İki kere kalkmayada razıyım:)yeterki zırt pırt uyanmasınlar.bizimkilerde 2 yaşına gelecekmi yaBebek bakarken gece kalkmak kadar zor bisey yok herhalde. Ayyy ne gunlerdi biri kalkar sallar uyutursun oteki kalkar oturup aglardim bu ne yaa diye. Benimkiler 1 yasinda bir kete kalkmaya baslamisti gece 1,5 yasindada tamamen biraktilar gece kalkmasini. Dediginiz gibi belki distendir. Belkide bi gecis donemidir. Yavas yavas azalir kalkmalar.
Tek bebek hiiç bebektir bunu insanlar anlamıyo.bide benimkiler gece uykusunda bile bi kıpırdamaya başlayınca 5 dk sürüyo kıpırdanmaları sizinde ölemi bizmi tuhafızAynen öyle tek bebek büyütenler anlamıyor birde ha tek ha iki ne farkeder demezler mi,çokk farkediyor ama anlayamazlar . Annem olunca öyle yapıyoruz ama tek yapamıyorum aynı anda uyutmayıbirde oğlum çok fena gündüzleri toplasan 1 saat uyumuyor 10 dk uyuyup çok uyumuş gibi kalkıyor.
Gelir ya dunyaya gelen buyuyor zaten kimse bebecik kalmiyor. 1,5 yasina dogru azaliyor. Dedigim gibi ben gece yarisi oturup agladigimi biliyorum biri gelir oteki gider salla babam salla. Simdi dusununce tuhaf geliyor sanki o gunleri hic yasamamisim gibi. Ozamanlar hic bitmeyecek dedigim gunler simdi cok cabuk gecip gitmis gibi. Yani her ayin yasin ayri bi guzelligi var ve bunu doya doya yasamaya bakin sonra insan pisman oluyor.İki kere kalkmayada razıyım:)yeterki zırt pırt uyanmasınlar.bizimkilerde 2 yaşına gelecekmi yadiş cıkarma sancıları ne zaman azalıyo
Gunduz uyumayan bebek zor canim allah kolaylik versin umarim yavas yavas duzeni oturur oglusunun. Ben birini sallayip uyutup cogunlukla ilk olarak kizi uyuturdum bizdede o huysuzdu sonra oglani uyuturdum sallayarak. Valla aynen oyle dusunuyolar ha bi tane ha iki tane diyolar. Ama tek cocuk hic cocuktur haberleri yok.Aynen öyle tek bebek büyütenler anlamıyor birde ha tek ha iki ne farkeder demezler mi,çokk farkediyor ama anlayamazlar . Annem olunca öyle yapıyoruz ama tek yapamıyorum aynı anda uyutmayıbirde oğlum çok fena gündüzleri toplasan 1 saat uyumuyor 10 dk uyuyup çok uyumuş gibi kalkıyor.
Benim kiler resnen homurdanıyor hatta kız çığlık atar gibi ses çıkarıyor büzüşüp toplanıyorlar ama hepsi uykudayken oluyor , zaten 3 dakikalık uykum var uyandılar sanıp kalıyorum çözümü kendi odalarına götürmekte buldum 3 aylıklar ama kendi odalarında yatıyorlarTek bebek hiiç bebektir bunu insanlar anlamıyo.bide benimkiler gece uykusunda bile bi kıpırdamaya başlayınca 5 dk sürüyo kıpırdanmaları sizinde ölemi bizmi tuhafız
Aynen henüz 3 aylık anneyim ama tek çocuğa bakmak benim için çocuk oyuncağıGunduz uyumayan bebek zor canim allah kolaylik versin umarim yavas yavas duzeni oturur oglusunun. Ben birini sallayip uyutup cogunlukla ilk olarak kizi uyuturdum bizdede o huysuzdu sonra oglani uyuturdum sallayarak. Valla aynen oyle dusunuyolar ha bi tane ha iki tane diyolar. Ama tek cocuk hic cocuktur haberleri yok.
