Buyrun...Terapi Grubumuz :))

yok cnm bugün itibari ile butun iliskileri kestim onu unutmayi ondan kurtulmayi hic bu Kadar istememistim o Kadar nefret doluyum Ki 5 yil bi yüzük bile takamadi 2 aydir tanidigi kizi istemeye gidiyo artik o yapmaz diyecegim hic bisey kalmadi ben taniyamamisim gozlerim kor inanmisim sadece baska bisey degil

kilit sözcük bu sanırım:) egosuyla hareket eden, sevgiden aşktan incelikten nasibini alamamış birine karşı duygularımızı açtığımızda maalesef karşılaştığımız manzara da pek farklı olmuyor; tek bir yolu var bu durumdan kurtulmanın onun "karşısında" olmamak. tüm iletişim kanallarını kapamak, ölüm sessizliğine bürünmek. belki sessizlik bir etki de yaratmaz kişide o kadar duyarsız, ruhsuzsa ama en azından gurur kalır geriye, özgüveni yitirmemiş oluruz. gurur önemli mi? elbette değil aşkta ama eğer bizim bir hatamız varsa. ne yaşadınız bilmiyorum ama karşı taraf bir hata yaptıysa ya da suni bahanelerle terk edip gittiyse gururumuzu ayaklar altına alıp onu arasak bile bir sonuç elde edilemiyor, kimse üzüldüğümüzü görünce "beni ne çok seviyor kalbini kırmayayım sevgisinin kıymetini bileyim" demiyor yalnızca egosu şişiyor. devran tersine döner mi bilinmez ama biz kendimize yetip de bakış açımızı değiştirmeyi başardığımızda kendi ellerimizle yok edip hak etmeyen birine teslim ettiğimiz ruhumuzu, duygularımızı da ellerinden kurtarıyoruz. onun için değil de kendimiz için iyi olmayı istediğimizde de sanırım başarılı oluyoruz sonrası artık "kader"e kalmış. hz isaya isnad edilen bir söz vardır: "vazgeçtiğin topraklar senindir" diye. bir kadın sevdiği erkek tarafından istenmez, kadın aşkından yana yakıla hz isaya ulaşır ve anlatır durumunu hz isa'nın tek sözü yukarıdaki olur. kadın vazgeçmesi gerektiğini sanır ve adamı unutmak için bir başka yere gider, adamdan vazgeçer, tam vazgeçtiği anda da adamı yanında bulur... beklentilerimiz eğer gerçekleşecekse bile sanırım ancak onlardan vazgeçtiğimizde gerçek oluyor.

Erkeklerin bi kadinla evlenmeye karar vermeleri dogru kadindan cok, dogru zamana bakiyor sanirim. Kendilerini evlenmeye hazir hissettiklerinde gidip evleniyorlar. O kadar cok gormeye basladim ki bu ornekleri.. Uzun sureli bir sevgilisi oluyor, ondan ayriliyor, ve bir sene icinde baska biriyle evleniyor. Burdan da cok okuyorum o tarz konulari. Yani aslinda cok sevdi, cok asik oldu ve evlendi diye birsey yok. Evlenmek istiyormus, zamani gelmis, huzurlu ailesinin de onayladigi bi kiz karsilarina cikmis, evleniyorlar. o kadar

Vazgecmis gibi gorunmek, veya sahte bir vazgecmislik yerine, gercekten vazgectiginde karsina ciksa da istemiyorsun ki.. Vazgectigim seyleri dusundum.. Vazgecmisim bi kere.. Vazgecene kadar neler cekmisim.. Ve oldu da biliyor musun? Gecmiste basima geldi, duygusal yonden de, hayattaki baska seylerle de karsima cikti bu vazgectigim firsatlar. Ama degerlendirmedim. Cunku, vazgecmistim.. :)

