Valla ben sürekli rüyalarımda görüyorum reelde de rüyalardan bir iki tesadüf oldu ama sonucu hala göremedim
Zaten mutsuz bir hikaye kotasını doldurdum. Doğru kişi olursa olur bu saatten sonra. İnşallah
Amin insallah :)
Rüyalarında bir iki işaret aldın yani ha canım
Hadi bakalım hayırlısı,çıkar insallah karşına
Tabi onlarda abartılacak işaretler değildi yine de doğrusunu biz bilemeyiz
Doğru zamanı bekliyorlar belli ki :))
Peki mutlulugu yakalayn arkadaslara ben bisey sormak istiyorum. Dileginizi dileyip unuttuGunuz bi anda mi tanistiniz beklediginiz insanla. Yoksa ara ara dua dior ve bi ask istiyomuydunuz. Cekim yasasi ile bagdastirmaya calisiyorum da dileyip dua edip unutmak mi lazim?
Peki mutlulugu yakalayn arkadaslara ben bisey sormak istiyorum. Dileginizi dileyip unuttuGunuz bi anda mi tanistiniz beklediginiz insanla. Yoksa ara ara dua dior ve bi ask istiyomuydunuz. Cekim yasasi ile bagdastirmaya calisiyorum da dileyip dua edip unutmak mi lazim?
Öncelikle Merhaba,
23 yaşında yeni evli bir bayanım. Aşkı sonuna kadar yaşadığıma ve yaşattığıma inanıyorum. Soruna da bu yüzden cevap vermek istedim. Bugüne kadar 3 farklı kişi ile sevgili oldum; lise yıllarında iken de platonik aşklarım oldu.. Ben geçmişimde kalan tüm "aşk" ya da "sevgi" adına ne derseniz deyin hepsi için aynı şeyi söylerim. O zamanki yaşıma, o zamanki hayatıma ve o zamanki "Kübra" ya göre ben kalbime aldığım herkesi çok sevdim; çok savaştım... Ama hepsi kalbimde yerlerini alırken hayatımda yer alamamışlardı çünkü ruh eşim değillerdi. (Ruh eşimi bulduğum için zaten şuan evliyim.) İlk darbemi lisedeki büyük ve de platonik aşkımdan aldım. Gerçi platonik demek karşındaki kişinin aşkından haberdar olmaması demek ama olsun. Liseye başladığımda onu gördüm ve üniversite yıllarıma kadar bir şekilde hayatımda hep vardı. Kendisi ona olan sevgimi biliyordu ancak nedense bana hep yakın durup başka kızlarla çıkardı. Okulların yaz tatiline girdiği bir dönemde bana beni sevdiğini söyledi. Allah'ım gözüme uyku girmiyordu o kadar mutluydum ki hayatımın erkeği de beni seviyor diye heyecandan öleceğim sanıyordum. Sonra okullar açıldı ve öğrendim ki hayatımın erkeği sandığım o adam bana beni sevdiği söylerken kız arkadaşlarımdan birisini ayarlamaya çalışıyormuş. Bunu öğrendiğimde okuldan dışarı kendimi nasıl attığımı, eve nasıl gittiğimi bilmiyorum. Birkaç gün okula gidemedim. Neyse kız arkadaşım mesaj attı bana konuyla ilgili. Kendisine eğer ondan hoşlanıyorsa bir ilişki yaşayabileceğini çünkü benim onu unuttuğumu yazdım. Sevdiğim adamı gümüş bir tepsiyle kız arkadaşıma uzattım. O zaman düşünmüştüm ki beni bu şekilde kandıran bir adam zaten hayatımın bir parçası olamaz bari kız arkadaşım seviyormuş belki onun ruh eşide benim sevdiğim adamdır. Aralarına girmeyeyim mutlu olacaklarsa olsunlar. Onları her gördüğümde çektiğim ızdırabı anlatamam ama içimde bir yerlerde "Kızım Kübra üzülme, bu adam senin sevdiğin adam olmadığını sana kanıtladı" diyordum. Ancak ne yaparsın ki insan biranda vazgeçemiyor sevmekten. Bir zaman sonra bunlar ayrıldı ve beyimiz bana geri döndü. Bu sefer ben onu istemediğimi ve başkasından hoşlandığımı söyledim. Hoşlandığım kişinin aynı sınıftan bir çocuk olduğunu söyleyince bu sefer diğer çocuk onu sevdiğimi sandı ve bana yakınlaşmaya başladı. Bende dedim ki belki gerçekten unuturum diğerini buna şans vereyim. Adama iyi davranmaya başladığım anda değişti bu çocukta. Bu çocuğun adı Aliydi. Adam geldi bana demesin mi ben senin şu şu arkadaşından hoşlanıyorum bana ayarla. Dedim heralde benim kaderim bu adamların benden hoşlandıklarını sanmak ve sonrada arkadaşlarıma sevgili diye ayarlamak. Çok üzüldüm ve kızdım bu çocuğa. Ama ona da ayarladım. Sonra dedim ki kendime artık kimseyi sevmeyeceğim ancak birisi beni severse ona bir şans verip mutlu olmaya bakacağım. Sonra aynı gruptan bir kız arkadaşımın benden hoşlandığını öğrendim ve konuşmaya başladık ama farkettim ki çocuk eski sevgilisini unutmak için beni kullanıyor. Kız arkadaşımla konuşup artık kardeşiyle görüşmek istemediğimi söyledim. Ve üniversiteye kadar yalnız kaldım. Yalnız kaldığım bu süreçte çevremdeki aşkları dinledim ve o aşklara yazılar yazmaya başladım. İnanmıştım ki gerçek aşk ancak yazılabilir ancak yaşanamaz.
