Cahille Sohbet

Ben genellikle boş boş yüzüne bakıyorum üç yıldır kendisini anlamıyormuş gibi yapıyorum hala anlamadı
Sanırım en iyisi bıkmadan, usanmadan anladığı dilde cevap vermek .
Olabildiğince sakin bir şekilde şahsen deneyeceğim..

aynen canım çocuk için.
dört oğlu var anlatırken kasıla kasıla anlatır.içme aldatma küfür gözü dışarda herşey mevcut ancak
onlar gözükmez ya da bilmez neden

Yakin cevrem ise pat pat söylerim cünkü yobaz düsüncelere tahammül seviyem -5. Disardan birisi ise yine pat pat söylerim, ama muhabbeti kisa keserim bir daha da konusmam. Beni kiskirtmaya calisan kisi beni kesinlikle tanimiyor, yoksa denemezdi bile

aynen canım çocuk için.
dört oğlu var anlatırken kasıla kasıla anlatır.içme aldatma küfür gözü dışarda herşey mevcut ancak
onlar gözükmez ya da bilmez neden
Ben böyle insanları görünce dilimi ısırıp Allah'ım uzak et böylelerini diyorum. Geleceği kimse bilemez, insan övündüğü şeyden sınav olur. Biz hayırlısı diyip geçmeye devam edelim

Valla akrabalarımızda var. Kırmadan gülerek laf sokuyorum. Fikirlerimi söylüyorum, devam ediyorsa sizin fikrinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum siz benimkine saygı duymuyorsunuz dinlemek zorundasınız diyorum. Oturduğunuz yerden nasıl paralar kazanıyorsunuz siz alın teriyle çalışmak ne demek hiç bilemezsiniz diyene de oturduğum yerden para kazanabilmek için senelerce it gibi okudum çalıştım sizde bu alın teriyle emekle bir yere gelmeye bilemeyeceksiniz demiştim. Arada diyorum. Ama annem yokken diyorum Koca kadın da olsam annem bazen ters bi bakış atıyor gülerek odadan çıkmak zorunda kalıyorum

Peki bunu aslında iyi niyetliymiş adı altında yapıyorsa? Aslında sizi çok seviyormuş gibi ? Büyük tepkinizde herkes noldu o seni düşünüyor ondan dedi diyecekse ne yapardınız? Cidden ben çözüm bulamadım.

Gönül böylelerine cevap verip çenelerini kapatmak istiyor ama siz ne derseniz deyin karşı taraf abuk subuk kelime oyunlarıyla, konu saptırmalarla sizi tahrik etmeye devam ediyor. O yüzden ben kendimi açıkladıktan sonra cevap vermeyi kesiyorum. Bu durumda da susturduklarını zannedip havalara giriyorlar. Bu bir kişilik bozukluğu maalesef, laf dalaşına girmek sizi yıpratmaktan başka bir işe yaramaz. Atalarımız ne güzel söylemiş "edepli edebinden susar, edepsiz susturduğunu zanneder" diye. Gerekeni yaptıktan sonra görmezden duymazdan gelmek sizin için en sağlıklısı, ben öyle yapıyorum. Saldırılar bir süre devam ediyor ama sonra başka başkalarına saldırmak üzere yollarına bakıyorlar.

Cevap verecegim kisinin kim olduguna bagli ve kendimi nasil rahat hissedecegime.

Hic tanimadigim birisi cocuklarim kucuk ve ateslilerken hastane bahcesinde bu cocuklari boyle gezdirme dedi.
Hıı tmm bakisi attim.
İste ben biliyorum ben kac cocuk buyuttum falan yapinca hala, sessizce sizi hic ilgilendirmez, cocuklar atesli, annesi benim ve akli melekelerim yerinde dedim, sustu.
Bunu ilk kez yapmistim ve cok gergindim zaten ama orda sunu gordum biraz miyminti bir tip gibi hissedildiginde ustune gelmekten cekinmiyor bu tipler.
O bir daha hic gormeyecegim biriydi daha rahattim tabi ama muhatap olmak zorunda oldugum biriyse ayarinda cevabimi veririm, moduma gore.

Onceden susmak asilliktir vs derdim etrafimdaki kimseye tek bir laf edemezdim ama baktim zamanla ben geriliyorum mutsuz olup kafama takiyorum cevap verme yolunu secmeye basladim.

Derdim herhangi bir konuyu anlatmak degil, cahil muhatabimin bakis acisini degistiremem ama benim alanima giriyorsa orada durdururum.
Gerisi ne yaparsa yapsin bana ne.

aslında cahille hangi ortamda muhattap olduğuma bağlı benim için. iş ortamında he he deyip, profesyonelce sohbeti azlatmak lazım. akraba falansa çat çat laf yapıştırıp küstürmeyi seviyorum. o küserse ben adım atmadan barışmaz ne olsa. arkadaş desen böyle kişilerle arkadaş olmaya gerek yok, tek özgürlük alanımız arkadaşlarımız niye böyle insanlar seçelimki.

Bir örnek verebilirmisiniz?
Mesela ben başka bir şehirde yaşıyorum ve canım eltim beni çok özlüyor. Gelecek ay muhakkak gelin size şunu yaparız. Ya da çok özlüyoruz bilerek eşimin ailesinin yanında yapıyor. Ya da şunu kadın yapmak zorunda değil diyorum ev işleri vs. benim eşim yapmaz diyor benim eşimde yapmazmış evlenince yapmış ama yaptığı için benim adıma çok mutluymuş mesela..

Eskiden olsa savaşa girer gibi girer, altını üstüne getirir, galip çıkardım tartışmadan. Ama artık yüreğim kaldırmıyor ya. Yazık kafana deyip geçiyorum. Bazı insanların dünyada bıraktığı karbon izine, oksijen israfına yazık cidden. Yani boşuna dinozorlar falan yok olmuş. Valla çok üzülüyorum bu duruma. İnternetteki çoğu tartışmayı okumuyorum bile. İçim daralıyor fikirsizlikten. Cringelerden cringe beğeniyorum resmen.

Hiç kendimi yormuyorum, sinirlerini bozacak şekilde gülüyorum… Bir de bağırınca üstünlüğünü kabul ettireceğini sananlar oluyor mesela, onlara direk kahkaha atıyorum. Kimseye bir şey öğretmek, anlatmak gibi bir misyonum yok bana ne ?! 40 yıl sonra geldiğim nokta budur…

Ben bunda bir şey göremedim ya.
Gercekten adiniza sevinmis de olabilir, burda laf sokmus gibi gelmedi bana.
Adi elti olunca illa da kotu niyet aramamaliyiz bence.

Ha bunlar haricinde hissettiginiz hani o yalnizca kadinlarin hissedebilecegi bir sinsilik varsa bilemem ama yine de aciktan aciktan bana bir kotulugu dokunmuyorsa uslubu boyle derim, kabul ederim.

Kaldi ki sizi ozluyoruz, buyrun gelin, size sunlari yapalim denmesi bence cok tatli.
Yakinlik kurmaya calisiyor galiba ama siz ne yapsa şov gibi gorup ters anlayacak gibisiniz.

ikisi de zor bir durum. hak ettiği cevapları vermek çözüm değil devamı zincirleme gelir.
Sinir olup susmak da çözüm değil kendince bir kazanç sonucuna varır..
Önce haddini bildirip sonra muhatap olmamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…