Benim soylemek istedigim inanmadan baglanmadn once sorgulnir fakat isin dinin aslini ogrendikten ve baglandiktan sonra sorgulanmamasi ornekle aciklarsam dinimin diregi olan namazi ve namazlardaki dualari ve sozleri sorgulamamak cunku dua ve ayetlerin inme nedenini biliyorum.soyle bir konu da vr dile getirmek istedigim hangi dine inandiginizi bilmiyorum fakat siz ve diger arkadaslarin nasil ki ben farkli din ve inanislari sorgulamiyor ve onlara ters dusen bir yorumda bulunmuyorsam ayni ozeni sizin de gostermenizi istedigim icin yorum yaptim.islam dininde Allah vrdir ve buna inandigimiz icin artik sorgulanamaz(inananlar icin)bu nedenle bu konuda hassasim ayni ozen ve hassasiyeti bekliyorum.İslama kalpten inanan insan niye İslam dinini sorgulamıyor? Sorgulamak araştırma ve düşünme ihtiyacını doğurur. Siz araştırıp üzerinde düşünmediğiniz bir şeye nasıl kalpten bağlı olabiliyorsunuz?
Benim soylemek istedigim inanmadan baglanmadn once sorgulnir fakat isin dinin aslini ogrendikten ve baglandiktan sonra sorgulanmamasi ornekle aciklarsam dinimin diregi olan namazi ve namazlardaki dualari ve sozleri sorgulamamak cunku dua ve ayetlerin inme nedenini biliyorum.soyle bir konu da vr dile getirmek istedigim hangi dine inandiginizi bilmiyorum fakat siz ve diger arkadaslarin nasil ki ben farkli din ve inanislari sorgulamiyor ve onlara ters dusen bir yorumda bulunmuyorsam ayni ozeni sizin de gostermenizi istedigim icin yorum yaptim.islam dininde Allah vrdir ve buna inandigimiz icin artik sorgulanamaz(inananlar icin)bu nedenle bu konuda hassasim ayni ozen ve hassasiyeti bekliyorum.
sorgulamak gerek bencede. ben sorgulamadan herhalde kendi inancımı bulmadım. yoksa canım istedi diye yapılacak şey değil bu.Şimdi şöyle bir durum var ki çoğu insan dinsiz olarak doğup, araştırıp, sorgulayıp en mantıklı bulduğu dini seçmiyor, doğduğu ülkede insanlar çoğunlukla nasılsa, ailesi hangi dine mensupsa çocuk da küçüklükten beri öyle oluyor. Yani haliyle dinin mensubuyken bir sorgulama yapmak gerekiyor eğer yapılacaksa.
Bence sorgulamak da hassasiyetlere dokunacak bir şey değil. Aklınıza yatmayanı sorgulayın neden böyle diye, araştırın, kendinizce bir açıklama bulun ne var ki bunda? Vardır bir hikmeti deyip geçmemizi isteseydi Allah sorgu yapabilme ve sonuç üretme kapasitesine sahip bu beyni bize neden verdi?
Şimdi şöyle bir durum var ki çoğu insan dinsiz olarak doğup, araştırıp, sorgulayıp en mantıklı bulduğu dini seçmiyor, doğduğu ülkede insanlar çoğunlukla nasılsa, ailesi hangi dine mensupsa çocuk da küçüklükten beri öyle oluyor. Yani haliyle dinin mensubuyken bir sorgulama yapmak gerekiyor eğer yapılacaksa.
Bence sorgulamak da hassasiyetlere dokunacak bir şey değil. Aklınıza yatmayanı sorgulayın neden böyle diye, araştırın, kendinizce bir açıklama bulun ne var ki bunda? Vardır bir hikmeti deyip geçmemizi isteseydi Allah sorgu yapabilme ve sonuç üretme kapasitesine sahip bu beyni bize neden verdi?
sorgulamak gerek bencede. ben sorgulamadan herhalde kendi inancımı bulmadım. yoksa canım istedi diye yapılacak şey değil bu.
Din adina katliam yapan ne Hristiyan, nede baska bir din duydum bu yasima kadar. Bilgin var ise lütfen bizi aydinlat Elittt
Din adina katliam yapan ne Hristiyan, nede baska bir din duydum bu yasima kadar. Bilgin var ise lütfen bizi aydinlat Elittt
Aman fazla sorgulamayın, ya linç edilir ya da inancınızı yitirirsiniz.Okumak ve sorgulamak bir müslümanın en birincil görevidir. Kuran bunu emreder.
Aksi takdirde taklidi iman, hakiki imana dönemez.
bu zamanında yahudilerede yapıldı hatta hitler icin tam yok etseydin bilmemne diye neler paylasıldı ee sen bunu yapıyorsun baskasıda gelir muslumanları oldurun diye tweette atar hersey yapar onemli olan herkesi aynı kefeye koymayacak bilince sahip olmak orda da demekki burdakiler gibi bilincsiz insanlar mevcut
aynen katılıyorum islamı kotu gosteren muslumanlar..islamın oldugu ulkelere bakıyorsun hepsi perişan kadınlarla ugrasmaktan o gunah bu gunah demekten baska yaptıkları birsey yok hepsi yalan dolan hepsi Allahı kullanarak insanları kandıma pesindeOlur mu yahu? Bir tek din müslümanların..Tek inanış onların.
Diğer din ve inanıştaki insanlar tü kaka..
Utanmasalar Allahın diğer peygamberlerine uzatacaklar dillerini.
Müslümanların islama verdiği zararı kimse vermedi bu dünyada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?