Büyük şehirde özel üni mi doğuda devlet mi

Ben de öyle düşünmeye başladım hukuk için özel değmez tıp olsa anlarım ama hukuka para verilmez zaten hukuk mezunları bile başka iş alanlarına yöneliyormuş.
Ben de zaten çift ana dal düşünüyorum,aynı zamanda İngilizce ile birlikte çok bilinmeyen bir yabancı dil daha öğrenmeyi düşünüyorum.Hukuktan ekmek yiyemezsem bile başka alandan yerim.Olmadı seneye Marmara hukuk zorlarım.
Hukuk mutlaka ekmek yedirir merak etmeyin. Eskiler kazan kazan yemiş şimdi kaşıkla yiyoruz o ayrı ama bir 5 sene de çok güzel seviyeye getiriyor insanı.

Bunu ailem teklif etti hatta onlar özel yazmamı hâlâ istiyor.Benim aklımda hiç yoktu.Ben de imajdan ve özellerin eğitimi ticarete dökme eğilimi olabileceğinden dolayı devlet yazacağım.Gelir ama olur da gelmezse diye özeli altlara yazacağım.
aa o zaman tamam. Pardon, yanlış yorumda bulunmuşun... O zaman çok iyi bir özeli yazarsanız daha mantıklı, çok iyi olan özeller zaten yine iyi bir puan istiyordur. Oradan mezun olmak çalışacağınız büro tarafından da tercih edilmenize neden olabilir...

Bence durumun yoksa,zar zor karşılayacaksan özele gitme ya, kazandığın bursun varsa yarın olası bir başarısızlıkta silinebilir.
Birkaç kere arkadaş ziyaretine gitmiştim ayrı ayrı özel unilere, yemekhane bile lüks kafe fiyatindaydi. Oysa devlet okulunda haftalık yemekhane 10 liraydı (2012de). Yani tek okul taksidi değil yiyeceğin yemek, katılacağın etkinlik, mezuniyet töreni bile para demek.
Devlet okulunda okul grubuyla 150 liraya gidecegin -ogretmen evinde üç kişilik odada konaklayacaginiz iki günlük gezi, özel okulda standartları arttırıp,4 yıldızlı otelde kalınca üç beş katı hale gelebilir...
Özel okul olduğu için civardaki evlerin fiyatları şişirilmiş olabilir....
Ayrıca yurtdışına gitmek istesen erasmusla, önünde zaten özel okulda okumuş,dil egitimi almış, yurtdışı seyehatlerine çıkmış insanlar olacak. Gidebilmek için ekstra çaba sarfetmen gerekecek...
Ayrıca birkac kere tikicanlar var mıdır demişsin. Demek ki böyle şeylere takılan birisin.
Sen beşyüz liraya KYK kredisiyle gecinmeye çalışırken saçının sarısına her ay o parayı veren insanlar seni uzebilir. Staj zamanı sen kapı kapı dolaşırken millet babasının, dayısının nufuzuyla kolayca en güzel burolara girince modun düşebilir...
Benim oyum devletten yana.
Hiç Malatya'ya gitmedim aMa Mardin ve diyarbakirda bulundum bu sene. Hatta birinde orada tanıştığım birinin evinde kaldım. İkisi de genç olarak yaşanacak şehirler gibi gelmişti bana (ve konuştuğum arkadastan aldığım geribildirimlere göre) çok güzel slov canli müzikli içkili bir sürü mekanları var. Kızlı erkekli şarap içecek taş hanlar falan var...çoğu iç Anadolu şehrinde olmayan bir şey bunlar :)
Senin de şehrin kötü olsa bile civardaki illeri gezebilrisin Pekala,okul zamanıni keyifli hale getirebilirsin
Benim de ailem İstanbul'da yüzde elli burslu okumamı istiyorlardı onların yanında. Ama tabii ki kabul etmeyip Ege'nin denize kıyısı olmayan ,küçük bir şehrine gittim. Herşey gayet güzeldi. Üniversite bünyesinde zaten konserler falan oluyor. Baktın konser falan yok, sen bir kulüp kurup getirebilirsin ve bu işten para kazanabilirsin.
Ya da baktın gezi için uygun turlar yok, bir gezginler kulübü açıp minubus kiralayıp rehber tutup sen kulüp başkanı olabilirsin. Üniversite böyle bir yer. Ben de uğraşırdim böyle kulüp işleriyle. İnan bana zor değil.
Kulüpler hevesli birkaç kişiden oluşan şeyler. İcanaodlunun nice şehrinde Amerikan futbolu kulüpleri var mesela,turnuvalar düzenleniyor.
Bunlar hep hevesli birkac genç vesilesiyle olan şeyler . Bence böyle düşünebilirsin
Şimdiden basarilar
Çok mantıklı düşünmüşsünüz gerçekten.Ailem üst sınıf değil ama durumumuz var.Onlar teklif etti özel işini zaten ben düşünmüyordum.Devlet yazacağım.Malatya gelir gibi duruyor benim sıralamamdan 5 bin aşağıda.İçki zaten içmiyorum.Dediğiniz gibi etkinlik düzenlemesinde bulunmak mantıklı eğer anksiyetemi yenersem düşünürüm.
Konser vs çok önemli değil zaten benim için olmasa da olur.Ama devlete girip kendini geliştirmek bana da mantıklı geliyor.Öğrenci zaten her yerde öğrenci,yine eğlenilir.

