Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yemek bulaşık ütü neden kadının işi oluyor? Kimin boş zamanı vars kimin neye gücü yetiyorsa o işi yapar.Para kazanıp ev geçindirmek erkek işi o zamane kaldırsın totoyu gitsin çalışsın.Nalinci keseri gibi hep kendilerine mantıktan , akıldan uzak söylemler sorsan Erkeğim diye gezerler ama nato kafae nato mermer

Daha çok yeni bir evlilik,ben bu evliliğe biraz daha zaman vermenizden yanayım,inatlaşmadan ona burada yazdıklarınızı beklentilerinizi anlatın bu süreçte asla çocuk yapmayın

Valla aynısını ben de yaşadım başka bir konuda .Hayatta dengin insanla olmuyorsan evren seni öyle bir cezalandırıyor ki öyle kötülükler geliyor ki başına akıllan da kendi değerini bil bir daha aynı hatayı yapma diye .Bunu asla unutma bu adam veya başka birisi dengin olmayan insanlarla olmaya devam edersen hayatta yaşadıkların hep bi ceza niteliğinde olur başın beladan eksik olmaz.Ben ne zaman aklım başıma geldi bitirdim o kişiyle her şeyi hayat beni ödüllendirmeye başladı şimdi her şey çok daha basit güzel şanslıyım.Bunu unutma .

E hani herşey ortak yapılırdı evliliklerde, yemek bulaşık ütü ne ara kadın işi oldu? O vakit evin nafakasını temin etmek de erkek işi ama siz sırtlanmışsınız, siz neden diyemiyorsunuz bu erkek işi?

Konu sahibi sakın bu aileye güvenip danışarak karar alma, boşanma kararı alınca dava açtıktan sonra söyle onlara ve asla bir daha onlarla aynı evde yaşama...Sana şu kadar söyleyeyim, çok benzer bir sosyoekonomik yapıdan geliyoruz, ben de ailem yüzünden çok sıkıntılar yaşadım, şu anda ise kendi kızımı olabildiğince özgür yetiştiriyorum, henüz 16 yaşında ama bizimle gezdikleri hariç arkadaşları ve öğretmenleri ile 7 ulke gezdi, hatta ikisine benim zorumla gönderildi, 18 yaşında yalnız gitmeye başlayacak, evde bir kez bile "sen evlenince" lafı edilmedi, aksine bütün hayalleri hep "kendi evine çıkınca " "kendi hayatını kurunca" üzerine inşa edildi. Evet biz de kızımızın malını mülkünü şimdiden aldık, birikimini yaptık kenara koyduk ama asıl önemli olan özgür ve değerli olduğunu hissetmesiydi benim için.

Konu sahibi sakın bu aileye güvenip danışarak karar alma, boşanma kararı alınca dava açtıktan sonra söyle onlara ve asla bir daha onlarla aynı evde yaşama...

Sana şu kadar söyleyeyim, çok benzer bir sosyoekonomik yapıdan geliyoruz, ben de ailem yüzünden çok sıkıntılar yaşadım. Senin anlattiklarin benim 20 yıl önce yaşadıklarına hemen hemen ayni...

Şu anda ise kendi kızımı olabildiğince özgür yetiştiriyorum, henüz 16 yaşında ama bizimle gezdikleri hariç arkadaşları ve öğretmenleri ile 7 ulke gezdi, hatta ikisine benim zorumla gönderildi, 18 yaşında yalnız gitmeye başlayacak, evde bir kez bile "sen evlenince" lafı edilmedi, aksine bütün hayalleri hep "kendi evine çıkınca " "kendi hayatını kurunca" üzerine inşa edildi.

Evet biz de kızımızı en iyi okullarda okutuyoruz , malını mülkünü şimdiden aldık, birikimini yaptık kenara koyduk ama asıl önemli olan her konuda özgür ve tek başına değerli olduğunu öğrenmesiydi benim için. Aksi halde mesleği malı mülkü olsa da faydası olmayacakti, işte, biliyorum.

O yüzden sakın ailenin lafına bakıp veya tepkilerinden korkup bu evliliği sürdürme... Zaten hiç acımadan ilk gençliğini elinden alan bu insanlar uğruna bir de kalan ömrünü harcama. Pişman olursun.

