- 4 Eylül 2011
- 11.007
- 23.691
- 598
senin yorumunla zerre kadar ilgilenmedim. ama sen üstüne alındığına göre sende onlardan olabilirsin bilemiyorum.Cunki hristiyan ulkeler ve musluman ulkelerdeki insanlarin nasil yasadiklari, hatta yasatildiklari hakkindaki karsilastirmayi ben de yaptim.
Bu arada, kendi icimizde dik durmamis hayal oldu, bolunuyoruz.. Alevi-Sunni, Turk-Kurt, musluman-dinsiz diyerekten parca parca oluyoruz... %50 mizin alkislari, "yuru be kocum, seni kim tutar" lari arasinda hem de.. Donem bu donem..
filistinde olabilir mesela?GErcekten boyle mi diyor Kuranda? Ya yahudi dedigin toplumun dunyadaki nufusu 15-18 milyon arasi, yani Istanbulun nufusu kadar birsey... Nerden bulup kimle savasacak bu muslumanlar.. Bir kisim Yahudi Israilde yasiyor, onlar da dunyanin en guclu 4. ordusuna sahip.. Yillardir kimsenin de ilisebildigi yok zaten, nasil olacak bu?
dediğiniz gibi olsaydı keşke..Almanya savaş sonrası Türkleri aldı en pis işlerini yaptırdı..baştacımı etti..fransada aynı şekilde araplardan sürekli şikayeetçi..Abd avrupaya göre daha ılımlı olabilir bu konuda..corafi konum ve güçle ilgili yazdıklarınız..Misal vermek istiyorum. Bizde evimize gelen bir arkadasimizi veya dostumuzu nazar ediyorla suclayabiliyoruz. Böyle birsey baska hic bir dinde yok. Yani güvenmiyoruz kimseye, en yakin arkadasimizin, olaki evde bir esya kirildi, bize kem gözle baktigina inaniyoruz. Bu benim görüsümle bir dedikodu, yani yüzüne söyleyemedigini, arkasindan konusup düsünmek.
Hatta komedide, Güldür Güldür`de kem gözlü Sevket`i Alman arkadaslarima anlatmaya calistimda, bir türlü anlayamadilar. Demek istedigim akil almaz seylerle ugrasiyoruz. Yok birisi bana büyü yapmis, yok biri beni nazar etti, yok kaderim böyleymis, yok fitratinda var.......Allah Allah hic kimse sorumluluk almaya hic niyeti yok.
Iste böyle canlarim, hepinizi cok seviyorum, hic kimseyle problemim yok, ne güzel görüslerimizi paylasiyoruz burada.
Ama sunun altini cizeyim, insanlarin refah ve mutlu yasamasini cok istiyorum ve bun dikkat ediyorum. Dilerim bir gün bizde ülkemizde bu güzel günleri yasariz.
Bu arada Tamdam di galiba nicki, basörtüsü yüzünden ise alinmadi demissin ablam, bu dogru degil canim. Cünkü 1. nesil hepsi nerdeyse 90 % basörtülüydü, annemde dahil, ve herkes calisiyordu, Is bulamayani ilk sende duydum ve cok sasirdim. Ha eger kalifikasyonu yoksa degil basörtülü, basörtüsüz bile calisamazsin Avrupa`da.
Avrupa her dinden insaniyla cok güzel bir uyum icinde yasar, cünkü her ülkeden insanlara kucak acmis ülkelerdir. Yetenegi, becerisi ve bilgisi olan hintlisinden tutda zencisine kadar kosmopolit yasarlar ve calisirlar.
Evet, yorumumu okumadigin belli.. Oyleyse sana yazdiklarimi da unut.senin yorumunla zerre kadar ilgilenmedim. ama sen üstüne alındığına göre sende onlardan olabilirsin bilemiyorum.
bir müslümanın hatasını genelleyip, hristiyanın hatalarını görmezden gelmek ne kadar adil oluyor.
bende sana anlayışsız, müslüman görünce tüyleri diken diken olan, hiçte saygılı hoşgörülü olmayan hristiyanlardan bahsedeyim o zaman. bütün hristiyanlar böyle diyebilir miyim?
genellemeye kadar dilim uzamaz. çünkü bilirim ki onlarında iyisi-kötüsü var.
deccalle ilgili kısım muamma bence arkasaşım..Araplar asla Müslüman olarak birlik olmazlar asla..yıllardır mezhep bilmem ne diye birbirlerinin derisini yüzüp kanını içtiler..filistinde olabilir mesela?
Ne olacak ki Filistinde yense.. Gerci hic bir bakimdan mumkun degil. Olsa idi bugune dek olurdu zaten.filistinde olabilir mesela?
bir bilsem.ah arkadaşım bizmi ülkemizde kürt türk diye ayrıldık baksana..neden bu kadar yatkınız ayrışmaya?
