Büyümüş ikizlerin, tecrübeli anneleri :)..

Bu arada kızlar ben odalarını ayırcam 1 aya kadar.yani bizden ayrı odada yatcaklar.bende odalarına bi kanepe koycaö uyumadıklaro zaman orda yatcam.iyimi yaparım sizce?
Ben 3 aylikken ayirmistim. Kendi odalarinda kendi yataklarinda yattilar. Ama oglum bi ara aliskanlik yapmisti gece yarisi uyanip yanima gelmek istiyodu. Esimde o hatayi yaparak uyusunda bizimle uyusun dusuncesiyle yanimiza aliyodu. Tabi alisti sonra bu yaz nasil bunu engelleriz derken kendi kendine birakti. Seninkiler kac aylik cnm.

Başka türlü baş etmem mümkün değil maalesef...oğlum gündüz asla uyumuyor hiç uyumayan tek bebekle bile zorken ikinci bir bebekle nasıl başa çıkayım oğlum mama yemiyor, biberonu asla almıyor bana doğduğu andan beridir yapıştı ...benimde hoşuma gitmiyor ama arada kızıma daha kolay bir bebek olduğu için anneanne yada babaanne bakmak zorunda tercihim değildi zorunluluktu diyelim ...

Bu arada ben çalışıyorum arkadaşlar zaten sürekli benimle olmaları mümkün değil ileride sorun yaşayacağımı düşünmüyorum çünki çalışan anne çocuğuyum bakıcıda baktı anneannemde gayette sağlıklı bir psikolojiye sahibim söylenilenin aksini savunmak değil maksadım sadece bende durum bu

Benimkiler 7,5 aylık canım.biz hiç yanımızda uyutmadık şimdiye kadar.ne gzl seninkide kendiliğinden bırakmış.bu arada kızlar benim bakıcım var halam:)yabancıya güvenemezdim.siz yalnızmısınız.yürüdüklerinde dahamı kolay zormu

Merhaba,

Evde çocuk bakmak parka götürüp oynatmaktan kat ve kat daha zor...

Evler küçük, tehlikeli noktalar var (mutfağa mı gitti, aman banyoda deterjanlara dokunmasın, aman balkona mı çıktı derdi bitmiyor)

Çocuğun tehlikeli noktalara ulaşmadan anneye/bakıcıya/anneanne/babaanneye uyarı veren bir çözüm geliştirilmiş.

www.childfreewristband.com/tr
Mail bırakanlara 60 TL'lik ürünü ücretsiz gönderiyorlar:)
ben bıraktım sizlerle de paylaşıyorum. Bileklik bluetoothlu ve çocuğa zarar vermiyor (Evde wireless kullanmak gibi düşünebilirsiniz, radyasyon vs yayan bir teknoloji değil)

sevgiler, kolaylıklar herkese,

Evet kendiliginden birakti sukur. Ben yalnizim cnm. Annem iki ay once yurume mesafeme tasindi. Ama simdi iki yasini gectikleri icin pek anneye falan ihtiyac kalmiyor. Buyudukce kolaylasiyor. Anneme zaten aksamlari gidebiliyorum esim gelince, gunduz annem gelirse iste. Onunda isi gucu oluyo pek gelemiyo. Ama ben alisigim zaten iki aydan sonra hep tek baktim.

Bak arkadaşım gidilebilir mi demeyeceksin,kimseye sormayacaksın,onlar senin parçan ve hayat hepiniz için devam ediyor,neden gidilmesin ki..Biz ne kadar istiyor ve ihtiyaç duyuyrsak gezmeye değişikliğe onlar da istiyor ve ihtiyaç duyuyorlar.. Ben kızlarım daha bebekken gittiğimiz yaz tatilinin rezervasyonunu daha hamileyken yapmıştım hehehe..Daha o zaman annem sen delisinn demişti,,hatta yola çıkıp gidene kadar..
Söylemek istediğim şu ki tabi ki millet biriyle uğraşamazken biz ikisiyle yalnızkenki konforu yakalayamayız.İllaki mızmılıklar ufak hastalıklar olacak,ama olsun,alışacaklar inan..Bismillah de at kendini yollara :)

Bu arada kızlar ben odalarını ayırcam 1 aya kadar.yani bizden ayrı odada yatcaklar.bende odalarına bi kanepe koycaö uyumadıklaro zaman orda yatcam.iyimi yaparım sizce?

