Büyükbabama söyleyeyim mi?

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.106
108
Merhabalar, kısaca bahsedeceğim. 22 yaşında üniversite öğrencisiyim. Ailemle yaşıyorum ve hiçbir şekilde geçinemiyoruz. Yaptığım spesifik bir şey olmamasına rağmen özellikle babamla tartışma halindeyiz. Odanın kapısı niye kapalı? Yanımıza neden gelmiyorsun? Telefonla uğraşıyorsun gibi nedenlerden ötürü... Ve her kavgada S***** G** (Defol), siktir ol git gibi sözler duyuyorum. Mutlaka bir de tokat eşlik ediyor ya da ileri-geri yapıyoruz. Arkamda duracak kimse yok. Annem de ne yazık ki babama yaranmak için beni karalıyor. Büyükbabam 70 yaşında tansiyon, kalp problemi var. Ama dinlerse onun sözünü dinler. Bahsetmeli miyim ona bu olanlardan? Sabrım son noktasında. Onların üzülmesini hiç istemem ama ben de genç bir kızım. Özellikle babamdan böyle şeyler duymak canımı çok acıtıyor. Babalar kötü bir şey yaşadığında kapım sana hep açık diyen adam değil miydi? Benimki neden böyle?

Her çeşit baba var ..

Senin baban yine "benimki neden böyle" diyecek kadar ayarsız değil . Allah beterinden korusun.

Dedene şikayet eder gibi anlatma. Konuşurken laf arasında normal gibi anlat. Ama üzüldüğünü de belirt. O konuşur illaki oğluyla.

Gaza gelip dedeye büyük bir faciayi haber verir gibi anlatma. Ateşli olma. Adami heyecanlandırma.

Bence konuşun büyükbabanızla. Zaten babanızla aranız hiç iyi değilmiş, şiddette var. Daha kötü olmaz herhalde. Belki babasından utanırda size davranışları değişir.

Yok doğal afet yaşamış gibi anlatmam tabii de. Yine de üzülür diye korkuyorum.

Günümüzde sağolsun taciz, tecavüz etmiyor. Karnımızı doyuruyor. Daha ne olsun diyecek konuma geldik... Ama bence ebeveynlik böyle bir şey değil.

Bence konuşun büyükbabanızla. Zaten babanızla aranız hiç iyi değilmiş, şiddette var. Daha kötü olmaz herhalde. Belki babasından utanırda size davranışları değişir.
Babam çok farklı bir karaktere sahip büyükbabamı da azarlayabilir ‘sen ne karışıyorsun’ diye.

Evet babalar hayatta aldığımız her darbede sığınacağımız limanımız olması gereken kişi aslında ama bazısından olmayınca olmuyor işte . Benimkide dahil . Sizi çok iyi anlıyorum.
Aile yapınızı bilmiyorum . Büyükbabanız ailenizde gerçek anlamda bir otoriteyse , hani lafının üstüne laf söylenemeyen türden , o durumda paylaşın belki çözüm olur .
Ama babanızda gerçek bir düzelme sağlamayacaksa bu konusma , büyükbabanızı da üzmeyin bence hastaymış birde .
Size söyleyebileceğim tek şey kendi ayaklarınız üzerinde durup , kendi evinizi açana kadar sabredin . Zor biliyorum ama . Sinirlerinizi yıprattığınıza değmez . Allah yardımcınız olsun

Hic şüphesiz böyle bi şey değil. Seni üzmemek için öyle dedim. Benim babam resmen pamuklara sarar beni. Yüzüm duşse pesimde dolasır. Sürekli üzüldün mü diye sorar.

Gecenlerde müge anli da bi kız babasını öldürmüş de. Ondan sonra babalara biraz zıtlandım o yüzden sana da öyle dedim. Napalım ki etraf manyak dolu.

Kuzenlerimin babasına bakıyorum. Kıyas yapmayacağım desem de yapacağım; benim birkaç olmaması gereken davranışım onlar da misliyle var. Onlar ‘baba’ dediğinde her şey bitiyor. Benim bir babam varmış gibi hissedebildiğim an yok. Sadece başımda nöbetçi gibi. Gardiyan gibi ya da.

Sabret , sayılı günüm var bu evde de kendi kendine , derslerine iyi çalış ve geleceğini şimdiden hazırla.Baban seninle özellikle uğraşsa bile aldırmamaya çalış.Herkes babadan yana şanslı olamayabiliyor.

@DesmondHome buyuk babanlarla veya anneannenle yaşama durumun olabilir mi okulun bitene kadar?
Geçen yıllarda kaldım. Babaneme, sizin evde her istediği oluyor, istediği gibi yaşıyor. Gönder eve demiş. Babanem de babam izin vermediği için kabul edemiyor.

Yurt ya da ayrı eve çıkma imkanınız olabilir mi?
Büyükbaba kısmının caydırıcı ya da hizaya getirici bir faktör olduğunu düşünmüyorum. Babanız daha da sinirlenebilir, tepkisi artabilir.

Yer değiştirme imkanınız yoksa olabildiğince babanızın kurallarına uyarak onu kızdırmamaya çalışarak bu 4 seneyi atlatmanızı, bu sürede derslerinize sıkı sıkı sarılıp aynı anda 2-3 dil öğrenip yaşıtlarınızdan öne çıkıp mezun olur olmaz devlet veya özele istihdam edilip kendinize güzel ve huzurlu bir hayat kurmanızı tavsiye edebilirim.
Umarım güzel günler sizin için çok yakındadır.

Maalesef bu evden ayrılmama da izin vermiyorlar. Aramız iyi değil, herkes kendi yoluna baksın mantalitesinde de değiller. Akademik olarak başarı sağlamam bu şartlarda çok zor. Yoğun bir depresyon içerisindeyim. Geleceğimi düşünmek benim için son sıralarda. İstesem çok başarılı olabileceğimi. Fiziksel olarak, zihinsel olarak ciddi yol alabileceğimi biliyorum ancak içimden gelmiyor.

Yani onun ses çıkarmamasını anlayamadım
22 yaşındaki kızına tokat atılırken....
Babam sürekli annemi suçluyor. Sen böyle olmasını sağladın. Sen bunu bu hale getirdin. Annem de benim yanımda olmak yerine, onunla olup beni ezmeyi seçiyor. Yani kocacı bir kadın.

bence konuşun dedenizle genelde böyle durumlarda etkili oluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…