- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
Şöyle açıklayayım. Okul çok uzak. 5 saat yol gidip geliyorum. Eve gelince duş alıp dinlenmek istiyorum. Yine de çay içeriz, birlikte yemeğe otururuz. Bir de insan sürekli gerildiği bir ortama neden girmek istesin ki? Bakışım bile sorun yaratıyor. Sürekli tersleniyorum. Düşüncelerimi dile getirince eziliyorum. Kendi bursumla ehliyet almak istedim. Ona dahi izin vermedi. Beni itibarsızlaştırmaya, beceriksizleştirmeye, silik biri olmaya zorluyor. Neden böyle anlayamıyorum.Annene çok kızdım. Baban ile aranız bayağı kopuk belli ki.
Şiddet uygulaması çileden çıkarıcı. Fakat, yanımıza hiç gelmiyorsun diye sitem etmesi normal diye düşünüyorum. Tabii birde şiddete başvuran adam bu siteminde ne kadar samimidir düşündürücü.
Ben çocuklarımın özgürlüğünü kısıtlamam ama en azından akşamları tamamen odalarına kapanmalarını istemem. Gelsinler biraz sohbet edelim sonra ister odalarına çekilsinler, ister arkadaşları ile dışarı çıksınlar, isterlerse sabahlara kadar eğlensinler. Ancak sürekli kopuk yaşıyorsak kızarım biraz. Babaları da öyle ama 22 yaşındaki koca kıza tokat atmak nedir?
Şöyle açıklayayım. Okul çok uzak. 5 saat yol gidip geliyorum. Eve gelince duş alıp dinlenmek istiyorum. Yine de çay içeriz, birlikte yemeğe otururuz. Bir de insan sürekli gerildiği bir ortama neden girmek istesin ki? Bakışım bile sorun yaratıyor. Sürekli tersleniyorum. Düşüncelerimi dile getirince eziliyorum. Kendi bursumla ehliyet almak istedim. Ona dahi izin vermedi. Beni itibarsızlaştırmaya, beceriksizleştirmeye, silik biri olmaya zorluyor. Neden böyle anlayamıyorum.
Babam sürekli annemi suçluyor. Sen böyle olmasını sağladın. Sen bunu bu hale getirdin. Annem de benim yanımda olmak yerine, onunla olup beni ezmeyi seçiyor. Yani kocacı bir kadın.
Maalesef bu evden ayrılmama da izin vermiyorlar. Aramız iyi değil, herkes kendi yoluna baksın mantalitesinde de değiller. Akademik olarak başarı sağlamam bu şartlarda çok zor. Yoğun bir depresyon içerisindeyim. Geleceğimi düşünmek benim için son sıralarda. İstesem çok başarılı olabileceğimi. Fiziksel olarak, zihinsel olarak ciddi yol alabileceğimi biliyorum ancak içimden gelmiyor.
Konuştum sen bana bir adım gel bana sana on adım gelirim diyor her seferinde. Geçen ‘hoş geldin’ baba dedim mutfakta bir şeylerle uğraşıyordum. Kolumda bileklik vardı siyah bir tane cevap gelmeyince kafamı çevirdim baktım. Bilekliğime bakıyor, dövme sandığına o kadar eminim ki. Baktığımı farkedince hemen kafasını çevirdi. Yüzün ekşiterek ‘sen napıyosun’ dedi. Ehliyet konusunu bilemiyorum. 18ime girdiğimde annem alsın çocuk falan dedi kocası alsın demişti. Şimdi elime para geçiyor ona da izin vermiyor. Ki benim izin almak gibi bir düşüncem yoktu. Annem babana danışalım dedi... Okula giderken trene yakın bir yere bırak diyorum. İnerken bir şey diyor musun baba diye soruyorum. Gözünün önüne bak diyor. Dikkat et üşüme falan asla demez. Ya da nezaketen paran var mı falan asla sormaz. Gün geçtikçe sahipsiz, arkamda kimse yokmuş gibi hissediyorum. Yanlış anlamayın ben kendime sahip çıkacak güçteyim. Beni yıldıramadı. Silik bir kişiliğe büründüremedi. Ama insan olsun istiyor.Gerçekten ilginç bir insan baban. Hadi hepsi tamam da ehliyet almana neden karışıyor yani? Bursunla alırsın da kendi cebinden para çıkar diye mi korkuyor? Diyelim ki öyle, evladısın yahu ben çocuğum her alanda kendini geliştirsin isterim. Eşim de öyle.
