Keske butun bunlarla birlikte bır de abd batı ulkelerı israil bu dunyaya neler yapmış onları da elestırebılsenızMüslümanlar kıyım yapmıyor da Filistindeki olaya karşı kaç tane Müslüman ülke birleşti bir söyler misiniz ?
Hep aynı kelimeler ''Müslümanlara zulüm yapılıyor'',''Bizi kullanıyorlar'',''Hepsi ABD'nin oyunları''.Bırakalım artık bunları.Müslüman ülkelere bir bakın,o çok barış(!) dolu ülkelere,hala kafaları bambaşka şeylere çalışıyor...Kadınlar araba kullansın mı ?Kadınlar en erken kaç yaşında evlenebilir ?
Aynısı bizim ülkemizde de var işte.Sonra söyleyince suçlu oluyoruz.Bilimi değil dini tartışıyoruz.Ülkemizde yapılan bir buluşa söylenen bir fetva kadar değer verilmiyor.
Bu hızla,bu kafayla daha doğrusu Müslüman ülkelerin uyanması yaklaşık 200 yıl falan sürer.Ondan sonra Ortadoğu Rönesans'ına kavuşur belki.
Bu arada tarihte yakıp yıkmayan neredeyse hiç bir topluluk yok.Avrupalısı da Amerikalısı da Müslümanı da Yahudisi de.
Bosuna tartisiyorsunuz, bir noktada asla bulusamayacaksiniz. Ve konu kapanip cesitli banlanmalarla kalacak. Kimse kimseye fikrini empoze ettirmeye calismasin bence.
Herkes kendince dogru olani savunuyor iste..
Bu arada M minnakkelebekim sen nickini mi degistirdin? Tahmin ettiğim kisi misin acaba? Ayni avatari kullaniyorsunuz çünkü. .
Elifli bir şey diye düşündüm benTahmin ettiğin kişiyi tahmin edemedim bilgece ben miyim ki :))
http://dunyagerceklerim.kadinlarkulubu.com.tr/2012/08/sivas-madmakta-ne-oldu.html?m=1
Hepsini oku ama. Özellikle dönemin Bakanının yaptığı açıklamayı
Bosuna tartisiyorsunuz, bir noktada asla bulusamayacaksiniz. Ve konu kapanip cesitli banlanmalarla kalacak. Kimse kimseye fikrini empoze ettirmeye calismasin bence.
Herkes kendince dogru olani savunuyor iste..
Bu arada M minnakkelebekim sen nickini mi degistirdin? Tahmin ettiğim kisi misin acaba? Ayni avatari kullaniyorsunuz çünkü. .
Tahmin ettiğin kişiyi tahmin edemedim bilgece ben miyim ki :))
Gene benle ugrasiyosun kac mesajdir. ABDnin yaptigi ayibin nesini konusacagiz yav? Zamaninda cok konusulmus, insanlik ayibi denilmis bir konu zaten, bunu da yazmisim, otesi ne? Ben dusunun dedim, dusunmek isine gelmedi, oyle soyle. Ne Arap hayrani imissin.. Evet, o bombayi Araplar icat etmis olsaydi, senin yerine de dusunup cevap vereyim kendime, bu dunyada bugun tas tasustunde kalmazdi. Ne Hristiyan, ne Yahudi, ne de musluman. Hatta belki once muslumanlar yokolurdu. Su Islam ulkelerine bir bak, hangisi hangisine dost? Irak-Iran yillarca savasti, o bitti Irak Kuveyte girip yakti yikti, Afganistanda dis savas bitti, ic savas tum hiziyla devam ediyor, yikintilarda bile Arap muslumanlar birbirini dogruyor hala.. Suriye'ye bak, ayni, musluman muslumani kesiyor, kafasini kopartiyor. Karisinin kizinin irzina geciyor. Misirda kendi icinde kazanlar kayniyor. Hangisinde baris huzur var? Ya senin musluman halka sahip Turkiye olarak komsularin arasinda bir tane dostun var mi? Birak Yunanistani, Rusyayi, hangi Islam ulkesi var sana dost? PKK militanlari Suriyede yetistiriliyordu dune kadar, Irak daglarindan da karakollarina saldirip askerlerini sehit etmiyorlar miydi? Daha uc gun once Libya Turk ucaklarini vururuz diye ultimatom verdi, al sana musluman kardesligi... O atom bombasi bunlardan bir tanesinin eline gecse idi neler olurdu acaba bu dunyada, insan kalir miydi insan? Zaten Kuran'da kac tane sure ayet var kafirleri vurun, oldurun, baska din kalmayana dek savasin vb. diye, bahane de hazir zaten..Biz bugün ABD nin yaptığı ayıbı konuşmak yerine
Araplar olsa söyle olurdu diyerek,onların yapmadiklarini konuşuyorsak
kimse bana islam fobisi olmadığını çifte standart uygulamadgini soylemesin
Seni LamElifAmine sandim valla.
E sen bilirsin...Bu ara Istersem ugrasmam
Saraylı ne yazmış oku bi ara sonra sen de aynı doğrultuda yazdığın ıcın bu anlamı cıkarmak zorlama olmaz
Iyı kıAraplar bulmamış demmektense abd bulmus da ıyı mı etmis onu konussan daha makul olur
Tamam işte toprağı neyle aldı diyorum ben deSevgili mary
Osmanlı İmparatorluğu toprak almıştır kıyım yapmamıştır. İkisi çok farklı şeylerdir. Onu da mı ben anlatayım sana?
E işid'e katılan avrupalılar da müslüman kökenli avrupalılar zaten.Bilmemkaç yüz bin kişilik örgütün hepsi Amerikanın Avrupanın ajanlarından mı oluşuyor sence?Madımak olayı ortalığı karıştırmak için yapılan bir düzendi. Ayrıca ışide katılan avrupalılardan haberin yok galiba senin?
