Büyür İnşallah!

Bana cok diyen var ama ben hicccccv umursamiyorum disimi falan hicte sıkmam siz fazla tepki vermissiniz ben size sasirdm :KK70:
Onun demesi ile bisey ne fazla ne eksik olur eee ne ederse etsin umrundami..
Yok yok bu kadar umursama
Çocuğumun duyacağı şekilde ona küçîk kalmış iması yaparsa cevabını alır. Neden fazla tepki vermiş oluyorum anlamadım? Ben orada 1 saat sen şu kadar büyüdün,böyle uzadın diye kızıma dil dökmek zorunda değildim ki zaten o çenesini tutsaydı olmayacaktı bunlar.
Haketti,hakettiği cevabi aldı.

Bende çocukken şişko bir çocuk musum. Ergenliktr falanda sulaledeki herkes uzerime zayifla zayifla diye geliyordu. Kendi annem babamda olmak üzere. En son sulaledeki biri siskolar universiteue gidemez diyince 80 kilo ile universiteye gittim. Hala siskoyum metabolizmami bozdugum icin cok kotu yavasladi. Cevabiminizi beğendim keske tum ebeveyinler sizin gibi olsalar

Onun demis olması ne bisey fazla ne eksik olur diyen üyeye cevabim:

O kişi haddini aşarak, çocuk duysun duymasin annenin özel alanına giremez. Hos olmayan sözler ile annenin konuşmak istemediği konulara girerek, onu yorum yapmaya zorlayamaz. Yorum yapmayacak olsa bile, rahatsız edemez. Kadıncağız çocuğuyla rahat rahat alışveriş yapamayacak mi? Bu kırmızı ışık tacizcilerinden, apartmana izinsiz girip kapınızı olur olmadık zamanda çalan saticilarinkinden farksız bir durumdur.

Çocuğumun duyacağı şekilde ona küçîk kalmış iması yaparsa cevabını alır. Neden fazla tepki vermiş oluyorum anlamadım? Ben orada 1 saat sen şu kadar büyüdün,böyle uzadın diye kızıma dil dökmek zorunda değildim ki zaten o çenesini tutsaydı olmayacaktı bunlar.
Fazla umursamayin yani

valla şu tepkinizi bütün teyzelere aynı anda vermiş olsaydınız da bizi de komple bu dertten kurtarsaydınız
her yerdeler çünkü.... ne konuştuğunu ne dediğini bilmez şekilde her yerdeler..

Cok iyi demişsiniz. Umarim bir daha kimsenin çocuğuna olduk olmadık yorum yapamaz! Bi tane azaldılar:halay:
Sana ne yani. Büyükmüş de küçükmüş de uzunmuş kısaymış! Eee yani? Ne işe yaradı başın göğe mi erdi.

Benim bebeğim de minyon olduğu için ben de çok duyuyorum bu lafları duymaya da devam edeceğim belli
Ama yaşadığım en kötü olayı anlatayım

Yavrum 7 aylıkken bağırsak düğümlenmesi geçirdi hastanede kucağımda baygın yatıyordu öleceğini düşündüm çünkü hareket etmiyordu yavrumu öpüp kokluyordum sanki vedalaşır gibi

Teyzenin teki geldi "şimdi sana tatlı geliyor böyle seviyorsun ama büyüyünce zehir oluyor çocuk" dedi aldırmadım bir daha söyledi aldırmadım bir daha söyledi..

Yahu kadın manyak mısın? Gitsene başımdan?
Hastane ortamında kucağımda bembeyaz olmuş rengi, sesi soluğu kesilmiş bebeğimle yere çökmüş oturuyorum sen ne diyorsun?

İnsanlar manyak, gerçekten

Az bile söylemişsin.

Benim bebeğim de minyon olduğu için ben de çok duyuyorum bu lafları duymaya da devam edeceğim belli

Yavrum 7 aylıkken bağırsak düğümlenmesi geçirdi hastanede kucağımda baygın yatıyordu öleceğini düşündüm çünkü hareket etmiyordu yavrumu öpüp kokluyordum sanki vedalaşır gibi

Teyzenin teki geldi "şimdi sana tatlı geliyor böyle seviyorsun ama büyüyünce zehir oluyor çocuk" dedi aldırmadım bir daha söyledi aldırmadım bir daha söyledi..

