- 31 Ağustos 2012
- 4.145
- 6.666
- 448
- Konu Sahibi Perilla_06
-
Aaa hic olur mu? En onemlisi gelinlik.Beyaz esyalarin kalitesinden neden vazgeciyorsunuz? Senelerce kullanacaginiz sey gelinliginiz degil esyalariniz. Yok ama istiyorum gelinligi diyorsanizda kendiniz ekleyin ustune gerginlik yasanmasin.
Bayanlar benim haziranda düğünüm var dün bir gelinlikçiyle görüştüm 3.500 e gelinlik ayarladım kaporasını bugün verecektim girerken başka gelinlikçi gördüm ve başka gelinlik hoşuma gitti onun fiyatıda bin tl fazla nişanlımı aradım durumu anlattım. dün öyle dedin bugün böyke diyorsun olmaz dedi bin tl değerim yokmu dedim hayır olmaz dedi yaptırma dedi bende içimde kalacağını söyledim tekrat hayır diye bağırınca bana bende o zaman almıyorum gelinlik falan istemiyorum dedim kaporayıda vermedim iptal ettim herşeyi cafede oturdum sinirlerim bozuldu Allah aşkına içimde kaldı bir kere giycem birşey zaten ev alışverişinde en ucuzundan alcam eşyaları bunu çok iyi biliyor yanlış mı düşünüyorumEv eşyasını 10 binlik paketten alcam köy gibi biryerde yaşıycam görevinden dolayı ankaradan kalkıp elazığa gitcem tek isteğim bu sizcede abartıyormyum 6 bin maaş alıyor
Benim arkadasim 4000 tl verdi diktirdi birgun giydi simdi evde nereye sıkıstırsam diye dusunup duruyor. Ben 2800 tl bindalli + gelinlik kiraladim.. Hala fotograf larimi goren soyler gordugum en guzel gelinlikti en iyi bindalliydi diye.. O fiyata kuaforde dahildi bu arada... Ben ucuk paralar verilmesi taraftari degilim tabiki icinizde kalmasin ama birkac saat icin butceyi zorlamaya nisanlinizla kotu olmayada gerek yok
hayatta başka birinin gelınlıklıgını giymem... bu gercekten kişiden kişiye değişir. Artıkcımıyım ben.
Yok canım imkanım yoktu değil imkanım fazla fazla vardı ama saçma geliyor bana napimNeden artıköı olsun ki belki de imkânı yoktu o yüzden giydi.
Yorumunuza harfi harfine katiliyorum. Gelinlil.fiyatlari 2.5-3 bin arawiyken ben 1.500 e kiraladim. Ustelik esim satin alalim diye israr etti ben istemedim.Sadece bir gece giyecegim degmez dedimAralık ayında evlenen bir arkadaşım 4.500 vermişti gelinliğine, daha giymeden pişmandı, "niye verdik bu kadar parayı, amma gereksiz oldu" diye.
Şu anda kim hatırlıyor gelinliğin modelini? Hiçkimse.
2016 Şubatta düğün yaptım, durumumuz da müsait olmasına rağmen girdim bir gelinlikçiye, 1000 lira verip bizzat kendim satın aldım, zaten ailelerin "mürüvvet görme" arzusundan yapılmış bir düğündü, geçti gitti. Bir gün bile pişman olmadım, aksine aklımı seveyim diyorum, bir tek akşam giyilmiş, kıymeti abartılmış bir elbise işte.
Benim gelinliğin modelini kim hatırlıyor? Yine hiçkimse.
Sizin yerinizde olsam gelinliğe 3.500-4.500 vereceğime beyaz eşyalarımın kalitesini arttırırım, bir yerde ucuza kaçılacaksa gelinliği seçin derim.
Ha "illa da o gelinlik olacak" diyorsanız bastırın parasını alın, damat da kendi giyeceğini kendisi alsın. Neticede parayı verecek olan o olunca söz hakkı oluyor fiyatta da.
Paçoz biri varsa şu yazdıklarından sen olduğun anlaşılıyor be gülüm ruhundaki varoşluk cümlelerine sirayet etmişalmıyanlarada tav takmıyorlar kimse gelinim herşeyın uyugunu secti diye kimseye madalya takmıyor emin ol:) üstelik buda benim düşündem sizi alakadar etmez. Pacoz gibi başkasının gıyındıgını giyinmem heleki gelinlik...
