Bütün istediklerim oldu, elde ettiklerim kolay oldu diyen var mı?

Iste uzaktan bole gozukuyor bir cok hayat:)) yazdiklarim gercek degil.. bu kadar mukemmel hayat yoktur sanirim:) en azindan benim hayatim bu kadar mukemmel degil:)
Kandırdın mı bizi imrenmiştim

Her istediğim olmadı ama benim hatalarımdan dolayı açıkçası . Mesela okulumu seneler sonra bitirdim kendi sorumsuzluğumdan , beni delice seven çok oldu ama değer bilmedim . Sağlık sorunlarım var ,üstünde durmadığım için . He şu an hayatımda biri var ama ite kaka gidiyor . Çok dostlarım oldu ama ben bitirdim . Ailemle ayrıyım ,çünkü yalnız olmayı kendim tercih ettim .Yani demem o ki bazen şansımızı kendi ellerimizle itiyoruz , ya da biz belirliyoruz ama şu an pişmanlıklarım olsa bile hayatı bırakmadım gülümsemeyi seviyorum ..Akışına bırak derim ..

Ben değilim hicbir zaman istedigim olmadi. Evlenemeyecegim cocugumda olmayacak. Sevildigim falanda yok. Herkes benim yagimi ne kadar cikarabilirse o kadar mutlu. Ayrica hastayim ve tek Allahin kulu bunu bilmiyor. Artik herseyi bıraktım Tek derdim atanip iyi bir yere gecmek belki o zaman rahat ederim bilmiyorum. He onada calistin mi dersen calismadim. Resmen aglanacak haldeyim

Benim olmadi. Elde ettigin şeyleri tirnaklarimla kazıyarak elde ettim. Beni cok seven birisini ellerimle ittim. Kendi sevdigim kisiyle de beraber olamadım uzerinden yıllar gecti. Ailem kendi capinda bir aile ama anneannem ve dedemi yeni kaybettim. Bunun boşluğunu cok yasiyorum 3senemiz kanserle bogusmaktan gecti.yinede allah bu gunumuzu aratmasin hamdolsun diyorum hayirli bi yuva kurmak istiyorum oda nasip olmuyor. Rabbim insallah hayirli kapilar acar tum muratlarimiza

Hangi işe el atsam kurur. Ne istesem tam tersi olur.’Kendimi dünyanın en bahtsız insanı sanıyorum.

Annem çok şanslı olduğumu söyler; kısmetli insan mı derler, öyle bir şeymişim galiba ben.
Pek bir şey istemediğimden, takılmadığımdan galiba, ihtiyacım olan şey karşıma şak diye çıkar, hatta ihtiyacım olup olmadığını bile bilmiyorumdur, karşıma çıkınca anlarım.
Maşallah diyeyim kendime.

Bu düşünce yapısı ile ilgili bir şey midir bilmiyorum.

Hepimiz isteriz herkesle eşit şartlarda olmayı şanslı olmayı. Ama kabullenin artık biz şanslı değiliz.
Biz çalışarak elde ediyoruz bazı şeyleri.
Bunun kötü yanı yok.
Çaresiz dert gelmesin başınıza yeter.

ne zor ne kolay görüs acisi. aldatildim o an yikildim ama simdi iyiki sonucta o sayede esimi buldum. esim issiz kaldi ama simdi iki kisinin kazandiginin 3 katini tek basina kazanio. annemin sürekli hastaligi var ama yasio.

cocugun olmucak dendi ama oldu

ne bilim Allah umutlarinin tükendigi an yüzüne gülüyo. ondan hep derim. Allahim ben naptimda bana hep güzel süpriz yollarsin

