Bana biraz negatif geldiniz. Herkesin başına gelebilecek veya kolayca başka bir şeye yorulacak şeyleri üzerinize yapışmış uğursuzluk gibi görüyorsunuz sanki. Önce bakış açınızı değiştirin bence. Örneğin senelerce iş bulamadıysanız atanamadıysanız, alternatiflere baksaydınz. Başka iş, özelde iş, işle ilgili eğitimler, vs vs..veya eksikliklerinizi bulup düzeltseydiniz.
Ben hayatta neredeyse her istediğime er ya da geç sahip olurum. Ama olana kadar da çabalarım. Çözüm odaklı bir insanım, çözüme giden yol neyse onu izlerim. Şu an çalıştığım işe girebilmek için müdürümün peşinde az koşmadım. Kendimi işe aldırabilmek için yapmadığım şey kalmadı. Her türlü taktiği denedim. Sonunda alındım. 4 yıl önce tabii bu.
Yeni mezunken işimi daha okulu bitirmeden staj yaptığım yerde bağlamıştım. Yeni mezunken sıkıntı yaşamayayım diye.
Ben kendimi sizin gibi düşünemiyorum. İş için mesela, asla yıllarca yerimde saymam. Bir şey olmuyorsa b planı yaparsın. İşim olmadı veya geç olacak diye "benim bahtım kara, şanssızım" vs diye arabesk de düşünmem.
Siz bence kendinizi değiştirin bu konuda.