- Konu Sahibi Perilla_06
-
Bu zamana kadar herşeyden kıstım yukardaki yorumlardada anlattım durumu öyle şımarık biri değilim kimsenin cebindede gözüm yok düğün yeri eşyalar herşey oların istediği gibi oldu olacakta tek isteğim bu
Bakın bu parayla değer biçmek değil tam tersi 1000 lira için karşıdakinin kalbini kırıp kirmamakla ilgiliO es onu odun oldugundan dolayi söylüyor, kadin fedakar oldugundan dolayi degil. Benim kayinvalidelerimin durumuda gayet iyidir. Hic bir zaman bisey istememisimdir. Bohcaya zaten karsi olan bir insanimdir. Ancak esim ile gayet iyi anlasiyoruz, beraber tatile gidiyoruz, birbirimizi mutlu etmeye calisiyoruz.
Evlilik bir is anlasmasi degildir. Birseylerin alinip satilmasi söz konusu olamaz. Evlilik mücadeledir. Beraber hayat mücadelesini vermek, can dostu olmak. Evet bazen fedakar olmaktir, bazende keyfimiz icin bencil olmaktir.
Ama ne oluyor, bircok genc kiz odunun birini buluyor. Kiskanclik, kisitlama ve bariz anneciligini ya görmezden geliyor, yada 1 yil icinde evlenerek tanimadan evlilik yoluna giriyor. O odun adami ister 10 milyon borca sok. Kadinin gönlünü yapmasini bilmez, saygi duymayi bilmez cünkü odun o.
Belki siz de hem düğün yapıp hem ev dizmeye çalışıyor olsaydınız iki paltoya 1000 tl veremezdiniz.Bakın bu parayla değer biçmek değil tam tersi 1000 lira için karşıdakinin kalbini kırıp kirmamakla ilgili
Herkes 1000 lira çok fazla yazip durmuş o paraya gecen kendime iki palto aldım eger bir kocam olsa beni gommesi gerekiyor o zaman
Şimdi illa düğün isteyen kendine gelinlik alınmasını bekleyen biri gibi düşünüyorsunuz beni ama söyleyeyim küçüklükten beri düğünlerden nefret eden gitmemek için direnen düğünlerde acayip sıkılan kendimde duz nikahla evlenmeyi düşünen biriyim
Ama ben yorum yaparken karşıdaki kişinin yerine koyarım kendimi her zaman
Kendi ailemin yanindan baska yere tasiniyorum her seyin en ucuz yollusunu alıyorum ama tek bir konuda diretiyorum gelinlik
Ama bunun icin de kalbim kiriliyor
Bazıları çıkılacak balayini nikahtan sonra yemeği sorun eder bazısı gelinliği bazısı düğün salonunu
Ama çarpık bir anlayış var düğün salonunu sorun eden varoş balayına gidilecek yeri sorun eden modern oluyor
Sadece gelınlıkte olsa iyi.. Aklınıza ne gelırse yüzük, kuaför, eşya ,albüm vs vs en ucuza hallettım ,kıymet bılındımı kesınlıkle hayır, kızlarına herseyın en lüksü oluyor bunu da sanki erkek tarafı yapmak zorundaymış gibi konuşuyorlarAyni seyi ben de yasadim 3000 tlye begendim aradim soyledim 1500e de gelinlikler var 3000 ne cok fazla falan dediler tavrini koymakla cok iyi yapmissin sakin geri adim atma ben gittim salak gibi uygun gelinlik aradim buldum hayalimdeki gibi miydi? hayir. icimde kaldi mi? evet. kiymetim bilindi mi ucuz bulunca? ona da hayir. simdi gorumcem 3000tllik gelinlik begeniyo kendine :))) agirligini koy
Tayın die diye herseyın ucuzuna gittim fena psıkolojık baskı yaptılar ailesi. Sana diyorum ki koltuk TV masa salon için sadece kalıtelı al hani ıvır zıvır alma,yatak odası da öyle. Zira ucuz diye daha taşınmadan eşya elimde patladı ,sabit yere gecıcez dıye dıye de yıllar gectı hala eski model kırık yamuk eşyalar.. Vala gelınlıgımı net hatırlamıyorum bile modelını ki o dönem begendıgım modeldı, ama esyaalr asıl kullanacagın şeyler. En azından paket de Alsan kalıtelı bi marka alAnkaradayım gelinlikçileri gezdim ama istediğime herkes çok fiyat veriyr en ucuzu burası çalışsam minnet etmiycem maalesef şuan alacak durumum yok çeyize harcadım elimdekinide ev eşyasını tayinci olduğu için çok ucuz alcaz zaten önceden sesini çıkarmazdı tamam derdi şimdi fikri değişti
Bakın bu parayla değer biçmek değil tam tersi 1000 lira için karşıdakinin kalbini kırıp kirmamakla ilgili
Herkes 1000 lira çok fazla yazip durmuş o paraya gecen kendime iki palto aldım eger bir kocam olsa beni gommesi gerekiyor o zaman
Şimdi illa düğün isteyen kendine gelinlik alınmasını bekleyen biri gibi düşünüyorsunuz beni ama söyleyeyim küçüklükten beri düğünlerden nefret eden gitmemek için direnen düğünlerde acayip sıkılan kendimde duz nikahla evlenmeyi düşünen biriyim
Ama ben yorum yaparken karşıdaki kişinin yerine koyarım kendimi her zaman
Kendi ailemin yanindan baska yere tasiniyorum her seyin en ucuz yollusunu alıyorum ama tek bir konuda diretiyorum gelinlik
Ama bunun icin de kalbim kiriliyor
Bazıları çıkılacak balayini nikahtan sonra yemeği sorun eder bazısı gelinliği bazısı düğün salonunu
Ama çarpık bir anlayış var düğün salonunu sorun eden varoş balayına gidilecek yeri sorun eden modern oluyor
Yalnız bir cok yerde paltolar böyle artık en ucuz denilen waikiki bile 150 lira vermiş palto fiyatlarinaSen 100o lirayi az görebilirsin, iki pantolon parasi senin icin fakat bircok insan icin aileyi gecindiren aylik maastir. Ki sorun bu bile degil. Sorun 1000 lira degil ki. Nisanlisi esirgese, 3500 liralik gelinlikte almazdi. Demek ki o'da kizin icine sinen bir gelinlik almak istiyordu. Ki kizin icine sindi ki kapora bile vermek istedi.
Sonrada benim görüsümde kiz nisanlisini keriz olarak gördü "eh madem 3500 veriyor, bakalim 4500'te verecekmi?" gibi bir düsünce oldu. Sonraki tutumu (Facebook olayi) bu görüsümü destekledi. Madem baze seyler hosgörü, kalp kirmamak, kizda diyebilirdi "zaten gelinlik pahali, üstüne ben biraz katayim kendim alim gelinligi,dügünde bircok para gidiyor, sikmayim nisanlimi" diye.
Bak simdi kiz ilk basta 2000lik bir genlinlik istese ve nisanlisi "ya ne sacma, 800'e alanlar var, sen niye almiyorsun" dese ben kizi savunurdum. Evet hayali o gelinlik ise alinmali. Hatta ayrilmasina bile tavsiye ederdim.
Ancak burda konu cok farkli. Hayalindeki gelinligi zaten bulmustu. Mecburmu daha pahali modelini almak? Ve evet beyaz esyayi ucuz almis olabilir fakat bu fedakarlik degilki. Oldugun durumu ve gereken sartlari kabul etmektir. Karsiliksiz olmali bu. Bir gün gelir nisanlisi alttan alir yada konu sahibini idare eder. Evlilik böyle birsey zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?