Çakal Feyzo

Tam olarak ne demek istediğimi yazmışsınız
anlıyorum az çok sizi. benim de babam gerçekten bu konularda katı bir insandır mesela. lisede bile sevgilimin olması fikrinin çok ayıp bir şey olduğunu sanırdım, babam sevgili lafına dahi katlanamayan biridir. gelgelelim ben kendim bir şeyler başardıkça, bir birey olarak ayakta durabildiğimi gördükte o da bana herhangi bir konuda söz söylemez oldu. çat diye arasa ne yapıyorsun dese, iyi baba x'le tatildeyiz sen ne yapıyorsun diyebilirim ben. toplum aynı toplumsa ve ben bunu diyebiliyorsam, erkek arkadaşımın da aynısını yapabilmesini beklerim ben. ailesinin görüşleri ailesini bağlar, bana 30 yaşımda sevgilimle tatile gittim diye "rahat" diyecek bir ailenin de varlığını ben kabul etmek istemem. bence bu durumlarda erkek kadını ailesinden korumuyor, kendisini kendi ailesinden koruyor bu tartışmalara girmekten kaçınarak. kafa rahatlığınız için "bu da böyle" diyip geçip gidebilirsiniz belki ama iç gıcıklayıcı olduğunu kabul ediyorum.

Evet gitmesin ben de bunu anlatamıyorum.
Madem gizliyorsun işten çıkmış gibi yapıyorsun e çıkma tatile
Ay ne alaka? Hepimiz ailemizin hayat görüşlerini mi taşıyoruz? Bizim hayatimiz bu, bizim dogrularimiz. Konforumuz bozulmasin diye gerçekleri gizlemenin kime zarari var?

Evet üzerine konuştuğumuzda ablalarına hala daha müdahale ettiğimi söyleyip (evli) karıştığını söylediğinde hak verdim

Bence evlenince bu aileyle yapabilir misiniz yada erkek arkadaşınız sizin olusturacaginiz aileyi kendi ailesine karşı karıştırmadan köprü görevi görebilecek mi bence bunlara odaklanmanız daha iyi olur.

evet ben de annem aradığında tatile gideceğiz dedim. Gittiğimde nasıl geçiyor dediğinde muhabbet ettim anlattım.
Tam olarak şu cümlenize katılıyorum 30 yaşında bireyler olarak tatile gittik diye beni “oğlumuzun aklını çelmiş yada rahat “ diye göreceklerse o aileyi ben de istemem. Ama maalesef şuan öğrenemedim ne diyeceklerini. Anlık olarak durumu kurtardı. Kafa yapıları böyleyse yine bir yerde anlaşılır gibi geliyor. Açıkçası söylemesini isterdim o zaman ailesinin tepkisine karşı takınacağı tavır önemli çünkü. Her zaman bu şekilde kaçınacak mı ? Yaptığı hareketin arkasında mı duracak. Tatil konusu ufak bir detay sadece ama duruşu tavrı asıl önemli olan.

Bence evlenince bu aileyle yapabilir misiniz yada erkek arkadaşınız sizin olusturacaginiz aileyi kendi ailesine karşı karıştırmadan köprü görevi görebilecek mi bence bunlara odaklanmanız daha iyi olur.

Ben de bunu merak ediyorum açıkçası. Söyleseydi ailesinin tavırlarına karşı kendi duruşunu görebilirdim

Tatile çıkmaya mi karar verdiniz?
Bence kendine sorun çıkarmak için bir şeyler ariyorsun.
Ben de sevgilimle tatile çıkabilirim ama aileme söylemiyorum. Çünkü söyleyebileceğim bir aile degil, tanıyorum. Neden büyük mesele haline gelecek bir şeye dönüştüreyim ki?
Konunun dürüst,hayırlı evlat olmakla da bir ilgisi yok. Türkiye'de yaşamakla, Ortadoğu toplumu olmakla ilgiisi var.
Bu arada evlenmeyi düşündüğüm biriyle tatile çıksam da bunu söylemez,hatta tanıştıracaksam sosyal medyadaki beraber geçmiş tatil fotolarımizı silsin isteyebilirdim,sorun çıkmasın diye.
Herşeyi mesele haline getirmeye gerek yok

ben anlattığınıza benzer bir kişiyle ilişki yaşarken 21-22 yaşındaydım, o zamanlar rahatsız olsam da pek umursamıyordum bu durumu sonuçta biz istediğimiz gibi bir ilişki yaşayabiliyoruz diye. şimdi 28 yaşındayım ve düşüncem şu ki, dünyada 8 milyar insan varken ben bana böyle saçma saçma sorunlar yaşatacak biriyle birlikte olmak zorunda değilim. bu konudaki örnek bence hayat görüşlerimizin birbirinden ayrı olduğuna dair, tolere etmenin gereksiz olduğu bir durum. ben yetişkin biri olarak kararlarımı rahatlıkla ailemle paylaşabiliyorken, bu yaşımda neden bunu yapamayan biriyle olayım diye düşünür ve muhtemelen en baştan bir ilişki kurmazdım. aileme %100 dürüst olduğum kadar, erkek arkadaşıma da dürüstümdür, ve ailesine rahatlıkla yalan söyleyebilen biri benim birlikte olmak isteyeceğim biri değil artık. tabi bunlar benim görüşlerim, belki ben de bir başkasının asla tolere etmediği bazı durumları tolere eden bir insanımdır ve bu da başkalarına saçma gelir, bilmiyorum. siz mutluysanız gerisi önemsiz.

E ondan sonrada koskoca adam ailesi yüzünden benle tatile gelmiyoooo nidaları atacaksınız
Yine saçma da saçma izin verecekler çünkü benim ailem veriyooo diye tutturacaksınız

Adam sizi koruyor biliyor ailesinin huyunu iyilik yaranmiyor gercekten bazilarina.
Bizde cok tatile gittik evlenmeden önce esim hep ailesinden gizledi benim ailem biliyordu. Biliyor iste kendi ailesini üstelemeyin bilseler dedikodunu yapicaklar.

Benim sezilerime göre sizin asıl derdiniz kendinizi kabullendirmek
Adam ailesine tatile çıktığınızı söylerse iş ciddiye biner benle evlenir sanıyorsunuz

Teşekkür ederim umarım siz de çok mutlu olursunuz

Okuduklarımdan, sevgilinizin yaptıgı şeyin sizi korumak değil ,ailesine karşı kendi kararlarını savunmaktan kaçmak oldugunu düşündüm. Ailesine yalan söylüyor çünkü yaptıgının arkasında duramıyor.Ben sizin yerinizde olsam bu sorunu konusurdum,beraber yaşadığınızı,beraber tatile gittiğinizi ailesiyle paylaşamıyor çünkü muhtemelen o ailenin kendi kızları için böyle şeyler söz konusu bile olamaz.Kendi kardeşi olsa kabullenmeyeceği şeyleri sizin normal karsılamanızı isteyemez.30 yasında genç bir adamdan arkasında durabileceği şeyleri yapmasını talep etmeniz bence çok normal

Gerçekten de bu benim demek istediğim ya. Mantıklı yaklaşım diye buna derim. Teşekkürler

Benim sezilerime göre sizin asıl derdiniz kendinizi kabullendirmek
Adam ailesine tatile çıktığınızı söylerse iş ciddiye biner benle evlenir sanıyorsunuz

Benim asıl derdim evlenmek olsa şimdiye evliydim. Ailesi beni biliyor. Tatille evlenmek arasında nasıl bir bağ var anlamadım.
Evlilik iki kişinin aldığı bir karar benle tatile gitti diye iş nasıl ciddiye binebilir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…