görünce "bundan isterim" diye ima etmek, acik acik söylemek, konuyla ilgili videolar göndermek, en sonunda da "bu cicegi bile vermiyorsan ayrilalim" demek de toksik bir davranis.
ayrica bazi seyler icten gelir. sizin zorunuzla adam cicegi koparip verse neyinize yarayacak mesela? mutlu olacak misiniz?
ben yerinizde olsaydim dilimle istemek yerine bazen beraberken çiçek alirdim kendime. cicekleri sevdigimi böylece gözüne sokmadan anlardi. eski isimde oda arkadaşım vardi bir kizla konusmaya baslamisti. kiz evine dönerken cicekcide cok guzel bir aranjman görmüş "aaa lale mevsimi gelmis! lale benim en sevdigim cicektir" demis gitmis kendisine almis, cicegiyle evine gitmiş. arkadaşım bu birkac dakikalik olayda anlamis ki bu kiz cicek seviyor, bu kiz kendine bile en guzel cicegi aliyor - cingeneden alinmis cicek ona layık degil.
sonrasında o da her firsatta güzel cicekler almaya basladi. hatta ben bile hediye olarak temudan isikli lale demeti aldim, evlendiler, davet ettiklerinde verecegim ev hediyesi olarak:)
yani lafla degil icraatle yapmak lazim birseyleri.
benim eskiden ilk iliskisi oldugum bir cocuk vardi, ortadogunun bagrindan kopup gelen. cocuk cidden bilmiyordu yani, dizimden destek alip kalkardi düşün

birgun yolda cok guzel cicekler gördüm, giderken aldim. bulusunca "sana gelirken cok harika bir koku duydum, sen sandim. sağıma baktim yoksun, soluma baktim yoksun. meger bu ciceklerden geliyormus" dedim, egilerek verdim. cook utandi ve cok mutlu oldu. sonradan da mevsim gecislerinde falan "bakalim seninle ve aşkinla ilk ilkbaharimiz nasil gececek" diye not yazar verirdim. derken cocuk anladi ki ben böyle cicekten siirden tatli dilden hoslaniyorum, her firsatta bana cicek alip notlar yazmaya basladi. hatta turkcesi azdi, sevdigim adamin siir kitabını almisti ondan notlar yazmak icin:)
simdiki sevgilimle de takilirken hic cicek olmazdi hayatimizda. sonra gercek bir iliskiye basladik. o zamanlar uzak mesafeydi. ilk sevgili bulusmamizda havaalanina elimde cicekle gittim, tesaduf o da elinde cicekle inmis. sonra sonra adetimiz oldu her havaalanina elde ciceklerle giderdik. en son buraya tasindi 30 saat direksiyon salladi arabası full esya doluyken bile cicegini almis gelmis. hala daha evde bir vazom var yatak basucumda, asla ciceksiz durmaz. temizlik yaparken cicegi attiysa "simdi buraya nasil yatayim, güzel cicek yerine bos vazo görüyorum" diye dalga gecerim "bos vazo dolacak" der, ilk firsatta alir.
yani dedigim gibi bazi seyler biraz kadindan da gelmeli. eminim o havalimaninda onun cicegini alip tesekkur etseydim yilda 3-5 cicekle iliskim gecerdi. ama ben de ona aldigim icin, benim es dost evine giderken bile cicek aldigimi bildigi icin, yolda çingenelerde görüp görüp "yaa husnuyusuflar cok guzeeel. alayim da ananeme veririm o da mutlu olur" modunda olduğum icin adam anladi beni, ona göre davraniyor.
size de benzer seyi tavsiye ederim. dirdir yapip adami kotu hissettirecek videolar gondermek yerine hayatinizin icine sokun cicegi, normal olduğunu bilsin.