Büyükbabama söyleyeyim mi?

Desmond bölümün neydi? 3 senenin sonunda hemen iş bulabileceğin bir şey mi?

Dediğim gibi ekonomik özgürlüğünüzü kazanmadıkça size müdahale etmeye devam edeceklerdir. Ben olsam en kısa yoldan iş-okul işini çözmeye çalışırdım. Babanıza bana söylediklerinizi anlattığınızda, babanız “ah canım kızım sen haklısın ben sana bunca zaman haksızlık etmişim” diyecek biri değil sonuçta.

Aşağı yukarı öyle sassy

yanlış anlaşılmak da istemem hiç ama eğer 3 yıl sonrasına bakıp "ya iş bulmam için de şunları şunları yapmam gerek" diye bir dizi sey sıralıyorsan yukarıda yazıldığı gibi kısa yoldan iş sahibi de olabilirsin. ben şu aşamada türkiyede önemli olanın kendi hayatını "survive" edebilmek olduğunu düşünüyorum. okulu bitirdikten sonra direkt iş bulacağın bir bölüm değilse ben olsam bu kadar psikolojik baskıyı çekmezdim. ailen okuluna destek mi bu arada?

büyükbaba ile konuşmak bence pek bir şey değiştirmez ama istersen yine de konuş acaba demezsin en azından.

Tam okuyamadım konuyu ama
Bu istekler cok mu abartı? Küfür ve tokad kabul edilir değil. Fakat cok enteresan geldi bu kısım. Anneniz babanızdan farklı bir dine mensupsanız bunu bildirmeniz gerekir.
Bir de babanızın davranışları yanlış olsa da babanız sizi seviyor ve kaybetmekten korkuyor.

Kapıyı kapatma, telefona çok bakma, gözünün önüne bak vs. Vs. Bunlar seni cok bunaltmış ama koruma içgüdüsüyle yapılan şeyler. Evlad bambaşka bişey. Korumak isterken abartabiliyoruz. Baban sevgisini gösterebilen biri de değil o yüzden cok soğumuşsun sanırım. Sana bi zarar gelse en çok içi yanan ailen olacaktır. Bunu unutma.
Bence biraz yumuşa, davranışlar yanlış fakat sen yine de doğru ol. Sen benin hayatım var diyosun ama onların gözünde daha dünkü bebek gibisin, büyümüyosun.

Bunu okurken aklıma çok yakın bir arkadaşım geldi. Tıpkı sizin gibi babasıyla geçinemiyordu. Yemek masasında kaç deda şahit oldum kavgalarına.... Hakaretler, küfürler... Arkadaşım zamanında motor kazası geçirmişti ve babası "keşke geberseydin" diyecek kadar ileri gitmişti bir defasında. Arkadaşımda "sen geberde kurtulayım" gibisinden beddua etmişti. Tam üniversiteye gideceği sene, kurtuluyorum sizde dediği anda babası vahim bir kaza geçirdi ve felç kaldı. Keşke demeseydim diyor ama nafile... Ne kadar gereksiz etmişiz kavgaları meğerse diyor..

Dilerim sizin babanızın başına böyle bişey gelmez. Bu tip durumlar insana hayatı sorgulatıyor ama önemli olan bu olaylar olmadan önüne geçebilmek. Elbet bir orta yol vardır. Biraz uğraşın. Belki iletişimsizlikten oluyordur. Babanızla iletişim kurmaya çalışın. En son çare baktınız olmuyor o zaman dedinizle konuşursunuz.

konuş istersen ama bişey değişeceğini sanmıyorum.

kendini psikolojik olarak ayrı tutabilsen baban nelere çatıyorsa 3 sene dişini sık onlara uy gerekirse fenerle çalış mesleğini eline al sonra baybay de çat diye git derim.

bazen sinsi olmak gerek hayatta böyle tiplere karşı!

Yaa off gerek var mi bunlara ? Yani babanizi anlattmaniza ? Kiz dertli zaten. Bazen biraz ince olmalı insan.

Desmond icim ciz etti. Baska bir sehre gecis yapma sansin var mi ? Ne okuyorsun. Ek is yapip gecinme sansin var mi ? Burs yurt vs. Durumlari merak ettim.

Haaa sadede gelelimmm.
Kac insanın başi yandi bu mevzulardan ya. Yeter artik.

Kör öldu badem gözlu olsa bu gerek. Yıllarca hır gür yapsın huzur vermesin sonra hopp bi kaza sonucu kendini sucla.

En baştaki mesajımda babasının abarttığı kadar kötü olmadığını, çok daha kötü ebeveynler olduğunu belirttim. Kendisi ebeveynligin böyle bi şey olmadığını belirtti. Ben de ebeveynligin ne olduğunu bildiğimi kendisine söylemek gerekliliği hissettim.

Yine de ben de izninizle sizi uyarmak istérim.

Eger birine bir dogruyu hatirlatmak isterseniz kırmadan yapmaya çalışmanız herkesi mutlu eder.

Kör öldu badem gözlu olsa bu gerek. Yıllarca hır gür yapsın huzur vermesin sonra hopp bi kaza sonucu kendini sucla.
Yani onların kendi arasındaki mevzuları. Beddua ve küfür edecek noktaya geldikten sonra pişmanlık her iki taraf içinde ne işe yarar bilmiyorum. Bu olayda öyle bişey olmaz umarım.

Baba çok önemli bir faktör bir kızın hayatında. Babam bana sadece bir kez S***** G** (Defol) hayatımdan dedi ve ben de gittim.
Pişman mıyım? Asla.
Bize yaşattığı şeyleri asla affetmeyeceğim. Seni çok iyi anlıyorum ve sabır diliyorum.
Babanla konuşmayı denedin mi bu konuyu?

Sevmeme değil de normal davrandığını sanıyordur. Karakteri bozuktur, sert babadır, psikolojik sorunları vardır ya da her ikinizin de bazı davranışları birbirinize batıyordur. Siz de hırçın olduğunuzda o daha beter tepkiler veriyordur. Sizi rahatlatır mı bilmem ama birçok baba böyle zaten

Waikikide işe başla o evden de adamdan da kurtul bence.
Ya da organizasyon gruplarını takip et, bir sürü iş bulabilirsin (istanbul'daysan güvenilir bir yer onerebilirim)
Part-time olarak kendini idare edebilirsin. Benim çok arkadaşım var Koton'da Bim'de part time çalışıp kendini idare eden, ailesinden hiç maddi yardım almayan. İnan çok zor birşey değil.
Etrafında ev arkadaşı arayan biri var mı? Şöyle bir haber sal sağa sola. Olmadı internette çok fazla sayıda öğrenci var ev arkadaşı arayan (ben de internetten bulmuştum birilerini) daha geçenlerde bir arkadaşım için kısa dönem kiralık ev bakarken (İstanbul içi) bir sürü öğrenci ilanına denk geldim.
Daha 4 sene varmış okulunun bitmesini. 4 sene daha o evde yaşasan inan psikolojinden 40sene gider. Daha da zor toparlanirsin.
Dedeyi nineyi boşver.yetmis yaşında adamın sana Hayri dokunmaz. Önce iş bul sonra kaç o evden,kurtul

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…