Cafede oturdum ağlıyorum sinirden

ne alaka:) ay bayanlar bu gece iyi uyumadınız galiba saldıran saldırana ama inanın umrumda değil. Kulanılmiş gelinlik nedir.... Allah aşkina...
Sselin diye yorum yapan kişi açıkça dalga geçmiş kinamis alay etmiş küçümsemis ve elestirmis siz de cevap verip destek vermissiniz ben öyle anladim

İnsanların konularını küçümsemekten başka bir şey yapmıyorsun o gelinlikte şey yapmıyorlar yalnız.

Iyi de adam zaten gelinlik icin gayet guzel bir butce belirlemis. Ayrica dugun esya vs masraflar da var. Adam hic bir sey yapmamis gelinlikten kismasa bari durumu vok sacma. Kendi kazanmayan insanlar baskasinin kazandigi paralar hakkinda cok rahat harcama planlari yapiyor. Bu bana ters mesela.

Valla bizde isler soyle yuruyor, ben 7 sene once evlenirken kendi cebimdeki son para ile arkadasimin annesinin resmen olucu pazarligi ile 1500 tlye kiralanan gelinligi 500 tlye kiraladim arti cicegine para vermedim arti bir de bindalliyi da yaninda hediye kiralamis oldum. 100 tl fazla deseydi veremeyecektim valla cebimde o kadar vardi. Herseyimizi kendimiz yaptik cunku, kaynanamin kayinpederimin kaynimin bana taktigi bilezige kadar... Herneyse suanki durum, evde bir dedigim iki olmaz, kiyafet yeme icme gezme vs sormam bile. Ben bisey alirim esim diger renklerinden de al der, daha kalitelisine bak parayi dusunme der. Her firsatta evlenirken onu zora sokmadigimi soyler ve ben herseyin en iyisini hakediyorumdur.benim kac senelik fedakarligimin karsiligini cok guzel bir sekilde goruyorum suan. Ama verdiginiz 10 senelik ornek konu sahibine uymuyor maalesef. Konu sahibi ne fedakarlik yapmis yahu dur bakalim hersey yeni basliyor. Ha boyle en ufak bir olayda hastanelere dusup oradan durum paylasiyorsa karsisina gercekten fedakarlik yapmasi gereken birsey ciktiginda ne yapacak cok merak ettim.

Yazik gunah yahu adamdan nerdeyse maaşı kadar gelinlik istemissin. Insanin biraz yuzu kizarir.
Onu gectim israftır. diger esyalar en ucuzundan secilecegine gore oyle para sacacak kadar zengin birisi degil galiba nisanlin.
Ayniisini sana yapsa damatligi kız alıyor ya hani. 5 binliralik damatlik istese ne yaparsin acaba.
Bence otur dusun tasin ne yapiyorum ben de.

Arkadaslar yeni evlenen birisi olarak söylüyorum ki gelinlik fiyatları aldı başını gitti 3500 tl bir gelinlik için gayet normal bi fiyat. Zaten en kötü gelinlik 3000 tl.
Gelin hanımmmm ayrıca keşke nişanlınıza hemen haber vermek yerine gelinlikçiyle biraz pazarlık yapsaydınız :)
Benim gelinliğim 6000 tl idi pazarlık ile 3750ye düşürdüm :) daha sonra onu bir aracı site ile başka birine 1700 tlye sattım :) zaten gelinlikçiler fiyatları fazla fazla söylüyor yedirebildiklerine yediriyor :) pazarlık şaaart

Valla maşallah diyorum adam bı gelinliğe 3 bin veriyor ki dediğinize göre maaşının yarışı elinizi vicdanını zaten koyun düşünün derim yani bı de çok kararsiz siniz belliki ben ne istediğimi bilerek gittim anlattım.soyle olsun diye çıkarttı kız neymiş ilk ben giyecekmisim 2bin buna benzer daha uygunu var mı dedim var dedi çıkarttı o daha güzel di vallahi bin liraya hem gelinlik hem abiye hem bindallı kiraladım isteyince oluyor herkezde bayıldı fiyatı duyan sasirdi aynı gelinliği sadece prenses modeline kuzenim 2bin verdi neden marka yerden kiraladı çünkü bu kadar takilip da kendinizi uzdugunuze değmez vallahi

Kendi adıma konuşacak olursam,düğünüm yemekli oldu,boğazda çok şık bir mekanda yapıldı.
Evime istediğim eşyaları aldım,beyaz eşyalarımda en iyisiydi (bir kez servis yüzü görmedi 7 senelik evliyim) Mobilyalarımda hala yeni gibi,değiştirmek istiyorum sağlam oldukları için kıyamıyorum.
Perdelerimde kaliteliydi hala sapasağlamlar,değiştirmedim.
Bindallı çok gereksiz bir detaydı gittim kiraladım.
Gelinlik konusunda da tanıdığımız bir terzi vardı,o dikti,gittim fransız dantel aldım verdim kadına. Muhteşem bir gelinlik çıktı ortaya hemde çok uyguna. Eşim istersen alalım demişti,bende bir gece giyeceğim o kadar para vermeye gerek yok,diktirelim diye ısrar ettim. Diktirdim hiçte pişman olmadım. Tam istediğim gibiydi gelinliğim.
Kuaförüm en iyisiydi,ona güzel para verdik diyebilirim,güzel bir saç makyaj yapıldı.
Bugün yine evlensem yine aynı mantıkla hareket ederdim.
Birşeyleri kiralamaktan,diktirmekten gocunmazdım.
Bakın gelinliğim kuru temizleme yapıldı,evde yer kaplıyor. Kızım olmasa belki verirdim birilerine. Kızım isterse ilerde giymek diye saklıyorum,istemezse giymez kendi tercihi. Annemin gelinliği olsaydı belki ufak tadilatlarla değiştirip giymeyi düşünebilirdim,severim bu tarz şeyleri ki annemin dolabından birçok parça alıp giymişliğim vardır.
İmkanlar el vermezdi,gelinlikte kiralanabilirdi bence,1 gece giyiliyor,bu artıkçılık vs olamaz yani. Ha gelinlik kiralamaları pahalı diye biliyorum,belki kiralamak için o kadar para verileceğine ucuz bir gelinlik bakılabilir ama hepsi tercih en nihayetinde.
Bu tip şeyler icin kendinizi de doldurmayın. Birbirinizi de kırmayın derim konu sahibi.