Bana biraz negatif geldiniz. Herkesin başına gelebilecek veya kolayca başka bir şeye yorulacak şeyleri üzerinize yapışmış uğursuzluk gibi görüyorsunuz sanki. Önce bakış açınızı değiştirin bence. Örneğin senelerce iş bulamadıysanız atanamadıysanız, alternatiflere baksaydınz. Başka iş, özelde iş, işle ilgili eğitimler, vs vs..veya eksikliklerinizi bulup düzeltseydiniz.
Ben hayatta neredeyse her istediğime er ya da geç sahip olurum. Ama olana kadar da çabalarım. Çözüm odaklı bir insanım, çözüme giden yol neyse onu izlerim. Şu an çalıştığım işe girebilmek için müdürümün peşinde az koşmadım. Kendimi işe aldırabilmek için yapmadığım şey kalmadı. Her türlü taktiği denedim. Sonunda alındım. 4 yıl önce tabii bu.
Yeni mezunken işimi daha okulu bitirmeden staj yaptığım yerde bağlamıştım. Yeni mezunken sıkıntı yaşamayayım diye.

Ben kendimi sizin gibi düşünemiyorum. İş için mesela, asla yıllarca yerimde saymam. Bir şey olmuyorsa b planı yaparsın. İşim olmadı veya geç olacak diye "benim bahtım kara, şanssızım" vs diye arabesk de düşünmem.

Siz bence kendinizi değiştirin bu konuda.

Ne zaman sikayetlensem ananem Firavun'un başı bile agrımamış ömrü boyunca der. Yani bir şey yaptınız da başınıza bunlar gelmiyor herkesin imtihanı farklı. Benim de islerim hep yokus yukarı gider ama tıkırında gidenler de var. Ama napayım simdi karalar baglamaya gerek yok Allah'ın sevgili kuluyum demek ki deyip geçiyorum :) Sonu güzel olsun her isin gec olsun pişmanlık vermesin. Takmayın kafanıza

Suamda imrenilecek.bir hayatim mutlulugum..hayatta her istedigim oldu hamd olsun..
Disardan bakildiginda cok sansliyim cunku cok belli etmem yasadiklarimi zorluklarimi.ama ne emekler var...
Ne gozyaslari var buralara gelmek icin..
Ben kendi hayatimin kahramaniyim...herkesin bi masali var..o masallarin kahramanlari vardir birde..masali.sekillendiren hep o kahramanlardit..

Bu sıra çok konu açtığımın farkındayım kısaca şöyle söylim zorlu bir hayatım oldu halada devam ediyor hiçbir istediğim hemen olmadı hep çabalayarak yırtınarak seneler sonra oldu. Sorunlu bir ailem var çocukluğum hiç güzel geçmedi üniversite hayatım aşırı zordu bitince senelerce işsiz kaldım zar zor atandım iyi kalpli bir arkadaşa denk gelemedim nişanlandım aldatıldım neyseki tek güzellik eşimle tanıştım evlendim sağlık desen pert olanlar yetmiyo gibi şimdide diş eti çekilmeleri çıktı hamileyim sandım değilmişim aylardır deniyoruz olmuyo
Benim merak ettiğim hayatta her istediğine hemen kavuşmuş ne istediysem oldu diyen var mı? Ben ne suç işledim diye düşünüp duruyorum dini yönden de elimden geleni yapıyorum hasta halimle oruç bile tutuyorum çok zorlansamda. Gerçekten daha napabilirim? Herşeyi geçtim anne olmakla yanıp tutuşmayım senelerce diyorum ama sanki yine olmayacak deniyoruz olmuyor çok mutsuzum
Ya kimsenin hayatı kolay değil her hayatın kendi zorlukları ağırdır kendine göre . Zengindir, her şeyi vardır ama o pahalı yorganını başına çektiğinde gözyaşları ona sızar. Gözyaşının fiyatı yoktur acı evrenseldir. Hayat dört dörtlük olamaz bu aykırı yaşamaya insanın yaratılışına aykırı en başta. Şikayet ettiğiniz şeyler herkesin üzerine kat kat koyarak yaşadığı şeyler bir şey yapamazsınız, kimse yapamaz arayışta olmamak iyidir.