Sonra üniversiteye başladım ve orada samet adında biriyle tanıştım. İşte bu çocuk aşkı öğrendiğim ilk erkekti. 2 yılımızı beraber geçirdik. Ve beni aldattı. Benimle uyuduğu yatakta başkasıyla ilişkiye girmeyi tercih etti. Ve ilişkimiz bitti.
Başka biriyle tanıştım. Adı Hakan'dı 4 yıl boyunca bir kızı umutsuzca sevmişti. Bana derdini anlatırken bir baktık ki sevgili olmuşuz. 1 yılımı verdim bu çocuğa. Etmediğini bırakmadı bana. Defalarca ayrıldı; bana bir kızın duymaktan gerçekten hoşlanmayacağı nice sözler söyledi. Gene de bırakmadım onu dedim ki kendime aşkta gurur olmaz Kübra. O da seni seviyor her halinden belli sakın bu laflara inanıp harcama aşkınızı. Böyle aşk mı olurmuş oysa; ezil, kırıl, yerden yere vurul ama gene de ayrılma. Neyse. İlişkimiz boyunca deyimi yerindeyse köpek yerine koyduğu beni kaybedince beyimizin beni çok seveceği tuttu. Ancak bende sevgi bitince ne yaparsın olmuyor işte. O sıralar benden hoşlanan başka bir adam vardı adı Murat.
Kendisi ile çıkmaya başladım hay başlamaz olaydım. Sevmedim değil Muratı da çok sevdim. Ama o beni sevmemiş. Bana sadece beni dolandırmak için gelmiş. Adam dolandırıcı yalancı sahtekar herifin teki çıktı. Bu adam yüzünden babamın kucağında "Hepsi yalan olamaz baba, sevmişti beni" diye ağladım.
Kısacası çok boktan bir aşk hayatım olmuştu bu yaşıma kadar. Aldatıldım, yaralandım, kırıldım, hiçe sayıldım, şiddet gördüm, küçük düşürüldüm vs. vs. Yemin ettim. Bir daha kimseye güvenmeyeceğim, kimseyi sevmeyeceğim diye.
Uzun bir süre evde kendimi toparlamaya çalıştım. Daha sonra bir yere işe girdim. Girdiğim iş yerinde karşıma şuanki eşim çıktı. Çok yaralıydı. Bir kız bir erkeğe nasıl zarar verebilir demeyin; öyle bir yara almıştı ki kıyamadım ona. Ben de kendi yaralarımı zor sarmıştım. Benden yardım istedi eski kız arkadaşının pişman olup ona dönmesini istiyordu. Yardım ettim ona. Ve eski kız arkadaşı geri döndü. Pişman oldu. Ama eşim artık onu sevmediğini farketmişti. Tekrar birlikte olamayacaklarını söyledi. Bir süre sonra beraber ders çalışmaya başladık Kpss ye hazırlanıyorduk ve eşimin sayısalı çok kötüydü. Sürekli yanyanaydık ve ders çalışıyorduk, molalarda dertleşiyorduk falan. İlişkimiz bir dershane masalı oldu :)) Bana aşık olduğunu kendine itiraf ettiği ilk anda dershanede ders çalışıyormuşuz öyle anlatır hep. Ancak eski kız arkadaşından kalan korkularla bir ilişkiye başlamak istemediği için bir süre bana açılmamış fakat uzakta duramadı. Bende anladım benden hoşlandığını. Fakat bunu farkettiğimde ona aşık olduğumu da anlamıştım. Bir organizasyon için biraraya geldiğimiz birgün elimi tutup bana sarıldı. Ben bana birşey söylemesini bekledim saatlerce ancak söylemedi. O zaman çok kızdım kendime de ona da. Bu da dedim diğerleri gibi kullanmaya çalışıyor beni, aldatıyor, oynuyor benimle. Yanlız kaldığımız bir anda yanından kalkıp bağırmaya başladım ona. Benim elimi tutamazsın, benimle oynayamazsın falan felan diye. Sadece dinledi ve bağırmaya devam ettiğim bir anda ayağa kalkıp sarıldı bana. Beni sevdiğini söyleyip neden benden uzak durmaya çalıştığını ve neden başaramadığını anlattı. Bu şekilde başlayan ilişkimizin 6. ayında evlilik kararı aldık ve ilişkimiz 1 yılı doldurduğunda çok zor şartlarda hem maddi hemde manevi olarak çok zor şartlarda evlendik. Öyleki nikahımıza bile kimse gelmedi. Ama biz çok mutluyduk ve Allahıma şükür hala daha mutluyuz.
