Çalışacaksın,evine bakacaksın,bakımlı olacaksın, hemde anne olacaksın,

Diyorum ya sevdem...
Herkesin mutlu olma şekli farklı...
Burda birçok arkadaşımız da çalışarak mutlu oluyor mesela...
Keşke hayat şartları el verse de herkes istediği hayatı yaşayabilse demi...

Bir süreliğine çalışman gerekiyormuş...
O süreci atlattıktan sonra rahata erersin inşallah...

Ben de öyle düşünüyorum, evde olayım düşüncesi daha ağır basıyor...
Mesela dün bu yazıyı yazdıktan sonra eve dönerken yolda düşündüm...
Şöyle 1,500 civarı maaşım olsa sabah 9 akşam 5 olsa, ev burnumun dibinde olsa, cumartesi pazar hiç çalışmasam...
Ay bi an cazip geldi ama sonra ıhhh dedim o da bi yere kadar...
Çocuk olana kadar...
Kendi adıma konuşayım iş yerim rahat ötesi bir yer olduğu halde kendimi sıkışmış, özgürlüğü elinden alınmış gibi hissediyorum...
Keza ibadetlerimi de istediğim gibi yerine getiremiyorum...

Yok yok ben evimin hanımı çocuklarımın anası oliyim

sende işten geldiğinde çocuğunla ilgilen ,onunla vakit geçir.eşinin kıyafetlerini toplama nasıl bıraktıysa öyle kalsın.bırak her şey dağınık kalsın,hatta 2-3 gün yemek dışında hiç bir iş yapmayetiştiremiyorum yoruldum artık falan de,bir nevi kıssasa kıssas yap.sen yapmayınca mecbur paşa paşa yapacak.bence sana güvendiği için öyle yapıyordur yani hiç bir iş yapmıyordur

Son düzenleme:
iyi hoş diyosunuz kızlarda, insanın tüm geleceğini bi adama bağlaması ne kadar mantıklı bu devirde, tamam o adam kocan, canın ciğerinde, hep öyle kalır mı dersiniz:26:

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum benimkide öyle okadar dağnktıki bıkmıştım. sonra yere attığı thişörtlerini hiç toplamadım üstüne bastı bastı geçti oda kaldırmadı baktıki bende kaldırmıyorum başladı toplamaya şimdi alıştı ve bana çok dağınıksın diyo :)) şimdi herşeyi topluyo yapıyo çok titiz oldu tavsiye ederim:)

Narinmiş, pehh! Biz buldozer gibiyiz ondan çalışıyoz! Tövbe Yarabbim! Bu kadar büyük konuşma istersen!

calısmak sadece para kazanmak ıcın mı? calısmak, uretmek, topluma bırseyler kazandırmak, BİREY olabılmek...bu kelımelerın hıc bır anlamı yok mu?
ben bu mantıgı anlamıyorum ben ewde oturayım,kocam calıssın ben ew ısı cocuk falan oye gecsın zaman,ıste erkegın gorewı kadının gorewı falan...kıme gore neye gore? ne bızım o ewı tamamen cekıp cewırme gıbı bı gorewımız war ne de esımızın bızım karnımızı doyurma gıbı bı gorewı war. toplumda kalıplasmıs bı takım seyler hep boyle geldıgı ıcın dogru goruluyor, ama ya degılse? neden sorgulamadan kabul edıyoruz, bu boyledır dıyoruz? erkek dısarda da calısır ewınde de calısmalıdır(netıcede o ewde yasıyor), kadın da aynı sekılde bence.. eger musterek bı hayat yasanıyorsa sorumluluklar her alanda paylasılmalı..

Narinmiş, pehh! Biz buldozer gibiyiz ondan çalışıyoz! Tövbe Yarabbim! Bu kadar büyük konuşma istersen!