bir önceki döndüğünde bu hayatımdaydı ama "seni olduğun gibi kabul etmeliydim, çok büyük bir hata yaptım çok pişmanım, sana saygı duymalıydım evlilik için sıkboğaz etmemeliydim, sensiz yapamam ben seninle yaşlanmak istiyorum" dediğinde dürüst olmalıyım ki onunla ilgili hiçbir beklentim olmamasına hatta diğeriyle o dönemler gayet mutlu olmama rağmen içim huzurla dolmuştu. bu kırgınlıkla alakalı bir durum. o giderken çok pişman olacağını ama geldiğinde beni bıraktığı yerde bulamayacağını söylediğimde öyle bir tavrı vardı ki o kendinden emin, yaptıklarının arkasında duran adamın sözüme gelmesi evet bana anlık da olsa büyük bir mutluluk yaşattı ama bir yere vardı mı hayır... belki bencilce geliyor sonuçta ben istememişim zamanında ama hep söylediğim gibi ayrılığın bile bir usulü vardır, yüzüme gülüp hiçbir şeye sesini çıkarmayıp içten içe sinsice kuran, kendini hazır hissettiğinde ise yılların hatrını, karşısındaki insanın zamanında yaptığı fedakarlıkları yok sayıp insan gibi konuşmayı bile çok gören ve sürekli suçlayıcı olan birinin pişmanlığını görmeyi adaletin yerini bulması olarak yorumluyorum

bu adamı ise nasıl yorumlayacağımı bilemiyorum. pişmanlık şöyle dursun son zamanlarda arkadaşlarıyla gezememiş hala bana onu anlatıyor, sen birgün şuraya gittin ben 1.5 yıl önce şuraya gidecektim ama gidemedim diyor ya Allah ıslah etsin ne diyeyim.

En son ne zaman konustun sen bu ex'le? o kisiyi cozebilmek imkansiz. 8 aylik ayrilikta dunyayi gezseymis rahatlamazmis. E atlantis sende az yapmamissin yani, sen arkadaslarinla bi yere git, ama o fi tarihinde gidecegi yere gidememis olsun bu bir omur affedilmez.. Tovbe est :d

arkadaşlarımla da pek bir yere gitmiyordum, bir gece çıktığımda ve trafiğe takılıp geç döndüğümde kıyameti koparmıştı zaten hafta sonlarımı da onunla geçirdiğimden fırsatım olmuyordu, zaten feysbukta arkadaşlarımın eşleriyle çektirdiği fotoları bile uygunsuz gördüğünden onlardan da pek hoşlanmazdı kendisi yeterince geziyordu bence üstelik başlarda asosyal olduğunu ve arkadaşlarıyla kendi isteği doğrultusunda görüşmediğini kendisini aşağı çektiklerini söylerdi ama adam ilkokul arkadaşlarını bile aramaya başlayınca tabi hepsine zaman ayıramaz oldu. zaten evli arkadaşları kendi köşesine çekildi, bekarlar da gezip tozacak adam aradıkça ve arkadaşlarının pek de yerleşik değerleri olmadığını gözlemleyince üstüne tek tatil gününde de onları da aramıza dahil edince ben de söyleniyordum haliyle. eski sevgilisine tüm haberlerimizi taşımaları ve kızı başımıza sarmaları da ayrı bir güzellikti. şimdi hepsi muradına ermiştir 1 ay olmadı konuşalı arkadaşı geçtik son konuşmamızda " kadınlara feysbuktan yazdıysam ne var canım sen de izin verseydin kadınlara yazmama gizlemek zorunda kalmazdım hep senin hatan" dedi

Ben senin ex'e akil mantik erdiremiyorum. Seni ne olarak goruyor veya face te yazdigi kadinlar ne olarak goruyor ki bunu "sevgilisi" olarak hosgoruyle karsilamani bekliyor. Zannediyorum ki normal kiz arkadaslariyla olan "naber nasilsin?" tarzi konusmalari icin cikmadi bu kavga.. Bi flortlesme varsa ve sen buna kizdiysan tabii ki haklisin, ama o hangi mantikla bunlari hosgormeni beklemis anlamiyorum...
Bu arada, zaman ne cabuk geciyor.. Elif zeynep'in ilk konusuna yorum yazmaya basladigimizda ayrilali 2 ay falan olmustu hepimizin.. simdi 1 seneye yakiniz. Atlantis bir gun bu kisiyle yeniden gorustugunu ve barisitgini yazacaksin diye korkuyorum =))

