Caddeye bakan ev alinir mi?

Evet benim evim şimdiki evim istanbul'un gobeginde, metroya metrobüse yürüme mesafesinde. O kadar merkezi olmasına rağmen mahalle arası. Mahallenin kadınlari her bahar her yaz aşağıda çekirdek yiyor. Çocuklar gece yarılarına kadar oynuyor (gerçi ben bunu da seviyorum. Yaşayan bir mahalle, hala mahalle kültürü var falan. Simdi anladım ki sanırım standartim yok,ev mi? Ev😂)
Evet,nabız atıyor,guzelmiş ya,ben de sorun etmezdım sanırım:)

Yok tamam zorda bırakmayayım sızı:)
Ben de ev arastırırım arada,ıstedıgım bır bolge var sızınkıne benzer,yaslılıkta da ıyı olur dıyorum,denız kenarı ev fıkrı benı benden alıyor fakat onlardan alsak mınıbusle ıslerımızı gormek gerekır,ya da 20 25 dk yurumek lazım.Gencken yurunur de.
O yuzden ev alma konularına bayılırım😂
Izmirdeyseniz biliyosunuz evler cok pahalı. Deniz kenarı kim istemez ama aşırı pahalı ya

Evet benim şimdiki evim istanbul'un gobeginde, metroya metrobüse yürüme mesafesinde. O kadar merkezi olmasına rağmen mahalle arası. Mahallenin kadınlari her bahar her yaz aşağıda çekirdek yiyor. Çocuklar gece yarılarına kadar oynuyor (gerçi ben bunu da seviyorum. Yaşayan bir mahalle, hala mahalle kültürü var falan. Simdi anladım ki sanırım standartim yok,ev mi? Ev😂)
Bende mahalle arasında büyüdüm annemler hala öyle yerde oturuypr ama olmuyor gerçekten birine bisey diyemiyosun bide komşu diye

Hanımlar cok dert değil tabiki ama fikir almaya ihtiyacım var. Nasipse ev alacağız ev caddeye bakıyor otoyol falan değil minibüsler,arabalar vızır vızır.kalabalik bi cadde marketler,bankalar,restorantlar falan var. Ev istedigim gibi içine sindi fakat bu beni korkutuyor. Seste uyuyamam rahatsız olurum bi tık sesine bile. Balkonuna cam yaptırsam ses gider mi ne önerirsiniz, klima yaptırsam camları kapatsam falan bilemedim.
evlendıkten sonra 2 kez tasındım , ana cadde uzerıydı o evler
sımdı arka sokaga bakan yerde oturuyorum cok şukur dedım ya
hele yazın ne olursa olsun mecbur acacaksınız pencere mecbur cıkacaksınız balkona gercekten bas agrısı bence migrenı olan ınsanların yuzde seksenı cadde ustunde oturuyordur :D oyle bas agrısı yapıyor gurultusu
onca sene bosuna o gurultuyu tozu isi pisi cekmısım .

Çift cam olsa bile havalandırmak için mecbur cami açıyorsunuz. Yazin daha çok açacaksınız. Su an motor araba minibüs sesleri arasında bu yazıyı yazıyorum:110: tık sesinden rahatsız oluyorsanız asla almayın. Ben sesten etkilenmedigim halde bazen bunaliyorum size hepten eziyet olur.

Onceki evim cadde ustu idi. Cok gurultulu idi. Pencere actigimda televizyonun sesini duymuyordum. Ayrica cok toz oluyor ev. Ev alirken ilk baktigim sey otoparki olmasi ve cadde uzeri olmamasiydi.

evlendıkten sonra 2 kez tasındım , ana cadde uzerıydı o evler
sımdı arka sokaga bakan yerde oturuyorum cok şukur dedım ya
hele yazın ne olursa olsun mecbur acacaksınız pencere mecbur cıkacaksınız balkona gercekten bas agrısı bence migrenı olan ınsanların yuzde seksenı cadde ustunde oturuyordur :D oyle bas agrısı yapıyor gurultusu
onca sene bosuna o gurultuyu tozu isi pisi cekmısım .
Çalışıyoruz ya hafta ici aksam geliyoruz o zamana rahatlar belki cadde bi haftasonlarimiz var diye düşündüm ama önemli tabi ses

Izmirdeyseniz biliyosunuz evler cok pahalı. Deniz kenarı kim istemez ama aşırı pahalı ya
Kocaeli.
İzmit ve Karsıyakada guzel denız manzaralı evler var.Fakat merkezı olsun kı yaslılıkta gıdıp maasımızı cekelım,bır pastanede oturalım,markete ugrayıp evımıze kolayca donebılelım ıstıyorum:)Yoksa canııım denız,dayanamam guzellıgıne:KK200:

bu arada tık sesıne rahatsız oluyorsanız mustakıllere bakın bence
hadı evı sakin yerde aldınız ya komsu ?

