Bence durumun yoksa,zar zor karşılayacaksan özele gitme ya, kazandığın bursun varsa yarın olası bir başarısızlıkta silinebilir.
Birkaç kere arkadaş ziyaretine gitmiştim ayrı ayrı özel unilere, yemekhane bile lüks kafe fiyatindaydi. Oysa devlet okulunda haftalık yemekhane 10 liraydı (2012de). Yani tek okul taksidi değil yiyeceğin yemek, katılacağın etkinlik, mezuniyet töreni bile para demek.
Devlet okulunda okul grubuyla 150 liraya gidecegin -ogretmen evinde üç kişilik odada konaklayacaginiz iki günlük gezi, özel okulda standartları arttırıp,4 yıldızlı otelde kalınca üç beş katı hale gelebilir...
Özel okul olduğu için civardaki evlerin fiyatları şişirilmiş olabilir....
Ayrıca yurtdışına gitmek istesen erasmusla, önünde zaten özel okulda okumuş,dil egitimi almış, yurtdışı seyehatlerine çıkmış insanlar olacak. Gidebilmek için ekstra çaba sarfetmen gerekecek...
Ayrıca birkac kere tikicanlar var mıdır demişsin. Demek ki böyle şeylere takılan birisin.
Sen beşyüz liraya KYK kredisiyle gecinmeye çalışırken saçının sarısına her ay o parayı veren insanlar seni uzebilir. Staj zamanı sen kapı kapı dolaşırken millet babasının, dayısının nufuzuyla kolayca en güzel burolara girince modun düşebilir...
Benim oyum devletten yana.
Hiç Malatya'ya gitmedim aMa Mardin ve diyarbakirda bulundum bu sene. Hatta birinde orada tanıştığım birinin evinde kaldım. İkisi de genç olarak yaşanacak şehirler gibi gelmişti bana (ve konuştuğum arkadastan aldığım geribildirimlere göre) çok güzel slov canli müzikli içkili bir sürü mekanları var. Kızlı erkekli şarap içecek taş hanlar falan var...çoğu iç Anadolu şehrinde olmayan bir şey bunlar :)
Senin de şehrin kötü olsa bile civardaki illeri gezebilrisin Pekala,okul zamanıni keyifli hale getirebilirsin
Benim de ailem İstanbul'da yüzde elli burslu okumamı istiyorlardı onların yanında. Ama tabii ki kabul etmeyip Ege'nin denize kıyısı olmayan ,küçük bir şehrine gittim. Herşey gayet güzeldi. Üniversite bünyesinde zaten konserler falan oluyor. Baktın konser falan yok, sen bir kulüp kurup getirebilirsin ve bu işten para kazanabilirsin.
Ya da baktın gezi için uygun turlar yok, bir gezginler kulübü açıp minubus kiralayıp rehber tutup sen kulüp başkanı olabilirsin. Üniversite böyle bir yer. Ben de uğraşırdim böyle kulüp işleriyle. İnan bana zor değil.
Kulüpler hevesli birkaç kişiden oluşan şeyler. İcanaodlunun nice şehrinde Amerikan futbolu kulüpleri var mesela,turnuvalar düzenleniyor.
Bunlar hep hevesli birkac genç vesilesiyle olan şeyler . Bence böyle düşünebilirsin
Şimdiden basarilar