canım elbette Allah korkusu olan konuşmaz ama insanoğluyuz sonuçta ağzımızdan kaçabiliyor....teyzene gelince haklısın insan öncelikle kendine bakmalı ben nerde hata yaptım neden böyle oldu demeli ve asla kıyaslama yapmamalı dünya imtihan dünyası onunda imtihanı budur belkı...
Şöyle bir durum oldu benim sevdiğim bir insan var falan işte..Geçenlerde babam memlekete gidiyor ve beni sormuşlar babama hani isteme manasında..Babamda hani yok ben vermem onlara dedi..Sonra annem uyardı babamda geri haa hayırlısı neyse o olsun o zaman dedi,şimdi ona taktım sevdiğim insan geliyor şu an aklıma..
ben de korkarım büyük konuşmaktan,ya da birilerinin ahını almaktan.annemin,babamın zamanında kınadığı şeylerin bir kısmı başıma geldi.
onun için şimdi sık sık dua ederken ''Allah'ım ettiğimiz yanlış bi söz varsa,affet.herşeyin hayırlısını ver.'' derim.
her konu da her zaman Allah'a sığınırım.
Kendimden örnek vereyim. Hayatta yapmam dediğim ne varsa yaptım. Örnegin beni seven biri vardı 1 yıl peşimden koştu, amaan o salakla hayatta çıkmam diyordum, tam 6 ay çıktım. Ve şu an ondan nefret ediyorum böyle bir salaklığı nasıl yaptım diye kendime de hep kızıyorum.. En iyisi büyük konuşmamak canım.. İllaki çıkıyor acısı
Selam kızlar.Size sormak istediğim bir soru var.Hani biz büyük konuşunca deriz ya tövbe et etmezsen başına gelir,işte ailemizin bizim hayatımız hakkındaki düşünceleri,büyük konuşmaları bizi etkiler mi yoksa sadece biz kendi kendimizden mi sorumluyuz onların bizim hayatımızdaki yerleri bu konuda nasıldır? yardımcı olursanız sevinirim.
Benim babaannem ne bahane verdiyse hepsini biz torunları olarak çekmişizdir, ve çekmeye de devam((( Bahane kapı arkasında durur derler ya çok doğru bir söz !!
Enin de sonunda o kınadığın olay başına gelir. Kaldı ki biz kullara mı kaldı kınamak ve yargılamak ya da eleştirmek,değil mi ama???
Ben bunun ceremesini çeken bir insan olarak kesinlikle ama kesinlikle BÜYÜK SÖZLER etmemek gerektiğine inanmaktayım.
Peki hep kötü anlamda büyük söylediğimiz şeyler mi başımıza geliyordur dersiniz? Yani iyi birşey hakkında da büyük konuşursak da başımıza gelirmi ki?
Mesela ''ben hayatta mutlu olamam o adamla'' diyip onunla fazlasıyla mutlu olmak..Veya çevrenin ''ondan sana hayır gelmez/ondan adam olmaz'' dediği kişiden fazlasıyla hayır görmek gibi?
Böyle iyi yönde gelişen bir durumla karşılaşan veya yaşayan varmı?