Şimdi dönüp baktığımda diyorum ki kendime nasıl oldu da hayatının aşkını, ruh eşini buldun Kübra hemde bundan hiç umudun yokken, hiç istemezken, aşka küsmüşken...
Ben onca kızgınlıklarıma ve hayır artık kimseye güvenmem etmem demelerime rağmen hep Allah'a dua ettim hayırlısı olsun diye ve içimde bir yerlerde hep küçük mutlu yuvamın hayallerini kurdum. Birgün mutlaka o yuvaya sahip olacağıma ve beni çok seven, onu çok seveceğim bir eşe sahip olacağıma inandım. Sadece o insanı aramayı bırakmıştım. Gerçekten vardıysa bu dünyada bir ruh eşim o beni bulur diye düşündüm.
Öyle de oldu...
Umarım tüm yıkıntılarınıza rağmen bu konuya inancınızı hiç kaybetmezsiniz. Aramayın ama inancınızı hiç de kaybetmeyin. Bilinki bir yerlerde sizin için nefes almaya devam eden bir ruh eşiniz var ve o da sizi arıyor.
(Çeyiz hazırlıklarınızı da yapmaya başlayın ben başladıktan 2 yıl sonra kocamla tanıştım belki siz 2 ay sonra tanışırsınız kim bilir.)
Canım teşekkür ederim zaman ayırdıgın için,bizimle hikayeni paylaştıgın için sagol.
Çok zor şeyler yaşamıssın ama ne kadar güzel sonunda diğer yarını bulmussun.
Allah mutlulugunuzu daim etsin insallahh
Darısı bizlere...Dedigin gibi umudumuzu kaybetmemeliyiz belki de. . . :26:
bi örnekte benim sanırım yalan ihanet onca yapılan iyilik herşeyiyle ilgilendim herşeyiyle ama hep haketmediğim şeyleri yaptı üzülüyordu da hep inandim şeytan yüzünü göremiyor ya insan ama ayrılmaya da gücüm yoktu onca emek var diyordum kendime şimdi diyorum ki ne ahmakmışım ne gerek varmış ama herşeyin zamanı demek ki bilemiyor insanda böylesi daha hayırlı oldu... ayrıldım bi ihanetini yakaladım ve kız beni bildiği halde devam etti onunla ama ne oldu ayrıldılar ve kız şu an mutlu bile olamıyor herkes hakettiğini yaşar hayatta ben Allaha havale etmiştim yaşayacaklarını yaşıyorlar anlarlar anlamazlar artık beni bağlamıyor. Nisan ayında ayrıldık haziran 20 gibi sevgilimle tanıştım 6. ayımızı bitiricez önümüzdeki hafta :) ve çok mutluyum oda ihanete uğramış ve aynı benimki gibi aldattığı kişi de tanıyormuş vs kısmet... Bazen diyorum iyi ki aldatılmışsın diye :) şimdi gülüp geçiyoruz ikimizde ben hep yürekten dua ettim iyi birini çıkar karşıma diye ve oldu. yaza da düğün hazırlığı içerisindeyiz çekilen çile kutsal mı oluyor ne artık :) ama içten dua edin inancınız ne ise onu yapın işte bilmiyorum ama içten isteyin hiç ummadığınız anda çıkar karşınıza Allah herkesin kalbine göre birini versin inş. yalancılardan,kötülerden korusun
Allah gönlünüze göre versin.. Aşkı dibine kadar yaşayacağınız ruh eşinizle umarım en kısa zamanda tanışırsınız :))
Kötü seyler yasadıktan sonra aşka inancınızı tamamen yitirdiniz mi ?
bir daha aşık olabildiniz mi ? ...kısacası mutlu olmak mümkün mü ?...
büyük acılardan;mutsuzluklardan sonra masal gibi bir ask yasadınız mı ?.......
aynen öyle valla çok yorulmuştum hayattan saçma insanlardan tam çekip gidicektim nişanlımı gördüm ona aşık oldum onunla hayata yeniden başladım çok huzurluyum ve çok mutluyum o olmasa şuanda nerelerde olurdum Allah korusun çok mutsuz olurdum.. tabi hayat her zaman zorluk çıkarıyor kolay değil imtihandayız ama üstesinden geliyoruz o olmasa tek başıma çok bunalırdım bu hayattan.. Şükürler olsun o aşkı hala yaşıyorum hayatımın sonuna kadar da yaşarım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?