Çalışacaksın,evine bakacaksın,bakımlı olacaksın, hemde anne olacaksın,

Bakanlığın kendi personeli bile böyle calışmıyor ki :) bknz;ben

aynen korkulu rüyam benimde bu

evliyim çocuğum yok internetten çalışıyorum
temizliği çok abartmıorum sabah kalkınca kahvaltı hazırla topla süpür sil sonra giyiniorum makyajım saçım falan oturuyorum bilgisyar başına eşimde gündz evde oluo çay kahve istediğinde yapıorum akşam üzeri yemek hazırlıorum ayda bir kez de dip köşe yapıorum haftada bir kez renkli beyaz ard arda çamaşır bukadar çok fazla boş zamanım kalıyor o da dışarıda çalışmadığımdan dolayı çalışsam kabus olurdu gerçekten benm tek kabusum çocuk olunca ne olur bilmiyorum

cok guldurdun beni:)

MErhaba hanimlar bazi yazilari okudum.
Ben suan calismiyorum ama inaninki calisan kadinlari ama isini severek yapanlara hayranim.
Cunku calismak sadece para kazanmak degil , insanin birseyler yapabilmesi, kendine guvenebilmesi demek.
Belki ev cocuk is ucgeninde yorulabilirsiniz. Elbetteki bu zor bende evlenmeden once calisiyordum
evlendim ve isim cok uzak kaldi hem esimde istemedi ve calismayi biraktim.
Sonrada yurtdisina geldik ve benim calisma hayalim bitti,
Bir ara esimin isyerinde is basvurum kabul edilmisti bende baslicaktim , kabul etmisti fakat bu seferde
o cikti ve hic giremedim oraya. neyse simdide dil ogreniyorum. KOrece. Sinavlara hazirlaniorum
eger sinavi gecer ve yeterlilik alirsam o zaman tekrar birseyler yapmak istiyorum.
Esim ev konusunda bana cokta yardim eden biri degil , cogu seyi ben yapiyorum.
Calissamda bunun degisiecegini sanmiyorum o oyle biri ve ben bunu kabullendim.
Bunun yaninda o benim maasim yeterli sen evi hallet yeter diyor, belki oda kendine gore hakli
ama bende sevdigim bana keyif veren bir iste calismak istiyorum. Cunku hicbirseyin garantisi yok.
herseyden once bir insan kendi kendine yetebilmeli. Nazicane fikrim bu .

Zaten böyle çalışıyoruz...

Hükümet ciddi bir adım atmalı ve evli olsun olmasın tüm bayanlar 9-16 arası çalışmalı..

Hatta bana göre yarı zamanlı çalışma hakkı olmalı, bana aldığım paranın yarısını versinler sabah 8-12 arası çalışırım.

Çünkü zamanımızı çok ucuz bir fiyata satıyoruz...

İşte olay bu...
Bayıldım bu cümlenize...

Okuldayken Amerikalı bir arkadaş " türk erkekleri yetişkin biri gibi değil çocuk gibi davranıyorlar, bakım bekliyorlar... bu yüzden ilişkilerimde sorun yaşıyorum " demişti bana... O zaman anladımki bu erkeklerin doğasında yok, bunu bizim annelerimiz yaratıyor

Birşeyi merak ediyorum siz devlettemi çalışıyorsunuz yoksa özel sektörde mi?

Ama arkadaşlar böyle olmaz ki, gerçekten bunu yapıyor musun veya yapmaya çalışıyor musun?
Kadın çalışmazsa anlarım, adam günde kaç saat çalışıyor insanların ağız kokusunu çekiyor, e kadın da evdeki işleri hallediversin tamam.
Ama eşleriniz evin geçimini tek başına sağlamıyor veya sağlayamıyor. Siz de onun kadar bu yükün altına giriyorsunuz, hala neden ev işlerini kendi vazifeniz olarak görüyorsunuz ki? Veya erkeklerin öyle görmesine nasıl göz yumuyorsunuz ki? Çünkü bu resmen kullanılmak. Veya eşleriniz size nasıl kıyıyor? Ben açıkçası kendimden utanırdım öyle bir erkek olsam. Benim eşim masrafları karşılayamıyor mu? Canı sağolsun (karşılayabilse de halde kadının çalışması taraftarıyım o ayrı), çalışır destek olurum. Ama üstüne bir de benden iş beklerse açık açık sorarım. Ben senin kölen miyim hizmetçin falan mıyım diye. Ortak yapılmalı herşey. Yoksa ne anlamı kalır evliliğin? Dayanmazdım bu kadarına.

Valla bende4 daha bekarım ama cocuk yokken calışmayı düşünüyorum ama çevremde gerek ailemde çalışıp çocugu olan bayanların evleri de kendileri de çocugun bakımı da çok yetersiz malesef bunların dengesini kurmak çok zor :18: ama zor dedikçe de zorlaşıyor ben çocuk olmadan iş ve evi yürütebilirim diye düşünüyorum o yüzden ev ve esya çok önemli pratik olmalı herşey esyalar tek düzen sade ve şık olmalı bu konuda temizlikten kazanırım diye düşünüyorum yemekleri de genelde pratik kolay şeyler yaparım gerkirse dondurulmuş mantı ev de yapılan sonra mevsiminde olan şeylerden buzdolabına atıp hemen pişirip çıkartmayı düşünüyorum şimdiki evlenmeyi düşündüğüm insana da ev temizlik yardım ve düzenle ilgili tüm şartlarımı koyuyorum umarım böyle olur yani :66:

