- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi Perilla_06
-
yazmış mı araları okumadım.dur bakayım.Zaten öyle yazmamış mı gerilerde okudum sanki ben, tamam al istediğini demiş.
Gurursuz muyum bundan sonra al dese de almam dedi. Sonra nişanlısı al dedi. :) bilmem alır mı almaz mı.yazmış mı araları okumadım.dur bakayım.
evet al dedi diye yazmış.göreceğiz bakalım.Gurursuz muyum bundan sonra al dese de almam dedi. Sonra nişanlısı al dedi. :) bilmem alır mı almaz mı.
Ee tabi siz hayatı ve evliliği düğün dernek birde gelinlik üçlüsüne bağladığınızdan dolayı insanlardan gelen yorumları direk kıskançlık olarak yorumluyorsunuz.Başkasının gelinliğini giydi diye “artıkçı” damgası vurduğunuza göre şu hayatta maddi manevi bir başarınızın olmadığı nasıl da belliher istedıgımı yaptırdım allaha şükür yemekli düğün altın gelınlık hepsi dört dörtlük:) ama ayni şekilde bizde yemekli nişan vs vs.Ben giymezdim hicte aşaşığıcı değil. Başkasının giyindiğini giyinmem hangi yüz yılda yaşıyoruz.Sizde ama taktınızsize ne? Hadi bye cıcım
Hayır abartmıyorsun. Maddi durumu elveriyorsa istediğin gelinliği almalıydı sana. Bunun için tartışman da yersiz olmuş ama tartışma için de nişanlın suçlu. Ayıp etmiş biraz.Bayanlar benim haziranda düğünüm var dün bir gelinlikçiyle görüştüm 3.500 e gelinlik ayarladım kaporasını bugün verecektim girerken başka gelinlikçi gördüm ve başka gelinlik hoşuma gitti onun fiyatıda bin tl fazla nişanlımı aradım durumu anlattım. dün öyle dedin bugün böyke diyorsun olmaz dedi bin tl değerim yokmu dedim hayır olmaz dedi yaptırma dedi bende içimde kalacağını söyledim tekrat hayır diye bağırınca bana bende o zaman almıyorum gelinlik falan istemiyorum dedim kaporayıda vermedim iptal ettim herşeyi cafede oturdum sinirlerim bozuldu Allah aşkına içimde kaldı bir kere giycem birşey zaten ev alışverişinde en ucuzundan alcam eşyaları bunu çok iyi biliyor yanlış mı düşünüyorumEv eşyasını 10 binlik paketten alcam köy gibi biryerde yaşıycam görevinden dolayı ankaradan kalkıp elazığa gitcem tek isteğim bu sizcede abartıyormyum 6 bin maaş alıyor
Herkes hayat tecrübesine göre konuşuyor benim tanıdığım evlenen kizlardan kim her seyi beraber yaptıysa evlenirken illa o diye tutturmayan alyansina kadar kizin aldığı evliliklerin çoğu mutsuzO mukemmel kadinlardan cok var ama varliklarini bilmek size iyi gelmiyorsa buyurun yokmus gibi davranin.
Ayrica kadin dayanismasi yapacagiz diye alin teriyle kazanilmis paralarin car cur edilmesine de kimse goz yummaz.
Yoo benim degerim biliniyor, anneminki biliniyor, bir cok arkadasiminki biliniyor, tanidigim bir cok insaninki biliniyor... Evlenirken altinin gramina esyanin avangardina gelinligin pahalisina bakilacagina damat beyin karakterine odaklanirsa bazi huylari belki daha erken farkedilip deger vermeyen adamlarla evlenirlmez.
Onun olmaz dediğine sen diretiyorsunBayanlar benim haziranda düğünüm var dün bir gelinlikçiyle görüştüm 3.500 e gelinlik ayarladım kaporasını bugün verecektim girerken başka gelinlikçi gördüm ve başka gelinlik hoşuma gitti onun fiyatıda bin tl fazla nişanlımı aradım durumu anlattım. dün öyle dedin bugün böyke diyorsun olmaz dedi bin tl değerim yokmu dedim hayır olmaz dedi yaptırma dedi bende içimde kalacağını söyledim tekrat hayır diye bağırınca bana bende o zaman almıyorum gelinlik falan istemiyorum dedim kaporayıda vermedim iptal ettim herşeyi cafede oturdum sinirlerim bozuldu Allah aşkına içimde kaldı bir kere giycem birşey zaten ev alışverişinde en ucuzundan alcam eşyaları bunu çok iyi biliyor yanlış mı düşünüyorumEv eşyasını 10 binlik paketten alcam köy gibi biryerde yaşıycam görevinden dolayı ankaradan kalkıp elazığa gitcem tek isteğim bu sizcede abartıyormyum 6 bin maaş alıyor
Gurursuz muyum bundan sonra al dese de almam dedi. Sonra nişanlısı al dedi. :) bilmem alır mı almaz mı.