yazdığı kadınlarla zaten tek iletişim kanalı feysbuktu. ayrıca kadınla erkeğin arkadaş olamayacağını iddia eden, benden yaşça epey küçük arkadaşımın bile "beni sevdiğini" iddia eden birinin zihniyetinden de kadınlara arkadaş olarak yaklaşabileceğini pek sanmıyorum. zaten epey kadınla yazışmış benden önce hangisi arkadaştır hangisi farklıdır bilemiyorum ama hiçbir arkadaşımı google da saatlerce arayıp videolarını görsellerini kurcaladığımı da hatırlamıyorum. baktığı kadınlar arasında eski sevgilileri de vardı üstelik başta onların da yalnızca arkadaş olduğunu söylüyordu. "istesem çıkarım onunla" dediği kadınların ya sevgilisi olması ya da evli olması da işin garabetini gösteriyor, bütün gün zaten profillerinde hala onlarla çıkabileceği inancında. tanıştığımız dönemde bir sevgilisi varmış ben bunu çok uzun zaman sonra kendi imkanlarımla öğrendim ve bana aşık olduğunu söylediği günlerde aslında bana arkadaşça yaklaştığını onu aldatmadığını iddia ediyordu.

herhangi bir kavga da çıkmadı çünkü ayrıldıktan sonra öğrendim benimleyken de o kadınlara yazdığını ve gizli hesabı olduğunu, ama o evet arkadaş olduğunu zannediyor, onlara felsefi cümlelerle harmanlanmış 3 müzisyen, 5 film önerip her gün heyecanla onlardan gelecek mesajları bekliyor. ve bunu da Allah rızası için yaptığını düşünüyor.

Sen hep bunlari dusunerek kendini strese sokuyorsun. Sen bunlari dusunup onun pisman ve perisan olmasini bekledikce, o simarik tavirlarina devam edicek. Bosvermeye calis, ne hali varsa gorsun demeye calis.. Bu kizlarla konusma, seni potansiyel aldatmis olmasi isinin seni rahatsiz etmesini anliyorum ama artik bunun seni icten ice yemesini istemiyorum. Ne yaptiysa yapti iste.. iliski de bitti. Simdi butun bu yaptiklarina pisman oldugu falan da yok, sen kafaya taktikca pisman da olmayacak, "ne vazgecilmez, ne etkisi buyuk bir adamim ben" diyip egolarini tatmin edecek sadece. Hersey apacik ortadayken, onun kizlara yazmis oldugunu dusunup, bunu kafaya takman olanlari degistirmeyecegi gibi, seni de hep icten ice koreltecek. Bosvermeyi dene be atlantis. Ne olduysa oldu, napalim yani? Sevdin inandin, olmadi ayrildiniz, kotu bitti ama uzatmaninda alemi yok ki.. Sende onunla iletisimi tamamen kesmelisin. telefon numarasini ezbere biliyorsan, hic hatirlamamaya calismalisin. unutmaya calismalisin. onun pismanligi da sana hic birsey kazandirmaz su saatten sonra ki pisman olduguna bile emin olamazsin eger ayaklarina kapansa aglasa bile. Vardir yine bi amaci dersin icinden. Kendini de, bu insani da, bitmis olan bu iliskide azad etmelisin artik. Icimden bir ses hala iliskinin bitmis oldugunu kabul etmedigini soyluyor atlantis.

lanet gibi üzerimde yoruldum çok. geçse diyorum ben de, geçse anısı bile kalmasa ama bu kez de geçmesini istediğimden geçmiyor olsa gerek. ne için dua etsem tam tersi oluyor çünkü kendimi hiç bu kadar kapana kısılmış hissetmemiştim.