Son düzenleme:
Hayir öyle degil o;
Calisacaksin insan gibi yasayabilmek icin.
Ev islerini sadece sen yapmayacaksin, evde kac kisiyseniz is bölümü yapcaksiniz, herkes bir seyin ucundan tutacak.
Esinle ilgileneceksin, esin de seninle ilgilenecek herseyden önce. Birbirinizi sevdikten sonra bu kendiliginden olacak zaten..
Kendin icin bakimli olacaksin, kendine saygin oldugu icin ve kendini sevdigin icin bakacaksin kendine, istersen bakma keyfin bilir, zaten kisisel temizligini yapip sacini taradigin zaman da gayet hos bi bayansin.. :)
Cocuguna sen annelik edeceksin esin de babalik, ikiniz ilgileneceksiniz yani ikiniz büyüteceksiniz onu.

Türk erkeği pek yanaşmaz genelde ev işine, kadına yardımcı olmaya. Çünkü anaları onlara pek öğretmemiştir, genelde kız kardeş ve anne halleder bütün işleri. Ama benimle aynı evi paylaşan erkek hadi bi yardımcı olmasın bakalım noluyor...

Son düzenleme:
zor iş gerçekten ben de çalışıyorum çocuğum yok olsa düşünemiyorum ne yaparım.insan ne yapacağını şaşırıyor.

Durumumuz vahim gerçekten.Bende kızım olunca daha da zorlanmaya başladım.Bütün gün kızımla ilgileniyorum.Tmizlik,yemek,eşim kısacası ne ararsan var:)Kızım akşam anca uyudumu bende bitkin düşüp pc ye koşuyorum.Sonra bir bakıyorum gece olmuş.Eşim geliyor yatıyoruz.Sonra sabah erken kalkıyor kızım hoppa bende ayağa.Uykusuzluk oluyor kii şükür ona alıştım( uykuya bayılan biri olarak ).Ama genede her akşam acaba uyusam mı yoksa kendime vakit mi ayırsam ikilemini yaşıyorum.Hangisini seçsem o dert:)Yani zor oluyor.Kİ ben çalışan biri değilim.Çalışan ev hanımının işi çok çok çok daha zordur sanırım.Allah yardım etsin.AMA HER GÜNÜMÜZE ŞÜKÜR.ALLAH EVSİZ,İŞSİZ,EŞŞİZ,ÇOCUKSUZ BIRAKMASIN...

bu yazıları okumak bıle bı kasvet verdı ustume....kadın olmak zor iş...ve benm kocam hem pistir hemde hiçbişeye yardım etmez...benm bide ufaklık var heryerı dagıtır ama eşim kadar değil...çok zorlanıorum bıde mısafırım gelır bol hiçbiri elini sürmez bişeye oylece yuvarlanıp gidiorum kendıme bakmak mı???nerde o lüksüm ev,temizlik ,bebek,derken sadece evde bi bakım oda sadece kremlenme dier zamanlar ful dolu ...işin aslı bnde üşengeclik başladı havadan mı benden mı ötürü anlamadm

Aman yarabbi çocuk diye ölüyorum iş saatlerim cumartesi dahil en erken 19:00, bazen kendime bile zaman ayıracak vaktim kalmıyor, çocuğa nasıl bakıcam onu düşünemiyorum ve nasıl hevesleniyorum ona da akıl erdiremiyorum :S Allah çalışan kadınların yardımcısı olsun. Birde nolur eşlerde biraz destek olsa

Valla ben bekarım, evlenebileceğim de yok ama evli bayanlara imreniyorum. hiç değilse kendilerine yardımcı olabilecek bi eşleri var. bazı arkadaşlar ev işlerine yardımcı olmadıkları için eşlerinden yakınmışlar ama eşlerinin de mutlaka yaptıkları bir şeyler vardır. dışarı işini onlar hallediyordur. siz dışarı işlerine alışık olmadığınız için belki onların yaptıklarını görmezden geliyorsunuzdur. benim annem ve babam yaşlı evin bütün işleri üzerimde faturalar ödenecekse ben ödüyorum, gaz alınacaksa ben alıyorum, kira yatacaksa ben yatırıyorum... belki siz bunları yapmıyorsunuzdur. bekarlık da iyi değil, onu söyleyim

bunların hepsını yapsan bıle bı de ustune aldatılma ıhtımalı ne kötü

çalışmamı cani gönülden isteyen bir kayınvalidem var. ( ki Allahaşükür güzel bir işim var )

kilo aldığım dönemler oldu. kiloları verdikten sonra, " ayy o gö begin neydi öyle " diyen bir kayınvalide.

sürekli cocuk yapmamı isteyen bir kayınvalide. ( inadıma yapmıyorum )

Falanca ayşenin evi çok düzenli diyip, benim evimde düzene laf sokan kayınvalide.

Ve onu hayallerimde boğmak isteyen bir ben, benden içeri

ben çözdüm denklemi.

bu tip şeyleri bekleyeni bir yerlere gömmek

canım ne güzel anlatmıışsın.dediğin ikilemi her gece ben de yaşıyorum.azcık kendime vakit ayırayım desem uykusuz kalıp ertesi gün yorgunluk artmış bir şekilde kalkıyorum.uyuyum desem hiç kendime vakit ayıramadığım için psikolojim bozuluyor.:97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…