Bütün müslümanları öldürün" iki numaralı gündem oldu

Benim soylemek istedigim inanmadan baglanmadn once sorgulnir fakat isin dinin aslini ogrendikten ve baglandiktan sonra sorgulanmamasi ornekle aciklarsam dinimin diregi olan namazi ve namazlardaki dualari ve sozleri sorgulamamak cunku dua ve ayetlerin inme nedenini biliyorum.soyle bir konu da vr dile getirmek istedigim hangi dine inandiginizi bilmiyorum fakat siz ve diger arkadaslarin nasil ki ben farkli din ve inanislari sorgulamiyor ve onlara ters dusen bir yorumda bulunmuyorsam ayni ozeni sizin de gostermenizi istedigim icin yorum yaptim.islam dininde Allah vrdir ve buna inandigimiz icin artik sorgulanamaz(inananlar icin)bu nedenle bu konuda hassasim ayni ozen ve hassasiyeti bekliyorum.

Şimdi şöyle bir durum var ki çoğu insan dinsiz olarak doğup, araştırıp, sorgulayıp en mantıklı bulduğu dini seçmiyor, doğduğu ülkede insanlar çoğunlukla nasılsa, ailesi hangi dine mensupsa çocuk da küçüklükten beri öyle oluyor. Yani haliyle dinin mensubuyken bir sorgulama yapmak gerekiyor eğer yapılacaksa.

Bence sorgulamak da hassasiyetlere dokunacak bir şey değil. Aklınıza yatmayanı sorgulayın neden böyle diye, araştırın, kendinizce bir açıklama bulun ne var ki bunda? Vardır bir hikmeti deyip geçmemizi isteseydi Allah sorgu yapabilme ve sonuç üretme kapasitesine sahip bu beyni bize neden verdi?

sorgulamak gerek bencede. ben sorgulamadan herhalde kendi inancımı bulmadım. yoksa canım istedi diye yapılacak şey değil bu.

Karşılıklı soru cevap odaklı sohbete dönüştürmek istemiyorum herkesin hesabi kendi iç dünyasında ben dinimle ilgili bilgilendirilme yi isterim bu sohbetin bana birşey katacagini düşünmüyorum o yüzden beni alintilamayin.son olarak dinimizde sorgulamakla şirk koşmanın sınırının çok ince bir çizgi olduğunu düşünüyorum bu yüzden bu dine mensup değilsen sorgulayarak başlarsın ama inanıyorsan sorgulamak yerine mantığını ve nedenini araştırırsın en azından benim düşüncelerim bu yönde.teşekkürler..

sorgulamak gerek bencede. ben sorgulamadan herhalde kendi inancımı bulmadım. yoksa canım istedi diye yapılacak şey değil bu.

Sorgulamak gerekiyor tabii ki. Bu "aman sorgulamayın şirke girersiniz" fikrini uydurmalarına inandırmak için insanların düşünmesini ve araştırmasını engellemek isteyen sahte hacı hoca takımı çıkarmıştır bence.

hiç şaşırmadım.her hristiyan kültürde yaşayan hristiyan olmayacağı gibi her müslüman kültürde yaşayan müslüman olmak zorunda değil.onun dışında her kötü şeyi bulunduğu kültüre giysi gibi mal etme çabasında olanlara hiç şaşırmadım.biz dünyadaki basından doğruyu doğru olduğu için görmüyoruz.ipleri elinde tutmak isteyenlerin doğrusunu görüyoruz.
hala bazı insanlar küçük şeylerin peşinde koşup kendi milletine sahip çıkmazsa insanlar hala sabah kahvaltısı haberlerinde "sahip çıkmaktan" çok gömmek adı altında yapılanlar bayıla bayıla anlatılıyorsa,o ülkeyi başka bir dilin yada ülkenin işgal etmesine gerek yoktur.

Din adina katliam yapan ne Hristiyan, nede baska bir din duydum bu yasima kadar. Bilgin var ise lütfen bizi aydinlat Elittt

Bu basligi ve konuyu okudunmu algiladinmi acaba

Algiladim canim, onun icinde aynen bu cevabi yazdim. Sen ne yazdigimi algiladinmi acaba ?

