Cafede oturdum ağlıyorum sinirden

Birşey diyim mi, bazılarına gülünç ve saçma geliyor ama bence de çok önemli bu konular. Ben olsam ben de senin gibi icerlerdim. Bir kez evleniyorsun. Benim eşim çok şükür hiçbir şeye karışmadı, beğendiğim gelinlik beğendiğim havuzbasi düğün vs. Çünkü ben de onun istediği evde oturuyorum. Hele sen ne fedakarlıklar yapiyormussun! Çok ayıp etmiş. Erkeklere fazla özveride bulunmamak lazım. Sonra ustunluklerini ilan ediyorlar. Bu konuda kararlılığını sürdür seni anlayacaktir

Keşke sen de biraz polyanna olabilseydin bizim kadar, 3-5 saat giyeceğin bir gelinliği evliliğin temeliymiş gibi görmeyip, insanların az bulduğun 1000 lira için ne sıkıntılara katlandığını, hayatta ağlanacak, tepki gösterecek daha önemli ciddi şeyler olduğunu, sevginin değerinin parayla değil saygıyla ölçüldüğünü anlardın belki..
Kimse mükemmel değil, birçok kişi evliliğinde sorunlar yaşıyor tabii ki.. Seni elestiren bizler de yasadigimiz, gördüğümüz, duyduğumuz hayatlardan yola çıkarak, düşünerek, hayatın gerçeklerini görerek tecrübelerimizle fikir vererek yol göstermek istedik. Sen sadece kendi isteklerine odaklandığın için eleştrilerimiz seni rahatsız etmiş olabilir..
Sana 4500 tl ye ağlayarak aldırdığın dolabinda saklayacağın gelinlikle, Ankara'dan Elazığ'a gideceğin evlilik yolunda pollyannalardan uzak bir mutluluk dilerim...

Süpersin, daha iyi anlatılamazdı.

Haklisin hosuna gideni giy ama bence vok da pahali olmasin kuzu ya, bosa para,nisanlin da dugun stresi yuzunden ikinizde gerginsiniz,gecer bu gunler, duun hazirligi fln filan stresli.

Ha bu arada, sen kadın dayanışmasını yanlış anlamışsın.
Şiddet gören, maddi sıkıntılar içinde çocuklarını büyütmeye çalışan, ayrımcılığa uğrayan, ezilen, aldatılan vs. Zor durumda olan mağdur kadınlar için geçerli o dediğin şey, üstüne alınıp boşuna beklentiye girmişsin..

Unutuldu gitti tabi.

Adam belki 3.500’e göre bir ödeme planı yaptı. Sırf içimde kalmasın mantığıyla hem huzur bozmaya hem de karşı tarafı zora sokmaya ne gerek var?

Madem öyle kendileri alacaklar. İlla erkek öder mantığı bana ters geliyor. Karşı tarafa güvenerek hareket etmek çok mantıksız.

Adam cimri olsa 6 binlik maaşıyla beğenilen 3.500’lük gelinliğe de yok derdi herhalde..

eşyaların niye en ucuzunu alıyosun tayinciyiz diyemi. gelinliği 2-3 saat giyip kaldırcaksın dolaplarda sürüncek. eşya öyle değil sorunlu çıkarsa onunla uğraş dur. gelinliğe vereceğin parayı, ev eşyalarına ver kaliteli güzel olsun. nasıl olsa nişanlın 6 bin alıyo, canın sıkıldıkça mobilya yenilerim falan diyemi düşünüyosun. 6 bin maaş alıyo diye diline dolamışsın. sadece gelinlik masrafımı var, her şeye para lazım.yazık günah o 4500e çok fazla

Gelinlik onemli bence. Bin tl yi sen ekle al derim. Nisanlin da belki dugun stresine girmis boyle tepki vermistir. Hic polemik yaratma.

Bin TL vermediği için, serum yiyorsunuz ve telefonlarını acmayip, bakalım değerim neymiş diyorsunuz ha...

Bir ben safmisim demek ki, eşimin akrabası gelinlikçi diye, oradan bak dediler, ordan beğenip aldim. Çokta sinmemisti içime ama ne kadar giyiliyor ki zaten. Ben buradakileri beğenmiyorum desem derdim ve diğer gelinlikçilere de gidilebilirdi ama eşimi zor durumda bırakmak istemedim ve pişman da değilim.

Nişanlınizin yerinde olsam bırak aramayı, amann ne halin varsa gör derim. Özür dileyene kadar da aramam sizi.

Sana şunu söyleyeyim... İnan tam da bahsettiğin gibi oldu... Eşimi ve ailesini ve de kendi ailemi hiç bunaltmadım.. Sana kayınvalidemin numarasını vereyim ara sor.. 6000 maaş alan bir adamdan 4500 e gelinlik istersen evlendikten sonra doğal olarak borçlu olacağınız için bunalacaksınız.... E artık gelinliğe bakar bakar durursunuz... Biraz anlayış...1000 tl az bir para değil düğün arefesinde...

Öyle mi yapcammmmm
Ben memurdum eşimde askerdi doğuda çokta maaş alıyordu, Ben de evlendiğimde İstanbul dan şırnaka girmiştim, o kadar maaş almamıza rağmen 1.500 liralık gelinlik almıştım, istesem beş bin liralıkta giyerdim ama öyle yapmadım , gelinliğe verecem fazla paraya bilezik aldım inan çok faydasını gördüm,

Her şeyi eş adayından beklemekte neyin nesi, madem çok begendin söylemezsin bile üzerine koyar kendin alıraın madem o kadar çok para gördüysen. Ben de çok para içinde büyüdüm ama hiç senin gibi eşimi arayıpta illa o olacak diye tuturmamıstım kendim almıştım çoğu seyimi, bence huzur işte mutluluk iste.

hayatta başka birinin gelınlıklıgını giymem... bu gercekten kişiden kişiye değişir. Artıkcımıyım ben.

niye? madem icine sinmedi gururun yokmu senin? aldırırdım hemde öyle bir aldırırdım ki. İnan sanmaki sana ayy nenim eşim herşeyi uygunundan aldı diye madalya takacak.

Biraz abartmisin canim yaa.. tamam dügün arefesi sinirler biraz gergin olur ama cok gereksiz tripler ve kavgalar olmus...

Ama ben daha cok bu 'icimde kaldi/kalacak" mevzusuna sinir oluyorum.. gecici birseye icimde kaldi demek bana mantikli gelmiyor... milyonlarca gelinlik var, o olmazsa baskasi olur.. ki önce baska bi gelinlik begenmissin zaten..

Tabiki hepimiz herseyin en iyisini en güzelini istiyoruz ama bu 'icimde kaldi' olayi bana şükürsüzlük gibi geliyor...

Bu kadar kafaya takip aglayacak bisey degil... suan aglayacagina 'Rabbim bize hayirli, mutlu bir yuva nasip et' diye dua et..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…