Daha birinci sınıfım.Ne kadar kaldı okulunuzun bitmesine?KPSS'yi kazanıp biran önce kendi ayaklarınızın üstünde durmanız temennisiyle...
Yok doğal afet yaşamış gibi anlatmam tabii de. Yine de üzülür diye korkuyorum.Her çeşit baba var ..
Senin baban yine "benimki neden böyle" diyecek kadar ayarsız değil . Allah beterinden korusun.
Dedene şikayet eder gibi anlatma. Konuşurken laf arasında normal gibi anlat. Ama üzüldüğünü de belirt. O konuşur illaki oğluyla.
Gaza gelip dedeye büyük bir faciayi haber verir gibi anlatma. Ateşli olma. Adami heyecanlandırma.
Babam çok farklı bir karaktere sahip büyükbabamı da azarlayabilir ‘sen ne karışıyorsun’ diye.Bence konuşun büyükbabanızla. Zaten babanızla aranız hiç iyi değilmiş, şiddette var. Daha kötü olmaz herhalde. Belki babasından utanırda size davranışları değişir.
Hic şüphesiz böyle bi şey değil. Seni üzmemek için öyle dedim. Benim babam resmen pamuklara sarar beni. Yüzüm duşse pesimde dolasır. Sürekli üzüldün mü diye sorar.Yok doğal afet yaşamış gibi anlatmam tabii de. Yine de üzülür diye korkuyorum.
Günümüzde sağolsun taciz, tecavüz etmiyor. Karnımızı doyuruyor. Daha ne olsun diyecek konuma geldik... Ama bence ebeveynlik böyle bir şey değil.
Kuzenlerimin babasına bakıyorum. Kıyas yapmayacağım desem de yapacağım; benim birkaç olmaması gereken davranışım onlar da misliyle var. Onlar ‘baba’ dediğinde her şey bitiyor. Benim bir babam varmış gibi hissedebildiğim an yok. Sadece başımda nöbetçi gibi. Gardiyan gibi ya da.Evet babalar hayatta aldığımız her darbede sığınacağımız limanımız olması gereken kişi aslında ama bazısından olmayınca olmuyor işte . Benimkide dahil . Sizi çok iyi anlıyorum.
Aile yapınızı bilmiyorum . Büyükbabanız ailenizde gerçek anlamda bir otoriteyse , hani lafının üstüne laf söylenemeyen türden , o durumda paylaşın belki çözüm olur .
Ama babanızda gerçek bir düzelme sağlamayacaksa bu konusma , büyükbabanızı da üzmeyin bence hastaymış birde .
Size söyleyebileceğim tek şey kendi ayaklarınız üzerinde durup , kendi evinizi açana kadar sabredin . Zor biliyorum ama . Sinirlerinizi yıprattığınıza değmez . Allah yardımcınız olsun
Geçen yıllarda kaldım. Babaneme, sizin evde her istediği oluyor, istediği gibi yaşıyor. Gönder eve demiş. Babanem de babam izin vermediği için kabul edemiyor.@DesmondHome buyuk babanlarla veya anneannenle yaşama durumun olabilir mi okulun bitene kadar?
Uzun bir süredir çalışmıyor.Ben annene kızdım
Annenin maddi geliri var mı?
Yani onun ses çıkarmamasını anlayamadımUzun bir süredir çalışmıyor.
Maalesef bu evden ayrılmama da izin vermiyorlar. Aramız iyi değil, herkes kendi yoluna baksın mantalitesinde de değiller. Akademik olarak başarı sağlamam bu şartlarda çok zor. Yoğun bir depresyon içerisindeyim. Geleceğimi düşünmek benim için son sıralarda. İstesem çok başarılı olabileceğimi. Fiziksel olarak, zihinsel olarak ciddi yol alabileceğimi biliyorum ancak içimden gelmiyor.Yurt ya da ayrı eve çıkma imkanınız olabilir mi?
Büyükbaba kısmının caydırıcı ya da hizaya getirici bir faktör olduğunu düşünmüyorum. Babanız daha da sinirlenebilir, tepkisi artabilir.
Yer değiştirme imkanınız yoksa olabildiğince babanızın kurallarına uyarak onu kızdırmamaya çalışarak bu 4 seneyi atlatmanızı, bu sürede derslerinize sıkı sıkı sarılıp aynı anda 2-3 dil öğrenip yaşıtlarınızdan öne çıkıp mezun olur olmaz devlet veya özele istihdam edilip kendinize güzel ve huzurlu bir hayat kurmanızı tavsiye edebilirim.
Umarım güzel günler sizin için çok yakındadır.
Babam sürekli annemi suçluyor. Sen böyle olmasını sağladın. Sen bunu bu hale getirdin. Annem de benim yanımda olmak yerine, onunla olup beni ezmeyi seçiyor. Yani kocacı bir kadın.Yani onun ses çıkarmamasını anlayamadım
22 yaşındaki kızına tokat atılırken....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?