Nasil hissettigini biliyorum. Bende kendimi oyle hissediyordum. Batakliga saplanmis ve cirpindikca batiyor gibi hissediyordum. Ne yaptim biliyor musun? Cirpinmayi biraktim.. Kabul ettim.. Ne olursa olsun dedim. Yani, yenilgiyi kabul ettim. Icimde askim, ozlemim, biraz mucadele etseydik olurdularim hepsini biraktim. Ne kadar aci cekmem gerekiyorsa cekeyim ve bitsin dedim. Ve ise yaradi. Kurtuldum. Hayatta her yarisi ben yenemem ya.. Hersey benim istedigim gibi gitmez ya.. Ne diye zorlayip durmusum ki olmayan sansimi. Yenilmisim iste. Kabul ettim ve iskence bitti.

(sonra bir belgesel izlerken ogrendim. Meger hakkaten saplandigin batakliktan kurtulmaya calisirken cirpinmamak, aksine cok sakin olup yavas yavas kendini yukari itmek gerekiyormus..)

:)

Herkes öyle diyor nedense, "siz barışırsınız,o çocuk seni bırakmaz" vs vs ama benim kafamda bitti kalbimde bitmesine de çok az kaldı hissediyorum :)
İnşallah senin ve sevgilin içinde hayırlısı olur.. :)

"Küçük bir çocukken, bir ağaçtan düştüm. Ama bir dalı yakalamayı başardım. Orada uzun süre asılı kaldım, çok korktum. Sessizlik…sonra kollarımdaki acı…ve kanın kulaklarıma yaptığı basınç...sonra, düştüm. Yere düştüğümde ne olduğunu hatırlamıyorum. Şu an tek hatırlayabildiğim şey, dayanmaya çalışmanın verdiği acı ve kendini koyvermenin verdiği o harika…Harika duygu…”

jerry yazdığın bu repliği hatırlattı bana "The Wishdom of Crocodiles" filminden...

bu sözü de hep kendi kendime tekrarladım, yani ben çoktan pes ettim, evet bazen bir yarış ya da savaş gibi görüyor ve mücadele ediyoruz bunun bilincindeyim ve yenilgiyi kabullendiğinde zaferi de elde ediyorsun ama dediğim gibi bildiğim ne varsa yaşadığım lanet karşısında herşey hükmünü yitiriyor. hangi düşünceye tutunsam benden uzaklaşıyor, yapmam gerekenleri yapmama rağmen olması gerekenler bir türlü gerçekleşmiyor yoksa aylar öncesinde zaten bu savaşın onun kendi içinde olduğu ve benim o savaşta yerim bile olmadığını kavramıştım. bilemiyorum belki de daha fazla dibe batmak lazım kurtulmak için ama burası da dipsiz bir kuyu gibi, dibin de dibi var mı onu bilemiyorum:)

Aylar once birbirimize soyledigimiz cumleler aklima geldi. Hani su "en dibi gormeden yukari cikilmaz, biz en dibi gorduk simdi artik anca yukari cikariz" falan felan. Ne bitmez dipmis, en dibi gorememisiz, in in bitmedi =D Su dibi hep beraber bir gorebilsek, cikmaya baslayacagiz da, dusemedik henuz tam olarak =)) Atlantisim kelimenin tam anlamiyla yenilgiyi kabullenmiyorsun demekki. Kabullenmis gibi yapip, icten ice isyan ediyorsun. iyicene ve kelimenin tam anlamiyla pes etmen lazim. Sanirim bunun icin biraz daha zamana ihtiyacin var simdilik

nasil guldum simdi anlatamam Sana Valla ne dipmis bu ya in in bitmiyo Allahim yardim etsin ne zaman cikacaksak

tıpkı bende senn gibiyim jelibon ne bi işim nede yanımda olan bi dostum var
sözde dostlarım çok tabi ama hiç biri kötü günümde yanımda yoktu onun yzünden eve kapattım kendimi
hiç biyere çıkamıyorum biliyorum böyle yapmamam güçlü olmam lazım ama yapamıyorum
o gezio eğleniyor sefasını sürüyor sürsün bakalım bu dünyada hepimiz ölcez ama elbette hesap verecek

jelibon değil tom ve jerry çok pardon:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…