Elbette huzursuz hissettiğin bir ortama girmek istemezsin. Ya baban ile içten samimi bir şekilde konuş ya da içindeki tüm kırgınlıkları, kız evladı olarak babanın desteğine ihtiyaç duyduğunu yaz ve ya görebileceği bir yere koy ya da cebine falan yerleştir.
Kendi aile ilişkimden örnek vereceğim ama baya uzun olur. Kasım ayında bizde babama biraz sitem ettik, bayağı bir gelişme var kendisinde ama bizim olayımız biraz daha farklıydı.
Büyükbaban ile konuşup konuşmaman hakkında bir şey diyemem ama bence baban sevgisiz bir çocuk olarak büyümüş. Sevgi gösteremiyor çünkü.Konuştum sen bana bir adım gel bana sana on adım gelirim diyor her seferinde. Geçen ‘hoş geldin’ baba dedim mutfakta bir şeylerle uğraşıyordum. Kolumda bileklik vardı siyah bir tane cevap gelmeyince kafamı çevirdim baktım. Bilekliğime bakıyor, dövme sandığına o kadar eminim ki. Baktığımı farkedince hemen kafasını çevirdi. Yüzün ekşiterek ‘sen napıyosun’ dedi. Ehliyet konusunu bilemiyorum. 18ime girdiğimde annem alsın çocuk falan dedi kocası alsın demişti. Şimdi elime para geçiyor ona da izin vermiyor. Ki benim izin almak gibi bir düşüncem yoktu. Annem babana danışalım dedi... Okula giderken trene yakın bir yere bırak diyorum. İnerken bir şey diyor musun baba diye soruyorum. Gözünün önüne bak diyor. Dikkat et üşüme falan asla demez. Ya da nezaketen paran var mı falan asla sormaz. Gün geçtikçe sahipsiz, arkamda kimse yokmuş gibi hissediyorum. Yanlış anlamayın ben kendime sahip çıkacak güçteyim. Beni yıldıramadı. Silik bir kişiliğe büründüremedi. Ama insan olsun istiyor.
Ailemin beklentisi. Dindar bir insan olmam. Başımı örtmem, namaz kılmam, onların sözlerinden çıkmamam. Özel hayatımın olmaması. Odamın kapısının sürekli açık olması gibi. Ben böyle bir insan olamam ama. Benim hayatım var. Hayatımın sınırları var. Onları onun içine sokamam. Sokarsam kendime ve bir kez yaşadığım bu hayata saygısızlık etmiş olurum. Günahlarımın sevaplarımın onlardan bağımsız olduğunu kabul edemiyorlar.Ailemizi seçemiyoruz maalesef.
Ailenizle birlikte yaşamak zorundaysanız, onların değişme ihtimali yoksa, sizden beklentileri yüksek değilse ayak uydurmaya çalışmaktan başka çareniz yok.
22 yaşındasınız okul için 5 saatlik yol gidiyorum demişsiniz. Mesafeyi bahane gösterip ya hem okuyup hem çalışacaksınız ailenizden ayrı yaşacaksanız ya da köprüyü geçene kadar.....
Herkesin ailesi onu desteklemiyor maalesef. Ailenin sizden beklentisi nedir? Yani odana kapanma telefonla çok oynama gibi şeyler tolere edilmeyecek katlanılmayacak şeyler değil. Tabi ki özgürce hareket etmek istiyorsunuz ancak ekonomik özgürlüğünüzü kazandığınızda gerçekten özgür olabilirsiniz.
Dedenizi de tersleyebilecek yapıdaymış babanız. Böyle olduğunu bile bile çözüm üretilmeyecek bir durum için dedemi üzmezdim. Dedenizi dinleyen çeki düzen verebilen biriyse tabi söyleyebilirsiniz.