Komu sahibi icinde kalcagına giyinsin 1000 Tl için bukadar yaygara cıkaran koca....
bende merak ediyorum erkekten bunca beklentiye girenler kendileri ne alıyor damada.Bir de merak ettim ben karşılığında ünlü bir markadan 4500 liralık damatlık alacak mısınız?
Sonuçta onun da en özel günü cimrilik yapmanın alemi yok. İçinde mı kalsın adamın
Şimdi herkes hevesini aldığı için rahat rahat konuşuyor eleştiriyor ama çoğunuz da konu sahibi gibi düşünüyordunuz evlenirken. Bir kere olan bir şey olduğu için heves etmiş olabilir genç kız sonuçta. Bunun görgüsüzlükle ne ilgisi var anlamadım.
Hic kimse icine sinmeyen gelinlik alsin demedi ki. O 3500lük gelinlik gayet icine sinmisti ve almak üzeriydi. Konu sahibi onu göremeyip, 1000 lira sanki cok azmis gibi olay cikartiyor. Yalnis olan budur. Öyle kolay degil ki, eh 1000 lira ne ki demek. Üstelik yarinde 5000lik gelinlik begenmeyecegi ne malum?
Ben sahsen utanirim. Ha cok heves ettiysem, 1000 lirayi ben eklerimve konu bile yapmam. Ha bende bile para yoksa, 1000 lira elimde yoksa, 3500 liralik gelinligede burun kivirmaya hakkim yoktur. Baze seyler görgüdür, anlayistir.
Bende aynen katılıyorum size, artıkçısı değilim demiş ya ona kızdım o zaman durumu imkanı olmayan herkes başkasının bişeyini kullanınca artıkçı oluyor bunun başka açıklaması yok , küçükken hiç mi bi başkasının küçük gelen kıyafetini ayakkabısını giymedik artıkçı miydik o zaman daYok canım imkanım yoktu değil imkanım fazla fazla vardı ama saçma geliyor bana napim
Gelinlik başlı başına sevdiğim bir şey değil zaten bi dayatma olarak görüyorum.
Aynen, benim kiraladigim gelinligi bir gelin 4000 tl ye diktirmisti 3-4 saat giymis kuru temizleme yapilmisti. İnan ne bir yipranma ne de bir fark vardi kiraladim hicte gocunmadim almak istesem daha iyisini de alirdi esim. Ama ben o parayi altin yapip kenara koymayi tercih ettim. Hicte pisman degilimAy ben ne aptalmisim gittim 4 bin lira verdim gelinlige. Kına icin de 500. Ama ne bileyim kiralama olduğunu. Bir de kiralasaydim eminim ailem karşı çıkardı. Konu Sahibi bence nisqnlisinin tavrına takılmış ama hiç gerek yok sarılmayı uzmeye ve üzülmeye. Evlendikten sonra anlayacak ne demek istediğimizi
Bende cok kizdim artikci diyen kisiye.. Elhamdulillah kimsenin artikcisi degilim kucukken komsumuzun kizinin kuculenlerini giydim benden sonra kardesim giydi. Sonrada annem yikar utuler koye goturdu oradakiler giyerdi.. Gelinlikte kiraladim.. Artikci diyeni kiniyorum..Bende aynen katılıyorum size, artıkçısı değilim demiş ya ona kızdım o zaman durumu imkanı olmayan herkes başkasının bişeyini kullanınca artıkçı oluyor bunun başka açıklaması yok , küçükken hiç mi bi başkasının küçük gelen kıyafetini ayakkabısını giymedik artıkçı miydik o zaman da
Yorumları okuduysanız kızı açgözlülükle, görgüsüzlükle suçluyorlar. Çalışmıyor diye aza kanaat etmesi gerektiğini ima ediyorlar. Para buradakilerin cebinden çıkmayacak sonuçta. Kızın üstüne böyle gidilmesini doğru bulmuyorum. Kaldı ki şehir değiştirecek, ucuz eşyalar almak zorunda görev icabı gittiği için. Bi gelinlik fikri değişti diye bu kadar abartmaya gerek yok. Millet hevesini alırken iyi başkasına gelince akıl veriyor saçma buldum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?