Fevri çıkışınıza bir anlam veremedim...
Büyük konuştuğumu da nerden çıkardınız...
Kendi hayatımın hayalini tasvir ettim...
Sizi neden bu kadar rahatsız etti ki...
Enteresan...

ya anlamıyorum. bu bayanların derdi ne. herşeyden şikayet ediyorsunuz. çalışmayın evlenmeyin. çocuk yapmayın o zaman. gidin bir ağacın altına meyvesi düşerse yiyin. düşmezse bekleyin :)

- eviniz her zaman tertemiz ve düzenli olmak zorundamı yok
- eşyalarınız her zaman aynı yerinde kalmalımı hayır
- eşiniz her gün 3 çeşit yemek mi istiyor sanmıyorum.
- çocuğunuz devamlı benle oyna mı diyor kesinlikle hayır.

o halde neyi büyütüyorsunuz. geçmişte yaşadıklarınızı. bugünü ve yarınkileride birbirine ekleyip ne çok işim var deyip sızlanıyorsunuz. halbuki geçmişin yorgunluğu da güzelliği de geçti. yarını şimdiden düşünmek mutsuzluk verir. iş yönünden. sadece bu gün şu işi halledeyim. birde şu yemeği yapayım deyip keyif yapmak varken. neden hayatı kendinize zindan ediyorsunuzki

erkeklerin (çoğu) böyle değil siz hiç duydunuzmu. ben inşaat işçisiyim. günde 8 saat inşaatta çalışıyorum. güneşin bağrında. üstelik bunu bir günde değil. her zaman yapmak zorundayım. çünkü evde beni bekleyen eşim ve çocuklarım var. hayat çok zor dediğini.

azcık düşünün yaaa.

Enteresan...

bende arkadaşa katılıyorum bizde keyiften çalışmıyoz yani siz keyfinizi anlatmışınız narin hanımmmm

bende arkadaşa katılıyorum bizde keyiften çalışmıyoz yani siz keyfinizi anlatmışınız narin hanımmmm

Öyle narinim...
Cidden enteresan...
Benim hayallerim ne çok rahatsız etmiş sizi...
Alaylı alaylı...

Ben de keyfimden çalışmıyorum hanımefendi...
Anlatmaya çalıştığımda bu...
İşteyim şuan...
Herkesin kendine göre yaşamak istediği bir stil vardır...

Yahu nasıl bir toplumuz anlamadım ki...

üniversite okurken bu konuda acayip feministtim...kesinlikle çalışıcam boşuna okudyorum ben derdim...o zaman ki sevgilim şimdi ki kocama....o da bişey dmezdi sen bilirsin nasıl mutlu olacaksan...ama aslında zaten mecbur çalışmak zorundaymışım üni.mezuniyetinden sonra ki 5 yıllık iş hayatım bunu öğretti...çünkü şartlar çok farklı artık..bir maaşla ev döndüren insanlara hayranlıkla bakıyorum..yaşama sdantlerı artık çok farklı...evli insanlar evde vakit geçirmekten mutlu değiller artık yada genelleme yapmayayım biz ve bizim arkadşlarımız diyelim...

evlendiğim gün kendimi kocaman bir borş yumağının içinde buldum..bunu üstüne yenileri eklendi...aileler zaten bizi okutmuş...evlilik zamanı yükün büyüğünü omuzldık o yüzden...bir gün borçlar biterde evde otururum dmedim..hem kamu hayal etim...çalışma saatleri uygun olsun die bir kere bile aklımdan geçmedi çalışmamak...ama işte bu aralar istiyorum ÇÜNKÜ...anne olmak çok istiyorum yaklaşım bir yıldır bebek için uğraşıyoruz ve olmuyo...ve allah nasip ederde bir gün bebeğim olursa onu ben büyütmek istiyorum anneanne de yada kreşlerde büyümesini istemiyorum ilk yürüdüğünü ilk konuştuğunu ben görmek istiyorum....şimdi diyeceksiniz ki çalışan bir sürü anne var ....ama ben biraz farkılı çalışıorum ayda bir kere en az bir haftalığına şehir dışın çıkıyorum.. ve çok sıkıldım...evdeki işler hep birikiyo birzda becereksiz bir ev kadınıyım galiba...mesaim akşam yedide bitiyo...eve gidene kadar saat 8,30 oluyo..eşim ısınmış yemek yemiyo hep taze olmalı o yüzden ben çalışmak istemiyorum bu aralar ama malum şartlar buna müsade etmiyo....

Arkadaş büyük konuşmamışki kendi yapısından bahsetmiş ne var bunda hemen sert çıkışıyorsunuz herkez bişeyleri sevmek zorunda değil yani..

size katılıyorum..

ne varda arkadaşa bu kadar yüklendinizki ne saçma ya Allah Allahhh isteyen istediği gibi söyler sanki size kötü bişey söylediiii

Yazınızı ilk okuduğumda ve diğer arkadaşın yazısını üzülmüştüm ne yalan diyim...
Fakat aslında aynı kapıya çıkıyoruz...
Siz de diyorsunuz ya ''biz de keyiften çalışmıyoruz'' diye hah işte benim de tam olarak dediğim bu...
Yani aslında keyfiniz izin verse siz de çalışmayacaksınız...

