belirt,ben çok net konuşmuştum,dün akşamki konuşmamızda evlenmeden önce belki tek şartım buydu şimdi noluyor böyle deyince birşey diyemedi.
bir de yaşamadan bilemiyorsun bazı şeyleri,insan oğlu çiğ süt emmiş misali,bugün oğlumun mutluluğu için her şeyi yaparım diyen kayınvalide,yarın onun mutluluğun hep birlikte yaşama yolundan geçtiğini düşünebiliyor.inşallah güzel olur her şey,mutluluklar.

Dün gece eşimle uzun uzun konuştuk,ona bütün sıkıntımı anlattım.neyse ki yaklaşımı önceki gibi sert değildi,istediğim üslupla karşılık buldum.derdimi anladığını ve hak verdiğini söyledi.ama ailesi böyle düşünürse gelme diyemeyeceğini,geldeler bile 2-3 gnden fazla kalamayacaklaırnı,babası ve kardeşlerinin rahat edemeyeceğini söyledi.onlar gelmeden neler yaşanır bilemeyiz,gelsinler kısa bir süre sonra rahat edemediğimizi anneme söylerim(buna gerek bile kalmayacağını düşünüyor) hem onlar kırılmaz,hem biz rahatlarız dedi.ben de konu tekrar açılırsa böyle can atar gibi bir tavır takınma lütfen dedim.dört gözle bekliyormuşuz gibi bir imaj vermeyelim,rahatsız olacağımızı ifade etmeye çalışalım dedim.
biraz rahatladım,en azından hır gür çıkmadan konuşabldik,eşimin beni anlayabileceğini hissettim.şimdilik durum böyle.

Çok sevindim.

Sanırım eşine söylediklerin biraz etkili olmuş ki düşünüp bunları söyleyebilmiş :)

eşim gerçekten pek çok erkeğe göre mükemmel bir insan.bana nerdeyse hiçbir konuda hayır demez,gerçekten iyi bir insandır herkese karşı,al dediğimi alır,götür dediğim yere götürür.aileme ,akrabalarıma saygılıdır.ben istemedikçe konuyu açtığımda yazdığım şeyleri akıl etmez,o ayrı.
yalnız ailesi ile ilgili bir konu söz konusu olduğunda işler değişiyor.ben de uyumlu bir insanımdır,ailesiyle çok çok az karşı karşıya geldim bugüne kadar,onu da hiç dile getirmedim hep eşimle konuştum.yalnız beni belki bir kez haklı bulmadı bugüne kadar.kesinlikle haklı olduğumu bildiğim zamanlarda bile destek göremediğim oldu.kızımız doğduktan sonra iyice çığrından çıktı işler.gördüğünüz gibi birkaç ayı birlikte yaşamaya kadar getirdiler işi.
umudum kayınpederimde,nedense onun bu durumu istemediğine emin gibiyim.o böyle bir inan değil.kayınvalidem kendi kendine kurmuş,sonra da benim ağzımı aramaya çalışıyor gibiydi daha çok.'kışa sizdeyiz' derken bir an olsun gözünü ayırmadı üzerimden

lütfen halinize şükredin.eşinizin ne kadar da çok iyi yönleri var.maaşallah:nazar:.o kadar da büyütmeyin sorununuzu...bunun geçici olduğunu düşünün sadece..zaten eşiniz anlayışını göstermiş ve sorununuz çözülmüş.umarım Allah tüm kadıncıklaraa sizinki gibi anlayışlı bir eş nasip eder.

Son düzenleme:

merabalar ben gamze konuyu bastan sona okudum.. sıkıntılarınız o kadar normal ki.. hatta daha bile ii sıkıntı gibi görmeyin desem yeridir..benim eşim tek cocuk.. nette tanıstım evlendım.. 3 kişilik ailelerinde bana ve cocuguma cok zor adapte oldular hala oldular dıyemem :) annesi babası el üstünde tutar saolsunlar haklarını odeyemem.. amaaaa.. ıste bu amalarr..o kadar ısterdım ki eşim bana destek olsun dugunumuz esyalarımız bızım emegımızle olsun..her zorunu benle paylassın.. tek cocuk old. ıcın aynı evde kalıyoruz 3 yıl bıttı evliyim..sankı anne baba ve 3 cocuguz evde :).. benım dıyebılecegım emek verecegım hıcbıseyım yok :( cocugum 2.5 yasında.. kayınvalıdem ona cok ıyı baktıgını ıddıa eder ama aslında hem ev hem cocuga ben bakarım.. arada bazı noktalara degınır adına da onun cocugu oldugunu soyler hatta bı kez bana tasıyıcı annesısın sen dedı komedı gıbı :D 3 yıldır toplasan 2 kez bakmıstırcocuga.. oda bız ısteyınce bırısınde sınemaya gıtmıstık 2. de ızne geldıgınde agla yalvar yakar yemege gıttık ve en fazla 3 saat tas catlarsa o da :) gerekcesı ıse annesı rahatsızmıs bakamazmıs babası da zaptedemez cocugum cok yaramazmıs..ooff dert cok yanii.. esim askerde şimdi gittigi gunden beri her tlf ettiginde once babası sonra annesı oglu ve en son ben :( bana senı sevıyorum demek yerıne sızı sevıyorum sızı ozledım der.. ailesıne duskun erkegı gel gor yani :( bı de senın eşinin burcu yengec mı arkadasm... onlar cok ailesıne duskun olurlarmıs.. benmkı akrep ama o da hep 3 kısı oldukları ıcın bole duskun sanıırm..bu arada nerde ogretmensınız yaa ben de cok ısterdım ogrtn olmayı :( kazandıgm halde evlenecm dıe gıtmedım :( pışman oldum..

Bence olaya iyi tarafından bak,eşini sen yönetiyor sayılırsın bir yerde,her istediğini yapıyormuş ne güzel,arada bir nazlanacak tabi.

Şikayet etmek yerine bu durumun keyfini çıkar derim :)

Bence olaya iyi tarafından bak,eşini sen yönetiyor sayılırsın bir yerde,her istediğini yapıyormuş ne güzel,arada bir nazlanacak tabi.

Şikayet etmek yerine bu durumun keyfini çıkar derim :)

yok yok,asla yönetmek gibi bir durum söz konusu değil.
şöyle açıklayabilirim,eşim pek sosyal bir insan değildir,hatta kafa dengi değilsin diye takılırım arada.
planı genelde ben yaparım evet ama yapmak istemeyeceği şeyleri zaten teklif etmem.sırf benim isteklerime kalsa oooo:27:reddedilmemek adına mantıklı taleplerde bulunmayı tercih ediyorum.
ama bazen gerçekten çok sıkıcı olabiliyor:1:

Gamze merhaba.senin anlattıkların da çok zor,aynı evde oturmanız çok daha zor.evi ayırabilme gibi bir durum söz konusu olaMAZ MI??

Back
X