Cafede oturdum ağlıyorum sinirden

Ben evlenirken sormuştum şimdiki eşime gelinlik limitimiz ne kadar diye. O da limit yok neyi beğenirsen o olsun içinde kalmasın demişti dünyalar benim olmuştu ve mantık çerçevesinde bi fiyata aldım gelinliğimi, ikimiz ödedik. Mesele kaç paraya ne aldığın değil de sizin çok önem verdiğiniz bi isteğe karşı tutumu bence.
Ama yine de hemen kötü düşünmeyin belki zor bi anındadır, işte bir sıkıntı olmuştur ne bileyim ters zamandır.

Evlilik hazırlıkları zamanı oluyor bu tip şeyler, inşallah sizde ilerde geriye baktığınız tatlı tatlı hatırlarsınız bu sıkıntıları :)

Şimdiden mutluluklar

Bakın bu parayla değer biçmek değil tam tersi 1000 lira için karşıdakinin kalbini kırıp kirmamakla ilgili
Herkes 1000 lira çok fazla yazip durmuş o paraya gecen kendime iki palto aldım eger bir kocam olsa beni gommesi gerekiyor o zaman

Şimdi illa düğün isteyen kendine gelinlik alınmasını bekleyen biri gibi düşünüyorsunuz beni ama söyleyeyim küçüklükten beri düğünlerden nefret eden gitmemek için direnen düğünlerde acayip sıkılan kendimde duz nikahla evlenmeyi düşünen biriyim

Ama ben yorum yaparken karşıdaki kişinin yerine koyarım kendimi her zaman

Kendi ailemin yanindan baska yere tasiniyorum her seyin en ucuz yollusunu alıyorum ama tek bir konuda diretiyorum gelinlik
Ama bunun icin de kalbim kiriliyor

Bazıları çıkılacak balayini nikahtan sonra yemeği sorun eder bazısı gelinliği bazısı düğün salonunu

Ama çarpık bir anlayış var düğün salonunu sorun eden varoş balayına gidilecek yeri sorun eden modern oluyor

Üzücü aslında ama ben gelinlik gibi hayatta bı kere giyilecek diye tam da bı kere giyilecek şeye para dökmeyi anlamıyorum. Ev eşyalarında ucuza kaçtım diyorsunuz ama o ucuza kaçtığınız eşyaları her gün kullanacaksınız. Garip geliyor ya anlatamadim belki.

Umarım nişanlısıyla yanlış anlaşılma olmuştur. Kırılıp incinmeden halledersiniz :)

İlk olarak bütçe vardır 3500 liraya gelinlik alınır, bütçe vardır 35.000 liraya gelinlik alınır.

Gelin vardır "Ne gerek var o kadar masrafa bi akşam giyecegim şey için, alt tarafı bi elbise, kim hatırlayacak" der, gelin vardır "Bugün benim için çok önemli paraya kıyıp insanların karşısına en güzel halimle çıkmak istiyorum" der.

Sonuçta ne olur, iki gelin de sevdiklerinin gözünde dünyanın en güzel gelini olur.
Sevmeyenler de zaten siz gelinliğe ne kadar para verirseniz verin takacak bi kulp bulur

Gel gelelim aylık düzenli bi geliriniz bile yokken (6000 lira adamın geliri, konu sahibesinin değil) maaşı döviz üzerinden alan kadının hayatına özenirseniz her türlü mutsuz olursunuz.

2 saat giyeceğiniz elbiseye daha çok para verebilmek için 2 yıl yaşayacağınız evin eşyalarını, ne bileyim totonuzu koyacağınız koltuğu mesela en dandiğinden seçerseniz ne olur, fedakarlık değil aptallık etmiş olursunuz yine mutsuz olursunuz.

Ha yeri gelir bi daha mı gelicez dünyaya denir bütçe 3500 iken 4500'e de gelinlik alınır. O da sorun değil.

Ama tutarsızlık edip dün ak dediğine ertesi gün b.k diyen bi gelini de damat ciddiye almaz, alamaz. Bi sonraki gün bunu da beğenmedim şu olsun demeyeceğiniz ne malum.

Son olarak konu içindeki yorumlarınız hakikaten evlere şenlik. "Değerimi görmek istiyorum" demişsiniz ya üstüne basa basa. "E bu kadar istiyorsunuz görün madem, ne kadar ediyomuşsunuz, TL cinsinden mi, döviz cinsinden mi öğrenin bize de haber verin" diyesi geliyo insanın

Benim babamda tayinciydi, senelerce tasindik, ben evlendim coluk cocuga karistim babam ve annem hala tasiniyor, gecen yaz son tayinlerini gorduler, bundan sonrasi kirmuzi kart.
Her neyse, kolilerin arasinda yeterince vakit gecirmis biri olarak esyada ucuza kacmaniz cok sacma olmus diyebilirim.
Her gittiginiz sehirde esya mi degistireceksinz?
Iki tasinmada o esyalar elinizde kalir.

Gelinligini satin almis biri olarak ise sunu diyebilirim, bildiginiz olu yatirim.. yere goge sigmiyor durdugu yerde sarariyor gelinlik, cok para dokmek hic mantikli degil.
Mesela istediginiz gibi diktirip 1 gece giyip aldiginiz yere teslim edebilirsiniz gelinligi.. Bir nevi kiralama ama zevkinize gore dikim yapiliyor ve 4.500 lira cebinizde kaliyor.

ustunu tamamlayıp alın ıstedıgınız gelınlıgı
adam butcem bu kadar daha fazla cıkmaz dıyor

Belki siz de hem düğün yapıp hem ev dizmeye çalışıyor olsaydınız iki paltoya 1000 tl veremezdiniz.