Hastane ortamında kucağımda bembeyaz olmuş rengi, sesi soluğu kesilmiş bebeğimle yere çökmüş oturuyorum sen ne diyorsun?

Çok geçmiş olsun. Allah bağışlasın yavrunuzu. Kadının bu yaptığına ne söylenir bilemedim. Cahillik mi, empati yapamamak mı, kendinin ve çevrenin farkında olmamak mi yoksa kötü niyet mi bilemedim gercrkten

Bende çocukken şişko bir çocuk musum. Ergenliktr falanda sulaledeki herkes uzerime zayifla zayifla diye geliyordu. Kendi annem babamda olmak üzere. En son sulaledeki biri siskolar universiteue gidemez diyince 80 kilo ile universiteye gittim. Hala siskoyum metabolizmami bozdugum icin cok kotu yavasladi. Cevabiminizi beğendim keske tum ebeveyinler sizin gibi olsalar
Ya işte birde basit ,önemsiz gelmiyormu bazı insanlara bende bunu anlamıyorum,bakın tam örneksiniz,keşke aileniz sustursaymış konuşanları zamanında destekleyeceklerine. Öyle büyük kötülük ki aslında bu kimse anlamıyor.
Onun demis olması ne bisey fazla ne eksik olur diyen üyeye cevabim:

O kişi haddini aşarak, çocuk duysun duymasin annenin özel alanına giremez. Hos olmayan sözler ile annenin konuşmak istemediği konulara girerek, onu yorum yapmaya zorlayamaz. Yorum yapmayacak olsa bile, rahatsız edemez. Kadıncağız çocuğuyla rahat rahat alışveriş yapamayacak mi? Bu kırmızı ışık tacizcilerinden, apartmana izinsiz girip kapınızı olur olmadık zamanda çalan saticilarinkinden farksız bir durumdur.
Çok teşekkür ederim,tam anlatmak istediğimi çok güzel örneklemişsiniz. O kadar basit önemsiz değil,taciz buda alenen. Kimse mecbur değil bıdı bıdılarını dinlemeye. Hele minicik çocuklar hiç değil.
valla şu tepkinizi bütün teyzelere aynı anda vermiş olsaydınız da bizi de komple bu dertten kurtarsaydınız
her yerdeler çünkü.... ne konuştuğunu ne dediğini bilmez şekilde her yerdeler..
Hepsini bir araya toplayıp vermek lazım ayarı :-)
sabrınıza ve edebinize hayran kaldım. ben olsaydım senin kafatasının içindeki hiç büyümemiş onu napıcaz derdim
Teşekkür ederim,lisanı münasiple hakettiğini verdim.
Cok iyi demişsiniz. Umarim bir daha kimsenin çocuğuna olduk olmadık yorum yapamaz! Bi tane azaldılar:halay:
Sana ne yani. Büyükmüş de küçükmüş de uzunmuş kısaymış! Eee yani? Ne işe yaradı başın göğe mi erdi.
Yani ne gerek var,sorduk mu? İllaki bir yerden birşey bulup bulaşacaklar.

Offf Allahım ya ,çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah.

Orta okula gidiyordum. Her daim arkadaslarimdan uzun oldum. Zayif , uzun , elli ayakli cocuklardandim:))
Babamla ayakkabi almaya gittik. 38 numara giydiğimi soyleyince ayakkabici guldu bana .
Ooo sen bu yasta bunu giyiyorsan birksc seneye 40 numarayı gecersin artik o zaman ozel yaptırıriz sana goresi bulunmaz dedi.
31 yasimdayim hala cok üzülerek hatirlarim bunu.
39 numara giyiyorum ama ayaklarimi hic sevmem, açık ayakkabi giyemem,yaz kis corapliyimdir. Evet ayaklarim guzel degil ama takinti yapacak kadar bir şey yok. Duz tabanim sadece.
Ama bu takintilarimin sebebinin o ayakkabici oldugunu düşünüyorum, dusunsem de asamiyorum.