Herkes hayat tecrübesine göre konuşuyor benim tanıdığım evlenen kizlardan kim her seyi beraber yaptıysa evlenirken illa o diye tutturmayan alyansina kadar kizin aldığı evliliklerin çoğu mutsuz
Ya boşandılar ya bosanmak üzereler
Hatta bir tanesinin kaynanasi ne merakliymissin oğlumla evlenmeye her şeyin en ucuzunu aldık kabul ettin demiş kiz resmen sinir krizi geçirdi
Sizin çevrenizde böyle örnekler var benim cevremde de böylesi var
Evlilikte hiç bir şey istememek dugunsuz derneksiz evlenmek mutluluk anahtarı olsaydı kaçarak evlenen kızlar dünyanın en mutlu evliliklerine sahip olmalari gerekiyordu
Ama değil
Ayrica bu tur konularda üyelerin bir çoğunu aşırı derecede insafsız görüyorum
Kendine düğününde evliliğinde yapılan bir çok bileziği düğünü falan söylemeyip sadece beyaz eşyaya bakarak her seyimizi kendimiz yaptık diyen üye çok
Ben konu sahibini olgun olmaması çocukça hareketler yapması konusunda elestiriyorum
Ama bir de işin diğer kısmı var bir çok zor koşula ucuz mobilyaya beyaz eşyaya hepsine evet demiş
Bir tek gelinlikte kapris yapmış anladığım bu belki telore edilebilirdi
Hadi olmadi nişanlısının konuşması kırıcı
Tamam herkes her şeyi yarı yarıya yapsinda insan bazen bazi şeylerin söylenmenden kalp kirilmadan yapılmasını ister
Tam yerinde bir yorumAralık ayında evlenen bir arkadaşım 4.500 vermişti gelinliğine, daha giymeden pişmandı, "niye verdik bu kadar parayı, amma gereksiz oldu" diye.
Şu anda kim hatırlıyor gelinliğin modelini? Hiçkimse.
2016 Şubatta düğün yaptım, durumumuz da müsait olmasına rağmen girdim bir gelinlikçiye, 1000 lira verip bizzat kendim satın aldım, zaten ailelerin "mürüvvet görme" arzusundan yapılmış bir düğündü, geçti gitti. Bir gün bile pişman olmadım, aksine aklımı seveyim diyorum, bir tek akşam giyilmiş, kıymeti abartılmış bir elbise işte.
Benim gelinliğin modelini kim hatırlıyor? Yine hiçkimse.
Sizin yerinizde olsam gelinliğe 3.500-4.500 vereceğime beyaz eşyalarımın kalitesini arttırırım, bir yerde ucuza kaçılacaksa gelinliği seçin derim.
Ha "illa da o gelinlik olacak" diyorsanız bastırın parasını alın, damat da kendi giyeceğini kendisi alsın. Neticede parayı verecek olan o olunca söz hakkı oluyor fiyatta da.
Bende malla değer olculuyoruz demiyorum ama bir mal için de carcubacak kiriliyorsak isteklerimiz yok sayılıp sürekli bizim fedakarlik yapmamız isteniyorsa orada bir sorun vardirEvlenirken pahali esyalar istenmesi de istenmemesi de mutluluk kistasi olamaz. Biri cok masraf yaptirdi, illa mutlu/mutsuz olacak veya hic masraf yaptirmadi, mutlaka mutlu/mutsuz olacak diye bir sey yok. Bu kisilerin karakteriyle ilgilidir. Mal miyiz ki yapilan masrafla dogru orantili deger gorelim.
Evet ya kiralamaya 1000 liradan aşağı gelinlik bulunmuyor4bin çok değil sanki gelinlik için ya, arada bakıyorum fiyatlara 3,5 tan aşağı yok. 1000e 1500e nerden buluyorsunuz? Ben de ucuzundan almak isterim.Aşırı pahalı şu ara sürekli de zamlanıyor. 100e 200e satsalar da alsak yahu insaf.
Bu mantıklıbana göre herkes kendi gelinliğini ve damatlığını alsın.ister 1000 liralık,ister 10000o0 lik gelinlik giysinler.o zaman bu sıkıntılar üzüntüler yaşanmaz.
Bende malla değer olculuyoruz demiyorum ama bir mal için de carcubacak kiriliyorsak isteklerimiz yok sayılıp sürekli bizim fedakarlik yapmamız isteniyorsa orada bir sorun vardir
Konuşulanları baska yere çekmeyin lütfen
Örnek olarak
Her seyi beraber yaptınız 10 senedir evlisiniz tatile çıkmak istiyorsunuz türlü fedakarlık yapıp ev aldınız
Ama eşiniz tatile ne gerek var otur oturduğun yerde para mi var dese zorunuza gitmez sanirim
Benim demek istediğim bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?