Çift cam olsa bile havalandırmak için mecbur cami açıyorsunuz. Yazin daha çok açacaksınız. Su an motor araba minibüs sesleri arasında bu yazıyı yazıyorum:110: tık sesinden rahatsız oluyorsanız asla almayın. Ben sesten etkilenmedigim halde bazen bunaliyorum size hepten eziyet olur.
Evet özellikle yazın cok zor olur

Çalışıyoruz ya hafta ici aksam geliyoruz o zamana rahatlar belki cadde bi haftasonlarimiz var diye düşündüm ama önemli tabi ses
yok hıc rahatlamıyor hatta tam aksıne gece dugun sezonuda basladı konvoylar asker ugurlamaları gece sakin dıye hız yapan motorlar arabalar ana caddenın gurultusu hıc bıtmez yazın ınsanlar dısarda daha uzun vakıt gecırıyor
bırde haftasonu tam kafa dınleyeyım dedıgınız gun dınlenemeden ıse gıtmıs gıbı hıssedıyorsunuz oyle dıyeyım

yok hıc rahatlamıyor hatta tam aksıne gece dugun sezonuda basladı konvoylar asker ugurlamaları gece sakin dıye hız yapan motorlar arabalar ana caddenın gurultusu hıc bıtmez yazın ınsanlar dısarda daha uzun vakıt gecırıyor
bırde haftasonu tam kafa dınleyeyım dedıgınız gun dınlenemeden ıse gıtmıs gıbı hıssedıyorsunuz oyle dıyeyım
Evet bu da var cok doğru

Ama o sırf sans işi.. kim evi alırken komşunu biliyor ki. Farzedin evi aldığınızda üst kat boştu sonra taşındı birisi
sese cok hassas oldugunuzu soyledıgınız ıcın soyledım bu kadar hassassanız caddenın cok onemı kalmıyor demek ıstedım. komsunuzun kım olacagını bılemıyorsunuz cunku o yuzden mustakıl evı onermıstım

Hanımlar cok dert değil tabiki ama fikir almaya ihtiyacım var. Nasipse ev alacağız ev caddeye bakıyor otoyol falan değil minibüsler,arabalar vızır vızır.kalabalik bi cadde marketler,bankalar,restorantlar falan var. Ev istedigim gibi içine sindi fakat bu beni korkutuyor. Seste uyuyamam rahatsız olurum bi tık sesine bile. Balkonuna cam yaptırsam ses gider mi ne önerirsiniz, klima yaptırsam camları kapatsam falan bilemedim.

Asla tavsiye etmem 2 kere bu hatayı yaptım. Evin camlarını hiç açamadım, gece uyuyamadım. Rezil bi durum ama karar sizin tabi ki

Cam balkonu var mı yine de ses geçiyor mu
Cadde üstü oturmadım ama ses duyarlılığınız varsa evin iç yalıtımını altta üste yanda nasıl insanlar oturuyor onuda öğrenin bence zira komşu gürültüsü cadde sesinden daha beter.komşuların takırtı tukurtu seslerinden gece birden önce uyuyamıyoruz mesela biz.başka ev almaya niyetlendim yan daireden feryat figan çocuk seslerini duyunca vazgeçip çıktım hemen..cam balkona gelince ses konusunda çok etkili değil malesef ama bronz benim camlarım içeriyi çok fazla göstermiyor.füme camlar daha da etkili ama koyu renk olduğu için evin içini karartıyor..

sese cok hassas oldugunuzu soyledıgınız ıcın soyledım bu kadar hassassanız caddenın cok onemı kalmıyor demek ıstedım. komsunuzun kım olacagını bılemıyorsunuz cunku o yuzden mustakıl evı onermıstım
Evet keşke imkanım olsa bende isterim müstakil ev.hem izmirde müstakil ev dediğimiz evler villalar ve baya pahalı malum ve sınırlı sayıda

Cadde üstü oturmadım ama ses duyarlılığınız varsa evin iç yalıtımını altta üste yanda nasıl insanlar oturuyor onuda öğrenin bence zira komşu gürültüsü cadde sesinden daha beter.komşuların takırtı tukurtu seslerinden gece birden önce uyuyamıyoruz mesela biz.başka ev almaya niyetlendim yan daireden feryat figan çocuk seslerini duyunca vazgeçip çıktım hemen..
Evet eski evim öyleydi bende çıktım smdilik üst kat boş. Kendi dairemize ses yalıtımı yaptırabiliyor muyuz yoksa binaya komple mi yapılması gerekiyor

Bundan önceki evim aynı anlattiginiz özelliklerdeydi. Ben 1. Kattaydim alt kattaki dukkan 2ye kadar acikti, sesler bana yankılı bir sekilde gelirdi uyuyamazdim. Bir de duvarlar da ince olunca gece gündüz hic sessizlik olmazdı. Komsumun oğlu gece 3te bile tuvalete giderken evde kostururdu. Onca sese uyku haram tabii, huzursuzdum hep, birinci kat olunca ya hirsiz girerse korkusu da oluşmuştu. Simdiki evimde ilk gunden beri huzurla uyuyorum valla.
Gurultuden rahatsiz degilseniz alın ama benim gibi arada sessizlik arayan biriyseniz düşünün derim ben olsam almazdim yani.

Back
X