Şahsen bütün istediklerimin olmasina, kolay elde etmeme gerek yok.Verdiğim emeğimin karsiliğini almak istiyorum ben sadece.Standart bir şansa sahip olmak istiyorum.Size negatif bakiyorsunuz diyenler olmus mesela.Ama o da yasadiklarinizdan.Bir müddet sonra pozitif bakma kabiliyetiniz yok olup gidiyor aksiliklerden.Ben mesela çabaliyorum bazen pozitif olmaya ama yok.Etrafa negatiflikte yaymiyorum ama gercekciyimdir, temkinliyimdir.Çünkü en olmadik şeyler benim başima gelir.En kötüsü derler ya o gelir bulur beni.
Şu ana kadar hicbirsey kolay olmadi benim icin de.İstedigim okulu 2 senemi vererek kazandim.Ama gel gör ki burayi kazandigim hergüne lanet ediyorum.Okulum bir yil uzadi.Çok zorlaniyorum.Öyle istediğim gibi bir arkadas cevrem yok.Aşk meşk işleri desen o da yok.Beni beğeneni ben beğenmem,benim beğendim beni beğenmez (İsmail YK'ya selamlar)
Boktan bir hayat yani.Umutsuzum gelecek hakkinda.Bekliyoruz bakalim.

Bütün isteklerim oldu, herhamgi bir çabam olmadan hem de daha fazlasıyla.
Ama hayatımda beni mutlu edebilecek tek şeyin sevgi olduğunu da anlamamı kolaylaştırdılar.
O sebeple, hayatınızda sizi sevenler ve sizin sevdikleriniz olsun, yeter de artar.

Sölenme artık:))
Önceden kendime ve havaalanında gönderirken kucağında çocukları ile kalan kadınlara üzülüyordum sonra bizim görevlendirme değişti ya eşimin ekibine üzülmeye başladım içimde garip bir suçluluk . Valla şuan kendimize nasıl dua ediyorsam onlara da aynen öyle dua ediyorum allahım sen sağlıkla kurtar :mad:

Önceden kendime ve havaalanında gönderirken kucağında çocukları ile kalan kadınlara üzülüyordum sonra bizim görevlendirme değişti ya eşimin ekibine üzülmeye başladım içimde garip bir suçluluk . Valla şuan kendimize nasıl dua ediyorsam onlara da aynen öyle dua ediyorum allahım sen sağlıkla kurtar :mad:
Amin.

sabır ederek ıstedıgım neredeyse herseye kavustum..
çok çalışmadan hatta neredeyse hıc calısmadan 4 yıllık bır bolum okudum hemde istediğim şehirde..
öylesine girdiğim kpss sınavında yüksek puan almamama ragmen kadro açılması sonucu atandım ve meslegımı yapıyorum.
sans eserı kadro degısıklıgımız oldu ve ekstra maaş ve derece aldım.
sabır ederek sevdıgım adamla evlendım (ailem çevrem istemedi sosyal farklılıklardan oturu , kendı ıcımızde de sorunlar vardı ama bır sekılde aştık evlendık)
aslında ıstemememe ragmen bır anda ev sahıbı olduk (ailemin destegı ıle)
bır kızım olsun bana arkadas olsun ıstemıstım dunya tatlısı bır kızım oldu.
dünyayı gezmek hayalım ve fırsatları degerlendırıp bırkaç ulkeye gıtme sansım oldu ..
ailen destekse, sen kendi ayakların ustunde durmak ıcın elınden gelenı yaparsan, cevreyı her daım kulak ardı edıp sadece alman gereken mesajları alıp yoluna kendı dogrularınla devam edersen, hedefın varsa yada bır hayalın bunun ıcın tum fırsatları degerlendırırsen, eş ve çocuk için gereken sabrı ve özveriyi verirsen zamanla istediğin hersey olur.
bazen kayıpların, yıkımların da olur ama kapanan her kapı yenı brı kapı açar, yeterkı ınan ..

Back
X