Bütün masraflar üst üste bindiğinde bazen 100 liranın bile hesabı yapılır. Sırf düğün gecesi bile eşimin cebinden 1000 tl ye yakım para çıktı. Fotoğrafçı para istedi, yok bıçak kesmedi ıvır zıvır bir sürü masraf.

Zor işler azizim öyle 1000 tl ile kapanacak mevzular değil.

lütfen yanlış bir yöne çekilmesin tamamen işlevsel bir yorum yapacağım
konu sahibesi "tesettür gelinlik" giyeceksiniz sanırım çünkü başka bir konunuzda öyle bir arayışınız var
model seçeneği zaten kısıtlı değil mi?
gerçekten merak ettim bu 4500 tllik tesettür gelinliği
kazıklanıyor olmayasınız?

Keske istedigim gelinligi alsaydim zamaninda diyeceğine, aldim giydim ama cok paraymış de. Benim oyle bi nisanlim olsa kafasinda gelinligi parcalarım vallaha, bin liranin lafini mi yapiyor. Ki gelinlikte fiyata gore kalite cok oynuyor.

Bence burada mesele gelinligin pahalı olması degil nisanlınızın size sert bir sekilde hayır demesi alamayz cok masrafmız oldu falan dese neyse gelinlik giymek hele birde hayran oldugu bir gelinligi giymek her genc kzın en buyuk hayalleri arasndadır boyle hassas bir konuda verdigi tepki bence cok sert olmus yerinizde olsam bende kafede aglardm bunca zaman ilmek ilmek bu noktaya gelen bir iliskide olmaması gereken birsey olmus

Sadece gelınlıkte olsa iyi.. Aklınıza ne gelırse yüzük, kuaför, eşya ,albüm vs vs en ucuza hallettım ,kıymet bılındımı kesınlıkle hayır, kızlarına herseyın en lüksü oluyor bunu da sanki erkek tarafı yapmak zorundaymış gibi konuşuyorlar

Valla alıcak tabi

Böyle şeyler 1 kere oluyor
kızın içinde kalmasın hersey gönlünce olsun işte

7 sene oldu evlendim
hala Çeyiz alisverişimde kV min istediklerimi almadığını unutmadim

Keşke hersey gönlümce olsaydı

Yani unutulmuyor böyle şeyler
Perilla_06

Tayın die diye herseyın ucuzuna gittim fena psıkolojık baskı yaptılar ailesi. Sana diyorum ki koltuk TV masa salon için sadece kalıtelı al hani ıvır zıvır alma,yatak odası da öyle. Zira ucuz diye daha taşınmadan eşya elimde patladı ,sabit yere gecıcez dıye dıye de yıllar gectı hala eski model kırık yamuk eşyalar.. Vala gelınlıgımı net hatırlamıyorum bile modelını ki o dönem begendıgım modeldı, ama esyaalr asıl kullanacagın şeyler. En azından paket de Alsan kalıtelı bi marka al

Sen 100o lirayi az görebilirsin, iki pantolon parasi senin icin fakat bircok insan icin aileyi gecindiren aylik maastir. Ki sorun bu bile degil. Sorun 1000 lira degil ki. Nisanlisi esirgese, 3500 liralik gelinlikte almazdi. Demek ki o'da kizin icine sinen bir gelinlik almak istiyordu. Ki kizin icine sindi ki kapora bile vermek istedi.

Sonrada benim görüsümde kiz nisanlisini keriz olarak gördü "eh madem 3500 veriyor, bakalim 4500'te verecekmi?" gibi bir düsünce oldu. Sonraki tutumu (Facebook olayi) bu görüsümü destekledi. Madem baze seyler hosgörü, kalp kirmamak, kizda diyebilirdi "zaten gelinlik pahali, üstüne ben biraz katayim kendim alim gelinligi,dügünde bircok para gidiyor, sikmayim nisanlimi" diye.

Bak simdi kiz ilk basta 2000lik bir genlinlik istese ve nisanlisi "ya ne sacma, 800'e alanlar var, sen niye almiyorsun" dese ben kizi savunurdum. Evet hayali o gelinlik ise alinmali. Hatta ayrilmasina bile tavsiye ederdim.

Ancak burda konu cok farkli. Hayalindeki gelinligi zaten bulmustu. Mecburmu daha pahali modelini almak? Ve evet beyaz esyayi ucuz almis olabilir fakat bu fedakarlik degilki. Oldugun durumu ve gereken sartlari kabul etmektir. Karsiliksiz olmali bu. Bir gün gelir nisanlisi alttan alir yada konu sahibini idare eder. Evlilik böyle birsey zaten.

Yalnız bir cok yerde paltolar böyle artık en ucuz denilen waikiki bile 150 lira vermiş palto fiyatlarina
Artık her sey pahalı neyse
Orada haklısınız konu sahibinin adamdan çok hatası var
İlk basta bu gelinlik deyip sonra yan çizmek çok saçma
Zaten seçim yapıldıktan sonra niye dönüp diğer gelinliklere bakar ki bir insan
Ayrıca hastaneden foto atmak falan çok çocuksu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…