aa o zaman tamam. Pardon, yanlış yorumda bulunmuşun... O zaman çok iyi bir özeli yazarsanız daha mantıklı, çok iyi olan özeller zaten yine iyi bir puan istiyordur. Oradan mezun olmak çalışacağınız büro tarafından da tercih edilmenize neden olabilir...
Hiç önemli değil çok haklısınız bence de aileye yük olmaya gerek yok daha çok net yapsaydım daha çok soru çözseydim de Ankara Hukuk kazansaydım büyük şehir istiyorsam.Hata bende.
Çok iyi özel olarak Bilkent var ama oranın da ücretlisi tutuyor o kadar masrafa sokmak istemiyorum.Maddi olarak sıkışabiliriz.Devlet yazıp kendimi geliştireceğim yazacağım yer de kötü bir yer değil sonuçta.Sağ olun yorumunuz için.

Çok mantıklı düşünmüşsünüz gerçekten.Ailem üst sınıf değil ama durumumuz var.Onlar teklif etti özel işini zaten ben düşünmüyordum.Devlet yazacağım.Malatya gelir gibi duruyor benim sıralamamdan 5 bin aşağıda.İçki zaten içmiyorum.Dediğiniz gibi etkinlik düzenlemesinde bulunmak mantıklı eğer anksiyetemi yenersem düşünürüm.
Konser vs çok önemli değil zaten benim için olmasa da olur.Ama devlete girip kendini geliştirmek bana da mantıklı geliyor.Öğrenci zaten her yerde öğrenci,yine eğlenilir.
Anksiyeten için psikiyatri desteği almalısın bence. Benim de agorofabim vardı, hep telkinle gececegine- önemsiz bir şey olduğuna inanırdım ama yaşam kalitemi düşürürdü. Bir gün sosyal psikoloji dersinde sosyal fobileri işlerken agorofobiden bahsedildi. Birebir benim belirtiler. Ve 'telkinle geçmez-ilac tedavisi sart' diyordu. Ertesi sabah koştum bir psikiyatriste. O da agarofobi dedi,ilaç verdi. Ve ilacı sadece birkaç ay kullandım ama (maşallah diyeyim) üstünden on sene geçti , o sorunum mazide kaldi. Çok stresli anlarda çıkacak gibi oluyor ama kendimi kontrol edebiliyorum :)
Eğer hala gitmediysen sen de geç kalmadan koş bence bir doktora. Anksiyeten olmadan , mutlu biri olarak başlarsın okula...

Hukuk yazıcam ama puanım doğuya tutuyor.Ailem de doğuda sayılır o yüzden batıdaki uzak yerlere yollamak istemiyorlar.
Çankaya üni düşünüyorum hocaları da iyiymiş ama bir yandan özeldeki öğrenci profilini merak ediyorum.
Doğuda yazsam da zaten doğudayım buralar biraz küçük.Büyük şehirde üni kazanmak istiyordum ama tutmadı puanım.
İstanbulu düşünmüyorum kesinlikle,orayı sildim.
Ya Ankara’da özel yazıcam ya da doğuda devlet.Doğuda devlet yazarsam öğrenciliğim aşırı renkli olmayacak ama zenginlerle okumayacağım.
Özel yazarsam da ticarethane gibi bir yerde okumuş olacağım ama büyük şehir imkânı yaşayacağım.
Siz olsanız ne yapardınız ? Seneye tekrar hazırlan gir demeyin bu zaten 2.yılım.
Ben de hukuk fakültesinde okuyorum bu yıl son sınıfa geçtim. Devlet üniversitesinde okuyorum ve ozeldekilere bakış açısı pek iyi değil açıkçası. Hepsine "baba parasiyla" tutturmuş gözüyle bakılıyor. Bildiğim kadarıyla bürolar da özel üniversite mezunlarini pek almak istemiyorlar eğitim kalitesi bakımından.
Tercih etmek istediğiniz okulların (özel ya da devlet fark etmez) akademik kadrosunu araştırın (bu cidden çok önemli), dershaneden bozma okullar olmamasına dikkat edin. Devlet üniversiteleri bizim bölümümüzde prestij açısından daha iyi açıkçası.