Orta okula gidiyordum. Her daim arkadaslarimdan uzun oldum. Zayif , uzun , elli ayakli cocuklardandim:))
Babamla ayakkabi almaya gittik. 38 numara giydiğimi soyleyince ayakkabici guldu bana .
Ooo sen bu yasta bunu giyiyorsan birksc seneye 40 numarayı gecersin artik o zaman ozel yaptırıriz sana goresi bulunmaz dedi.
31 yasimdayim hala cok üzülerek hatirlarim bunu.
39 numara giyiyorum ama ayaklarimi hic sevmem, açık ayakkabi giyemem,yaz kis corapliyimdir. Evet ayaklarim guzel degil ama takinti yapacak kadar bir şey yok. Duz tabanim sadece.
Ama bu takintilarimin sebebinin o ayakkabici oldugunu düşünüyorum, dusunsem de asamiyorum.
Belkide ayakların güzel ama sen kabul etmiyorsun. Neden çünkü densiz ayakkabıcı gereksiz,amacını aşan o yorumu patlatıvermiş. Halbuki yapması gereken yorum yapmadan kaç numaraysa o ayakkabıyı vermekti.
Hepimizin var böyle bir anısı.
Bende ne kadar zayıf olursam olayım kilo takıntısıyla yaşıyorum,neden çünkü çocukken tombul bir çocuktum. Yanaklarım pembe pembeydi. Her önüne gelen bununla ilgili bir yorum yapardı muhakkak. Annem sağolsun pek konuşturmazdı ama yinede duyacağımı duymuş olurdum. Bir ara dogum sonrası baya kiloluydum veremedim,insulin direnci ,tiroit problemleri ,regl olamama vb sebeplerden. Kızım koşarken ben kan ter içinde peşinde dolanıyordum tabi o benden atik pıtı pıtı koşuyordu. Hatta yanımda kilolu bir ablam vardı,ikimizde aynı durumdayız. Kadının biri geldi,nedir ne değildir bilmeden ki o ablamda kortizon tedavisi görüyordu kilosu ondandı,hanimlar sizdende aynı performansı bekliyoruz dedi sırıta sırıta.
Yani sana sorduk mu? Sen biliyormusun ki ben onlarca ilaç kullanıyorum,yanımdakide öyle. Ne hakla konuşuyorsun,kaldı ki keyfi bile olsa sanane,ama yok içi kocakarı olmuş bu insanların. Ruhlarında var.

Bana da lisedeyken ogretmen 'ne zaman büyüyeceksin sen?' demişti. Kısa olduğumu söyleyip dururlardı ama 'büyümek' ? Bir genç kıza ergenlik döneminde 'büyümemiş' demek çok gurur kırıcı. Çok unutkan bir insanım ama bazı sözleri unutamıyorum, bu da onlardan biri. Benim annem de bu konuda hiç destek olmadı bana. Ama siz bilinçli ve duyarlı bir annesiniz. Çevre ne derse desin siz ona güzel şeyler söylerseniz umursamayacaktır, üzmeyin kendinizi.

Konu eskiymiş, yeni farkettim :)

Ayyy ne kadar zayıffffbu çocuk hiçbirşey yemiyormu??? Sorusuna gıcık oluyorum. Aç bırakıyorum ben yemesin diyorum aaabolurmumöyle diye de cvp verşyorlar