Okumak ve sorgulamak bir müslümanın en birincil görevidir. Kuran bunu emreder.
Aksi takdirde taklidi iman, hakiki imana dönemez.

Okumak ve sorgulamak bir müslümanın en birincil görevidir. Kuran bunu emreder.
Aksi takdirde taklidi iman, hakiki imana dönemez.
Aman fazla sorgulamayın, ya linç edilir ya da inancınızı yitirirsiniz.

Ben ne zaman sorgulamaya başladım. Çelişkileri, saçmalıkları, özellikle islamı kimin ne için oluşturup hala kullandığını anladım. Ve inanmak aslında bir yerde güzel ve hayatı daha kolay kılacak bir şey. Bir şey olmadı mı, allah böyle istiyor, hayatta yapmak istediklerini yapamadın mı neyse zaten aslolan öbür dünya, haksızlığa mı uğradın allah cezasını verir. Deyiveriyorsun bitiyor. Vicdanın rahatsız mı allahım beni affet diye iki dua patlat hallolsun gitsin. Üstelik tüm ömrün boyunca inandığın şeyin koskoca bir yalan olduğunu anladığın zamanki sonsuz bir kandırılmışlık duygusu... O hep korkutulduğumuz cehennem azabı gibi bir şey olsa gerek.
O yüzden fazla sorgulamayın cehalet mutluluktur.

Telefondan yazıyorum ve bu işde iyi değilim. İmla, harf noktalama hataları için özür.

Şayet bir gün Avrupa halkı Irak'ta Ebu Garip hapishanesinde işlenen insanlık suçlarına tepki verirse, Guantanamo üssünde ABD nin keyfe keder müslümanları esir ettiğine ses çıkarırsa, iliklerine kadar sömürdükleri ve öldürdükleri yetmiyormuş gibi, yeni ürettiği ilaçları da bu insanların (Afrika) üzerinde deneyen kendi devletlerine ''ne yapıyorsunuz siz?'' derse, ancak bir fark oluştururlar. Benim için Irak'ta, Afrika'da, bilumum ''geri bıraktırılmış'' her coğrafyada öldürülen-ölen insanlarla ayni haber değeri taşıyorlar. Hiçbir ayrıcalıkları yok. Biraz daha ucuza ısınacak diye k.çları, ortadoğu da insan kalmadı. IŞİD Mışid hepsi bunların istihbaratlarının oyunu, koşturduğu atı. El Kaide'yi de kimin Afganistan'da Rusya'ya karşı kullandığını ve palazlandırdığını dünya alem biliyor. Bilmeyen veya bilmemiş gibi davranmaya devam eden de insanlık zincirinin en salak genidir. Bir İslamafobi oluşturulmak istenip, yeni katliamlara bahane bulmak istedikleri gün gibi ortada. Japonya'ya iki adet toplu yok edici atom bombasını çok şükür ki bir müslüman atmadı. Vietnam'da yangın çıkarıcı devasa bombaları sivillerin üzerine atıp, yakarak öldürmedi. ABD nin listesinde yazıyorsa terörist, yazmıyorsa ılımlı. Felan filan. Sıkıldım lan bu oyundan. K.d.ğ.m.n dünyası Avrupa ve ABD nin ç.k.bik fikib.k siyasetinden ve menfaatlerinden mi müteşekkil? Bizdeki içlerinde zaten müslüman nefreti taşıyan ama bir türlü Avrupa'lı da olamamış çakma entelijanslar başlamışlar yalakalığa, kime? Erk'e. Güce... Açın bakın, son 10 yılda kaç milyon müslüman öldü, öldürüldü. Afrika gözlerimizin önünde öldü. Irak'ta günde ortalama 22 ölümlü-yaralı eylem oluyormuş. E tabi, bir ''insan'' ın hani coğrafyada ve inançta öldüğü önemli. Malum gazeteler ona göre 1. sayfaya taşıyacak. Afrika'da 2000 kişi öldüyse mesela bu haber traj yapmaz. Ne yapar? Tıraş yapar kafaları. Amaaan! E Suriye'de öldüyse 300.000 ''insan'' yine önemli değil. Banalite şu İslam. Ayoool. Hep ileriliyecez de, bizi yakamızdan tutuyor. Bu sene hristiyan mı olsam? Uçan spagettiye mi tapsam? Ayy daha mı marjinal olurum. Şunu net söylüyorum. Avrupa ve ABD denen iki insanlık suçlusu çekilsin Afrika'dan ve Ortadoğu'dan. İnanın hayat daha güzel, yaşanılır olacak. Herkes kendi evinin bahçesinde oynasın. Eşsin. Ben şu yazıyı yazarkan, Guantanamo'da işkence devam ediyordu, Ebu Garip hapishanesinde işkence ve tecavüzler. Irak'ta ve Suriye'de emperyalistlerin mikserlemesi (karıştırması) sonucu onlarca insan ölmüştü. Afrika da yüzlerce insan ölüyordu. Samimi olacağız. Samimi olmazsak, yalanlar bizi öldürür, yorar, hırpalar