Son düzenleme:
Hukuk yazıcam ama puanım doğuya tutuyor.Ailem de doğuda sayılır o yüzden batıdaki uzak yerlere yollamak istemiyorlar.
Çankaya üni düşünüyorum hocaları da iyiymiş ama bir yandan özeldeki öğrenci profilini merak ediyorum.
Doğuda yazsam da zaten doğudayım buralar biraz küçük.Büyük şehirde üni kazanmak istiyordum ama tutmadı puanım.
Ya Ankara’da özel yazıcam ya da doğuda devlet.Doğuda devlet yazarsam öğrenciliğim aşırı renkli olmayacak ama zenginlerle okumayacağım.
Özel yazarsam da ticarethane gibi bir yerde okumuş olacağım ama büyük şehir imkânı yaşayacağım.
Siz olsanız ne yapardınız ? Seneye tekrar hazırlan gir demeyin bu zaten 2.yılım.

kesinlikle doğuda devlet üniversitesi. Özellerden mezun olanlar(kimse alınganlık yapmasın ama aynı meslekten olduğumuz için ortamı bilerek söylüyorum) hep dalga konusu oluyor. Dilekçeleri de genelde kendini belli ediyor ne yazık ki...

Nerde okursan oku kendini geliştirmek için çok çalışmalısın bu hep aklında olsun. Ama devlet üniversitesi ortamı kesinlikle özelden iyidir.

Yok ben zaten kop kop istemiyorum amacım sadece özgür olmak doğuda kızlar için biraz muhafazakarlık var o yüzden.
Doğu dediğim Malatya İnönü bu arada.Hiç bilmiyorum orayı nasıldır acaba ? Ailem de oraya yakın sayılır ama pek bilmiyorum.
Malatya çok güzel bir şehir ablam inönü hukuk mezunu ve aşırı memnundu ha tabiki hocalar dersler ilahili zorlayacak ama en azından hocalarından Ortamından şikayetçi bir okul dönemi geçirmedi ki ardından Malatya’ya yerleşti zaten . Malatya muhafazakar bir şehir değil aslında Doğu diye önyargılı davrandığımız bir çok şehir bu şekilde değil biz bize anlatılanı biliyoruz belkide bu yüzden. Bence Doğu Batı yerine iyi bir üniversite diye bakmak lazım . O üniversite de istediğin fakültede okuyanların oluşturduğu gruplar var sosyal medya hesaplarından onları takip edip yazabilirsin üniversite ve hocalar hakkında Bilgi alabilirsin .

Anksiyeten için psikiyatri desteği almalısın bence. Benim de agorofabim vardı, hep telkinle gececegine- önemsiz bir şey olduğuna inanırdım ama yaşam kalitemi düşürürdü. Bir gün sosyal psikoloji dersinde sosyal fobileri işlerken agorofobiden bahsedildi. Birebir benim belirtiler. Ve 'telkinle geçmez-ilac tedavisi sart' diyordu. Ertesi sabah koştum bir psikiyatriste. O da agarofobi dedi,ilaç verdi. Ve ilacı sadece birkaç ay kullandım ama (maşallah diyeyim) üstünden on sene geçti , o sorunum mazide kaldi. Çok stresli anlarda çıkacak gibi oluyor ama kendimi kontrol edebiliyorum :)
Eğer hala gitmediysen sen de geç kalmadan koş bence bir doktora. Anksiyeten olmadan , mutlu biri olarak başlarsın okula...
Çok sevindim iyileşmenize.Ne tip ilaçlar veriyorlar ben ilaca veya her türlü tedaviye açığım yeter ki geçsin,anksiyete çok zor hayatı mahvediyor.En iyi fırsatları teptiriyor.
Psikiyatriste gideceğim artık karar verdim.Bu sorun kendi kendine geçmiyor.
İlaçlarla ilgili tek çekincem bağımlılık kısmı,gerçi bende çok ileri bir durum yok gelen ataklara da alıştım artık başa çıkmayı az çok öğrendim sayılır.Nw tip ilaçlar veriyorlar umarım kırmızı reçete vermezler ?

