İstediğim işe veya çalışma şartlarına sahip değilim dersiniz anlarım,
Eş adayım çalıştırmıyor dersiniz (onaylamam ama) anlarım,
Tutup da ben çok narinim çalışamam demeniz toplumsal gerçeklerle örtüşmüyor.
Çok uçuk geldi bana yazdıklarınız.
Evlendiğinde evini temizleyip oturmak çalışmış olan bir insana yetmez arkadaşım, zamanı gelince anlar anlamında dedim.
Kadın erkeğin eline bakmamalıdır. Bunun feminizmle ilgisi yoktur.
Cidden sıkıldım...
Evet narinim...
Uyuşur ya da uyuşmaz...
Bu birbirimizi rencide edebileceğimiz anlamına gelmez...
Orada yazdığım narinim kelimesi de kendimi ifade ediş biçimim...
Bunun da hesabını verecek değilim...
Bu nedir canım...
Fikrimi belirttim...
Kimseyi üzmeden...
canım ben senin yazdıklarına katılıyorum ama şunu da belirtmek isterim ki;evlenince eşin,k.validen ve toplum senden kusursuzu,mükemmeli isteyecek.herşeyi yapabilmeni üstelik gık demeden güleryüzler eşliğinde yapmanı bekleyecekler.kocan benim karım çok narin 2-3 gün bulaşıklar beklesin tezgahta demeyecek.herşeyi yapmanı bekleyecek,azıcık aksatsan senden kötüsü olmayacak bir ton laf işiteceksin üstelik kendileri hiç bir şey yapmadan yayıp yatan kişilerden.
annelerimiz nazlarımızı çekti ama evlenince kimse nazını çekmeyecek bilesin.
Cidden sıkıldım...
Evet narinim...
Uyuşur ya da uyuşmaz...
Bu birbirimizi rencide edebileceğimiz anlamına gelmez...
Orada yazdığım narinim kelimesi de kendimi ifade ediş biçimim...
Bunun da hesabını verecek değilim...
Bu nedir canım...
Fikrimi belirttim...
Kimseyi üzmeden...
üniversite okurken bu konuda acayip feministtim...kesinlikle çalışıcam boşuna okudyorum ben derdim...o zaman ki sevgilim şimdi ki kocama....o da bişey dmezdi sen bilirsin nasıl mutlu olacaksan...ama aslında zaten mecbur çalışmak zorundaymışım üni.mezuniyetinden sonra ki 5 yıllık iş hayatım bunu öğretti...çünkü şartlar çok farklı artık..bir maaşla ev döndüren insanlara hayranlıkla bakıyorum..yaşama sdantlerı artık çok farklı...evli insanlar evde vakit geçirmekten mutlu değiller artık yada genelleme yapmayayım biz ve bizim arkadşlarımız diyelim...
evlendiğim gün kendimi kocaman bir borş yumağının içinde buldum..bunu üstüne yenileri eklendi...aileler zaten bizi okutmuş...evlilik zamanı yükün büyüğünü omuzldık o yüzden...bir gün borçlar biterde evde otururum dmedim..hem kamu hayal etim...çalışma saatleri uygun olsun die bir kere bile aklımdan geçmedi çalışmamak...ama işte bu aralar istiyorum ÇÜNKÜ...anne olmak çok istiyorum yaklaşım bir yıldır bebek için uğraşıyoruz ve olmuyo...ve allah nasip ederde bir gün bebeğim olursa onu ben büyütmek istiyorum anneanne de yada kreşlerde büyümesini istemiyorum ilk yürüdüğünü ilk konuştuğunu ben görmek istiyorum....şimdi diyeceksiniz ki çalışan bir sürü anne var ....ama ben biraz farkılı çalışıorum ayda bir kere en az bir haftalığına şehir dışın çıkıyorum.. ve çok sıkıldım...evdeki işler hep birikiyo birzda becereksiz bir ev kadınıyım galiba...mesaim akşam yedide bitiyo...eve gidene kadar saat 8,30 oluyo..eşim ısınmış yemek yemiyo hep taze olmalı o yüzden ben çalışmak istemiyorum bu aralar ama malum şartlar buna müsade etmiyo....
ah canım...İşte kadınlar kendi düşmanlarını yaratıyor ,bir kadının büyütüğü yetiştirdiği bir erkek diğer kadının canına okuyor...
kayınvalidemin taktir ettiğim ender özelliklerinden biri 3 erkek çocuğunu da kendi işlerini yapacak şekilde yetiştirmiş,asla odalarını toplamadım ,asla kahvaltılarını hazırlamadım diye övünerek anlatır,çocuklar kalkardı sabah okula gitmek için kahvaltıyı hazırlar ,yapar hatta bana bile masayı hazır bırakır giderlerdi diye övünerek anlatır.
YAni bu saatten sonra eşine bişeyler öğretmen seni yıpratacaktır,aynen bahsettiğin şeyleri yaşayan bir arkadaşım var yani eşi evde misafir gibi yaşıyor,çok gücüne gidiyor ama söyleyince de kavga çıkıyormuş,bilemiyorumki nasıl yola getirirsin,yine de tatlı dille söylemek lazım, tatlı tatlı ben de çok yoruluyorum ,biraz biraz yüreklendirerek belki alıştırabilirsin,bişeyin ucundan tuttuğunda kendisini öv, çok memnun olduğunu dile getir,umarım en kısa zamanda isediğin gibi davranan bir eşin olur.
[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]kendimden cok sey bulmustum nedense ılk okudugumda
Yok böyle bir mucizevi şahsiyet o yüzden için rahat olsun!:)))) Ev işi çocuk erkeklerin saygısızlığı her şey kadının üstünde erkek yetiştiren kadınlar da kız yetiştiren anneler de bu olaya dur demiyor insan olmayı öğretemiyor çocuğuna. Hal böyle olunca iş sarpa sarıyor. Kadın ne mutfak robotu ne elektrik süpürgesi ne de geyşadır. Hepsi aynı anda olmaz kardeşimmm ama dinleyen kim? Toplum olarak arızalıyız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?