Selim Işık

Son düzenleyen: Moderatör:
Etki-tepki meselesi işte. ''bütün yahudilere ölüm'', ''İsrail'e ölüm'', ''kafirlere ölüm'', ''kafirler için yaşasın cehennem'' falan diye susmak bilmeyenler varken bunun da olmuş olması normal. O kadar şeriatçı slogana karşı tek bir hashtag mi sorun oldu yani?

bu zamanında yahudilerede yapıldı hatta hitler icin tam yok etseydin bilmemne diye neler paylasıldı ee sen bunu yapıyorsun baskasıda gelir muslumanları oldurun diye tweette atar hersey yapar onemli olan herkesi aynı kefeye koymayacak bilince sahip olmak orda da demekki burdakiler gibi bilincsiz insanlar mevcut

Olur mu yahu? Bir tek din müslümanların..Tek inanış onların.
Diğer din ve inanıştaki insanlar tü kaka..
Utanmasalar Allahın diğer peygamberlerine uzatacaklar dillerini.

Müslümanların islama verdiği zararı kimse vermedi bu dünyada.

aynen katılıyorum islamı kotu gosteren muslumanlar..islamın oldugu ulkelere bakıyorsun hepsi perişan kadınlarla ugrasmaktan o gunah bu gunah demekten baska yaptıkları birsey yok hepsi yalan dolan hepsi Allahı kullanarak insanları kandıma pesinde

Japonya ansizin karar vermis, kalkip binlerce km. uzaktan ucup gitmis Pearl Harbor'u bir anda savas ucaklari ile cehenneme cevirmis, bir kac saat icinde 2400 Amerikan askeri olu, bin kusur yarali. Amerika bunun uzerine hemen ertesi gun Japonyaya savas ilan etmis, bir kac yil sonra da gelistirdigi Atom bobasini onlar ustunde denemis... Sonuc katliam, insanlik ayibi... Bundan herkes bir ders cikartmis, bir daha Atom bombasini Amerika asla kullanmamis, baskasina da kullandirtmamis... Bundan ne ders cikartiyorum biliyor musunuz? Iyi ki de Allah bu bombayi ABDnin yapmasina izin vermis, bunu yapacak beceriyi ve zekayi Hristiyanlara bahsetmis, ya bu zekayi, bu yetenegi bir Arap ulkesine, bir Islam ulkesine bahsetseydi ne olurdu hic dusunebiliyor musunuz? Evet evet bir dusunun... Kendinize de durust olmayi deneyin, oyle dusunun..

Diger dinlerin asli bozulmus, Islamin asli hic bozulmamis, orijinal... Islam gercek... Peki, bu gercek haliyle islami yasayan ulke sayisi?.. Millet sayisi? Esittir sifir... Kocamaaan bir sifir... Her zaman ayni terane: "Orda bozuk, burda degistirilmis.. Islam aslinda oyle degil.." Hani nerde gercek, asli bozulmamis Islam? Efendim Kitapta... Vallahi hergun okuyoruz.. Aferin, velhasil var mi sana, komsuna, dunyaya, Islam alemine bir faydasi? Yok... Oyleyse sen icinden okumaya devam et... Golge etme baska ihsan istemez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…