Evet evet olmayan şeyler üzerinden abd ye şükranlarınizi sunmaya devam edin
0
Gene benle ugrasiyosun kac mesajdir. ABDnin yaptigi ayibin nesini konusacagiz yav? Zamaninda cok konusulmus, insanlik ayibi denilmis bir konu zaten, bunu da yazmisim, otesi ne? Ben dusunun dedim, dusunmek isine gelmedi, oyle soyle. Ne Arap hayrani imissin.. Evet, o bombayi Araplar icat etmis olsaydi, senin yerine de dusunup cevap vereyim kendime, bu dunyada bugun tas tasustunde kalmazdi. Ne Hristiyan, ne Yahudi, ne de musluman. Hatta belki once muslumanlar yokolurdu. Su Islam ulkelerine bir bak, hangisi hangisine dost? Irak-Iran yillarca savasti, o bitti Irak Kuveyte girip yakti yikti, Afganistanda dis savas bitti, ic savas tum hiziyla devam ediyor, yikintilarda bile Arap muslumanlar birbirini dogruyor hala.. Suriye'ye bak, ayni, musluman muslumani kesiyor, kafasini kopartiyor. Karisinin kizinin irzina geciyor. Misirda kendi icinde kazanlar kayniyor. Hangisinde baris huzur var? Ya senin musluman halka sahip Turkiye olarak komsularin arasinda bir tane dostun var mi? Birak Yunanistani, Rusyayi, hangi Islam ulkesi var sana dost? PKK militanlari Suriyede yetistiriliyordu dune kadar, Irak daglarindan da karakollarina saldirip askerlerini sehit etmiyorlar miydi? Daha uc gun once Libya Turk ucaklarini vururuz diye ultimatom verdi, al sana musluman kardesligi... O atom bombasi bunlardan bir tanesinin eline gecse idi neler olurdu acaba bu dunyada, insan kalir miydi insan? Zaten Kuran'da kac tane sure ayet var kafirleri vurun, oldurun, baska din kalmayana dek savasin vb. diye, bahane de hazir zaten..
Muslumanlar bunlar.. Duzeni muzeni hepsi icinde, muslumanlarin birbirine kardesligi muhabbeti bu kadar oluyor iste..
Ote yandan bir de begenmediginiz Yahudilere bakin. Birbirine dusman iki yahudi bulamazsiniz dunyada.. Oyle de tutarlar birbirlerini, biri dusse oburu kaldirir. Tuuu, kaka Yahudiler... Bir avuc birakilmislar dunyada, ama birbirlerinin elinden tuta tuta dunyanin ekonomisine hakim olmuslar. Adamlarin aslinda dogru durust vatani bile yok, bir karis Israil'leri var sadece.. Ama baglilik ve birlikten gelen kuvvetleri var iste... Bugun dunyanin polisi oldugunu iddia eden super guc Amerika bile Yahudi lobisinin elinde.. Iyi bir muslumanda gormek istediginiz butun ozellikleri Islam ulkelerinden cok Yahudiler tasiyor. Yoksa onlar musluman, Islam ulkesiyiz diyen digerleri mi Yahudi aslinda bilemedim ben, ya siz?
Kuran'da kafirler size karşı savaş açtıklarında siz de onlarla savaşın öldürün der. Cımbızlayınca anlam değişir. Bugün hukukta bile meşruu müdafaa vardır. Ama savunduğunuz yahudilerin kitaplarına baktığınızda evet onlar birbirlerini tutarlar ve kendilerinden olmayanlarınsa etlerini yemekten, kanlarını içmekten, milletleri parçalamaktan bahsedeler. Bunları iyi bir müslümanın taşıması gereken özellik gibi görüyorsan eksik kalsın biz birbirimizi tutup da durduk yere başkalarının hayatlarına göz dikmeyiz. Dikenler de bizden değildir.
Kendin demişsin ABD bile yahudi lobisinin elinde diye. Yani halk yönetimden bağımsız düşünebilir yönetim ülkeyi istediği yere çekebilir. Bugün ortadoğuda yaşanan tüm karışıklıklar yönetim kaynaklıdır. Müslüman halkı birbirlerine kırdırırlar. Bugün Türkiye savaşa girse buna sen ben mi karar vermiş oluyoruz? Ortadoğu projesi diye bir şey duydun mu? Bunları görmek bu kadar zor değil biraz objektif olmak yetiyor.
Ne kadar anlatırsan anlat boş malesefKuran'da kafirler size karşı savaş açtıklarında siz de onlarla savaşın öldürün der. Cımbızlayınca anlam değişir. Bugün hukukta bile meşruu müdafaa vardır. Ama savunduğunuz yahudilerin kitaplarına baktığınızda evet onlar birbirlerini tutarlar ve kendilerinden olmayanlarınsa etlerini yemekten, kanlarını içmekten, milletleri parçalamaktan bahsederler. Bunları iyi bir müslümanın taşıması gereken özellik gibi görüyorsan eksik kalsın biz birbirimizi tutup da durduk yere başkalarının hayatlarına göz dikmeyiz. Dikenler de bizden değildir.
Kendin demişsin ABD bile yahudi lobisinin elinde diye. Yani halk yönetimden bağımsız düşünebilir yönetim ülkeyi istediği yere çekebilir. Bugün ortadoğuda yaşanan tüm karışıklıklar yönetim kaynaklıdır. Müslüman halkı birbirlerine kırdırırlar. Bugün Türkiye savaşa girse buna sen ben mi karar vermiş oluyoruz? Ortadoğu projesi diye bir şey duydun mu? Bunları görmek bu kadar zor değil biraz objektif olmak yetiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?