İki kere kalkmayada razıyım:)yeterki zırt pırt uyanmasınlar.bizimkilerde 2 yaşına gelecekmi yadiş cıkarma sancıları ne zaman azalıyo
aaaa vallahi hissetmişim desene,hadi hayırlısı paylaş buradan lütfenn4 yaşında olduk büyüyoruz teyzesi, bu ara fazlaca merak ve heyecanımız var.Test günümüzü bekliyoruz ailece, hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
Selam hymarry nasılsın hatirladinmi bizi inşallah 3 olacagiz bizde ay sonunda tuvalet eğitimi ni tamamladim hamdolsun gorusmekr üzere
Aradığım topik ne güzel paylaşımlar yapcaz inş:)7,5 aylık oldu benim oğlanlar.eymenin iki dişi beraber patladı ama son 10 gündür ikiside çok sıkıntılı gece.en az 10 kere uyanıyoz umarım diş sıkıntısıdır huy olarak kalmaz
teselli arayan arkadaşım merhaba :)
canım benimkiler 15 aylık oldu.hala cok kalkıyorlar.1.5 yaşa 3 ay kaldı,bakalım uykuları düzelecek mi.oglum en az üç kere kalkar mama içer.kızım devamlı çıglık atar emzik düşürür.bölük pörçük 5 6 saat uyursam kendimi şanslı sayıyıorum.deliksiz uyuyacakları günleri sabırsızlıkla bekliyorum.sırf bu uykuları yüzünden hala anne destekli bakıyorum ikizlerime.
ne yapsam şu oglanı mamadan vazgeçiremiyorum.kızım mama içmiyor da ne oluyor,emzikle onun derdi de.ama çok şükür yine bugunumuze,gündüz maşallah hiiiç sorunumuz yok.ikisi de yaşlarında yürüdü,şu an koşuyorlar resmen.oyalamak gibi bir dert kalmadı.oglen tek uyku yapıyoruz,bazen iyi uyuyorlar bazen uyumuyorlar,dert etmiyorum.
gece uykusunu oturtan arkadaşlardan da tavsiyeler bekliyorum.
Iste buna cok sevindim. Peki bisey sorayim size biz eylulde tatil planliyoruz. gecen sene gittik aslinda ama kuzenimde cift olarak bizle gelmisti. 15 ayliklardi fena sayilmayacak tatil gecirmistik. Simdi bu sene 27 ayliklar yalniz zorlanirmiyiz. Yoksa bu sene iptal edip seneye icin mi plan yapsak karar veremedim. Sizin boyle bir deneyiminiz oldu mu.Simdiden cevap icin cok tesekkur ederim
Iste buna sonuna kadar katiliyorum. Hic bir zaman ikizlerden birini kimseye vermedim buna annem bile dahil. Ne kadar zorlanirsam zorlanayim onlari ayiramadim. Annem ben bos bos oturuyorum birini bana vr ben bakayim diyodu evide 10 dk lik mesafedeydi arabayla ama ben veremedim. Nasil vereyim anne diyodum hangisini secipte vereyim bu sectigim yavruya haksizlik gibi geliyodu. Simdi iki yasindalar annem suan yurume mesafemde oturuyor halada istemesine ragmen ayri olarak birini anneme gondermisligim yok.SEVGİLİ GPAA
Çoklu alıntı yapamadım aczane bazı şeyler yazmak istiyorum farklı mesajlarına istinaden,
Her ne kadar işini kolaylaştırsa da bebeklerinden birini asla bir başkasıyla gönderme,inan hem sosyal anlamda hem bebeklerin sana ve evine balanması ve dahi dışarıya gönderilen taraflar olması konusunda bilinçaltına itilen bazı durumların olduğunu yabancı ikiz makalelerinden okudum..Buna başka bir yöntem bulmalı,onu da konuşalım..