Son düzenleme:
Seni anlıyorum benim ailem de nispeten varlıklı insanlar eşimin ailesi orta direk denecek bir aile. Ama aramızdaki fark benim eşim aşırı aileci değil- harcama yapmaktan çekinmez asla ben istemesem de alır- güzel sözü sevgiyi şefkati eksik etmez.. Maddi olarak bu sıralar zordayız arabayı yenilemek istedi bazen ben de bunalıyorum ama biz nispeten daha müşterek yaşıyoruz paranın hesabını aramızda yapmıyoruz. Ama sen ayrı hesap tutarak iyi yapmışsın. Zaten elinden geldiğince borçları da ödemişsin altınları vermişsin kredi cekmişsin. O biraz cimri yaşama alıskın hayat sürmüş karakteei böyle demek ki. Başta göstermemiş sana.

Aynı şeyleri yaşamışız bu kadar olur ya

Sakın çocuk falan yapma daha yaşın çok genç baktın olmuyor herkes kendi yoluna bu hayata bir kere geliyorsun

Ailemiz zengin diye resmen kendini farklı tanıtmış bence. Ayrıca evlilikte onu ben alayım bunu sen al ne demek ya öyle bir saçmalık olabilir mi? Zaten senin paran benim param olayı varsa o iş zaten yaş… siz şu an evli bir çift değil ev arkadaşı ilişkisi yaşıyorsunuz… ailesine düşkünlüğünü zaten hiç saymıyorum herkes ailesine düşkündür aile önemlidir ama ince çizgiler vardır mutlaka valla heder etme kendini boşanmak ayıp da değil genceciksin daha değerini bilen biri çıkar karşına sakın ama sakın çocuk falan yapma

Ya bir de yeni evliyiz. 10 senelik evlilerle karşılaştırıyor bak diyor ablamgile kayınvalidesi istediği zaman çıkıp geliyor. Ablasının canı sıkkınmış tatile gidecekmişiz hep beraber
Fakat sen de "Ama içten içe ben de sinirleniyorum madem işin gücün sağlam değildi ne diye evlenmeye kalktın diye." Böyle demişsin ki çok inciti bi durum yani.Biraz sende de tepeden görme var mi bilmiyorum eşinin açısından da durumu bilmediğim için kim çok haklı haksız teyidi yapamıyorum.Hersey maddiyat değil sonuçta adam da çalışmıyor değilmiş ondan da dinlemek gerekir ama eğer gerçekten sana karşı seni düşünmuuorsa yani özel günlerde sevdiğin şeyleri almıyor değil alamiyorsa ve yine de senin için çabasıni görüyorsan devam et.Ama sana değer vermiyorsa davranışlarına dikkat et.Parasi çok olsa adamın senin istediklerini alır miydi mesela? Ya da bazen seni düşünüyor mu ?

E hani maddi durumunu önemsememiştin, şimdi rahatsız olmuşsun işte? Adam köprüyü geçene kadar mantığında. Bir şeyleri ödemene alışmış resmen. Tabiki belli gelirler varsa herkes ortaya dökmeli ama adam sadece kirayı ödüyor, mont hesabı falan yapıyor ilginç cidden. Ev işini ortak yapıyor olabilirsiniz ama kirayı ödeyeceğim desen, ev işleri de benden desen hayır demeyecek bu adam.

Sevgiliyken gözünüzü boyamış, acaba durumunuzun iyi olduğunu biliyor muydu?
Uzaktan tanıdık 2 3 erkek var 30 lu yaşlarda zengin kadın bekliyorlar evlenmek için. Zengin olmazsa evi arabası işi olmazsa evlenmem diyorlar, acaba sizin eşinizde böyle mi düşünüyordu okur okumaz aklıma bu geldi malesef.
İlk başlarda lüks yerlere götürüp şimdi dışarıda bir kahvenin lafının olması aklıma bunu getirdi

Ben yerinde olsam kendi evime tasinirim. Evdeki isler icin birini tutarim. Cinsel ihtiyaclar icin de bi fb. Bunu da dehlerim Zaten bu saydiklarimi da parayla yapicaksin. Ayni sey. En azindan kendi parani kendin yer cinnetlerden cinnetlere savrulmazsin

Canım bence ayrıl gitsin çocuk yok ortada çocuk olunca kim alicak kim bakicak seni kullanıyor calişamicaksa neden evleniyor sorumluluğun sana yıkıyor bir mont bile alamiyorsa ne işe yarıyor sen daha iyilerine laiksin

Allah affetsin ama bu yoruma çok güldüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…