Bu motivasyonu nasıl sağlayacağım pijama? Ben hiç bu kadar güçlü olamadım. Ya da bu tür başarı hikayelerine inanan biri. Azmettim, başardım onların bana saygı duymasını sağladım diyebileceğim bir savaşa girecek kadar güçlü hissedemiyorum. Sadece onlardan uzaklaşmak, yüzlerini sadece gerçekten özlediğimde görmek istiyorum.tek kaçış yolunu ‘içimden gelmiyor’ diyerek kapatıyorsun.
büyükbabanla konuşmak bir şey değiştirmez.öyle olsa onlarda kalmaya devam ederdin, eve gitmen söylenmezdi.
tam tersi baban daha çok sinirlenir, beni mi şikayet ediyorsun, arkamdan iş mi çeviriyorsun, diye.
akademik başarına odaklan. gerekirse yaşadığın sehirden farklı daha iyi bir üniversiteye geçiş yap.
Bu motivasyonu nasıl sağlayacağım pijama? Ben hiç bu kadar güçlü olamadım. Ya da bu tür başarı hikayelerine inanan biri. Azmettim, başardım onların bana saygı duymasını sağladım diyebileceğim bir savaşa girecek kadar güçlü hissedemiyorum. Sadece onlardan uzaklaşmak, yüzlerini sadece gerçekten özlediğimde görmek istiyorum.
Gelinlikle çıktın kefenle gelirsin diyen babalardan haberin yok sanırımMerhabalar, kısaca bahsedeceğim. 22 yaşında üniversite öğrencisiyim. Ailemle yaşıyorum ve hiçbir şekilde geçinemiyoruz. Yaptığım spesifik bir şey olmamasına rağmen özellikle babamla tartışma halindeyiz. Odanın kapısı niye kapalı? Yanımıza neden gelmiyorsun? Telefonla uğraşıyorsun gibi nedenlerden ötürü... Ve her kavgada S***** G** (Defol), siktir ol git gibi sözler duyuyorum. Mutlaka bir de tokat eşlik ediyor ya da ileri-geri yapıyoruz. Arkamda duracak kimse yok. Annem de ne yazık ki babama yaranmak için beni karalıyor. Büyükbabam 70 yaşında tansiyon, kalp problemi var. Ama dinlerse onun sözünü dinler. Bahsetmeli miyim ona bu olanlardan? Sabrım son noktasında. Onların üzülmesini hiç istemem ama ben de genç bir kızım. Özellikle babamdan böyle şeyler duymak canımı çok acıtıyor. Babalar kötü bir şey yaşadığında kapım sana hep açık diyen adam değil miydi? Benimki neden böyle?
Adliye sınavlar açıyor katiplik, mübasirlik gibi ya da polis olmak için sınava girseniz her iki kurumunda yukselmek için sınavları var.Aklinizda bulunsunKonuştum sen bana bir adım gel bana sana on adım gelirim diyor her seferinde. Geçen ‘hoş geldin’ baba dedim mutfakta bir şeylerle uğraşıyordum. Kolumda bileklik vardı siyah bir tane cevap gelmeyince kafamı çevirdim baktım. Bilekliğime bakıyor, dövme sandığına o kadar eminim ki. Baktığımı farkedince hemen kafasını çevirdi. Yüzün ekşiterek ‘sen napıyosun’ dedi. Ehliyet konusunu bilemiyorum. 18ime girdiğimde annem alsın çocuk falan dedi kocası alsın demişti. Şimdi elime para geçiyor ona da izin vermiyor. Ki benim izin almak gibi bir düşüncem yoktu. Annem babana danışalım dedi... Okula giderken trene yakın bir yere bırak diyorum. İnerken bir şey diyor musun baba diye soruyorum. Gözünün önüne bak diyor. Dikkat et üşüme falan asla demez. Ya da nezaketen paran var mı falan asla sormaz. Gün geçtikçe sahipsiz, arkamda kimse yokmuş gibi hissediyorum. Yanlış anlamayın ben kendime sahip çıkacak güçteyim. Beni yıldıramadı. Silik bir kişiliğe büründüremedi. Ama insan olsun istiyor.
Baba mı yarıştıracağız şimdi?Gelinlikle çıktın kefenle gelirsin diyen babalardan haberin yok sanırım
Ne alakası var, benim babam böyle mi dedim! Baba dediğimiz bu değil midir diye tanımladınız çeşit çeşit baba var öyle sizin tanımladığınız figürde olmuyor illa.Baba mı yarıştıracağız şimdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?