ben sizi haksız buldum. adamın aldığı maaşı bu kadar irdelemeniz hoş değil. nişanlınız olsada hoş değil.
6 bin alıyor ama ne şartlarda alıyordur di mi?? çalışın siz de alın.
kaldı ki adam 15 günlük alın terini gelinliğe ayırmış zaten. siz 40 akıl 40 fikirsiniz belli. yarın da o gelinliği beğenmezdiniz.
adam haklı olarak başta tavrı koymuş. taviz tavizi doğuracaktı.
ben gelinliğimi kendim kiralamıştım mesela. ha size öyle yapın demem ama bu yaptığınızda şımarıklık olmuş.
sonracıma Elazığ gayet medeni güzel bir il . bu kadar aşağılamanızda hoş değil.
ben sizin tavırlarınızı çok basit buldum. hiç evliliğe hazır değil gibi.

biraz daha araştır. içine sinen uygun bişi bul. 3500 normal sayılabilecek bir miktar kaliteli bir gelinlik için. ben çok içime sinen bir gelinliği 2500 e almıştım. hiç tahmin etmediğim bi yerden hem de..
6000 maaş alıyo diyosun ama biz eşimle toplam 9 bin alırken paraları saçamadık, hesap yapa yapa öldük.. kolay değil inanın geleni olduğu gibi gideni de var bu paranın. ki müstakbel eşiniz 3500 gelinliğe vereyim diyorsa maaşın yarısından fazlası demek ve gerçekten iyi bir miktar o maaş için.
düğün zamanı illa oluyo bu atışmalar ama geçiyo. mutluluklar dilerim her ikinize de

Vay arkadaş kaprislere gel.3500 ucuz mu geliyor ilginç şaşırdim doğrusu.calisiyorsaniz 1000 tl yi siz ekleyin calismiyorsaniz da karsinizdakini de dusunun

Çalışıyorsanız neden üzerini siz vermiyorsunuz? Ya bir de 1 gün giyilip kuru temizlemeye verilip evin bir köşesine tıkıştırılıyor. Valla gözüme batmaya başladı benim mesela. Tabi siz şimdi yeni evleniyorsunuz hayaller vs ama bence başka konularda sorun yoksa aranızı bunun için bozmayın.

Size karsi normalde de tavıri boyleyse bir dusunun.Tamam belki zor olacaktı nişanlıniz için ama gelinlikte herzaman giyilmiyor.Ayrica bağırması da hiç hoş değil.Eger maddi olarak evliliği kaldıracak durumda değilse hiç girismeseydi bu işlere.Iyi düşünün bence.

Konu sahibi resmen hırs yapmış. Çalışan kazanan sizin nişanlınız sevdiğiniz insan. Sırf bu yüzden tartışmaya giremeyen değer mi. Madem daha sonra başka gelinlik beğendiniz nişanlınızda daha fazla veremem dedi 1000 tl yi ekleyip alsaydınız.

1000 tl ev eşyasıne koyarsınız yahu hakikaten bir kere giyeceğiniz şey. haksız sizsiniz. ben de gelinlik almaya gittiğim gün ağlamıştım bir sürü kendimi tutamayıp ama parasını hem kendim veriyordum hem de yalnızdım her işte olduğu gibi. öyle bir şey sandım sizinkini de yapmayın lütfen

Kadın ya da erkek hiç fark etmez insanlar belli bir olgunluğa erişmeden evlenmemeli? Konu sahibi arkadaşım bu söz senin içinde geçerli? İlk 8 sayfayı okudum yorumlarınızda anlattığınız davranış şekliniz tamamen çocukça geldi bana.

aynı modeli farklı mağazalarda arayın.1000 tl için de kavga etmeye gerek yok
bu arada elazığ köy gibi bir yer değil

Belki 5 sene sürekli görülüp kullanılacak ev eşyaları en ucuzundan ama 1 gün giyilecek hatta 24 saat bile doldurmayacak gelinlik üzerine ağlamak... yerinizde olsam başka şeylerle ilgilenirdim. Siz nasıl olur da beni kırar kısmına takılmışsınız gerçek hayat eğer damat çok Zengin değilse prenseslere hitap etmeyebilir.

hayatta başka birinin gelınlıklıgını giymem... bu gercekten kişiden kişiye değişir. Artıkcımıyım ben.

Bende bir başkasının gelinliğini giymiştim.

demek ki bende artıkçı sınıfına dahil oluyorum

siz gelinlikçilerde satılan her hazır gelinliğin hiç giyilmediğini mi sanıyorsunuz ?

Hadi gelinliği diktirdiniz ama kiraladınız diyelim. gelinlik iade edildiğinde muhakkak başka bir gelin adayına kiralanıyor.
ne yani herkes artıkçı mı oluyor. nasıl çirkin bir düşünce tarzı bu yahu.

bazı insanların kendilerini kraliyet ailesi mensubu gibi görmelerini anlayamıyorum.

Kibirden burunları yere düşse eğilip almayacak kibire sahip insanlardan Allah uzak etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…