Ben olsam özel yazmazdım.Devleti kazanmışsın ne yapacaksın ki özelde.

Tıp dışında diğer bölümleri özel okumayı çok mantıklı bulmuyorum
Bence o parayla kendinize araba alın ya da yatırım yapın devlet yazın derim.
Eğer ortalama yaparsan zaten yatak geçiş hakkın var ve zor bşy değil yatay geçiş.

Zaten çok Doğu istemediğim gibi çok Batı da istemiyorum Afyon Kırklareli gibi illeri de yazmayacağım çünkü uzak.3 büyük şehir dışında yazmam ki onlar da gelmiyor.
Yazdığınız ünilerden mezun olunca sadece Galatasaray’ın imkânları çok iyi.Diğerleri aynı diye duydum ama köklü olanların hocaları çok iyi zaten Ankara hayalimdi.İstanbul üniversitesi sınavlarda gereksiz zorluyormuş diye duydum.

Iü'nun sınavları elbette zor. Çünkü adı var. Geçen sene hocalardan biri AIHM de yargıçlık görevi aldı. Kaliteyi siz düşünün.

Özel yazın. Ben de benzer düşüncelerdeydim üstelik puanım yeditepe hukuk kadir has hukuk gibi büyük üni.lere Burslu olarak yetiyordu. Nedense orada kişisel harcamalarim çok olur oradakilerle aşık atamam gibi saçma ve ergence bir düşünceye girdim. Bu genclikten kaynaklanıyor bence. Sacma bir dusunce. Hangi universite seni gelisirebilecek imkanlar sunuyorsa ona gidin. Sehir degil universite seçin. Nerede yabanci dilim gelisir nerede buyuk isler kovalarim buyuk burolara giderim bunlari kovalayin.

Çok sevindim iyileşmenize.Ne tip ilaçlar veriyorlar ben ilaca veya her türlü tedaviye açığım yeter ki geçsin,anksiyete çok zor hayatı mahvediyor.En iyi fırsatları teptiriyor.
Psikiyatriste gideceğim artık karar verdim.Bu sorun kendi kendine geçmiyor.
İlaçlarla ilgili tek çekincem bağımlılık kısmı,gerçi bende çok ileri bir durum yok gelen ataklara da alıştım artık başa çıkmayı az çok öğrendim sayılır.Nw tip ilaçlar veriyorlar umarım kırmızı reçete vermezler ?
Yok yaaa niye kırmızı reçeteli versinler. Benim ilacım reçetesiz bile alınabilen cinstendi.
Hiç de bağımlılık yapmadı. Birkaç ay kullandım sadece, geçti gitti.
Devlet hastaneisnde bedava zaten psikiyatr. Bence bir git. Anksiyeten dışında Birsey kaybetmezsin:KK37:
Hukuk okuyacakmissin. Binbir çeşit insanla muhatap olacağın,bürokrasisi bol ve stresli bir iş. Anksiyiteleri olan bir insan için ekstra stresli...bence hiç erteleme. İnşallah senin de benim gibi anlatacak pozitif bir psikiyatr hikayen olur

Bence de mantıklı olan devlet hemde ileride cvde avantajın olur
Malatya senin şehrine kaç saat?
Ordada yaşayabilirsin öğrenciliğini

Yalniz malatya da öyle icine kapali bir şehir değil bildigim kadarıyla. Ankara değil ama doğuda ki baska şehirler gibi de değil

Ben de öyle düşünmeye başladım hukuk için özel değmez tıp olsa anlarım ama hukuka para verilmez zaten hukuk mezunları bile başka iş alanlarına yöneliyormuş.
Ben de zaten çift ana dal düşünüyorum,aynı zamanda İngilizce ile birlikte çok bilinmeyen bir yabancı dil daha öğrenmeyi düşünüyorum.Hukuktan ekmek yiyemezsem bile başka alandan yerim.Olmadı seneye Marmara hukuk zorlarım.
Üniversite kazanan her yeni öğrenci çift anadal düşünür. Bu bir kuraldir. Sonra büt büt diye ağlamalar baslar.

Back
X