ikizleri ayırmak kadar büyük bir saçmalık olamaz.sözüm arkadaşa degil,zaten çalışıyormuş.zaten gündüz yanlarında degilmiş.benim annem de kızım için ver ben bakayım diyor,ya ikisi ya hiçbiri diyorum :)
canım şeftali hem gaz hem kabızlık yapar. daha küçükler şeftali biraz iddialı bir meyve bebekler için.en az dokunanlar elma armut.zamanla arttır.bebeklerin gazlıymış zaten,kolik dönem bitse de,gaz ara ara gelir,o yüzden dkkatli yedirmelisin.
4.5 ayda tabii ki mama agırlıklı besleyeceksin bebeklerini,bunun için kendini suçlama.allah bu kadar nasip etti sütümüz yok ne yapalım.ben de 2 ay anca verdim o da damla damla.bu konuda kimsenin sözüne bakma,mamayla beslenen bebekler de en ufak hastalıkta ölmüyor.anne sütünün faydalarını tartışmıyoruz,ama olmayınca da olmuyor.
brokoli gaz yapabilir.patates havuc bunlar kabızlık sorunu olan kızıma yasaktı,söylemek istedim.karnıbahar gaz yapar.ama bunla zaten kış sebzeleri.
canım tarhana denedin mi? şayet tarhana da dokunuyorsa doktoruna muhakkak söyle,laktoz intoleransı olan kızıma tarhana çorbası yasaktı.içinde yogurt oldugu için.
kırmızı mercimek gaz yapıyor mu tam bilmiyorum,ama benimkilerde sıkıntı olmadı.hala severek yedikleri nadir yemeklerdendir.15 aylık benimkiler.
doktorlar ne kadar farklı konuşuyor.benim doktorum da 4. ayda ufak ufak başlatmıştı,6. ay çok geç o zamana kadar tatma evresinin bitmesi gerekli demişti.biz 6. ayda taneli yemeklere geçmiştik,bulgur yediriyordum direkt.bır sıkıntı olmadı.ama sen ne yedirirsen yedir mama agırlıklı gideceksin zaten uzun bir süre.lütfen buna takılma. kimi bebeklere yogurt da gaz yapabilir.çok yüklenme.acele etme.