Üstünüze alınmayın olur mu...
Tartışmak için söylemiyorum bunları...

Hepimizin yapmakla yükümlü olduğu durumlar vardır...
Üzerimize yüklenmiş misyonlar...
Çalışmak istememeyi sadece ''evde yemek yapmak ve koca için'' algılama durumu yanlış geliyor bana...
Borcu vardır insanın ya da bir hedefi elbette kafa kafaya verip üstesinden gelinir...
Misal şuan çalışıyorum neden...
Aileme yük olmadan yıllardır çeyizlerimi alıyorum, ihtiyaçlarımı karşılıyorum...
Bin şükür...
Fakat bunu hiç bir zaman sosyalleşmek olarka görmedim, göremedim...
Öğretmen değilim ya da bir mühendis ya da doktor...
Tıbbı sekreterim...
Yaptığım iş topluma devasa fayda saağlıyor desem yalan...
Para kazanmak için çalışıyorum elbette...
Ama evrak girerek bi yerlerde olduğumu düşünmüyorum...

Üzülürdüm eskiden hayalim öğretmen olmaktı...
Kısmet olmadı...
Zaman zaman diyorum öyle kutsal bir mesleğim olsa hani bir fiil çalışmak zorunda olabileceğim belki de kaldıramayacaktım...
Rabbim herşeyin hayırlısını versin hepimize...

Evimden yapabileceğim iş konusunu hala araştırmaktayım mesela...
Yakın da sayılırım sonuca...
Kısmet...

Durum bu işte...
Gördüğünüz gibi tüm şu yazdıklarım kendi hayatımdan kesitler...
Ee o zaman kime ne zararım olabilir ki değil mi?

Herkes istediği gibi bir hayat yaşar inşallah...

bz hayallerimizi anlatmıyoruz pardon içinde bulunduğumuz durumu anlatıyoz lay lay lom yapmıyoz yaniiiiiii

bz hayallerimizi anlatmıyoruz pardon içinde bulunduğumuz durumu anlatıyoz lay lay lom yapmıyoz yaniiiiiii

Başlıkta hayallerini anlatan gelmesin diye bir yazı göremedim, kusura bakmayın...
İnsan yeter ki muhalefet olmak istesin değil mi...

Size hayırlı günler...

Son düzenleme:
Başlıkta hayallerini anlatan gelmesin diye bir yazı göremedim, kusura bakmayın...
İnsan yeter ki muhalefet olmak istesin değil mi...

Size hayırlı günler...

bende size gelmeyin demedim dememde zati onun kararını ben veremem

muhalefet olmak değil düşünceye onay vermemek benimki ve şunuda sölim ben yazdıktan sonra gördüm bi yazınız vrdı orda size katıldım sondan bir önceki demek istediğim de buydu benim

Son düzenleme:
tartışacak ne var kızlar, herkes istediği hayatı yaşasın umarım, kişisel tercih meselesi...

Aman üç günlük dünya arkadaşım...
Elbette farklı fikirlerde olacağız...
Dedim ya Allah hepimizin gönlüne göre versin...

tartışacak ne var kızlar, herkes istediği hayatı yaşasın umarım, kişisel tercih meselesi...

Yok ablam, tartışmıyoruz...
Dediğin gibi tercih meselesi...

Enteresan...

İstediğim işe veya çalışma şartlarına sahip değilim dersiniz anlarım,
Eş adayım çalıştırmıyor dersiniz (onaylamam ama) anlarım,
Tutup da ben çok narinim çalışamam demeniz toplumsal gerçeklerle örtüşmüyor.
Çok uçuk geldi bana yazdıklarınız.

Arkadaş büyük konuşmamışki kendi yapısından bahsetmiş ne var bunda hemen sert çıkışıyorsunuz herkez bişeyleri sevmek zorunda değil yani..

Evlendiğinde evini temizleyip oturmak çalışmış olan bir insana yetmez arkadaşım, zamanı gelince anlar anlamında dedim.

Kadın erkeğin eline bakmamalıdır. Bunun feminizmle ilgisi yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…