bende inanmak istiyorum,yaklaşımı ters gelmiş olabilir,şu anki dururmumuz benide endişelendiriyor açıkçası,ha orta doğuda yaşamaktadan ülekmiz güvenli şükretmeliyiz..abd,avrupada kendilerini koruyorlar..ama bundan daha iyi olabilirdik..Realist yaklaşan insan dünyada olup bitenleri tek taraflı görmez canım. İnşallah daha iyisini yaşayacağımız günler gelecek, belki biz göremeyiz ama çocuklarımız görecek ben inanıyorum..
Nasil kazanilmis ustte yazdim, sen de okuyabilirsin. Filistinli yillardir savasiyor, dinsizlikleerinden mi yoksa imansizliklarindan mi bugun bu haldelermis onlara bir sor istersen, bakalim sana ne cevap verecekler..Kurtuluş savaşını nasıl kazandığımızdan haberiniz yok galiba. Yoksa dünyanın bilmem kaçıncı güçlü ordusu olarak kazandığımızı mı zannediyordunuz? Duygu sömürüsü olarak nitelendirdiğiniz inancımız sağolsun
umarımRealist yaklaşan insan dünyada olup bitenleri tek taraflı görmez canım. İnşallah daha iyisini yaşayacağımız günler gelecek, belki biz göremeyiz ama çocuklarımız görecek ben inanıyorum..
flistinin haması varda arkasında ne var belirsiz..Canakkalede o askerlerin basinda tum askerlerin bir sozuyle olume kosabilecekleri Ataturk gibi bir askeri deha, bir komutan vardi. Filistinin nesi var?
Ataturkun anilarindan:
“...Bu esnada Conkbayırının güneyindeki 261 rakımlı tepeden sahilin gözetleme ve korunmasıyla görevli olarak orada bulunan bir müfreze askerin Conkbayırına doğru koşmakta, kaçmakta olduğunu gördüm... Bu askerlerin önüne kendim çıkarak:
-Niçin kaçıyorsunuz ? dedim.
-Efendim düşman dediler!
-Nerede?
-İşte! diye 261 rakımlı tepeyi gösterdiler.
Gerçekten de düşmanın bir avcı kuvveti 261 rakımlı tepeye yaklaşmış ve tam bir serbestlik içinde ileriye doğru yürüyordu. Şimdi vaziyeti düşünün. Ben kuvvetleri (geride) bırakmışım, askerler on dakika istirahat etsin diye...Düşman da bu tepeye gelmiş...Demek ki düşman bana benim askerlerimden daha yakın! Ve düşman benim yere gelse kuvvetlerim çok kötü bir duruma düşecekti. O zaman artık bilemiyorum, bilinçli bir düşünme ile midir, yoksa önsezi ile midir, bilmiyorum. Kaçan askerlere:
- Düşmandan kaçılmaz, dedim.
- Cephanemiz kalmadı, dediler.
- Cephaneniz yoksa süngünüz var,dedim.
Ve bağırarak bunlara süngü taktırdım. Yere yatırdım. Aynı zamanda Conkbayırına doğru ilerlemekte olan piyade alayı ile dağ bataryasının yetişebilen askerlerinin ‘ marş marşla’ benim bulunduğum yere gelmeleri için, yanımdaki emir subayını geriye yolladım. Bu askerler süngü takıp yere yatınca, düşman askerleri de yere yattı. Kazandığımız an, bu andır...”
Gerçekten de, çekilen Türk askerleri mevzi alınca, karşı taraf ta mevzi alıp duraklar. Böylece, 57. Alay Öncü Bölüğü'nün Conkbayırı’na yerleşmesi için gereken süre kazanılmış olur. İşte bu an, Çanakkale Savaşları Kara Harekatı’nın kaderini belirleyen önemli anlardan birisidir. Böylesine önemli anda kilit rolü oynayan kişi ise, tartışmasız Mustafa Kemal’dir. Bu husus, Çanakkale Savaşları tarihiyle uğralan Türk ve yabancı bütün uzmanlar tarafından doğrulanıp vurgulanmaktadır.
Daha sonra, Kolordu Komutanı Esat Paşa'nın izniyle, 27. Alay’dan geri kalan birlikleri de emrine alan Tümen Komutanı Mustafa Kemal, karşı saldırıya geçmek üzere 57.Alay'a şu emri verir :
“ Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında, yerimize başka kuvvetler ve komutanlar kaim olabilir.”
Iste Canakkale zaferi boyle kazanildi.
Nasil kazanilmis ustte yazdim, sen de okuyabilirsin. Filistinli yillardir savasiyor, dinsizlikleerinden mi yoksa imansizliklarindan mi bugun bu haldelermis onlara bir sor istersen, bakalim sana ne cevap verecekler..
bende inanmak istiyorum,yaklaşımı ters gelmiş olabilir,şu anki dururmumuz benide endişelendiriyor açıkçası,ha orta doğuda yaşamaktadan ülekmiz güvenli şükretmeliyiz..abd,avrupada kendilerini koruyorlar..ama bundan daha iyi olabilirdik..
umarım
ama o yasak bu haram,Türk ,Kürt vs tarışmaları ile şu an öyle görünmüyor maalesef..bunlar bizi geriletmekten başka neye yarıyor..hep halkın genel sorunları arka planda..
inşallah iyi oluruz canım..biz olmasak bile çocuklarımız olurlar inşallah..Evet daha iyi olabilirdik, kavgasız ayrışmasız yaşayabilirdik ama başımızdakiler sağolsun crypcim onların sayesinde bugünlere geldik.
inşallah iyi oluruz canım..biz olmasak bile çocuklarımız olurlar inşallah..
bence aynı düşüncelerdesiniz ama yanlış anlaşılmalar var..umarım düzelir..paylaşım için teşekkürler..bazen ihtiyacımız oluyor..Yazdıkların doğru ancak eksik. Mehmet Akif Ersoy'dan daha iyi bildiğini iddia ediyorsan orasını bilmem tabii.
Çatma, kurban olayım, çehrene ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül... Ne bu şiddet, bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal;
Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal.
Garb'ın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar;
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
''Medeniyet!'' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın...
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın
Ruhumun senden İlahi şudur ancak emeli:
Değmesin ma'bedimin göğsüne na-mahrem eli;
Bu ezanlar -- ki şehadetleri dinin temeli --
Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli.
Yarın Filistin'in ne olacağını, içlerinden bir Atatürk çıkar mı çıkmaz mı bilemezsin. O imkansız, bu imkansız demenin ne kadar geçersiz olduğunun bir örneği olarak verdim Kurtuluş Savaşını, tabi anlayana.
bence aynı düşüncelerdesiniz ama yanlış anlaşılmalar var..umarım düzelir..paylaşım için teşekkürler..bazen ihtiyacımız oluyor..
Olaylara siyasi yaklaşımım başka inancım gereği yaklaşımım başka.. Başka bir konuda da belirtmiştim. İnancım beni siyasi açıdan herhangi bir kategoriye sokmaz. Farkettin mi bilmiyorum şimdiye dek hiçbir ateiste ya da inancımdan olmayan birine hepiniz şöylesiniz, böylesiniz gibi genelleyici ve tahrik edici yorumlarda bulunmadım ama karşımda inancımı aşağılayan birini görürsem dilim döndüğünce hem inancımı hem de inanç özgürlüğümü savunurum. Es parantez; dinimi kötüye kullananları değil... Kendi açımdan durum bu.
Bu arada rica ederim canım hepimizin bazı değerleri hatırlamaya ihtiyacımız var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?