Evet babalarimiz zor islerde calisti. O cok Dogru ama babam Doktor degildir, avukat degildi, isci olarak geldi ve calisti ama babam burada kazandigi parayla tüm sülaleye bakti. Yani demekki cok güzel paralarda kazandi. Eger Türkiye`de kalsaydi, Elazig`in bir köyünde cobandi.dediğiniz gibi olsaydı keşke..Almanya savaş sonrası Türkleri aldı en pis işlerini yaptırdı..baştacımı etti..fransada aynı şekilde araplardan sürekli şikayeetçi..Abd avrupaya göre daha ılımlı olabilir bu konuda..corafi konum ve güçle ilgili yazdıklarınız..
bu durumda petrol ülkelerini geyiğe ,aslan abd,sırtlanda avurupa gibi..:)
arap liderler ne oluyor artık orasını söyleyemeyeceyim..:)güçler savaşı dinler bahanesi..
deccalle ilgili kısım muamma bence arkasaşım..Araplar asla Müslüman olarak birlik olmazlar asla..yıllardır mezhep bilmem ne diye birbirlerinin derisini yüzüp kanını içtiler..
Japonya ansizin karar vermis, kalkip binlerce km. uzaktan ucup gitmis Pearl Harbor'u bir anda savas ucaklari ile cehenneme cevirmis, bir kac saat icinde 2400 Amerikan askeri olu, bin kusur yarali. Amerika bunun uzerine hemen ertesi gun Japonyaya savas ilan etmis, bir kac yil sonra da gelistirdigi Atom bobasini onlar ustunde denemis... Sonuc katliam, insanlik ayibi... Bundan herkes bir ders cikartmis, bir daha Atom bombasini Amerika asla kullanmamis, baskasina da kullandirtmamis... Bundan ne ders cikartiyorum biliyor musunuz? Iyi ki de Allah bu bombayi ABDnin yapmasina izin vermis, bunu yapacak beceriyi ve zekayi Hristiyanlara bahsetmis, ya bu zekayi, bu yetenegi bir Arap ulkesine, bir Islam ulkesine bahsetseydi ne olurdu hic dusunebiliyor musunuz? Evet evet bir dusunun... Kendinize de durust olmayi deneyin, oyle dusunun..
Diger dinlerin asli bozulmus, Islamin asli hic bozulmamis, orijinal... Islam gercek... Peki, bu gercek haliyle islami yasayan ulke sayisi?.. Millet sayisi? Esittir sifir... Kocamaaan bir sifir... Her zaman ayni terane: "Orda bozuk, burda degistirilmis.. Islam aslinda oyle degil.."Hani nerde gercek, asli bozulmamis Islam? Efendim Kitapta... Vallahi hergun okuyoruz.. Aferin, velhasil var mi sana, komsuna, dunyaya, Islam alemine bir faydasi? Yok... Oyleyse sen icinden okumaya devam et... Golge etme baska ihsan istemez..
keşke gitmek zorunda kalmasaydılar..şu an bile asgari ücret çok düşük devlet ve halk arasında kopukluk var..ama daha üreten ve rehah içinde yaşayan halkımın olmasını isterdim..Evet babalarimiz zor islerde calisti. O cok Dogru ama babam Doktor degildir, avukat degildi, isci olarak geldi ve calisti ama babam burada kazandigi parayla tüm sülaleye bakti. Yani demekki cok güzel paralarda kazandi. Eger Türkiye`de kalsaydi, Elazig`in bir köyünde cobandi.
Babam ve annem hic bir Zaman Almanya hakkinda kötü konusmadi. Cünkü Almanya onlar icin dönüm noktasiydi. Ama zaten Almanya`ya durumu kötü olanlar geldi, yani para kazanmak icin geldiler. Ve kimseyi zoraki buraya cagirmadilar isteyen geldi, istemeyen gelmedi. Kimseyide burada zoraki tutmuyorlar, isteyen kalir, begenmiyen gider.
nerde karşılaşacak yahudiyle müslüman dediğiniz için örnek verdim.Ne olacak ki Filistinde yense.. Gerci hic bir bakimdan mumkun degil. Olsa idi bugune dek olurdu zaten.
ama arkadaşım bak esad kendi halkını bize gönderdş meshep bilmmem ne için..filistin olaylarına zengib arap ülkeleri sessiz kalmadımı..hiç ses yoktu..Asla asla dememek lazım :)
şu an daha kötü..alevi komşum derdi sizle biz savaşacakmışız diye çok anlamsız gelirdi bana..Evet biz kürt türk, alevi suni diye diye bu hallere geldik ya. Sifir tolerans...hani yaradandan ötürü severimdi. Ben görmedim hic.
sadece araplar müslüman değil ki?deccalle ilgili kısım muamma bence arkasaşım..Araplar asla Müslüman olarak birlik olmazlar asla..yıllardır mezhep bilmem ne diye birbirlerinin derisini yüzüp kanını içtiler..
canım o zengin ülkeleri filistine sahip çıksa filistin bu durumda olmazdı..ama hepsi politik çıkarlar peşinde..filistinde olabilir mesela?
söylemştim ilgilenmediğimiEvet, yorumumu okumadigin belli.. Oyleyse sana yazdiklarimi da unut.
kendimi abd yada avrupaya yakın hissetmiyorum..ama orta doğuya bakınca hep savaş hiç huzur yok..ülkemizde huzurumuz olur inşallah..sadece araplar müslüman değil ki?
evet arapların müslüman coğrafyadaki zulümlere ne kadar duyarsız olduklarını biliyoruz. ama müslüman deyince aklınıza sadece araplar gelmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?