Hemen yataklarını hatta odalarını ayırmanız hem sizin hem onların uyku düzeni için en iyisi..
Azıcık gider gelirsin ama düzenin oturur..
hem o kanepede uyuma hiç yataklarınızı ayırmayın eşinizle..
Kesinlikle tavsiye..

Tabiki herkes kendi yasamini ve yavrusunu tanir. Sadece tecrubelilerden destek yada fikir almak insani rahatlatiyor bu yuzden sordum size. Zaten gecen sene gittik cokda kotu degildi ondan daha iyi bi tatil olacagi kes. Valla ucak biletlerini de aldik hadi hayirlisi bakalim adi tatil olmasa bile degisiklik olur. Tatil adina Cok fazla bi beklentim olmadigi icin iyi gececegini umuyorum

Bu konuda doğruyu tutturmuşum ben o zaman kendi odalarında yatıyorlar ben eşimle kendi odamda yatıyorum zaten yanyana odalar seslerini duyunca fırlıyorum gerçi terli terli fırlayınca tutuluyorum sürekli ama olsun

İnşallah hep böyle gider dicem ama çok zor buyuduler nde kimin sozu gecicek seni dinleyeceklrmi diyorum ya inşallah böyle gider siniz benim ortalık karıştı bizde kyv faktörü vardı karistiranda oydu isyent ayrildim oturdum çocukların basına iyiki birakmisim zamanla anladim bunu hani derlerye nerde cok luk orda ...anlayan anlamış tir.

İnşallah ... bakmayın böyle sakin mutlu yazdığıma çok tedirginim sonu ne olacak diye korkuyorum ...ama mecburum ...

Mrb canım benim minikler de 4.5 aylık bir oğlum bir kızım var bende ilk 2 ay annemle baktım eşim öğretmen olduğu için yazın eşimle baktık okullar açılınca da komşumla anlaştım söylediğin gibi yabancıya guvenemezdim sen hala ücret veriyormusun veriyorsan nekadar veriyorsun ben komsuma sordum oda sen belirle dedi ne kadar versem bilmiyorum eşim 9 da gidiyor 3 de geliyor gündüz çocuklar 3 Saat uyuyor bu sürede evine inecek alt komsum nekadar versem bilemedim

Kızlar ek gıda konusunda Tavsiyelerinize ihtiyacım var bizim kuzularima 4.5 aylık çok yoğun gaz sancısı yaşadık oyleki anlamakta morariyorlardi şükür bu aralar azaldı ama bir kaç haftadır şeftali püresi ve yoğurt veriyorum kızım yine sürekli ağlıyor bu gıdalar gaz yaparmi elma suyu verdiğim gün bi sıkıntı olmadı sürekli mama ile besliyorum biran önce normal besinlere geçmek istiyorum Dr 6 ay sadece anne sütü ve mama diyor ama sütum hiç yok 6 ay geç olmaz mi

Ayy ben istermiyim kocacımdan ayrı yatmak:)ama bu ara çok sık uyanıyolar inş o zamanda öyle olmaz yoksa mecburum bi süre yanlarında yatmaya.ne güzel büyütmüşsün senbende büyüdükleri zaman birilerine tecrübelerimi aktaracam söz verdim kendime.

Canım merhaba.ben halama 600 veriyorum.sabah 8 bucuğa doğru geliyo akşam 6 gibi gidiyo.o olmasa napardımkiallah razı olsun boş vakitlerde ütümü yemeğimi yapıyo beraber temizlik yapıyoz çok korkuyorum bişey çıkacakta gelemiycek diyeinş en az 2 yaşına kadar bakarız beraber.senin bakıcı 3 temi gidecek eşin gelince?eger öyleyse 3 saatte ewinde duracak.3-4 saat bakacak yaklaşık çocuklara.300 uygun bence cok az bakacakmış çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…