hayela arkadaşıma katılıyorum,
benimde tavsiyem çocukların yeme uyuma saatlerini gerekirse bir hafta zorlanarak birbirine eşitlemek..biri yerken diperinide yanında yediriyor olmak (yemiyorsa öğünü atlatmak), öğle uykusunda saatlere riayet etmek, her şart ve durumda bebekler o saatte uyumak zorunda olduklarını öyle alıyorlar ki..
sonra uzun bir uyku için muhakkak bebekler uyumadan hemen önce güzelce doyurulmalı, suyu içirilmeli,sütü içirilmeli, böylece açlıkla oluşacak uyanma 3-4 saate çıkmış oluyor..bebekler yattıktan sonra evde onların hissedebileceği bir ışık yada ses kalmamalı,siz de yatmalısınız,zaten bütün gün ne kadar yoruldunuz..içerde bişeyler döndüğünü hisseden bebek ne hem uyumak istemiyor,uyusa da hemen uyanıyor ve bunu alışkanlık yapıyor..
gibi...
Yani gidilebilir mi ki ? Aslinda kizim cok istiyor ramazan bayramindan sonra bi kac gunlugune bi yer tuttuk annemlerle kizim bayildi denize. Simdide evde lili ( deniz) de lili diye dolasiyo. Gecen sene yok kum yemesin yok otaraf butaraf kacmasin diye peslerinden kosardik ama bu sene bi kac gunluk tatilde boyle bisey olmadi kumlarla oynadilar yanimizda oturdular o yuzden bi cesaret geldi valla. Zaten otelde hersey hazir ayagimiza geliyor gecen senedende az cok tecrube var ne bileyim gitsem mi. Ben dinlenemesem bile kizimin gonlu olur diye düşünüyorum. Yanlis mi yapiorum yoksa....Burda zamanında ikizlerle tatil ile ilgili bir topik de açmıştım
doğduklarından beri geziyorlar benimkiler,8 aylıkken uzun bir yolculuğa çıkmıştık yardımsız desteksiz, şimdi inanın eşimin olamadığı uçak ve araba yolculukları bile yapabiliyoruz..Herşey zamanla düzene giriyor
Bende sana katiliyorum ve hic bir zaman ikizleri birbirinden ayirmadim. Annem arabayla 10 dk lik mesafede oturuyodu bana ver birini bos bos oturuyorum diyodu ama ben asla veremedim yavrularimdan birini. Hangisini secipte vereyim anne diyodum bu haksizlik olmaz mi diye. Simdi yurume mesafemde oturuyor halada ister iki yasinda olmalarina ragmen veremem birini.SEVGİLİ GPAA
Çoklu alıntı yapamadım aczane bazı şeyler yazmak istiyorum farklı mesajlarına istinaden,
Her ne kadar işini kolaylaştırsa da bebeklerinden birini asla bir başkasıyla gönderme,inan hem sosyal anlamda hem bebeklerin sana ve evine balanması ve dahi dışarıya gönderilen taraflar olması konusunda bilinçaltına itilen bazı durumların olduğunu yabancı ikiz makalelerinden okudum..Buna başka bir yöntem bulmalı,onu da konuşalım..
hayela arkadaşıma katılıyorum,
benimde tavsiyem çocukların yeme uyuma saatlerini gerekirse bir hafta zorlanarak birbirine eşitlemek..biri yerken diperinide yanında yediriyor olmak (yemiyorsa öğünü atlatmak), öğle uykusunda saatlere riayet etmek, her şart ve durumda bebekler o saatte uyumak zorunda olduklarını öyle alıyorlar ki..
sonra uzun bir uyku için muhakkak bebekler uyumadan hemen önce güzelce doyurulmalı, suyu içirilmeli,sütü içirilmeli, böylece açlıkla oluşacak uyanma 3-4 saate çıkmış oluyor..bebekler yattıktan sonra evde onların hissedebileceği bir ışık yada ses kalmamalı,siz de yatmalısınız,zaten bütün gün ne kadar yoruldunuz..içerde bişeyler döndüğünü hisseden bebek ne hem uyumak istemiyor,uyusa da hemen uyanıyor ve bunu alışkanlık yapıyor..
gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?