Merhaba,
Uzun zamandır çok bilmiş yaşlı teyze muhbettine maruz kalmamıstım,oh ne rahatım,çocuk büyüdü derken,olanlar oldu yine.
Dün akşam kızımın arkadaşına hediye almak için avm'ye gittik okul çıkışı.
Hediyeyi ve kızıma oyuncak bebeği aldık,oyuncakçının yakınında avm'nin ortak alanında oturup oyuncağı açıyorduk kızımla.
İşte tamda o anda onu gördüm,uzaktan konuşa konuşa geliyordu,kızıma döndü "aaa benim torunum araba seviyor,sende araba alsaydın ya"dedi,içimden hasbinallah çattık dedim,oralı olmadım. Ama kurtuluş yoktu biliyorum o her ne olursa olsun misyonunu gerçekleştirecekti,adeta bir görevdi,yaşama sebebiydi onun için.
Sonra bana döndü "kaç yaşında"dedi bingo,beklenen soruda geldi. Yarım ağız 4.5 dedim ama hızlı hızlı kutuyu açmaya çalışıyorum,bir an önce çıkmalıyım ordan. Duymadı yada duymamış gibi yapıp 2.5 var mı dedi. Ben yine içimden sabır çektim. Bastıra bastıra 4.5 yaşında dedim. Döndü ne dese beğenirsiniz "büyür inşallah "dedi. Dişlerimi sıktım zira kızımın yanında kimseyle kavga etmemek gibi bir kararım var. Dişlerimin arasından hafifçe kulağına eğilip,kızımın duymayacağı şekilde "Allah sizin gelininize/kızınıza sabır versin,rahatlamışsınızdır herhalde,bugünlük dedim,ha birde boyunuz uzadı mı bunu söyleyince merak ettim"dedim. Neye uğradığını şaşırdi,kalakaldı,ben işimi bitirip kızımıda alıp çıktım.
Kimdi bu diyeceksiniz. Bu kimdi biliyormusunuz? Hepimizin hayatında vardır bunlardan ama komşu teyzedir ama hiç tanımadığınız biri,ama bir misyon yüklenmiştir kendine,herkese umurunda mı değilmi demeden fikrini söyler,çocuğa bile söyler yani o derece.
Benim hiç tanımadığım biriydi,saniyeler içinde oldu bunlar.
Ordan çıkınca kızım"anne ben büyümüyormuyum ki"dedi. Hayır annecim gayette büyüyorsun bak 4.5 yaşındasın artık. Eski giysilerin,ayakkabıların olmuyor hatırlamıyormusun vs diyerek birde kızımı dakikalarca büyüdüğüne ikna ettim,etmeye çalıştım.
Hayır bebekken çok duyardım ay çok minik,ay şoyle böyle diye artık alışmıştım,uzun zamandır duymamıstım ondan herhalde bir tuhaf oluşum. Adeta eski günlere döndüm.
Velhasil kelam ben artık anlayamıyorum bu insanları,fikrini içinde tut,sana sorduk mu yani,nedir bu olur olmaz konuşma merakı?
Boyunuz mu uzuyor,yada madalya mı takıyorlar bunu yapınca ? Amaç ne?
O anne zaten biliyordur evladının nasil olduğunu. Ayrıca belki bir rahatsızlığı var,neden bu kadar düşünmeden konuşmak?
Ah o insanlar.
Gerçekten hep duyardım varlıklarını ama insan yaşayınca anlıyor. Ben taze anneyim ve ilk bebeğim. Anneler bilir ilk zamanlar ne kadar pimpirikli olunduğunu. Ay Bebek hasta mı ateşi mi var ? Gibi gibi tonlarca endişe.
Hayır neden insanları korkutuyorsunuz amacınız ne anlamıyorum. Her anne evladı için en iyisini bilir onu en iyi tanıyandır aynı zamanda. Sen kimsin ki gelipte benim evladım hakkında söz sahibi oluyorsun ne bu cesaret derler adama !!
Bebeğim normal kilosunda olmasına rağmen 'aa küçük mü doğdu olsun olsun.' Diyen mi dersiniz ya da bebeği uzaktan görüpte hasta bu Bebek diyen mi dersiniz. Hatta bir keresinde 3 aylık bebeğimi sarıp sarmaladığım halde uzaktan görüpte 'ay üşütecekler bebeği" diyen teyzeler gördü bu gözler. Günümü zehir etmişlerdi. Gün boyu anneme "anne neden öyle dediler Bebek hasta olur mu ki ay üstünü örtsem mi, ben neden acemi ve kötü bir anneyim" gibi tonlarca şey düşündüm. Bide işin kötü tarafı insan tecrübesiz iken bunlara inanıyor kafaya takıyor hatta vardır bir bildiği bile diyor. Ama yok arkadaş ! Her kafadan bir ses. En sonunda anladım evladımı benden başkası bilemez. Bir de doktoruma güvenirim.
Ama lütfen artık insanların anneliği hakkında yorumda bulunmayın hele de hiç tanımadığınız insanlara, emin olun sandığınızdan çok umursayanlar var.
YETER BE !

Back
X